Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Μια "Οκτωβριανή έκπληξη" ετοιμάζουν στον Ομπάμα ώστε να τον απαξιώσουν μπροστά στις αμερικανικές εκλογές
























Iranians taking part in protests against film desecrating Prophet Muhammad (PBUH), September 14, 2012.


October surprise to "Carterize" Obama



Δημοσιεύτηκε στο Voltaire Network στις 15 Σεπτεμβρίου 2012
 
Απόδοση στα ελληνικά από το blog: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


Πίσω από τη φρενίτιδα που πυροδότησε μια προσβλητική για το Ισλάμ ταινία, ο ιστορικός Γουέμπστερ Τάρπλι διαβλέπει μια μηχανορραφία που ενορχηστρώθηκε από ένα δίκτυο που έχει γερές βάσεις στον σιωνισμό, με απώτερο στόχο την εκπαραθύρωση από τον Λευκό Οίκο του Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο κάποιοι θεωρούν όλο και περισσότερο ως εμπόδιο στην ελεύθερη και ανεμπόδιστη λαβή του Ισραήλ στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ . Μια αλλαγή καθεστώτος, που θα φέρει στο τιμόνι της διακυβέρνησης των ΗΠΑ τον επιστήθιο φίλο του Νετανιάχου, Μιτ Ρόμνι, θα ανοίξει το δρόμο για μια επιστροφή των νεοσυντηρητικών, ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα συμφέροντα του Ισραήλ και να παγιωθεί και πάλι η επιρροή του Τελ Αβίβ στην Ουάσιγκτον.

  


 Οκτωβριανή έκπληξη* "αλά Κάρτερ" για τον Ομπάμα

Του Webster G. Tarpley, ιστορικού και συγγραφέα

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε δει διαδηλώσεις έξω από αμερικανικές πρεσβείες σε περισσότερες από 20 πόλεις σε όλο τον κόσμο, με σκοπό τη διαμαρτυρία κάποιων πολιτών εναντίον μιας υβριστικής για το Ισλάμ ταινίας, με τον αρχικό τίτλο "Desert Warrior" (Πολεμιστής της ερήμου), που στη συνέχεια άλλαξε και έγινε "Η αθωότητα των Μουσουλμάνων".

Σε μια επίθεση σχεδιασμένη έτσι ώστε να συμπέσει με τις διαμαρτυρίες, ένα τάγμα θανάτου, που δρούσε ήδη μέσα στη Λιβύη, δολοφόνησε τον πρόξενο των ΗΠΑ στη Λιβύη και τρεις από τους συνεργάτες του. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει δημιουργήσει ένα κέντρο διαχείρισης κρίσεων για την παρακολούθηση των εξελίξεων 24 ώρες το 24ωρο.

Η εν λόγω ταινία είχε προφανώς σχεδιαστεί ως πρόκληση και τίποτε άλλο. Αλλά ήταν όντως αυτή η ταινία το δημιούργημα ενός Αμερικανού αιγυπτιακής καταγωγής και μοναχικού κάτοικου μιας κωμόπολης της Καλιφόρνια, του Νακούλα Μπασελί Νακούλα, γνωστού και ως Αμπανόμπ Μπασελί, του οποίου το εναλλακτικό εβραϊκό όνομα είναι Σαμ Μπασίλ, πρώην κατάδικου με πρόβλημα χρήσης ναρκωτικών, και των λίγων ηθοποιών που προσέλαβε; Υπάρχουν ακράδαντα στοιχεία ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Αντ' αυτού, έχουμε να κάνουμε με μια φιλόδοξη διεθνή επιχείρηση συλλογής μυστικών πληροφοριών με στόχο τη δημιουργία μιας "οκτωβριανής έκπληξης" (λίγες εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές) με σκοπό να σοκαριστεί το κοινό και η αμερικανική κοινή γνώμη, ώστε να απαξιωθεί και να περιθωριοποιηθεί α λα Κάρτερ ο νυν ένοικος του Λευκού Οίκου και να εγκατασταθεί στη θέση του ο φίλος του Νετανιάχου, Μιτ Ρόμνι. Αφού η κοινή γνώμη των ΗΠΑ αναγνωρίζει στον Ομπάμα τον προστάτη των χρωματιστών επαναστάσεων και των στρατιωτικών επεμβάσεων που διαδέχτηκαν την «Αραβική Άνοιξη», επιθέσεις σε διπλωμάτες των ΗΠΑ, δολοφονίες, και πιθανές απαγωγές ομήρων, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα αποδυναμωθούν σημαντικά οι πιθανότητές του για επανεκλογή. Αν ο Ρόμνι επικρατήσει, ο έλεγχος της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ θα περάσει στην ομάδα των αδιόρθωτων πολεμοχαρών νεοσυντηρητικών, οι οποίοι αυτοί τη στιγμή συμβουλεύουν τον Ρόμνι σε θέματα διεθνούς πολιτικής. Η τρέχουσα κρίση είναι ένα σημάδι ότι οι νεοσυντηρητικοί και οι "φίλοι" τους σε κάποια σκοτεινά κέντρα επιχειρούν την επιστροφή στην εξουσία.

Τα δίκτυα που συμμετέχουν σε αυτή την επιχείρηση φαίνεται να είναι τα εξής:


Η δράση της μορμονικής μαφίας εντός της CIA

Η μαφία αυτή διαθέτει κορυφαία στελέχη, δικτυωμένα σε όλα τα κέντρα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, τα οποία είναι μέλη της καλά ελεγχόμενης και οργανωμένης αίρεσης των Μορμόνων, στην οποία ανήκει ο Ρόμνι.

Η εν λόγω ομάδα είναι επίσης γνωστή ως "φράξια του Μπρεντ Σκάουκροφτ". (Φωτό: Από αριστερά: ΝέλσονΡοκφέλερ, Μπρεντ Σκάουκροφτ και Γουίλιαμ Κόλμπι σε σύσκεψη). Ο Σκάουκροφτ, δεξί χέρι του Χένρι Κίσινγκερ, έκανε επί δεκαετίες χρήση της στέρεα εδραιωμένης υπηρεσιακής θέσης του για να συνδράμει στην προώθηση πολλών ομόθρησκών του. Η ομάδα αυτή προωθεί σήμερα με κάθε μέσο τον Ρόμνι στον Λευκό Οίκο, αφού ο ίδιος ο Ρόμνι και ο επικεφαλής του επιτελείου που τον περιβάλλει, Μάικ Λήβιτ, επίσης Μορμόνος, υιοθέτησαν ανοιχτά πολιτικές που ευνοούν την προώθηση Μορμόνων στις κορυφαίες πολιτικές θέσεις.

Στις 14 Σεπτεμβρίου, η Google απέρριψε την έκκληση του Ομπάμα στο όνομα του Λευκού Οίκου να αφαιρεθεί διεθνώς από το κανάλι YouTube η αμφιλεγόμενη ταινία. Όπως αποκάλυψε το περιοδικό Wired στις 11 Μαΐου 2012, "ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (ΝSA), Μάικ Μακ Ντόνελ, δήλωσε στην εφημερίδα Washington Post ότι η συνεργασία μεταξύ της NSA και ιδιωτικών εταιρειών όπως η Google ήταν "αναπόφευκτη", γεγονός το οποίο έχει δημοσιοποιηθεί και σχολιαστεί ευρέως από τον Ιανουάριο του 2010. Έτσι, η άρνηση της Google να συνεργαστεί με τον Ομπάμα όχι μόνο μας αποκαλύπτει τις απόψεις της NSA, αλλά λέει πολλά για το ποιόν ακριβώς υποψήφιο για την προεδρία στηρίζουν οι υπηρεσίες πληροφοριών των ισχυρών παικτών του πλανήτη αυτή τη στιγμή.
Το σιωνιστικό κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου

Την περασμένη εβδομάδα και λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές, ο αντιδραστικός Ισραηλινός πρωθυπουργός παρενέβη κατά τρόπο απροκάλυπτο και εξωφρενικό στην πολιτική των ΗΠΑ με σκοπό να εξασφαλίσει την εκλογή του Μιτ Ρόμνι, με τον οποίο συνδέει στενή φιλία από την εποχή της συνεργασίας τους στη Συμβουλευτική Ομάδα της Βοστώνης (BCG) το 1976.

Πριν από μία εβδομάδα περίπου, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν "κόκκινες γραμμές" όσον αφορά το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Ο Νετανιάχου αντέδρασε με μια έκρηξη οργής, έξαλλος για το γεγονός ότι, κατά τη γνώμη του, όσοι δεν έχουν κόκκινες γραμμές "δεν έχουν ηθικό δικαίωμα" να εμποδίσουν το Ισραήλ να ξεκινήσει έναν ολέθριο επιθετικό πόλεμο κατά του Ιράν. Αυτό ερμηνεύθηκε στην Ουάσιγκτον ως έκκληση να προωθηθεί ο Ρόμνι στην προεδρία. Για να δώσει έμφαση στο μήνυμα αυτό, ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής βουλής (Κνέσετ) εμφανίστηκε σε πρωινό δελτίο ειδήσεων του αμερικανικού καλωδιακού δικτύου MSNBC, απαιτώντας την άμεση κήρυξη πολέμου των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν. Την τηλεοπτική αυτή εμφάνιση χρησιμοποιούν οι υποψήφιοι του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ως υλικό της προεκλογικής εκστρατείας τους.

Κάποιοι πολιτικοί παρατηρητές έχουν επισημάνει ότι, ενώ ο Νετανιάχου απαιτεί από τις ΗΠΑ να διαμορφώσουν κάποιες συγκεκριμένες περιστάσεις υπό τις οποίες θα αρχίσει ο πόλεμος, η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει ορίσει ποτέ καμιά δική της κόκκινη γραμμή, πράγμα που σημαίνει ότι ο Νετανιάχου απαιτεί από την Ουάσιγκτον να είναι γίνει πιο ισραηλινή και τους ίδιους τους Ισραηλινούς. Αυτές οι απροκάλυπτες κινήσεις του Νετανιάχου έχουν προκαλέσει ένα κύμα δυσαρέσκειας και εχθρότητας στους Αμερικανούς, ακόμη και σε κύκλους που συνήθως είναι διατεθειμένοι να πάνε με το μέρος των Ισραηλινών.

Άλλοι αναλυτές υποθέτουν ότι, δεδομένου ότι Ρόμνι έχει δείξει κατ' επανάληψη ότι δεν έχει ιδέα από διεθνή ζητήματα, ο Νετανιάχου πιστεύει ότι θα είναι σε θέση να υπαγορεύει στις ΗΠΑ την εξωτερική πολιτική τους, κάνοντας χρήση της φιλίας του με τον Ρόμνι. Κατά τη διάρκεια των δημόσιων αναμετρήσεων μεταξύ των Ρεπουμπλικανών υποψηφίων για το χρίσμα, ο Ρόμνι υποσχέθηκε να παίρνει την έγκριση του Νετανιάχου για κάθε δράση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Οι Αμερικανοί νεοσυντηρητικοί


Οι φιλοϊσραηλινοί νεοσυντηρητικών της εποχής των Μπους καιΤσένι έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους στον Ρόμνι προκειμένου να επιστρέψουν στην εξουσία. Η ομάδα αυτή περιλαμβάνει τον Τζον Μπόλτον (τον πιθανότερο για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, εάν ο Ρόμνι νικήσει), τον Έλιοτ Κόεν, τον Ρόμπερτ Κέιγκαν, τον Ρόμπερτ Τζόζεφ και τον Νταν Σήνορ (ο οποίος ήδη υπαγορεύει στον υποφήφιο για την θέση του αντιπροέδρου, Πωλ Ράιαν, τι να δηλώνει όσον αφορά την εξωτερική πολιτική).
Ο πρίγκιπας Μπαντάρ μπιν Σουλτάν και ο υπόλοιπη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας

Η φατρία αυτή θα προτιμούσε τον Ρόμνι από τον Ομπάμα. Δεδομένου ότι τα μέλη της Σαουδικής βασιλικής οικογένειας είναι οι χρηματοδότες των περισσότερων από τα ισλαμιστικά τάγματα θανάτου που λειτουργούν σήμερα στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων των τρομοκρατικών ομάδων που δρουν στη Λιβύη και τη Συρία, η στήριξή τους θα είναι πολύτιμη για την οργάνωση επιχειρήσεων, όπως η επίθεση στο Προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη της Λιβύης, όπου σκοτώθηκε ο Αμερικανός πρόξενος, Κρίστοφερ Στήβενς.

Η Γάλλος ιδεολόγος του ιμπεριαλισμού, Μπερνάρ-Ανρί Λεβί, ο οποίος συνέστησε ανεπιφύλακτα στον Πρόεδρο Σαρκοζί να ξεκινήσει τον βομβαρδισμό της Λιβύης, επαινεί τον εκλιπόντα Στήβενς ως "έναν από τους μυστικούς τεχνίτες της απελευθέρωσης [της Λιβύης]".

Ο Μπερνάρ-Ανρί Λεβί δηλώνει σήμερα ότι ο Στήβενς είχε συνοδεύσει την Χίλαρι Κλίντον σε μια συνάντηση με τον επικεφαλής των ανταρτών της Λιβύης, Μαχμούντ Τζεμπρίλ, στις 14 Μαρτίου 2011, και είχε αργότερα βοήθησε να πειστεί η Κλίντον να προτείνει στον Ομπάμα να διατάξει την άμεση έναρξη των βομβαρδισμών (Le Monde, Σεπτ. 12). Αν λάβει κανείς υπ΄όψιν τις γλωσσικές δεξιότητες του Στήβενς στα αραβικά και τα γαλλικά, είχε όλα τα απαραίτητα προσόντα για να χρησιμεύσει ως η επαφή με τις ομάδες εξτρεμιστών μουσουλμάνων που δρούσαν μέσα στον άξονα Βεγγάζης-Ντέρνα-Τομπρούκ και πρόσκεινταν στην αλ-Κάιντα και έλαβαν μέρος σε όλες σχεδόν της φάσης του πολέμου για την ανατροπή του Καντάφι. Πολλές από αυτές τις ένοπλες ομάδες έχουν μεταφερθεί από το ΝΑΤΟ στη Συρία για να αναλάβουν την ανατροπή του προέδρου Άσαντ, εγείροντας ερωτηματικά για τον ρόλο του πρόξενου Στήβενς σε αυτές τις επιχειρήσεις, οι οποίες ακόμη και σήμερα είναι σε εξέλιξη. Ακόμη λιγότερο σαφές είναι γιατί επέλεξαν ειδικά εκείνον ως στόχο σε αυτή τη φάση. Ίσως ήταν ο αυτόπτης μάρτυρας, η μαρτυρία του οποίου θα μπορούσε να αποδειχθεί ενοχλητική αργότερα.

Την Τρίτη , 11η Σεπτεμβρίου, το βράδυ, ο Στήβενς είχε βγει από το κτίριο του προξενείου για να βρει καταφύγιο σε ένα σπίτι κάπου κοντά, για τό οποίο είχε τηρηθεί απόλυτη μυστικότητα. Ωστόσο, κατά κάποιο τρόπο, οι καλά εκπαιδευμένοι δράστες της επίθεσης εναντίον του πληροφορήθηκαν την ύπαρξη αυτής της ασφαλούς τοποθεσίας και έστρεψαν με επαγγελματική ακρίβεια πυρά όλμων εναντίον αυτού του χώρου.

Από πού είχαν πληροφορηθεί πού ακριβώς κρυβόταν ο πρόξενος;


Για μια απάντηση θα πρέπει να ρωτήσουμε την CIA και τους Σαουδάραβες.

Ο δε "σκηνοθέτης" Νακούλα (ή κατά άλλους Μπασίλ) έχει αρκετά πλούσιο ποινικό μητρώο. Εξέτισε, μεταξύ άλλων ποινών, σχεδόν διετή φυλάκιση, αφού καταδικάστηκε για κλοπή ταυτότητας και απάτη που αφορούσε τραπεζικές πιστωτικές κάρτες. Σήμερα είναι ελεύθερος με αναστολή, και ένας από τους όρους που του τέθηκαν είναι η απαγόρευση χρήσης υπολογιστή. Εάν οι αρχές είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η δημοσίευση του "εμπρηστικού" βίντεο που προσβάλλει το Ισλάμ είναι δική του δουλειά, είναι πιθανό να ανακαλέσουν αμέσως την αναστολή του και να τον ξαναστείλουν στη φυλακή για τέσσερα χρόνια. "Φυσιογνωμικά, ο Νακούλα ή Μπασίλ μοιάζει με ερασιτέχνη εγκληματία που κάποιος του την έφερε και τον έστειλε φυλακή. Θυμίζει έντονα βαποράκι". (Άρθρο των Peliske και Daly, Daily Beast, 14 Σεπτ.)

Όσο για την ταινία, μοιάζει με οικτρό κατασκεύασμα ενός γνωστού δικτύου που επαγγέλλεται στην προώθηση της ισλαμοφοβίας, και πίσω του - φημολογείται έντονα - βρίσκονται οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times, την άδεια για την ταινία, της οποίας ο αρχικός τίτλος ήταν "Desert Warrior" ("Πολεμιστής της Ερήμου"), την είχε ζητήσει μια "χριστιανική μη κερδοσκοπική" εταιρεία που αυτοαποκαλούνταν "Media For Christ" ("Mέσα για τον Χριστό") που είχε την έδρα της στην κωμόπολη Ντουάρτε της Καλιφόρνια. Ο μπλόγκερ Panglozz, του γνωστoύ ιστολογίου Daily Kos, αναφέρει σε ανάρτησή του ότι η "μη κερδοσκοπική" εταιρεία "Media For Christ" ανήκει στον Τζόζεφ Νασράλα Αμπντελμασίχ, ένα γεννημένο στην Αίγυπτο Κόπτη ακτιβιστή και ένθερμο κατακριτή των μουσουλμάνων. Ο Νασράλα είχε κεντρικό ρόλο στην εκστρατεία που οργανώθηκε το καλοκαίρι του 2010 για την αποτροπή της έγερσης τεμένους και ισλαμικού κέντρου της μουσουλμανικής κοινότητας, σε μικρή σχετικά απόσταση από το πρώην Παγκόσμιο Κέντρου Εμπορίου ("δίδυμοι πύργοι") στο νότιο Μανχάταν. Ο Νασράλα ήταν ένας από τους ομιλητές σε συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο "Σημείο Μηδέν" στις 11 Σεπτεμβρίου 2010 από ομάδα διαδηλωτών που διαμαρτυρήθηκε για την έγερση τεμένους. Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από μια άλλη γνωστή και με καλές "συνδέσεις" ισλαμοφοβική οργάνωση, γνωστή ως "Stop the Islamization of America" (SIOA) ["Σταματήστε τον εξισλαμισμό της Αμερικής"].

Το κύριο πρόσωπο πίσω από την οργάνωση και τις δημόσιες σχέσεις του SIOA είναι η Πάμελα Γκέλερ, γνωστή επαγγελματίας της ισλαμοφοβίας και ιδιοκτήτρια του ιστολογίου "Αtlas Shrugs". Παρά τις δηκτικές της δηλώσεις, η Γκέλερ έχει περιέργως πρόσβαση στα γνωστά αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.


Στο συλλαλητήριο της SIOA που πριν από λίγο αναφέραμε, απηύθυνε χαιρετισμό, μέσω ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης, ο πρέσβης Τζον Μπόλτον (φωτό), γνωστός πρωτοκλασάτος νεοσυντηρητικός, στενός σύμβουλος του Ρόμνι, ο οποίος θεωρείται από πολλούς ως ο πιο πιθανός για τη θέση του υπ. Εξωτερικών σε ένα μελλοντικό καθεστώς Ρόμνι.

Άλλος ένας ομιλητής στο ίδιο συλλαλητήριο ήταν ο Ολλανδός ξενοφοβικός πολιτικός, Γκέερτ Βίλντερς, ο οποίος επίσης τάχθηκε υπέρ της αναίρεσης της έγερσης του τεμένους. Το κόμμα του Βίλντερς υπέστη βαριές απώλειες στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας στις πρόσφατες εκλογές στην Ολλανδία.

Ο Μπόλτον ανέλαβε ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια να στρέψει τη δολοφονία του πρόξενου Στήβενς εναντίον του Ομπάμα την περασμένη εβδομάδα. Ο Μπόλτον δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ουάσιγκτον:

"Το επαναλαμβάνω 3½ χρόνια τώρα: ο Πρόεδρος δεν ενδιαφέρεται για την εθνική ασφάλεια. Δεν θεωρεί ότι απειλούμαστε ιδιαίτερα ως χώρα. Θεωρώ ότι οι αδύναμες αντιδράσεις και η μη ένδειξη πυγμής και αποφασιστικότητας εκ μέρους της χώρας θα συμβάλει στη δημιουργία εντάσεων σε όλη την περιοχή".

Ο Μπόλτον προειδοποίησε ιδιαίτερα ότι, αν υπάρξει νέα κρίση με απαγωγή ομήρων, "θα δούμε μια νέα ανατροπή κυβέρνησης στα πρότυπα εκείνης του Τζίμι Κάρτερ, αυτή τη φορά εις βάρος του Ομπάμα". (Ιστολόγιο Politico, 13 Σεπτ.)


*"Οκτωβριανή έκπληξη" ("Οctober surprise"):
Η χρήση της φράσης αυτής συνηθίζεται από δημοσιογράφους και υποδηλώνει το φόβο στο κυρίαρχο στρατόπεδο ότι, τις παραμονές των αμερικανικών εκλογών, κάποιο μείζονος σημασίας πολιτικό γεγονός, οργανωμένο συνωμοσιακά από το αντίπαλο στρατόπεδο ή ως συνέπεια κάποιου απρόβλεπτου ή αναπάντεχου συμβάντος στην Αμερική ή αλλού στον κόσμο, θα ανατρέψει τα εκλογικά δεδομένα υπέρ του αντιπάλου.

1 σχόλιο:

  1. Μάλιστα. Έτσι κολλάνε τα κομμάτια του παζλ που αλλιώς δεν βγάζανε νόημα: η ταινία, οι απανταχού ταυτόχρονες διαμαρτυρίες, η δολοφονία του πρέσβη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή