Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Τη στιγμή της πανωλεθρίας της, η αστική τάξη απειλεί την ελληνική δημοκρατία δια στόματος Μεϊμαράκη




















Η αστική τάξη της χώρας και το πολιτικό της προσωπικό που συγκροτείται εδώ και δεκαετίες από τα στελέχη της ΝΔ,του ΠΑΣΟΚ, της Χρυσής Αυγής, τη διοίκηση του ΚΚΕ και πρόσφατα από τον παράγοντα των καναλαρχών, ως διακριτού πόλου εξουσίας, του μορφώματος ΠΟΤΑΜΙ, ποτέ δεν αποδέχτηκε την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ της 25ης Γενάρη του 2015.

Όλες οι πτέρυγες της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, η κάθε μία από τον σκηνοθετημένο της ρόλο, ανέλαβαν σε συνεργασία με τον ευρωπαϊκό και τον αμερικανικό παράγοντα τον επιμερισμό καθηκόντων με κοινό σχέδιο να ανατρέψουν την ανεξέλεγκτη και απρόβλεπτη κυβέρνηση της Ελλάδας, τη λαϊκή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ κορυφώθηκε με την απόπειρα του πρόσφατου Ευρωπραξικοπήματος κατά του εκλεγμένου πρωθυπουργού της χώρας Αλέξη Τσίπρα με την άμεση συνέργεια των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ που εκδηλώθηκε με την επίδοση του τελεσίγραφου των "θεσμών", της τρόϊκας δηλαδή των δανειστών, την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 στις Βρυξέλλες.

Η ακαριαία απάντηση της προκήρυξης του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου και η θεαματική ταξική συστράτευση των λαϊκών τάξεων και της νεολαίας που έδωσε στο ΟΧΙ το εκπληκτικό ποσοστό 61,31%, απέτρεψε το σχεδιαζόμενο πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης και την ανατροπή του Τσίπρα μέσα στο Σαββατοκύριακο 27-28 Ιουνίου αλλά δεν σταμάτησε τα σχέδια ανατροπής της κυβέρνησης που απεργάζονται και έχουν δρομολογήσει οι ευρωπαϊκές ελίτ και οι εγχώριες δυνάμεις της αστικής τάξης.



Το ίδιο κιόλας βράδυ της συντριβής του ΝΑΙ με το ποσοστό του 38,69%, ο νεοδιορισθείς από τον Σαμαρά μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ στη θέση του παρετηθέντος Σαμαρά, Ευάγγελος Μεϊμαράκης προχώρησε σε μια πρωτοφανή απειλή κατά της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας :

«Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα κάνει συμφωνία εντός 48 ωρών. Περιμένουμε τον πρωθυπουργό μέχρι την Τετάρτη. Αλλως, θα απαντήσουμε πολύ διαφορετικά» δήλωσε στα κανάλια και μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, το βράδυ της Κυριακής 5 Ιουνίου.

Δεν διευκρίνισε τι εννοούσε ακριβώς, αλλά σημείωσε ότι «οι δυνάμεις της δημιουργίας και της αστικής τάξης θα απαντήσουν».

πηγή: iefimerida.gr

Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Δευτέρα 6.7.2015 και η υποτιθέμενη κοινή γραμμή των αρχηγών δεν στάθηκε ικανή αναδίπλωση εκ μέρους της κυβέρνησης προκειμένου να ανακόψει τη μεθόδευση ανατροπής της από τις αστικές δυνάμεις εντός και εκτός της χώρας.

Οι απειλητικές δηλώσεις και κινήσεις του αστικού πολιτικού προσωπικού κλιμακώνονται ενώ παράλληλα από τις ευρωπαϊκές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις ο πήχης δείχνει να ανεβαίνει από το δίλημμα μνημόνιο ή χρεωκοπία στο δίλημμα μνημόνιο ή έξοδος από το ευρώ.

Την ίδια στιγμή, οι ΝΑΙνέδες υπερασπιστές των προνομίων της αστικής τάξης της χώρας οργανώνουν εκ νέου συλλαλητήριο απόψε 9.7.2015 στο Σύνταγμα σαν να μην συνέβει τίποτα στο δημοψήφισμα της προηγούμενης Κυριακής και τα καθεστωτικά Μέσα Μαζικού Ψυχολογικού Πολέμου ανασυγροτούν ασταμάτητα την μαύρη προπαγάνδα και συνεχίζουν ανεμπόδιστα την πλύση εγκεφάλου της ελληνικής κοινωνίας.

Είμαστε σε ανοιχτό ταξικό πόλεμο.

Ο αντίπαλος του λαού το γνωρίζει και προωθεί τον πόλεμό του με όλα τα μέσα.

Όλα δείχνουν πως οι αστικές δυνάμεις είναι αποφασισμένες να παγιώσουν με κάθε τρόπο και κάθε κόστος τις κατακτήσεις τους οι οποίες επιβλήθηκαν στα εργατικά στρώματα τα τελευταία πέντε χρόνια των μνημονίων. 

Καμία συμβιβαστική αναδίπλωση εκ μέρους της κυβέρνησης δεν φαίνεται ικανή να σταματήσει την αστική επιθετικότητα, πράγμα που σημαίνει πως οι λαϊκές δυνάμεις θα πρέπει να ετοιμαστούν για την επικείμενη σύγκρουση που αν και δεν επέλεξαν οι ίδιες δεν μπορούν να παρακάμψουν αν δεν θέλουν να συντριβούν.

















Παρασκευή 10 Ιουλίου,  Σύνταγμα, 7:30 μμ 

2 σχόλια:

  1. http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/07/blog-post_90.html
    ........
    Εκπρόσωπος της σήψης της κυρίαρχης τάξης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι ένας από αυτούς που μετέφεραν τα τελευταία χρόνια ακόμη και μέσα στη Βουλή τον λόγο του τσαμπουκαλίδικου σεξισμού των "πρώτων τραπεζιών πίστα". Είναι αυτός που φώναζε σε βουλευτή άλλου κόμματος "βγες έξω να σε γαμήσω" και απευθυνόμενος στον τότε βουλευτή της Ν.Δ. και σημερινό πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, του έλεγε "Προκόπη, σε άκουσα το πρωί που βγήκες να γλείψεις τον Χατζηνικολάου, πήγες να του γλείψεις τον πούτσο. Άμα θες, έλα να γλείψεις τον δικό μου που είναι πιο ωραίος".
    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι όμως μόνο αυτά τα δεδομένα; Γιατί η κυβέρνηση έχει σήμερα μια ΕΡΤ που ουσιαστικά κινείται στo ίδιο μήκος κύματος με τα άλλα κανάλια αλλά λίγο σε πιο ήπιους τόνους; Γιατί στο ευρωκοινοβούλιο χτες ο Τσίπρας δεν είπε καθαρά προς ολόκληρη την Ευρώπη που τον άκουγε εκείνη τη στιγμή οτι εκβιάζεται, οτι η Γερμανία χρωστάει στον ελληνικό λαό 300 δις πολεμικές αποζημιώσεις, οτι η Επιτροπή για την Αλήθεια του χρέους ήδη έχει τα πρώτα συμπεράσματα για τον παράνομο χαρακτήρα του; Γιατί δεν ετοιμάζει ένα επιτελείο οικονομολόγων, πολιτικών και επιστημόνων που να δουλέυουν αλλά και να μιλάνε δημόσια στην υπεράσπιση του δίκιου των λαικών αιτημάτων και ενός grexit υπέρ του λαού αν χρειαστεί; Γιατί αφήνει όλη την προπαγάνδα να σέρνεται χωρίς να επιστρατεύει εκείνους που μπορούν να απαντήσουν; Γιατί έβαλε τον Παυλόπουλο ΠτΔ που ταυτίζεται με τις θέσεις της ΝΔ; Γιατί επιμένει σε μια ρητορική αλληλέγγυας και δημοκρατικής Ευρώπης όταν είναι πασιφανής πλέον ο εκβιασμός που μας ασκείται; Γιατί στο διάγγελμά του αμέσως μετά το ΟΧΙ ο Τσίπρας το μετέτρεψε σε ΝΑΙ αποκλείοντας τη ρήξη ενώ είναι το μέτωπο του Ναι που είχε δώσει ακριβώς αυτό το περιεχόμενο στο δημοψήφισμα, οτι ένα ΟΧΙ θα σήμαινε έξοδο από το ευρώ, επομένως ρήξη; Και τέλος αν έρχεται άυριο ένα πακέτο 12 δις μέτρων, τότε μιλάμε για κανονικό μνημόνιο. Πώς και γιατί θα ψηφίσει κάτι τέτοιο η κυβέρνηση; Έχει τη νομιμοποίηση να το κάνει; Τέτοια εντολή ήτανε το ΟΧΙ αλλά και το αποτέλεσμα των εκλογών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή