Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

OXI στο Σχέδιο Συμφωνίας Κυβέρνησης – Δανειστών. Κείμενο 5 στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας





















Κείμενο εναλλακτικής πορείας και, στο «δια ταύτα», εξόδου από την Ευρωζώνη κατέθεσαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πέντε μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ή/και βουλευτές που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα.

Το κείμενο υπογράφουν οι βουλευτές Θανάσης Πετράκος, Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Λεουτσάκος, καθώς και τα στελέχη Αντώνης Νταβανέλος και Σόφη Παπαδόγιαννη.

Τα βασικά σημεία του 4σέλιδου κειμένου, έχουν ως εξής: 

«Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία άλλη επιλογή στην κρίσιμη αυτή συγκυρία από το να απορρίψει τον εκβιασμό…

αν δεν γίνει δεκτός ένας θετικός συμβιβασμός… τότε είναι έτοιμη να ακολουθήσει ένα εναλλακτικό προοδευτικό δρόμο που θα θέτει υπό αμφισβήτηση την παρουσία της χώρας μας στην Ευρωζώνη, ενώ θα διακόπτει την αποπληρωμή του χρέους».

Στο ίδιο κείμενο γίνεται επίσης αναφορά στις ευθύνες μη προετοιμασίας της εξόδου από την Ευρωζώνη, που είναι «δύσκολη αλλά εφικτή διαδικασία, που θα επιτρέψει στη χώρα να ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο, πέρα από τα απαράδεκτα προγράμματα που θα προσομοιάζουν με την πρόταση Γιούνκερ».

Εδώ  ολόκληρο το [ΚΕΙΜΕΝΟ]


Από την πλευρά μας σαν blog, πρέπει να σημειώσουμε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει, μετά το συντριπτικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού που η ίδια προκάλεσε με το δημοψήφισμα της Κυριακής 5.7.2015,  το συνταγματικό περιθώριο να υπογράψει οποιαδήποτε σύμβαση στην οποία περιέχονται δεσμεύσεις οι οποίες αντίκεινται στο νομικά δεσμευτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έχει την ισχύ νόμου και η καταστρατήγηση του αποτελέσματός του, πέρα από την ανοιχτή περιφρόνηση του λαού που στήριξε την κυβέρνηση και το ΟΧΙ, συνιστά συνταγματική εκτροπή.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φέρει ακέραια την ευθύνη για το βατερλώ στο οποίο οδηγεί την ελληνική κοινωνία με τις μονομερείς αποφάσεις της και οφείλει να θέσει τις παραιτήσεις της στη διάθεση του κόμματος χωρίς δεύτερη σκέψη.

Διαβάστε επίσης:

5 σχόλια:

  1. Αν όσοι ψήφισαν ''οχι'' ή ''παρών'' έχουν στοιχειώδη αξιοπρέπεια πρέπει να παραιτηθούν απο υπουργοί και βουλευτές και να παραδώσουν τις έδρες τους στο κόμμα.
    Εχουν προεκλογικά δώσει λόγο τιμής για πράδοση της
    εδρας σε περπτωση διαφωνίας,και οφείλουν να τιμήσουν τον λόγο τους.
    Μετά μπορεί να κατηφορίσουν για ΚΚΕ μεριά όπου είναι και ο φυσικός τους χώρος.
    Αν τους προγκήξουν απο εκεί υπάρχει και ο Αλαβάνος......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πιο ισχυρός λόγος τιμής δίνεται στο λαό, αν είσαι αριστερός, και αυτόν τον λόγο τον έχει καταπατήσει κατάφορα και πολλές φορές ο Τσίπρας, να παραδώσει λοιπόν αυτός τη θέση του πρωθυπουργού.

