Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Εξαιρετικά αποκαλυπτική ομιλία της Eλενας Παναρίτη, στην Επιτροπή Οικονομικών.11-02-2012 (δείτε το video!)


Ελένη (Έλενα) Ιωάννου Παναρίτη  

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΠΑΣΟΚ

Ελενα Παναρίτη. Βουλευτής που εχει ψηφίσει τα πάντα τα τελευταία 2,5 χρόνια, οδηγείται συζητώντας για το Μνημόνιο 2 σε ένα ξέσπασμα που σε πολλά σημεία ειναι σωστό. Σε κάθε περίπτωση δείχνει περίφημα τις αντιφάσεις στις οποίες έχει πέσει το αστικό μπλόκ. Δείχνει οτι αν κάποιος αποφασίσει να υιοθετήσει την ορθολογικότητα σαν οπτική, τότε μοιάζει να μην  καταλαβαίνει τίποτε από όσα συμβαίνουν. Δειτε το video.

 

 

(Φυσικά, η κυρία Παναρίτη ψήφισε "ΝΑΙ σε όλα" κατά την ψηφοφορία της Κυριακής 12-2-12.
Ίσως να της τα εξήγησε καλά ο υπουργός και τα κατάλαβε στο τέλος!)



Το προηγούμενο κανάλι του youtube κλειδώθηκε και επανερχόμαστε στο video από νέο link.
Πηγή:
Ο χρήστης αφαίρεσε κι αυτός το video της Ε. Παναρίτη από το κανάλι του στο youtube

Επανερχόμαστε στο ίδιο video από το κανάλι του χρήστη
http://logioshermes.blogspot.com
Πηγή: youtube.com/user/giousis

Έλενα Παναρίτη
Επάγγελμα:
Οικονομολόγος / Κοινωνική επιχειρηματίας.
Σπουδές:
Πτυχίο Οικονομικής Επιστήμης από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, Μεταπτυχιακά Διπλώματα σε Διεθνή Οικονομικά και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στην Ιταλία και στις ΗΠΑ. Δίπλωμα του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παγκόσμιες Χρηματοοικονομικές Αγορές και Κρίσεις» από το Πανεπιστήμιο Harvard στις ΗΠΑ. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο INSEAD στη Γαλλία.
Ξένες γλώσσες:
Άριστη γνώση Αγγλικής, Ισπανικής, Γαλλικής και Ιταλικής. Βασική γνώση Γερμανικής.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 2009.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Συγγραφέας του βιβλίου «Prosperity Unbound», το οποίο εκδόθηκε και στα Ελληνικά με τον τίτλο «Ευημερία δίχως Όρια». Το βιβλίο πραγματεύεται μια νέα μεθοδολογία για τη μετατροπή της άτυπης οικονομίας στους κόλπους της επίσημης οικονομίας. Το έργο της αναγνωρίζεται διεθνώς σαν μια από τις πιο επιτυχημένες πρακτικές εφαρμογές των θεσμικών οικονομικών στα δικαιώματα ιδιοκτησίας. Είναι ειδική στα ιδιοκτησιακά δικαιώματα και στην αντίστοιχη διαχείριση του δημόσιου τομέα. Είναι κοινωνική επιχειρηματίας και επικεφαλής του Panel Group, μία ειδική συμβουλευτική εταιρεία που επενδύει σε υποβαθμισμένες περιοχές και παρέχει συμβουλές για τη δημόσια στρατηγική πολιτική και τη μετατροπή και αξιοποίηση της μη ρευστοποιήσιμης ακίνητης περιουσίας.
Είναι, επίσης, πρόεδρος του Κύκλου των Κοινοβουλευτικών της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη (Circle of Mediterranean Parliamentarians for Sustainable Development – COMPSUD), μια ανοικτή και ευέλικτη δομή με στόχο την υποστήριξη του διαλόγου μεταξύ των μελών των Κοινοβουλίων (των Μεσογειακών και Βαλκανικών χωρών), των πολιτικών και των άλλων κοινοτικών εταίρων σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος στη Μεσόγειο και την εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.
Διδάσκει οικιακά χρηματοοικονομικά και μεταρρύθμιση των αγορών ακινήτων στη Σχολή Wharton του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, στη Σχολή Ανώτερων Διεθνών Σπουδών (SAIS) του Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο INSEAD της Γαλλίας και αλλού.
Κατά τη διάρκεια της εργασίας της στην Παγκόσμια Τράπεζα ως οικονομολόγος, για πάνω από μία δεκαετία, πρωτοστάτησε σε σειρά θεσμικών μεταρρυθμίσεων, όπως η μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα και των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων στο Περού, εργασία για την οποία της απενεμήθη η διάκριση της διεθνούς βέλτιστης πρακτικής και καινοτομίας.
Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε διεθνή περιοδικά και βιβλία, κυρίως στα θέματα των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, της άτυπης οικονομίας και της δημιουργίας αγορών στον τομέα των δύσκολα ρευστοποιήσιμων ακίνητων περιουσιακών στοιχείων.

Επιτροπές (Τρέχουσα Περίοδος)


4 σχόλια:

  1. Δεν καταλαβαίνω γιατί την προβάλετε. Βιογραφικό, διπλώματα κ.λπ.

    Ψήφισε τα πάντα; Ναι. Λοιπόν;

    Με τα τόσα διπλώματα, γλώσσες κ.λπ. δεν είχε ούτε το κριτήριο να σταθμίσει σωστά, ούτε την ηθική αναστολή έναντι του θανάτου της κοινωνίας. Λοιπόν; Προς τι το αφιέρωμα; Θα την κάνουμε και ηρωίδα επειδή ΕΙΠΕ δυο παρλαπίπες, ενώ ΕΚΑΝΕ ότι και όλοι οι άλλοι βουλευτές εξαιτίας των οποίων υποφέρουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάντως νομίζω ότι αναδεικνύουν τη διπροσωπία και τη διγλωσσία της.

      Διαγραφή
  2. Εγώ δεν είχα δει το βίντεο και το βρήκα χθες εδώ.

    Μετά από αυτό, λέω να πάρουμε τη λίστα ΟΛΩΝ όσων ψήφισαν "ναι σε όλα" στην ψηφοφορία της επόμενης μέρας 12-2-2013 και να τους βάλουμε σε δημόσια μαύρη λίστα, τώρα, παραμονές των εκλογών, με μια μεγάλη επιγραφή "μαυρίστε τους δοσίλογους βολευτές". Θα το κάνω ο ίδιος σε βίντεο (που θα περιέχει και την ομιλία αυτή) αλλά... ψάχνω τη λίστα και δεν υπάρχει χρόνος. Αν με γλυτώσετε το ψάξιμο θα είμαι ευγνώμων.

    Με αυτή την ευκαιρία, σας δίνω την πιο καυτή είδηση της ημέρας, αν δεν τη μάθατε ήδη. ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ. Ισως γλυτώσετε καθυστέρηση λίγης ώρας μέχρι να το μαθαίνατε έτσι κι αλλοιώς.

    http://www.palmografos.com/permalink/14348.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υ.Γ. σόρυ, λόγω βιασύνης... πήγα ένα χρόνο μπροστά. :-)
    Εννοούσα Ψηφοφορία της 12-2-2012 (όχι 2013)

    ΑπάντησηΔιαγραφή