Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Σκουριές Χαλκιδικής: Η τρικομματική συμμορία είναι έτοιμη να σκοτώσει για τους λαθροχρυσοθήρες του Μπόμπολα και της Καναδικής ELDORADO GOLD

























Σε κατεχόμενη ζώνη με καθεστώς εξαίρεσης από τους νόμους της ελληνικής δημοκρατίας έχει μετατρέψει την περιοχή Σκουριές της Χαλκιδικής η τρικομματική χούντα Σαμαρά.

Σε μια δολοφονικού στόχου τρομοκρατική επίθεση προχώρησε ο κατοχικός στρατός του κρατικοδίαιτου αρχιληστή Μπόμπολα, της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και της Καναδικής πολυεθνικής ELDORADO GOLD εναντίον των εκατοντάδων ειρηνικών υπερασπιστών της ζωής των κατοίκων της χαλκιδικής που διαδήλωναν σήμερα κατά των σχεδιαζόμενων επιφανειακών μεταλλείων χρυσού στην περιοχή του δάσους των Σκουριών. 

Ώρα 20:20 Σε επικοινωνία με το Νάσο Ηλιόπουλο, γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΝ που βρίσκεται στις Σκουριές δήλωσε: "Θέλανε να μας σκοτώσουν. Μας τρέχανε για 7 χλμ, ο κόσμος πανικόβλητος, σπάγανε αυτοκίνητα και πετάγανε μέσα χημικά, πετούσαν δακρυγόνα στις καρότσες των αγροτικών".

Τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια ενός όργιου δολοφονικής βίας και σκόπιμης κακοποίησης διαδηλωτών προχώρησαν σε 16 προσαγωγές.

Ώρα 00.06 Και οι 16 προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στο νοσοκομείο ένας εκ των συλληφθέντων με πρόβλημα στην καρδιά λόγω χημικών, καθώς ΜΑΤ πετάξαν δακρυγόνα μέσα στο αγροτικό του την ώρα που οδηγούσε. Τον ίδιο άνθρωπο κατηγορούν για απόπειρα ανθρωποκτονίας! Οι υπόλοιποι 15 κατηγορούνται για στάση.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
στους παρακάτω συνδέσμους:





Οι 15 λοιπόν συλληφθέντες διαδηλωτές κατηγορούνται για στάση και το παρ' ολίγον θύμα της δολοφονικής επίθεσης των ΜΑΤ εναντίον του, για απόπειρα ανθρωποκτονίας!

Είναι ακριβώς οι κατηγορίες με τις οποίες θα έπρεπε να συλληφθούν και να παραπεμφθούν σε δίκη οι εγκληματίες των ΜΑΤ και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι με πρώτο το φασίστα υπουργό Δένδια αφού η δική τους στάση ήταν αυτή που ακριβώς στράφηκε κατά της συνταγματικής νομιμότητας την οποία  αντίθετα υπεράσπισαν οι διαδηλωτές με κίνδυνο της ζωής τους, αυτοί και όχι οι διαδηλωτές ανέλαβαν παράνομα πολεμική δράση κατά άοπλων και ειρηνικών διαδηλωτών, αυτοί και όχι οι διαδηλωτές προχώρησαν σε κατα συρροή απόπειρες ανθρωποκτονίας εναντίον ανυπεράσπιστων και αθώων ανθρώπων που το μόνο τους έγκλημα είναι πως υπερασπίζουν το νόμιμο δικαίωμά τους στη ζωή. 


Ποινικός Κώδικας
 
Άρθρο 170 
Στάση
 
1. Όποιος με πρόθεση συμμετέχει σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που διαπράττει με ενωμένες δυνάμεις κάποια από τις πράξεις του άρ. 167 τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.
2. Οι υποκινητές της στάσης, καθώς και εκείνοι που μεταχειρίστηκαν σωματική βία ή απειλές σωματικής βίας ή βιαιοπράγησαν τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών, αν άλλη διάταξη νόμου δεν τιμωρεί την
πράξη με βαρύτερη ποινή.
 
