Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ




















Πηγή : blog "τους ρωτάμε για τη Στερεά"

τους ρωτάμε για τη Στερεά

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Γιατί ένα ερωτηματολόγιο;
 
Η Στερεά Ελλάδα είναι μια περιφέρεια με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, μεγάλες ανισότητες, δυσκολίες και δυνατότητες. Βρίσκεται στο κέντρο της χώρας, διασχίζεται από τα μεγάλα μεταφορικά, ενεργειακά και υδρευτικά δίκτυα, έχει αναλάβει τον κύριο ρόλο υποστήριξης της μητρόπολης, φιλοξενεί την εντονότερη μεταλλευτική και βιομηχανική δραστηριότητα, έχει σημαντική αγροτική παραγωγή και τουριστικούς πόρους. Η ειδική αυτή θέση της Στερεάς, αντί να εξασφαλίζει πλεονεκτήματα για τους πολίτες της, έχει ως κύριο αποτέλεσμα ιδιαίτερα στις συνθήκες της κρίσης,  την όξυνση της εκμετάλλευσης και της υποβάθμισης φυσικών και ανθρώπινων πόρων.  
Έχει λοιπόν αξία, ιδιαίτερα για θέματα για τα οποία η αιρετή περιφέρεια έχει αρμοδιότητα να αποφασίσει ή να παρέμβει, να αναδειχθούν με την ευκαιρία του δημόσιου διαλόγου ενόψει των εκλογών και να γίνουν γνωστές οι θέσεις των υποψηφίων σήμερα, που αφορούν δεσμεύσεις για την αυριανή περιφερειακή αρχή και το περιφερειακό συμβούλιο. 
 
Ποιοι ρωτούν;
 
Σύλλογοι, κινήσεις και ομάδες πολιτών που ασχολούνται με τοπικά προβλήματα, κυρίως με θέματα που αφορούν την αειφόρο ανάπτυξη των περιοχών μας. Πολλά από αυτά τα ερωτήματα, αφορούν ευρύτερες περιοχές και ομάδες πολιτών. Κάθε συλλογικότητα υπογράφει την /τις ερωτήσεις της.
Το ερωτηματολόγιο θα είναι μια δυναμική διαδικασία. Μέσα από τη δημοσιοποίησή του μπορεί να εμπλουτισθεί και με δεύτερο και τρίτο κύκλο ερωτήσεων. Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις θα δημοσιεύονται στον ιστότοπο: http://ask4sterea.blogspot.gr/ και όσοι θέλουν να υποβάλλουν σχόλια, τοποθετήσεις ή νέες ερωτήσεις μπορούν να τις στέλνουν στο ask4Sterea@gmail.com.
 
Για να διαβάσετε τα ερωτήματα και την τεκμηρίωση σε καθ΄ένα από αυτά τα ερωτήματα από την πλευρά του φορέα που τα θέτει, επισκευθείτε το blog "τους ρωτάμε για τη Στερεά"
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου