Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18.10.2012 : Η μεγαλειώδης διαδήλωση χτυπήθηκε ακόμη μια φορά από τα ΜΑΤ


Η απεργιακή διαδήλωση της 18. 10.2012 μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις, η μεγαλύτερη συγκέντρωση  του τελευταίου διαστήματος στην Αθήνα, αντιμετώπισε ακόμη μια φορά την απρόκλητη αστυνομική βία με στόχο να διαλυθεί κάθε ενδεχόμενη πρόθεση των διαδηλωτών για παραμονή στο χώρο της Πλατείας Συντάγματος.

Οι διαδηλωτές άντεξαν επί ώρες ηρωικά. Οι εγκληματίες της τρικομματικής συγκυβέρνησης σταθερά επιδιώκουν με την ωμή και αναίτια βία να αποθαρρύνουν την αγωνιζόμενη κοινωνία και να καταβάλλουν τις ψυχικές της αντοχές. 

Ότι κι αν κάνουν, όσες ωμότητες κι αν διαπράξουν, όσους εξαγορασμένους "δημοσιογράφους" κι αν ξαμολύσουν από τα κανάλια των αφεντικών τους, η πείνα έχει ήδη νικήσει το φόβο και - αυτό το γνωρίζουν καλά - οι μέρες τους είναι μετρημένες. Γι αυτό βιάζονται να καταστρέψουν, να ξεπουλήσουν, να διαλύσουν κάθε κοινωνική υποδομή και κάθε οικονομικό πόρο που θα μπορούσε να δώσει μια μελλοντική δυνατότητα επιβίωσης στη χώρα. Με όλες τους τις πράξεις μέρα με τη μέρα αφήνουν καμμένη γή και παραδίδουν ανυπεράσπιστους ανθρώπους στα ντόπια και διεθνή αρπακτικά. Υπάρχει μόνο μια ελπίδα. Να τους σταματήσουμε ακόμη και τώρα. 

ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ !

Δείτε συνεντεύξεις και στιγμιότυπα από την απεργία της 18ης Οκτωβρίου στους δρόμους της Αθήνας. 




Πηγή:  left.gr



























Μόλις εμφανίστηκε στο Σύνταγμα το πανό με το αντιναζιστικό σύμβολο, οι άνδρες - που λέει ο λόγος - των ΜΑΤ
που μέχρι τότε ήταν ξεσκούφωτοι, φοράνε τα κράνη. Τυχαίο;...


























Τα ΜΑΤ κλείνουν την Γεωργίου Α' ενώ χιλιάδες διαδηλωτές ανεβαίνουν ακόμα τη Σταδίου. Ώρα περίπου 14:00


Λίγα λεπτά αργότερα από το χώρο της πλατείας πετάχτηκαν τέσσερεις -πέντε μολότωφ και πέτρες προς τα ΜΑΤ τα οποία στη συνέχεια έπνιξαν στα χημικά ολόκληρη την περιοχή του Συντάγματος. 
Η διαδήλωση έπρεπε να διαλυθεί πρίν κάν φτάσει στο Σύνταγμα. Δεν τα κατάφεραν.

























Ώρα 1:30 μμ.(1ο) Video. Πέμπτη 18.10.2012, ημέρα Γενικής Απεργίας. Τα ΜΑΤ μετά την ολοκλήρωση της διαδήλωσης του ΠΑΜΕ, και ενώ δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών ανεβαίνουν ειρηνικά προς τη Βουλή, αποκλείουν αιφνιδιαστικά την Οδό Βασιλέως Γεωργίου Α' απαγορεύοντας την πορεία των διαδηλωτών προς την λεωφόρο Αμαλίας και το κτίριο της Βουλής. Λίγα λεπτά αργότερα πέτρες και μολότωφ εκτοξεύονται από την πλευρά της Πλατείας Συντάγματος. Η διαδήλωση με πρωτοβουλία και απόλυτη ευθύνη της αστυνομίας έχει διακοπεί σκόπιμα, τα μπλοκ των διαδηλωτών έχουν διασπαστεί στους γύρω δρόμους και όλο το Σύνταγμα έχει πνιγεί στα χημικά.


ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18.10.2012 - Τα ΜΑΤ κλείνουν την Βασιλέως Γεωργίου Α' Video από τη ζωντανή μετάδοση που πραγματοποιούσε το zougla.gr. Οδός Συντάγματος και Μητροπόλεως: Τα ΜΑΤ διασπούν τη διαδήλωση Ώρα 2:20 μμ. (2ο) Video. Η Βασιλέως Γεωργίου Α' και η Πλατεία Συντάγματος παραμένει αποκλεισμένη από τα ΜΑΤ και εκατοντάδες διαδηλωτές βρίσκονται εγκλωβισμένοι στους γύρω δρόμους. Ο κεντρικός κορμός του ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει την οδό Σταδίου και βαδίζοντας στην οδό Συντάγματος ανεβαίνει προς την λεωφόρο Αμαλίας στρίβοντας από την οδό Όθωνος. Τα ΜΑΤ χτυπούν διαδηλωτές που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην οδό Μητροπόλεως και στη συνέχεια καταλαμβάνουν την οδό Συντάγματος, διασπώντας τα μπλόκ του ΣΥΡΙΖΑ και διακόπτοντας ακόμη μια φορά τη διαδήλωση. Τραυματίας διαδηλωτής στην Πλατεία Συντάγματος. Λεωφόρος Αμαλίας: Διαδηλωτές σταματούν τα ΜΑΤ Ώρα 2:50 μμ. (3ο) Video. Τα οργανωμένα μπλόκ έχουν πριν από λίγα λεπτά αποχωρήσει από την λεωφόρο Αμαλίας και στο οδόστρωμα μπροστά στο κοινοβούλιο παραμένουν αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτών, οι οποίοι διαπληκτίζονται με τις δυνάμεις των ΜΑΤ κατηγορώντας τες για την αναίτια επίθεση που δέχονται επί τόσες ώρες οι διαδηλωτές. Δίνεται η εντολή για την εκκένωση της οδού Αμαλίας και τα ΜΑΤ προχωρούν σε σχηματισμό "σκούπας", επιχειρώντας να σαρώσουν τους διαδηλωτές. Σταματούν όμως μπροστά στην αποφασιστικότητα των διαδηλωτών να παραμείνουν στην λεωφόρο Αμαλίας. Τα ΜΑΤ οπισθοχωρούν και αποσύρονται (για να επανέλθουν λίγο αργότερα). "σκούπα" των ΜΑΤ στην Αμαλίας Ώρα 3:00 μμ. (4ο) Video. Τα ΜΑΤ προχωρούν σε σχηματισμό "σκούπας" για δεύτερη φορά μετά την πρώτη απόπειρα που απέτρεψαν οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι διαδηλωτές επί της λεωφόρου Αμαλίας. Η επιχείρηση "εκκαθάρισης" της λεωφόρου Αμαλίας αποτελεί καθαρή επίδειξη δύναμης της αστυνομίας και μια οριστική προσπάθεια να εκκενωθεί η Πλατεία Συντάγματος. Το κυνηγητό των διαδηλωτών συνεχίστηκε στην οδό Πανεπιστημίου και έφτασε ώς την Ομόνοια. Κατά τη διάρκεια της "σκούπας" επί της λεωφόρου Αμαλίας, τα ΜΑΤ προσαγάγουν και περιφέρουν διαδηλωτή με δεμένα τα χέρια πίσω ( δείτε το video στο 4:40 λεπτό). Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του διαδηλωτή του βάζουν και στη συνέχεια του βγάζουν την κουκούλα του μπουφάν, ενώ άνδρας των ΜΑΤ που τον συνοδεύει φαίνεται να κουβαλάει στην πλάτη του ένα μαύρο σακκίδιο που δεν γνωρίζουμε αν ανήκε στον προσαχθέντα διαδηλωτή. Τα Video είναι από τη ζωντανή μετάδοση που πραγματοποιούσε το zougla.gr.

Δείτε επίσης:

Ένας νεκρός διαδηλωτής από ανακοπή καρδιάς στο μαζικό συλλαλητήριο

2 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ θερμά για την αναφορά.

    Για την ακρίβεια, επειδή ήμουνα στη Γεωργίου όταν πέρασε το ΠΑΜΕ, στη συνέχεια ανέβηκαν και άλλο μπλοκ, θυμάμαι σίγουρα της ΠΟΕ ΟΤΑ και άλλα καθώς και το αντιναζιστικό πανό του Ξεκίνημα όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

    Η τεράστια διαδήλωση πάντως κόπηκε κυριολεκτικά στη μέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όπως τα λέτε. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονταν παραταγμένες στο πεζοδρόμιο της Β.Γεωργίου Α', έξω από τη είσοδο των ξενοδοχείων. Οι δυνάμεις της αστυνομίας επέτρεψαν όντως το πέρασμα του μπλοκ της ΠΟΕ-ΟΤΑ το οποίο και κατευθύνθηκε σύμφωνα με την συστηματική εμμονή του στο μεταλλικό φράκτη που στήνει η αστυνομία στην αρχή της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, στα λουλουδάδικα, στον οποίο κρέμασαν μιά πορτογαλική και μιά ισπανική σημαία και ανάρτησαν αφισσέτες που ανέγραφαν "μένουμε Σύνταγμα" ενώ στη συνέχεια κατά τη συνήθη πρακτική των μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ άρχισαν να κουνάνε το φραγμό δήθεν για να τον ρίξουν, κατεβάζοντας έτσι όπως πάντα τα ΜΑΤ από την Β. Σοφίας στο φράχτη και συνήθως στο εσωτερικό της διαδήλωσης. Πίσω από την ΠΟΕ-ΟΤΑ ακολούθησαν όντως μερικά ακόμη μπλοκ μεταξύ αυτών και του "ξεκινήματος" και στη συνέχεια οι δυνάμεις των ΜΑΤ αξιοποιώντας ένα κενό της διαδήλωσης έκοψαν αιφνιδιαστικά την Β.Γεωργίου Α'. Κατ΄εξαίρεση επέτρεψαν μετά από πίεση των διαδηλωτών να περάσει το πανώ της ΓΕΣΕΒΕ(Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών) το οποίο στη συνέχεια στήθηκε μπροστά τον μεταλλικό φράχτη της Λ. Βασ. Σοφίας. και στη συνέχεια το πανό της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που στήθηκαν επίσης στο μεταλλικό φραγμό. Αναλυτική πληροφόρηση υπάρχει επίσης στο δημοσιογραφικό site του tvxs.gr http://tvxs.gr/news/ellada/enas-nekros-diadilotis-apo-anakopi-kardias-sto-maziko-syllalitirio

      Διαγραφή