Άρθρο 167
Αντίσταση
 
1. Όποιος μεταχειρίζεται βία ή απειλή βίας για να εξαναγκάσει κάποια αρχή ή υπάλληλο να ενεργήσουν πράξη που ανάγεται στα καθήκοντά τους ή να παραλείψουν νόμιμη πράξη, καθώς και όποιος βιαιοπραγεί κατά υπαλλήλου ή προσώπου που έχει προσληφθεί ή άλλου υπαλλήλου που έχει προστρέξει για να τον υποστηρίξει ενώ διαρκεί η νόμιμη ενέργειά του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους. Σε κάθε περίπτωση αποκλείεται η μετατροπή ή η αναστολή της ποινής.
2. Αν οι πράξεις που προβλέπει η προηγούμενη παράγραφος έγιναν από πρόσωπο που οπλοφορεί ή φέρει αντικείμενα με τα οποία μπορεί να προκληθεί σωματική βλάβη ή έχει καλυμμένα ή αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του ή έγιναν από περισσότερους, καθώς και αν το πρόσωπο κατά του οποίου στράφηκε η πράξη διέτρεξε σοβαρό προσωπικό κίνδυνο επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών εφόσον η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.


Δείτε παρακάτω το κάλεσμα των επιτροπών αγώνα και την προκλητική ανακοίνωση της αστυνομίας που προειδοποιεί για κατηγορίες και διώξεις που θα ασκηθούν πριν την πραγματοποίηση της διαδήλωσης και που "προφητικά" επιβεβαιώνονται!

Συγκέντρωση και πορεία στις Σκουριές ενάντια στα μεταλλεία χρυσού. Κυριακή 21.10.2012


Σε συγκέντρωση και πορεία στις Σκουριές κάλεσαν σήμερα, Κυριακή 21.10.2012, οι επιτροπές αγώνα ενάντια στα μεταλλεία Χρυσού στην Χαλκιδική. Στο κάλεσμά τους αναφέρουν:

«Το Υπουργείο "Περιβάλλοντος" έδωσε το “πράσινο φως” στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ να ξυρίσει το αρχέγονο δάσος των Σκουριών. Το ξεκοίλιασμα του βουνού προγραμματίζεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα. Η καταστροφή της Χαλκιδικής από την επονομαζόμενη “χρυσή επένδυση” δεν είναι κάπου μακριά στο μέλλον αλλά είναι ήδη εδώ. Συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου ανεβαίνουμε στον Κάκαβο για να διαδηλώσουμε ενάντια στην καταστροφή. Συγκέντρωση στην Ιερισσό στις 10:30 για να ξεκινήσουμε όλοι μαζί»

«Ναι» στις κινητοποιήσεις στις Σκουριές παρά τις προεδοποιήσεις της ΕΛΑΣ


Στο μεταξύ χθες, επιστολή προς  τη «Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στη Μεταλλευτική Δραστηριότητα της Βορείου Χαλκιδικής» έστειλε σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων ο Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Παπουτσής στην οποία προειδοποιεί  όσους θα πάρουν μέρος στην κινητοποίηση στις Σκουριές, κάνοντας λόγο για «ποινικά κολάσιμα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος». Σύμφωνα με τον Ταξίαρχο, τέτοια αδικήματα έχουν διαπραχθεί στις προηγούμενες κινητοποιήσεις και ήδη «σχηματίζεται η προβλεπόμενη δικογραφία».

Ο Ταξίαρχος στην επιστολή τονίζει ότι κατά «κοινή ομολογουμένως διαπίστωση» «ικανός αριθμός ατόμων που διαπράττουν τα συγκεκριμένα αδικήματα δεν προέρχονται από κατοίκους της Χαλκιδικής» χωρίς να εξηγεί πως οδηγήθηκε στην διαπίστωση αυτή. Παρ`όλα αυτά ο Ταξίαρχος αναγνωρίζει το δικαίωμα του «συνέρχεσθαι ησύχως», το οποίο δηλώνει ότι είναι «ύψιστη υποχρέωση και προτεραιότητα» της Αστυνομίας να διαφυλάξει.


Οι Επιτροπές Αγώνα στην Χαλκιδική σε απάντησή του προς το έγγραφο της ΕΛΑΣ τονίζουν τα εξής:

•    Η κακή εμπειρία του παρελθόντος οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας, που παράνομα εμποδίζει την πρόσβαση ειρηνικών διαδηλωτών σε δημόσιο χώρο.
•    Θέμα νομιμότητας τίθεται για την Ελληνική Αστυνομία και μόνο – τόσο για τις μεθόδους αντιμετώπισης διαδηλωτών (απαγορευμένα χημικά, δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες, εμπρησμοί, τρομοκράτηση,αναίτιες συλλήψεις και προσαγωγές) όσο και γι’ αυτή καθαυτή την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή με σκοπό τη διασφάλιση συμφερόντων ιδιωτικής εταιρείας (δείτε το εξώδικο των αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης αρ. πρωτ. 104/2012)
•    Το έγγραφο ισχυρίζεται ότι άτομα που δε διαμένουν στη Χαλκιδική διαπράττουν ποινικά κολάσιμα αδικήματα κατά τις κινητοποιήσεις. Οι μέχρι τώρα όμως συλλήψεις και προσαγωγές που έχουν πραγματοποιηθεί αφορούν αποκλειστικά κατοίκους της Χαλκιδικής. Στις κινητοποιήσεις μας δεν υπάρχουν ξένοι και ντόπιοι, μόνο άνθρωποι που αγωνιούν για το μέλλον αυτού του τόπου.
•    Η σωματική ακεραιότητα ατόμων που συμμετέχουν σε ειρηνικές διαδηλώσεις είναι θεωρητικά ευθύνη και της αστυνομίας. Οι μέχρι τώρα τραυματισμοί αφορούν κυρίως διαδηλωτές και προκλήθηκαν από επιθέσεις της ΕΛ.ΑΣ.
"Θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας στην καταστροφή του τόπου μας και να διεκδικήσουμε την ελεύθερη πρόσβασή μας σε δημόσιους χώρους." προσθέτουν σχετικά με τις αυριανές κινητοποιήσεις στις Σκουριές.

Ήταν δάσος εκεί πριν δέκα μέρες #skouries http://pic.twitter.com/XIvpDaX1


Ώρα 00:00 Ένα σχόλιο που αλιεύσαμε από το facebook: 

Τι δεν καταλαβαίνεις; Πιο απλά δεν γίνεται. Οι κάτοικοι υπερασπίζονται ένα βουνό, ένα δάσος, δυο σπιθαμές γης και ουρανού και η κυβέρνηση προστατεύει έναν επιχειρηματία με κάθε μέσο. Επιστρατεύει τις δυνάμεις καταστολής και κυνηγάει τον κόσμο με δακρυγόνα και ξύλο επί 7 χλμ, σπάει πόδια, σπάει τζάμια αυτοκινήτων και πετάει μέσα καπνογόνα και δακρυγόνα, επιτίθεται σε βουλευτές, απαγορεύει για ώρες την είσοδο δικηγόρων. Αυτά είναι τα γεγονότα. Σήμερα για άλλη μια φορά δεν έχουμε ευτυχώς κάποιον πολύ σοβαρά τραυματία ή νεκρό από τύχη. Τώρα εσύ πρέπει να πάρεις θέση. Να κάνεις κάτι. Και να θυμάσαι πως αν μείνεις ξανά αμέτοχος θα είσαι συνειδητά με τους δολοφόνους του κέρδους, της καταστροφής και της εκμετάλλευσης. Αυτά.

Το διαβάσαμε στο left.gr 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου