Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ο εκβιασμός θα σταματήσει εδώ. Διαρκές Συνέδριο. ΝΑΙ. Ακόμη και χθές αν έτσι το θέλει ο Τσίπρας!



Η ενημέρωση που διακινείται από μή κομματικά site αλλά όχι και από την επίσημη ενημέρωση της ηγεσίας του κόμματος προς τα μέλη του, μας πληροφορεί πώς η πρόταση του προέδρου Α. Τσίπρα προς την πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η σύγκληση του Διαρκούς Συνεδρίου του κόμματος εντός 2 ημερών (το Σαββατοκύριακο 25-26/7/2015) μετά τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής (την Πέμπτη 23.7.2015).

Το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος είναι πράγματι το μοναδικό καταστατικά αρμόδιο σώμα του κόμματος, αρμόδιο να αποφασίσει σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τη γραμμή που ακολουθεί η ηγεσία του κόμματος ασκώντας κυβερνητική εξουσία.

Θα έπρεπε να έχει ήδη συγκληθεί πολλές φορές, πρίν τις τραγικές πρωτοβουλίες συνθηκολόγησης που ανέλαβε η κυβέρνηση εναντίον της χώρας την οποία κυβερνάει.
 
Έτσι θα γινόταν αν ο πρωθυπουργός της χώρας εμπιστευόταν και δεν άδειαζε το ίδιο του το κόμμα και τον ελληνικό λαό που ψηφίζοντας σε ποσοστό 61,31 % υπέρ του ΟΧΙ του έδωσε ολόκληρη την ισχύ που υποτίθεται πως αποζητούσε στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης.

Μαλακίες.

Ο πρόεδρος τάχθηκε συνειδητά με την πλευρά των δανειστών - εκβιαστών και με την αστική τάξη της χώρας του, με την πλευρά της παραχώρησης του πολιτικού και οικονομικού ελέγχου της χώρας στις δυνάμεις των τραπεζών που στηρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο Γιάννης Δραγασάκης και ο σκοτεινός Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς .

Όταν ο πρόεδρος του κόμματος επιχειρεί να επιβληθεί με τεχνικές βίαιου fast track στο ίδιο του το κόμμα, καταλαβαίνουμε πως ο πρόεδρος αντιμετωπίζει το ίδιο του το κόμμα σαν εχθρική δύναμη.

Αν ο πρόεδρος του κόμματος νομίζει πως ενεργοποιώντας το "εικονικό" (συνήθως) Διαρκές Συνέδριο θα παραλάβει εντολή συναίνεσης στον αφανισμό της χώρας υπό την πρωθυπουργία του, είναι γελασμένος.

Άμεσα Διαρκές Συνέδριο λοιπόν.

Όχι σε τρεις μέρες όμως, όπως προτείνουν οι εκπρόσωποι του Τσίπρα στην Πολιτική Γραματεία. Ως Εδώ η κοροϊδία και ο εκβιασμός του κόμματος. Θα πάρουμε μια τουλάχιστον βδομάδα. Όσο και το δημοψήφισμα τουλάχιστον, ώστε στοιχειωδώς να λειτουργήσουν οι οργανώσεις του κόμματος.   

Διαρκές Συνέδριο λοιπόν στις 31 Ιουλίου -1-2 Αυγούστου αν θέλετε.

Αλλά κι όποτε άλλοτε θέλετε. Και χτές ακόμη αν επιμείνετε!

Δείτε επίσης : 



3 σχόλια:

  1. Η πλήρης κριτική αποδόμηση του Αλέξη Τσίπρα και το πέταγμά του στο σκουπιδοτενεκέ της αριστερής πολιτικής (για δεξιά δεν μίλησα)... είναι ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προϋπόθεση για το παραμικρό θετικό βήμα, από τώρα και στο εξής.
    Το ίδιο ισχύει και για το θανατερό επιτελείο του (ή μέντορές του, ή παρεάκι του) και αρκετά άλλα (εξω-κομματικά) φθαρμένα πρόσωπα, δηλαδήι Δραγασάκη, Σταθάκη, Φλαμπουράρη, Παππά (Νίκο ΚΑΙ Στέλιο), Πανούση, Παπαδημούλη, Μπαλάφα, Μάρδα, Ταγματάρχη... και δε συμμαζεύεται. ΟΛΑ αυτά τα πρόσωπα απέτυχαν παταγωδώς (αν μη τι άλλο) σε ΟΛΕΣ τις πολιτικές τους επιλογές (να μη μιλήσουμε και για διαπλοκή με συμφέροντα, κλπ.) και το ΛΙΓΟΤΕΡΟ που πρέπει να υποστούν είναι εφ' όρου ζωής αποκλεισμός από ΚΑΘΕ πολιτική ή κομματική θέση (πλην εκείνης του απλού μέλους, εφόσον δεν.... ενοχλεί άλλους με τη μπόχα της ψυχικής και πολιτικής δυσωδίας που εκπέμπει γύρω του).

    ΜΟΝΟ με αυτή την έννοια, της καθαίρεσης και αποκλεισμού ΟΛΟΥ αυτού του ΒΟΘΡΟΥ, είναι δυνατόν να υπάρξει στο μέλλον "ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ". ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ "ενότητα" για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι παγίδα, ψεύδος και αυταπάτη...

    Και ΚΑΘΕ "στήριξη του πρωθυπουργού" (από Λαφαζάνη ή από οποιονδήποτε) είναι άκυρη, άκαιρη, λανθασμέν, ΑΚΡΩΣ βλαβερή για το λαό και για τη χώρα (πρωτίστως) αλλά και για το ίδιο το κόμμα (δευτερευόντως, ΑΝ υποθέσουμε ότι θα εξακολουθήσει να υπάρχει...)

    Γι αυτό το λόγο, ξεκίνησα μια σειρά "αποδομητικών video", για τον Τσίπρα, το Φλαμπουράρη κ.ά.

    1) "Αποδομήστε τον Αλέξη Τσίπρα ΤΩΡΑ !"

    https://www.youtube.com/watch?v=CQlbjxkg4s8


    2) "Φλαμπουράρης: το μνημόνιο 3 είναι καλύτερο! (και άλλα ψεύδη του...)"

    https://www.youtube.com/watch?v=i71k_Lkx0fI


    3) "Ο Στάθης Κουβελάκης για τα βάσανα του Τσίπρα ως... παλληκάρι της φακής"

    https://www.youtube.com/watch?v=bUZTTSS00eo


    και... έπεται συνέχεια.

    Γνώμη μου είναι επίσης ότι η εικόνα του Τσίπρα μαζί με τον Ιγκλέσιας που έχετε στο πάνω μέρος του μπλογκ μονίμως θάπρεπε ίσως να... αποκαθηλωθεί. Κι ο Ιγκλέσιας μία από τα ίδια είναι, έχοντας πει θετικά για την ελεεινή συμφωνία (νομίζω ότι "προσφέρει σταθερότητα", κλπ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψήφισμα της Κομμουνιστικής Τάσης για τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

    Διαβάστε το ψήφισμα που θα καταθέσουν στην αυριανή συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ οι εκπρόσωποι της Κομμουνιστικής Τάσης Σταμάτης Καραγιαννόπουλος και Ορέστης Δούλος.



    ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 30/7/2015
    Οι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της μνημονιακής συμφωνίας και των «προαπαιτούμενων» μέτρων στη Βουλή, καθώς και τα κομματικά στελέχη που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και άρχισαν να τα εφαρμόζουν, παραβίασαν τις θεμελιώδεις πολιτικές και προγραμματικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν αποστατήσει από το κόμμα και το έχουν διασπάσει έμπρακτα.

    Η Κεντρική Επιτροπή άρει κάθε πολιτική στήριξη στη μνημονιακή κυβέρνηση. Για να συμβάλει ουσιαστικά στον αγώνα ενάντια στο νέο Μνημόνιο αποφασίζει τη σύγκληση Εκτάκτου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ πριν την υπογραφή του νέου Μνημονίου, με σκοπό να αποφασιστεί δημοκρατικά ένα ριζικά διαφορετικό, αριστερό κυβερνητικό πρόγραμμα και να εκλεγεί νέα ηγεσία.

    Τα μέλη της ΚΕ
    Σταμάτης Καραγιαννόπουλος
    Ορέστης Δούλος

    http://www.marxismos.com/greece/anouncements/2466-to-psifisma-tis-kommoynistikis-tasis-gia-tin-ayriani-synedriasi-tis-ke-toy-syriza.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκτακτο συνέδριο, σημαίνει πρακτικά επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνητικό πλέον κόμμα.

      Γι αυτό εξ άλλου είναι αυτή και η πρόταση της τάσης που εκπροσωπεί ο Τσίπρας.

      Στην Κεντρική Επιτροπή πρέπει να στηριχθεί η πρόταση άμεσης σύγκλισης του ιδρυτικού σώματος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ενέκρινε και το ισχύον πρόγραμμά του, εξέλεξε την παρούσα Κεντρική Επιτροπή αλλά και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα σαν πρόεδρο του κόμματος και αυτό είναι το Διαρκές Συνέδριο.

      Αν αμφισβητούμε το Διαρκές Συνέδριο, ας προχωρήσουμε επίσης σε εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και νέας ηγεσίας.

      Προϋπόθεση για την πιθανότητα να συμβούν όλα τα παραπάνω είναι το Διαρκές Συνέδριο να καταψηφίσει την κυβερνητική στρατηγική και να επαναβεβαιώσει τις προγραμματικές αρχές και τη στρατηγική του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ.

      Άν φυσικά φτάσει σε ψηφοφορία η Κ.Ε.

      Διαγραφή