      Διαγραφή
  2. Να παραδώσει στον Θεοδωράκη ή στον Σαμαρά?Σε όποιον νάναι αρκεί να απαλλαγεί ο τόπος και η Αριστερά απο τον Τσίπρα.
    Σωστά κ.Σούλτς.
    Οι Λαφαζαναραίοι αριστεριστές υπουργοί έχουν την επιλογή να φύγουν παραιτούμενοι για να διασώσουν τα τελευταία ίχνη αξοπρέπειας.
    Ειδάλλως θα τους παραιτήσει ο ίδιος ο Τσίπρας και η ντροπή τους θα είναι διπλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις καταλάβει ρε κομματόσκυλο οτι ο λαός όπου να ναι θα καταλάβει πού τον φέρατε, τις εγκληματικές ευθύνες σας και θα σας πάρει με τις πέτρες όλους εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν το έχεις καταλάβει φαίνεται γιατί κάπου είσαι βολεμέννος και εξασφαλισμένος. 5 μήνες πληρώνετε στο ακέραιο και εγκαίρως το χρέος, στεγνώσατε τα ελληνικά αποθέματα και σήμερα είναι κλεισές οι τράπεζες διά παντός. 5 μήνες δεν φροντίσατε να πάρετε το τραπεζικό σύστημα στα χέρια σας με τις μαλακίες του Τσίπρα οτι οι ευρωπέοι είναι φίλοι μας και αλληλέγγυοι. 5 μήνες δεν ετοιμάσατε ένα σχέδιο Β για να διασφαλίσετε τα στοιχειώδη για το λαό. Έχεις θράσος και μιλάς, ρωτάς ρε πώς τα βγάζει πέρα ο λαϊκός κόσμος αυτή τη στιγμή και τι μέλλον έχει σε αυτή τη συνθήκη που τον χώσατε με τους ευρωπαϊσμούς σας: Δεν ντρέπεστε; Ποιος Θεοδωράκης και ποιος Σαμαράς; Ο λαός σας φώναξε ΟΧΙ με 61,31% και το ξεφτυλίσατε μέσα σε λίγα λεπτά. Ο Τσίπρας είναι αυτός που έκανε τα πολιτικά σκουπίδα Θεοδωράκη Μειμαράκη και Φώφη εταίρους του στην κυβέρνηση μόλις πήρε το ΟΧΙ του 61,31%.

      ΤΙΝΑ λοιπόν, ή Τσίπρας ή τανκς.Ε, όχι λοιπόν κομματόσκυλα, ο λαός αυτός έχει μεγαλείο και το απέδειξε και δεν σας έχει ανάγκη. Λαφαζάνης, Ζωή κλπ αν έχουν λίγη τσίπα και λίγο μυαλό θα πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους και θα σταθούν με το λαό. Δυνάμεις προοδευτικές υπάρχουν και αλλού. Εσείς να κάνετε συγκυβέρνηση με το Ποτάμι και τη Φώφη, με τον Πανούση σας και τον Ταγματάρχη σας και αφήστε την πραγματική αριστερά και το λαό να βρει το δρόμο του.

      Διαγραφή
  3. Κομματόσκυλο είσαι και φαίνεσαι.
    Και η ντροπή όλη δική σου.
    Το όχι 61.3% του λαού το κέρδισε ο Τσίπρας που πήρε το ρίσκο και έβαλε το κεφάλι του στον ντορβά.
    Ούτε ο Λαφαζάνης ούτε η Ραχήλ το κέρδισαν.
    Περιμένω με λαχτάρα Λαφαζαναραίοι και Ζωή να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
    1ον θα γελάσει κάθε πικραμένος με δαύτους,και 2ον σε ενδεχόμενες εκλογές δεν θα βρούν ούτε την δική τους ψήφο.
    Απλά να σου θυμήσω πως ο Λαφαζανης είναι ανεπιθύμητος στις Σκουριές.
    Οταν όλη μέρα βρισκόταν στα κανάλια,δεν βρήκε χρόνο να ασχοληθεί.Πέντε μήνες ήταν εξαφανισμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή