Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Συλλαλητήριο για να μην ψηφιστεί η 2η δέσμη του μνημονίου Τετάρτη 22.7.2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή και ψηφίστηκε από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ένα νέο μνημόνιο λιτότητας, νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων, μαζικών εκποιήσεων, υποθήκευσης του δημόσιου πλούτου της χώρας και ανατροπής ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Το μνημόνιο αυτό υπονομεύει τη λαϊκή κυριαρχία αφού προβλέπει νεοαποικιακό έλεγχο της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Η Κυβέρνηση, μετά την ψήφιση της πρώτης δέσμης των αντιλαϊκών μέτρων, εισάγει για ψήφιση στη Βουλή την Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015, μία δεύτερη δέσμη σκληρών μνημονιακών μέτρων που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:

 

1. Τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, προκειμένου να γίνονται δίκες – εξπρές σε ζητήματα που θα αφορούν πλειστηριασμούς ακινήτων, έτσι ώστε αυτά τα ακίνητα να περιέλθουν στα «νύχια» τραπεζών και funds – «γερακιών» του εσωτερικού και του εξωτερικού.

2. Την ενσωμάτωση, στο εθνικό δίκαιο της χώρας μας, της Κοινοτικής Οδηγίας για την «ανάκαμψη» και την εξυγίανση των τραπεζών. Η οδηγία αυτή προβλέπει ότι σε περίπτωση αποτυχίας και εκκαθάρισης των τραπεζών επιλαμβάνονται οι μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και όλους τους πολίτες της Αττικής σε παλλαϊκή συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή την Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015 και ώρα 7:30μμ στα Προπύλαια.

Συνεχίζουμε τους αγώνες για:

  • Να μην περάσει και να ανατραπεί το νέο βάρβαρο μνημόνιο.
  • Την Ανατροπή όλων των μνημονιακών πολιτικών και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
  • Τη μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους.
  • Την προάσπιση της λαϊκής κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και δημοκρατίας.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου