Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

Άμα πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ: Heil Μιχαλολιάκος!


Αναδημοσίευση από katakokkino.wordpress.com

Ποιος θέλει να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Σίγουρα αυτοί που μας κυβερνάνε και η άκρα δεξιά μέχρι και την ίδια -την υπόλοιπη- αριστερά. Όλα σχεδόν τα κόμματα θέλουν να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, για διαφορετικούς λόγους το καθένα, χωρίς να σκέφτονται τις επιπτώσεις στην κοινωνία και τον κόσμο ο οποίος ελπίζει σε αυτόν, ως όχι την λύση όλων τον προβλημάτων του, αλλά ως ένα μεγάλο βήμα για να γίνει μια μεγάλη αλλαγή. Εντάξει τα κόμματα της κυβέρνησης θέλουν να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αυτήν την στιγμή, είναι ο μεγαλύτερος τους αντίπαλος, ως προς την ακραία μνημονιακή και ταξική πολιτική που ασκούν, για να προστατέψουν τα μεγάλα συμφέροντα, διαλύοντας ταυτόχρονα την κοινωνία. Τι γίνεται όμως με την υπόλοιπη αριστερά;

Το ΚΚΕ και το μεγαλύτερο κομμάτι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θέλουν να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έχουν την αυταπάτη, ότι ο κόσμος μετά θα στραφεί προς αυτούς και θα μεγαλώσουν τα ποσοστά τους. Μεγάλο λάθος. Ο περισσότερος κόσμος που τον ψήφισε και του έδωσε το 27%, δεν έγινε ξαφνικά αριστερός, αλλά ξαφνικά φτωχός. Αν απογοητευτούν από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα στραφούν στα άλλα κόμματα της αριστεράς, παρά μόνο ένα μικρό κομμάτι. Όσο περίεργο και αν φαίνεται, πολύς κόσμος ήταν ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή στις εκλογές και ας είναι το ένα στο άλλο άκρο από το άλλο. Άμα ο ΣΥΡΙΖΑ πέσει αυτός που θα ανέβει πιο πολύ θα είναι η Χρυσή Αυγή! Όμως με τόση λάσπη που έριχναν τα αστικά κόμματα και με τόση λάσπη που έριχνε η αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την φορά δεν κατάφερε να βγει πρώτος και έχουμε για άλλη μια φορά στο τιμόνι της χώρας την Νέα Δημοκρατία, με «δώρο» το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ, συνεχίζοντας την πολιτική λιτότητας και σβήνοντας την ελπίδα από τον κόσμο. Βεβαίως, δεν αντιμετώπισε σαν «εχθρό» τον ΣΥΡΙΖΑ ολόκληρη η αριστερά. Για παράδειγμα η οργάνωση «Ξεκίνημα» και μια μειοψηφία της ΑΡΑN (συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας ταυτόχρονα φιλική κριτική για τα λάθη που κάνει κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα «το Ποντίκι», δείχνει 3ο κόμμα την Χρυσή Αυγή. Αν και δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε πλήρως τις δημοσκοπήσεις, αυτό δεν μου φαίνεται περίεργο. Η δήθεν αντισυστιμικότητα της Χρυσής Αυγής, τραβάει πολύ απογοητευμένο κόσμο. Λέω «δήθεν», γιατί η Χ.Α. είναι στην ουσία το μακρύ χέρι του συστήματος. Η τηλεόραση μέσα στο καλοκαίρι έδειχνε επί μέρες τις «κινήσεις αλληλεγγύης» της Χ.Α. προς τους έλληνες συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη. Ωραία διαφήμιση τους έκανε. Τις κινήσεις αλληλεγγύης που συμμετέχει και οργανώνει η αριστερά σε ολόκληρη την Ελλάδα, επί τόσα χρόνια, δεν τις έχει δείξει ποτέ στην τηλεόραση! Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας οδηγείται στον εκφασισμό της. Ο κίνδυνος δεν είναι στο σύστημα, αλλά στην στοιχειώδη δημοκρατία που έχουμε. Κανείς σχεδόν δεν είναι ευχαριστημένος από την σημερινή δημοκρατία, αλλά να την καταργήσουμε τελείως και να φέρουμε δικτατορία, είναι δέκα βήματα πίσω. Το θέμα είναι να πάμε μπροστά και να παλέψουμε για την πραγματική (αμεσο)δημοκρατία, όπου την εξουσία να την έχει ο λαός και όχι οι τράπεζες και οι αγορές. Ένα μεγάλο βήμα μπορεί να γίνει με την κυβέρνηση της αριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας χώρος, όπου σε αυτόν ενώθηκαν διαφορετικές οργανώσεις, όπου με σύνθεση απόψεων, λειτουργούν κάτω από ένα κοινό πρόγραμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αποτελείται από επαναστατικά κομμουνιστικά κόμματα, μέχρι και δυνάμεις που αποχώρησαν από την μνημονιακή και «μεταλλαγμένη» σοσιαλδημοκρατία του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το όραμα της ενωμένης αριστεράς, παρά τις χίλιες διασπάσεις που έχει υποστεί αυτή.

Όπως ανέφερα και πριν, η κυβέρνηση της αριστεράς δεν θα λύσει όλα τα λαϊκά προβλήματα, αλλά θα είναι ένα μεγάλο, βήμα. Όπως και ο ίδιος λέει, αν ο κόσμος δεν διεκδικήσει και από μόνος του δεν κατέβει στους δρόμους και δεν εξεγερθεί ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο, τότε από μόνη της η κυβέρνηση της αριστεράς δεν θα μπορούσε να πετύχει πολλά. Η εξουσία πρέπει να περάσει στον λαό. Δεν θα την έχει ούτε ο λαός, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι τράπεζες και οι αγορές. Γι’ αυτό με ένα μεγάλο κίνημα και με μία αριστερή κυβέρνηση να το στηρίζει και να το ακούει, τότε μπορεί να έρθει η ανατροπή.

Αυτοί που ποντάρουν στην πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, για να ανέβουν οι ίδιοι, να σκεφτούν πρώτα τις επιπτώσεις στην κοινωνία και μετά να σκεφτούν αν προτιμάνε για κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία και όλο το πακέτο, αντί για μία αριστερή κυβέρνηση.

katakokkino.wordpress.com

6.9.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου