Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Το Κόμμα υπεράνω όλων; Οι Βουλευτές, το Σύνταγμα η πατρίδα και η ιδεολογία





















Ακούμε από αρκετούς στον ΣΥΡΙΖΑ την άποψη ότι τα όσα συμβαίνουν αποτελούν πραξικόπημα.

Είναι σωστό. Αλλά είναι νομίζω η πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία που μας προτείνει κάποιος, ως απάντηση στο πραξικόπημα, να το εκτελέσουμε οι ίδιοι!

Είναι όντως πραξικόπημα. Είναι πραξικόπημα οργανωμένο στο εξωτερικό, παρακολουθούμενο και στις τελευταίες του λεπτομέρειες από το εξωτερικό και αποσκοπεί στην ανατροπή της βούλησης του ελληνικού λαού , όπως εκφράστηκε στις 5 Ιουλίου.

Τα δημοψηφίσματα δεν είναι παιδικές εκδρομές, ούτε δημοσκοπήσεις. Δεν ανατρέπονται ούτε με αποφάσεις κυβερνήσεων, ούτε καν της Βουλής. Ανατρέπονται μόνο με άλλο δημοψήφισμα. Αντίθετες αποφάσεις των πολιτειακών οργάνων είναι εκ προοιμίου αντισυνταγματικές, άκυρες και ανυπόστατες.

Κάναμε τέσσερα δημοψηφίσματα στον 20ό αιώνα για τη βασιλεία. Το δημοψήφισμα του 1925 που άλλαξε με το δημοψήφισμα του 1935 και μετά με το δημοψήφισμα του 1974. Δεν θα μπορούσαν όχι 251, ούτε και 451 βουλευτές της Βουλής να αλλάξουν αυτό το αποτέλεσμα, επαναφέροντας τη Βασιλεία.
Εξάλλου καμμιά ουσιαστική μεταβολή στις πραγματικές συνθήκες δεν σημειώθηκε μετά τις 5 Ιουλίου, που να δικαιολογεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση της χώρας, που ζήτησε να ψηφιστεί το ‘Όχι, ενεργεί ωσάν το Ναι να είχε κερδίσει, από την πρώτη στιγμή που έκλεισαν οι κάλπες. Και το ότι χρησιμοποιεί μαζικά όλα τα επιχειρήματα του Ναι για να κατατρομάξει τον ελληνικό λαό και να τον πείσει ότι το θάρρος που του ζήτησε η ίδια να επιδείξει, είναι άτοπο!

Οι βουλευτές, και της αριστεράς και της δεξιάς, έχουν ορκιστεί να τηρούν το σύνταγμα, όχι την κομματική τους πειθαρχία! Η εντολή που πήραν οι βουλευτές της αριστεράς και των Αν.Ελλ. από τους εκλογείς τους, από τις οικογένειες των ανθρώπων που αυτοκτόνησαν, από τον ελληνικό λαό στις 25 του Γενάρη, δεν είναι εντολή να συνεχίσουν αυτή την πολιτική, αλλά να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να την σταματήσουν. Είναι βουλευτές και υπουργοί γιατί μια χώρα καταστρέφεται, γιατί ένας λαός ταπεινώνεται. Δεν είναι για να προδώσουν για τρίτη φορά σε πέντε χρόνια τον ελληνικό λαό, μετατρεπόμενοι, μετά τον Γιώργο Παπανδρέου και μετά τη ΝΔ, σε πειθήνια όργανα των Δανειστών και των Ξένων. Οι έδρες τους δεν ανήκουν ούτε στους ίδιους, ούτε στο κόμμα τους. Ανήκουν στον ελληνικό λαό που τους έστειλε εκεί που είναι για να τον εκπροσωπήσουν, και όχι να προδώσουν τη θέλησή του.

Επιπλέον, δεν υπάρχει καμιά απόφαση των κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, που να επιτρέπει την μετατροπή αυτού του κόμματος από αντιμνημονιακή σε μνημονιακή δύναμη. Μέσα σε γεγονότα ιστορικής σημασίας, που θα επέβαλαν προ πολλού την σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου του Κόμματος, δεν έχει καν συνεδριάσει η Κεντρική του Επιτροπή.

Είναι λοιπόν όχι ένα, αλλά πολλά πραξικοπήματα που συμβαίνουν μετά τις 5 Ιουλίου. Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε συνθηκολόγηση το αποτέλεσμα, επιδεικνύοντας τουλάχιστο κάποιο αυτοσεβασμό και ειλικρίνεια. Θα το υποστηρίξω όμως, είπε, για να αποφύγω τον εμφύλιο πόλεμο!

Κάνει λάθος. Η επιβληθείσα από την Αγγλία συμφωνία της Βάρκιζας του 1945, που μοιάζει σε βασικά σημεία της με τη συμφωνία Τσίπρα-δανειστών που επέβαλλαν οι ΗΠΑ στην ΕΕ, δεν απέτρεψε, διευκόλυνε τον εμφύλιο πόλεμο, όπως συχνά κάνει μια άδικη και άνιση συμφωνία.

Πολύ φοβόμαστε ότι το Τρίτο Μνημόνιο δεν συνιστά μόνο συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής των δύο προηγουμένων, αλλά κινδυνευει να αποδειχθεί και η έναρξη μιας επικίνδυνης περιόδου πολιτικής αστάθειας και κραυγαλέας συνταγματικής εκτροπής. Ας βάλει ο Θεός, αλλά και ο Λαός της Ελλάδας το χέρι του.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015
Μισό αιώνα ακριβώς από το πραξικόπημα του Βασιλιά, με τη συνδρομή των αποστατών, εναντίον της βούλησης του ελληνικού λαού, πραξικόπημα που οδήγησε στη δικτατορία και την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο

1 σχόλιο: