Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην συνεργήσουν στο ευρωπαϊκό πραξικόπημα κατά της χώρας. ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ τη συμφωνία και τα προαπαιτούμενα μέτρα.
























Οι βουλευτές και πολύ περισσότερο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ενεργούμενα καμιάς κυβέρνησης. Για τη στάση τους, δεν λογοδοτούν στην κυβέρνηση αλλά στο κόμμα και τις αρχές του καθώς επίσης και στην ελληνική κοινωνία η οποία τους εξέλεξε με βάση τις διακυρυγμένες αρχές, το προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος και την προσωπική εμπιστοσύνη σε κάθε έναν και κάθε μία βουλευτή χωριστά.

Αν κάποιοι παραβιάζουν σήμερα τις αρχές και το πρόγραμμα του κόμματος αυτοί είναι η ίδια η ηγεσία του κόμματος και η επαίσχυντη συμφωνία που επέλεξε να συνυπογράψει με τη μαφία των Βρυξελλών, υποκύπτοντας στο εδώ και πέντε μήνες εξελισσόμενο πραξικόπημα κατά της χώρας και του λαού μας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν συνταγματική υποχρέωση να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς απ' όπου κι αν προέρχονται, έχουν την τελική ευθύνη να αρνηθούν να νομιμοποιήσουν με την ψήφο τους την καταστροφή της χώρας και να δώσουν με την άρνησή τους αυτή μια ψήφο εμπιστοσύνης ΟΧΙ στον αφανισμό αλλά στην υπεράσπιση της κοινωνίας στο όνομα της οποίας εκλέχτηκαν στο κοινοβούλιο. 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τη δύναμη να σταματήσουν την καταστροφή ΤΩΡΑ. Έχουν τη δύναμη να επανορθώσουν τα τραγικά λάθη της διαπραγμάτευσης από πλευράς της κυβέρνησης, να μην δώσουν ανάσα ζωής στο μνημονιακό πολιτικό σύστημα της χώρας και το ρεβανσισμό που ετοιμάζει ενάντια στην κοινωνία και την αριστερά. 

Και την ευθύνη αυτή θα πρέπει να την αναλάβουν γνωρίζοντας πως θα έχουν και όλη τη δοκιμαζόμενη  κοινωνία στο πλευρό τους. Ό,τι κι αν λένε οι σειρήνες από τα κομματικά ραδιόφωνα και από τα συστημικά μέσα χειραγώγησης που τις τελευταίες μέρες χτυπούν συντονισμένα ενάντια στον μόνο ρεαλισμό επιβίωσης της χώρας. Το ρεαλισμό της αντίστασης στο πραξικόπημα.


Από τις 10 το πρωί εισήχθε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής. Η συνεδρίαση  αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι, ώστε μέχρι τις 14:00 να έχει συνταχθεί η εισηγητική έκθεση προς την Ολομέλεια προκειμένου να ξεκινήσει αμέσως η συζήτηση του νομοσχεδίου. Στόχος είναι μέχρι τις 21:00 το βράδυ να έχει γίνει η ψηφοφορία, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται κάποια καθυστέρηση.

Το νομοσχέδιο υπογράφουν οι υπουργοί Νίκος Βούτσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Δημήτρης Μάρδας και Γιώργος Κατρούγκαλος.

Το νομοσχέδιο εμπεριέχει δύο άρθρα. Το πρώτο άρθρο περιλαμβάνει το κείμενο της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες και το δεύτερο άρθρο σειρά προαπαιτούμενων φορολογικών και ασφαλιστικών μέτρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου