Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Βασίλης Παπαστεργίου, επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης Δικηγόρων: «Ντροπιαστική για τη Βουλή η διαδικασία ψήφισης του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας»




















Πηγή : sto kokkino

Την εσπευσμένη κατάθεση και ψήφιση από τη Βουλή, του σχεδίου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που ήταν προαπαιτούμενο για την έναρξη διαπραγμάτευσης και επίτευξης συμφωνίας με τον Eυρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης σχολιάζει μιλώντας στο Κόκκινο 93.4 ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης Δικηγόρων Βασίλης Παπαστεργίου. 

Το σχέδιο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας της επιτροπής Χαμηλοθώρη, όπως παρατηρούσαν οι δικηγόροι «περιέχει, μεταξύ άλλων, διατάξεις για την αναγκαστική εκτέλεση που φαλκιδεύουν τα δικαιώματα των οφειλετών των Τραπεζών, ιδίως σε ζητήματα  πλειστηριασμών ακινήτων, ενισχύουν δε τα προνόμια των Τραπεζών και περιορίζουν τα εν γένει δικαιώματα εργαζομένων, δημοσίων υπαλλήλων, ασφαλιστικών οργανισμών, υπέρ των προνομίων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων».

 Όπως τονίζει ο κ. Παπαστεργίου «η διαδικασία είναι ντροπιαστική για την Βουλή» και επιπλέον σημειώνει ότι «ως αριστεροί και δικηγόροι είμαστε βαθιά απογοητευμένοι» και «ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι αυτός των κινητοποιήσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου