Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Aνακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για την υποψηφιότητα της Σουλεϊμάν Σαμπιχά : "ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ …ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ"


Πηγή : Ξάνθη Αριστερά
            xanthipress.gr

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ …ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ 



"Η υποψηφιότητα της Σουλεϊμάν Σαμπιχά για τις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν τόσο αθώα και κυρίως μια “καλή υποψηφιότητα” από τη μειονότητα, όπως εσκεμμένα συνεχίζει να παρουσιάζεται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.  Η τοπική οργάνωση  του ΣΥΡΙΖΑ  Ξάνθης γνωρίζει τον πραγματικό ρόλο και τις σκοπιμότητες, που υπηρετεί μια υποψηφιότητα, όπως αυτή της κ. Σουλεϊμάν Σαμπιχά  και γνωρίζει όλα αυτά τα χρόνια στη Θράκη και ειδικότερα στη Ξάνθη, τις δραστηριότητες της.

Δεν θα υπήρχε καμία αντίρρηση για οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα ρομά, που θα εκπλήρωνε τις βασικές προϋποθέσεις του υποψηφίου. Άνθρωπος της Αριστεράς με ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο, την κοινωνία την δημοκρατία.

Η μειονότητα διαιρείται, εσκεμμένα, σε τρία κομμάτια (πομάκοι, τουρκογενείς, ρομά). Η (άκρο)-δεξιά-πατριωτική αφήγηση του συστήματος, αρκετά συνοπτικά και περιγραφικά, μιλά για την καταπίεση, που υφίστανται τα δύο κομμάτια από τους τουρκογενείς, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του τούρκικου προξενείου. Συντονιστής της άμυνας απέναντι στην τούρκικη πολιτική (τουρκοποίηση, κοσσοβοποίηση της Θράκης κτλ) είναι το ΥΠ.ΕΞ.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται απέναντι σε αυτό το δίπολο, το οποίο στη δεδομένη περίοδο έχει κοινό πολιτικό συμφέρον από την αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ και την εκ νέου ανάδειξη ελεγχόμενων πολιτικών παραγόντων της μειονότητας (κυρίως ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ). Από τη μια πλευρά ασκείται κριτική προς τους 2 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη, πως δεν είναι βουλευτές της μειονότητας, αλλά του κόμματος, άρα δεν εκπροσωπούν επάξια τη μειονότητα. Από την άλλη οι 2 βουλευτές κατηγορούνται ως πράκτορες της Άγκυρας, με τη συνήθη πρακτική όλα αυτά τα χρόνια. Ο διαχωρισμός αυτός της κοινωνίας βολεύει και τις 2 πλευρές, οι οποίες εν τέλει έχουν κοινό παρανομαστή, τα κατεστημένα κόμματα.

Η εκλογή δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προερχόμενων από τη μειονότητα, σε Ξάνθη και Κομοτηνή, έχει ανατρέψει τις ισορροπίες και το ενδεχόμενο της εδραίωσης του ΣΥΡΙΖΑ και στις επερχόμενες εκλογές απειλεί ακόμη περισσότερο το σύστημα και τους στημένους μηχανισμούς. Οι διαχρονικές πολιτικές καταπίεσης και διαχωρισμού της κοινωνίας(μειονότητα-πλειονότητα, τριμερείς διαίρεση της μειονότητας) λειτουργούν προς όφελος των συντηρητικών και κυρίαρχων δυνάμεων και σήμερα παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία, για την ουσιαστική αποδυνάμωση όσων επενδύουν πολιτικά στον διαχωρισμό, τον κοινωνικό αυτοματισμό και την όξυνση. Πρωταρχικό ρόλο παίζει εδώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, ο βουλευτής που εκπροσωπεί ολόκληρη την πόλη, όλους τους πολίτες του νομού και έχει την αμέριστη στήριξη, συμπαράσταση και εμπιστοσύνη της οργάνωσης  Ξάνθης.

Το δικαίωμα του ελεύθερου αυτοπροσδιορισμού σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο είναι αδιαπραγμάτευτο και κανένας δε μπορεί να επιβάλλει σε κανέναν τίποτα και κυρίως το κράτος στους πολίτες. Διαχρονικά αυτή τη θέση υπηρετούμε και για αυτό κάνουμε λόγο αποκλειστικά για μειονότητα, χωρίς προσδιορισμούς (εθνικούς, θρησκευτικούς κτλ). Η ενότητα του κόσμου της εργασίας, ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι η στρατηγική, που με επιμονή υπηρετούμε και έχει οδηγήσει σε αρκετά αδιέξοδα, πολιτικούς μας αντιπάλους. Την ενότητα αυτή προσπαθούν να εμποδίσουν με κάθε τρόπο και κόστος.

Άνθρωποι της μειονότητας, όπως η Σουλεϊμάν Σαμπιχά(ρομά), λειτουργούν ως τα θύματα της πολιτικής του προξενείου!

Η ίδια προσωπικά και η δράση της μας είναι γνωστή από 15ετίας και είναι πάγια η επιλογή μας, να μην έχουμε καμία επαφή με την ίδια, αλλά και με τους κύκλους που συναλλάσσεται.

Ποιο συγκεκριμένα η κ.Σουλεϊμάν Σαμπιχά δεν αποτελεί επιλογή από τη μειονότητα, δεν την εκφράζει και προκαλεί έντονες αντιδράσεις όχι μόνο στη μειονότητα, αλλά και στην πλειονότητα. Ο ρόλος της είναι γνωστός, όλα αυτά τα χρόνια (συνεργασία με τον μεγαλοεργολάβο Εμφιετζόγλου και Δίκτυο 21, μαύρες χρηματοδοτήσεις του ΥΠ.ΕΞ, “πολιτικό σουλάτσο” σε ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛ, ΠΑΣΟΚ, επαφές με Αμερικάνο πρόξενο, “διαχειρίστρια” προγραμμάτων επιμόρφωσης ρομά κτλ).

Αν κοιτάξουμε γύρω μας, θα δούμε ποιοι ενοχλήθηκαν από τον συγκεκριμένο αποκλεισμό. Άνθρωποι του συστήματος, ακροδεξιά και δεξιά στοιχεία, εξαρτημένες φυλλάδες που αντιμάχονται τον ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι γραφικοί πλέον πολιτικοί (Πάγκαλος), ανώνυμοι πατριδοκάπηλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έχουμε την συνείδησή μας ήσυχη και πράξαμε το αυτονόητο. Αυτοί που έφεραν την καταστροφή στον τόπο δεν έχουν το δικαίωμα να κουνούν το δάχτυλο.

Στις 18 και στις 25 του Μάη οι πολίτες θα δώσουν την απάντηση και θα είναι μόνο η αρχή."
 

Το Γραφείο Τύπου



Διαβάστε επίσης : 

Τέσσερα άρθρα, δημοσιευμένα στο site "Ινφογνώμων Πολιτικά" του πρώην πράκτορα της ΕΥΠ Σάββα Καλεντερίδη (γνωστού από την συνοδεία του Οτσαλάν στην Κένυα) 

Τα φασιστοειδή του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν"ακροδεξιά" την Σαμπιχά, για να δικαιολογήσουν την δουλοπρέπειά τους στο Προξενείο 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/04/blog-post_311.html#.U1UDAFdFLcs


Ο Φαήλος Κρανιδιώτης για τον αποκλεισμό της Σαμπιχά από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατόπιν παρέμβασης της Άγκυρας!!!
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/04/blog-post_5332.html#.U1UEf1dFLcs


Ο ΣΥΡΙΖΑ πέταξε εκτός ευρωψηφοδελτίου την Ρομά μουσουλμάνα επειδή δήλωνε ΕΛΛΗΝΙΔΑ!
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/04/blog-post_969.html#.U1UF9VdFLcs

Ιδιότυπος πρακτορικός τουρκορατσισμός του ΣΥΡΙΖΑ: Αποκλείουν την Σαμπιχά, επειδή έτσι θέλουν τα μίσθαρνα όργανα του προξενείου
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/04/blog-post_5332.html#.U1UEf1dFLcs


Δύο άρθρα, δημοσιευμένα στο site του Στέλιου Κούλογλου "tvxs.gr"





13 σχόλια:

  1. To tvxs το Νοέμβριο του 2012 γράφει για την ομιλία της στον ΟΗΕ: "συγκλονιστική ομιλία..." Πώς και δεν είναι γνωστά όλα όσα τώρα λέει η τοπική Ξάνθης 15 μέρες πριν και μπαίνει στο ψηφοδέλτιο η υποψηφιότητά της; Πρόκειται για γνωστό πρόσωπο, πώς δεν γνώριζαν αυτές τις σχέσεις της που τώρα αναφέρονται; Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ πουθενά δεν λέει επίσημα τίποτα τέτοιο ως αιτία της μη συμπερίληψής της τελικά. Υπάρχουν αποδείξεις γι αυτές της τις σχέσεις με δίκτυο 21 κλπ; Τέλος η επιχειρηματολογία του Δ. Χριστόπουλου δυστυχώς είναι προβληματική.

    http://omadeon.wordpress.com/2014/04/23/dimitris-christopoulos-v-suleiman-sabiha/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ερωτήματά σας ως προς την αρχική επιλογή υποψηφιότητας της κας Σουλεϊμάν Σαμπιχά είναι εύλογα, περιμένουμε τις εξηγήσεις που θα δώσει η "εκλογική επιτροπή" του ΣΥΡΙΖΑ στα αρμόδια όργανα του κόμματος.

      Τα στοιχεία που αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης είναι γνωστά στην αριστερή κοινωνία της Ξάνθης και τα διασταυρώσαμε.

      Ως προς το άρθρο του tvxs του Νοεμβρίου του 2012 στο οποίο αναφέρεστε, δείχνει μάλλον την απόσταση από την σύνθετη πραγματικότητα της Θράκης που διατηρεί η δημοσιογραφία των Αθηνών.

      Δείτε σχετικά το άρθρο του Άκη Γαβριηλίδη:

      Μια προσωπική μαρτυρία για την κα Σαμπιχά Σουλεϊμάν

      http://nomadicuniversality.wordpress.com/2014/04/22/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CF%80/

      Τέλος, το γεγονός ότι η επιχειρηματολογία του Δ. Χριστόπουλου είναι όντως προβληματική, δεν καθιστά σωστή την επιλογή της υποψηφιότητας Σουλεϊμάν Σαμπιχά και επίσης δεν την υιοθετεί, όπως διαβάσατε, ούτε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς η παραίτηση του υποψήφιου περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή δείχνει πως η τοπική δεν τα ξέρει και πολύ καλά ή δεν ενημερώνει και πολύ καλά όπως είπε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά στους γκρίζους λύκους ήτανε παρόντες και βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η όλη υπόθεση είναι φυσικά πολύ λεπτών ισορροπιών. Λάθος οτι η τοπική και αρθρογράφοι όπως Χριστόπουλος και Σιδηρόπουλος κάνανε δημόσια θέμα την υποψηφιότητα της Σαμπιχά, ενώ έπρεπε απλώς να προστεθεί στο ψηφοδέλτιο ο Ουμίτ, όπως υποστηρίζει και ο Κάσδαγλης και όπως φαίνεται οτι υπήρξε τέτοια πρόταση εντός του ΣΥΡΙΖΑ, να είναι και οι δύο δηλαδή.

      Είναι αληθές οτι η Τουρκία έχει μια πολιτική στην περιοχή. Υποθέτω οτι και το ελληνικό κράτος έχει, και θα πρέπει να έχει μια πολιτική στην περιοχή, με ότι σημαίνει αυτό......

      http://tvxs.gr/news/ellada/neo-zitima-me-ypopsifio-toy-syriza-apo-ti-thraki

      http://www.thepressproject.gr/article/60484/Paraitithike-o-upopsifios-perifereiakos-sumboulos-tou-SURIZA-Axmet-Kourt

      Διαγραφή
  2. Και άρθρο του Χριστόφορου Κάσδαγλη που πρόσφατα έκανε μια κολακευτική συνέντευξη στον Δ. Χριστόπουλο.

    http://www.thepressproject.gr/article/60430/Bres-to-lathos

    Επίσης απάντηση του Στάθη Κουβελάκη στον Χριστόπουλο

    http://anemosantistasis.blogspot.gr/2014/04/blog-post_6148.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η τοπική της Ξάνθης μπορεί να λέει ότι θέλει, δεν μπορεί όμως να μιλά εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ. Στη τελική ας μπουν οι υποψηφιότητες σε ψηφοφορία και τότε θα δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος!

    dimitris t

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η τοπική της Ξανθης δικαιούται να λέει την γνώμη της γιατί γνωρίζει απο κοντά πρόσωπα και πράγματα.Δεν μίλησε εκ μέρους όλου του Συριζα,αλλά για λογαρισμό της τοπικής κοινωνίας.
    Δεν μπορεί να ξέρω εγώ καλύτερα απο την τοπική που βρίσκομαι στην άλλη άκρη της Ελλάδας.
    Γιαυτό δεν έχω λόγους να μην την πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.youtube.com/watch?v=JbSEi3_g6DM

    Η ίδια δηλώνει στο 3'10'' με συγκινητική πραγματικά αφέλεια "Αυτά τα χρόνια, ότι έχει κάνει η Ελπίδα πιστέψαμε ότι ταιριάζουνε με το κόμμα αυτό"
    Κατόπιν στο 3'46΄΄ "Κι εγώ νωρίτερα ή παλιότερα δεν εκπροσώπησα κανένα κόμμα" Ποια πολιτικά σουλάτσα εννοεί η Τ.Ο.?
    Η δήλωση της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης λέει πως η δράση της κυρίας Σουλεϊμάν είναι "γνωστή από 15τίας"
    Περίεργα πράγματα, αν όντως το κόμμα γνώριζε για αυτήν την γυναίκα κάτι αρνητικό από το 1999, πως την πρότεινε για το ψηφοδέλτιο?
    Και τι ακριβώς ενόχλησε τα στελέχη?
    Και αν όντως είχε τόσα μειονεκτήματα πως γίνεται και απέσπασε 150 ψήφους μιας 200μελούς κεντρικής επιτροπής, όπως λέει η ίδια στο 0'05'', και δεν έχει τολμήσει να διαψεύσει ακόμα ο κύριος Βίτσας?
    Και ποιος καθοριστικός παράγοντας μπόρεσε να ανατρέψει αυτό το 75% των ψήφων μιας καθόλα δημοκρατικής διαδικασίας και οδήγησε στην αντικατάστασή της με συνοπτικές διαδικασίες?
    Και τέλος πως είναι δυνατόν να βγάζετε μια τέτοια δυσάρεστη κι ενοχλητική αίσθηση σε μια γυναίκα 38 ετών που τελειώνει τώρα το Γυμνάσιο, και που παρά το άσχημο παιχνίδι που της έπαιξε η πολιτική της έκθεση, δεν εξέφρασε πικρία, παρά μόνο ευχαριστίες για την τιμή να είναι υποψήφια?
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε/φίλη.

      Μιας και το σχόλιό σας είναι copy/paste με το σχόλιο που υποβλήθηκε στο άρθρο του Άκη Γαβριηλίδη : "Μια προσωπική μαρτυρία για την κα Σαμπιχά Σουλεϊμάν"

      http://nomadicuniversality.wordpress.com/2014/04/22/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CF%80/#comments

      Και επειδή επιπλέον ΚΑΙ η δική μας διερεύνηση οδήγησε στα ίδια πρόσωπα με αυτά που κατονομάζονται στο απαντητικό σχόλιο του Α.Γ. στο σχόλιο σας, το παραθέτουμε επίσης copy/paste.

      "Αγαπητέ/ -ή ανώνυμε/η κύριε/κυρία

      Οι ερωτήσεις αυτές, όπως αντιλαμβάνεσθε, μπορούν να απαντηθούν υπεύθυνα μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

      Μια που τις θέτετε σε μένα, μπορώ να σας απαντήσω με βάση την εικόνα που σχημάτισα από την ειδησεογραφία. Φυσικά όσα θα πω δεν εκπροσωπούν τον ΣΥΡΙΖΑ.

      Αυτός που γνώριζε κάτι αρνητικό για αυτήν την γυναίκα από το 1999 δεν ήταν “το κόμμα”, αλλά, όπως σωστά γράφετε κι εσείς, η τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.

      Αυτός όμως που την πρότεινε για το ψηφοδέλτιο δεν ήταν η τοπική οργάνωση, η οποία δεν ρωτήθηκε καθόλου, αλλά η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή στην Αθήνα. Σύμφωνα με όσα έχουν γραφεί π.χ. εδώ (http://www.thepressproject.gr/article/60344/Kobetai-i-Sampixa), ο τοπικός εκπρόσωπος που παρίστατο στη συνεδρίαση αυτή εξέφρασε έντονες αντιρρήσεις, οι οποίες όμως αγνοήθηκαν από τους υπολοίπους, με πρωταγωνιστή τον γνωστό αριστερό πατριώτη Ρούντι Ρινάλντι.

      Αν με ρωτάτε τι οδήγησε τον Τσίπρα να προτείνει, και την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή να εγκρίνει, την υποψηφιότητα αυτή, η απάντηση είναι: Αϋφαντής (http://www.avgi.gr/article/2144235/sumboulos-se-epikinduni-sugxusi).

      Για να πω το ίδιο πράγμα με πολιτικούς και όχι προσωποποιημένους όρους:
      με την ορατή προοπτική μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είναι λογικό ότι διάφορα δίκτυα και υπηρεσίες τα οποία επί δεκαετίες είχαν “τσιφλίκι” τους τα λεγόμενα “εθνικά θέματα” (την άμυνα, την εξωτερική πολιτική, την εκπαίδευση κ.λπ.), αισθάνονται τρομερή νευρικότητα και αίσθηση απειλής. Φυσικά δεν μένουν με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά, πέρα από το να προσπαθούν να την αποτρέψουν, προσπαθούν επίσης να στήσουν “γέφυρες” με την ενδεχόμενη -και απρόβλεπτη γι’ αυτούς- νέα κατάσταση.

      Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας “κόλλησαν” δίπλα στον Τσίπρα τον εν λόγω κύριο, ο οποίος, αν τον ρωτήσουμε, σίγουρα και αυτός θα αρχίσει να δακρύζει με συγκινητική αφέλεια και να μας διαβεβαιώνει πόσο πίστευε πάντα από τα νιάτα του στην ελπίδα της αριστεράς, αλλά η ουσία είναι ότι ως τώρα κανείς δεν τον ήξερε και όποιος έχει μάτια βλέπει ότι είναι άνθρωπος των μηχανισμών.

      Η αρχική πρόταση της υποψηφιότητας της Σαμπιχά προφανώς οφείλεται σε εισήγηση του εν λόγω κυρίου, ή κάποιου αναλόγου, ο οποίος βρήκε κάποια επιχειρήματα και “έψησε” τους 150 εκπροσώπους απ’ όλη την Ελλάδα να την εγκρίνουν με καλή πίστη, ερήμην όμως της τοπικής κοινωνίας.

      Πιστεύω αυτό να απαντά στα ερωτήματά σας.

      Ευχαριστώ κι εγώ."



      Διαγραφή
    2. Ας υποθέσουμε οτι η Σαμπιχά είναι επιλογή των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, του ελληνικού ΥΠ. ΕΞ.

      Και λοιπόν;

      Αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση δεν θα συνεργαστεί με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες και το ελληνικό ΥΠ. ΕΞ. ;Και δεν δουλεύουν αυτές για τα ελληνικά συμφέροντα; Ποιος ο σκοπός της δράσης τους που κρίνεται αρνητικός από τον ΣΥΡΙΖΑ;

      Και είναι δυνατόν στη Θράκη η γείτονα χώρα να μην έχει μυστικούς; Και πού ξέρετε αν αυτοί δεν έχουν επιρροή και στη δική σας τοπική; Και τελικά μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ποιες μυστικές υπηρεσίες θα συνεργαστεί;

      Και ποιο είναι τελικά το διακύβευμα στη Θράκη για τον ΣΥΡΙΖΑ του Χριστόπουλου και λοιπών; Και αυτό το διακύβευμα έρχεται σε αντίθεση με το ζητούμενο για τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες;

      Ρητορικά ρωτάω

      Διαγραφή
    3. Και δυο σύντομες σκέψεις ακόμα.

      Από τη μια το ζητούμενο στην περιοχή υποθέτω είναι να κρατιέται μια ισορροπία με την Τουρκία, εξού και η συμμετοχή βουλευτών τουρκογενών σε ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων κλπ. Από την άλλη υποθέτω ένα ζητούμενο είναι να μην δημιουργείται τέτοιο προηγούμενο ώστε να υπάρχουν οι προϋποθέσεις Κοσοβοποίησης. π.χ. είναι άλλο να μιλάμε για 50.000 τουρκογενείς - όπως και τόσοι είναι, το 50% της μειονότητας - και άλλο για 100.000 το 100%, ένα συμπαγές τούρκικό πράγμα....

      Διαγραφή
    4. Αν υιοθετούσαμε την ιδέα της "συνέχειας του κράτους" που υπονοεί το ερώτημά σας, θα μπαίναμε και σε συγκυβέρνηση με τους Σαμαροβενιζέλους.

      Πρώτο λοιπόν: Άλλο το κράτος Σαμαρά και των υπηρεσιών του φανερών και μυστικών και άλλο το κράτος με μια μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

      Δεύτερο: Θα μας επιτρέψετε να εμπιστευόμαστε τους συντρόφους οι οποίοι μας ενημέρωσαν περισσότερο από τους φασίστες συνεργάτες του Σαμαρά και τους διάφορους "πατριώτες" συνοδοιπόρους του και να έχουμε κάθε λόγο να μην τους θεωρούμε πράχτορες.

      Γίναμε κατανοητοί;


      Διαγραφή
    5. Και όμως, μερικά που είπαν οι της Τ.Ο.Ξάνθης αποδείχτηκαν ψευδή (δεν ξέρω αν είπαν κι άλλα κατ' ιδίαν... που σίγουρα δεν θάταν αληθέστερα).

      Αναφέρουν σχετικά η έντιμη δημοσιογράφος Βασιλική Σιούτη και ο πολύ αξιόπιστος Simon Davis

      https://www.facebook.com/siouti/posts/10202525514192681?fref=nf

      Vasiliki Siouti
      18 Απριλίου στις 12:24 π.μ. ·

      Simon Davis
      Από το ρεπορτάζ που έχω μέχρι στιγμής, μαθαίνω ότι ο Τέρενς Κουίκ της είχε δώσει κάποτε συγχαρητήρια, αλλά δεν προκύπτει κάποια σχέση με ΑΝΕΛ. Τουλάχιστον εγώ όσο έχω ψάξει δεν βρίσκω κάτι τέτοιο. Ούτε σχέση με τον Εμφιετζόγλου που την κατηγορούν κάποια πολιτικά στελέχη της μειονότητας βρήκα. Αντίθετα, μου είπαν ότι είχε συγκρουστεί με τον Εμφιετζόγλου γιατί του ζητούσε να διαθέσει στα παιδιά των τσιγγάνων ένα γήπεδο -επειδή δεν είχαν- και το ίδρυμά του δεν το έδωσε. Το ρεπορτάζ όμως συνεχίζεται...

      Vasiliki Siouti
      Σχέση υπάρχει με το Ίδρυμα Νιάρχος, με την έννοια ότι του είχε ζητήσει -όπως και σε πολλά ιδρύματα- χρήματα για την εκπαίδευση των τσιγγάνων και της είχαν δώσει κάποια βοήθεια. Αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν συνιστά κατηγορία.
      18 Απριλίου στις 12:26 π.μ.

      Simon Davis
      Ευχαριστώ και μπράβο για το ρεπορτάζ. Δεν είχα ούτε και εγώ σαφή εικόνα οπότε καλό να ερευνάται το θέμα πιο συστηματικά όπως κάνεις εσύ.
      18 Απριλίου στις 12:33 π.μ.

      Vasiliki Siouti
      Το ψάχνω ακόμα, δεν έχω εντελώς ξεκάθαρη εικόνα. Μένουν να ερευνηθούν αρκετά. Στη Θράκη η κατάσταση είναι πολύ ευαίσθητη. Και επικίνδυνη θα έλεγα. Πολλά τα συμφέροντα και τα πολιτικά παιχνίδια. Πολλά τα πάθη. Θέλει προσοχή. Και τριπλοτσεκάρισμα.
      18 Απριλίου στις 12:36 π.μ.

      Vasiliki Siouti
      Έκανα για χρόνια ρεπορτάζ για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης , όταν ήμουν στην Ελευθεροτυπία, και πίστεψέ με, είναι ένας κόσμος πολύ διαφορετικός. Όσοι έχουν πάει στη Θράκη, το γνωρίζουν. Δύσκολη κατάσταση. Θέλει ψυχραιμία και απόσταση για να την καταλάβεις.
      18 Απριλίου στις 12:39 π.μ.

      Nikos Xydakis Ερεύνα, Βασιλική!
      18 Απριλίου στις 12:43 π.μ.

      ____________ (τέλος παράθεσης) ___________

      [κι ακόμη δεν διάβασα το ρεπορτάζ της Σιούτη...]

      Διαγραφή
    6. Επίσης διάβασα κι αυτό εδώ που δινει καθαρότερη εικόνα κι είναι μακράν καλύτερο της προσέγγισης Χριστόπουλου, ή τις λάσπες από κάποια μέλη της Τ.Ο. Ξάνθης.

      http://www.efsyn.gr/?p=192184

      ...άρθρο του (προέδρου της ΕΕΔΑ) κ. Τσιτσελίκη. Το βρίσκω θετικό σε ΠΟΛΥ γενικές γραμμές. Και για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ είδα μικρή (έστω) αναγνώριση της προσφοράς της Σαμπιχά από κάποιον... ριζικά διαφωνούντα (προφανώς) με την υποψηφιότητά της, και χωρίς λάσπη για "ακροδεξιά διασύνδεσή της". Λέει, συγκεκριμμένα,

      "...Στο Δροσερό της Ξάνθης η παρέμβαση του υπ. Εξωτερικών ασκήθηκε έντονα κατά τη δεκαετία του 2000. Χρηματοδότησε και πέτυχε τη συμμετοχή των γυναικών σε ένα φάσμα δραστηριοτήτων, πολλά παιδιά έμαθαν γράμματα, άνθρωποι έφαγαν ένα πιάτο φαγητό. Σε αυτό κεντρικό ρόλο έπαιξε ο σύλλογος Ελπίδα και η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, ικανή και δραστήρια γυναίκα, που ξεπέρασε τους ασφυκτικούς περιορισμούς του οικισμού της και πρόσφερε πολλά. Θα έλεγε κανείς, λοιπόν, υπάρχει κάτι μεμπτό σε αυτό; Η απάντηση δεν είναι απλή. Ο σκοπός ασφαλώς είναι θεμιτός. Οι ανάγκες υπαρκτές και επείγουσες.

      Ομως: το υπ. Εξωτερικών έστησε ευκαιριακές και παράλληλες δομές εκπαίδευσης, κοινωνικής πρόνοιας και απασχόλησης. Χωρίς οι δομές αυτές να προέρχονται και να χρηματοδοτούνται από τα αρμόδια υπουργεία και αρχές. Παρακάμπτοντας τις διαδικασίες έγκρισης και ελέγχου των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ο τρόπος ήταν απλός. Μέσα από τη χρήση των μυστικών κονδυλίων, τα οποία παρέχονται εκτός κοινοβουλευτικού ελέγχου και χωρίς την απόδοση λογαριασμού. Και το χειρότερο: χωρίς τη διασφάλιση της συνέχισης των ευεργετικών μέτρων για τον πληθυσμό, ούτε τη διασφάλιση της κοινωνικής συναίνεσης και σύμπραξης σε πρακτικές που αφορούν τους αποδέκτες τους.

      Το μοντέλο τέτοιας παρέμβασης –που εφαρμόζεται σε πολλές άλλες περιπτώσεις στην μειονοτική Θράκη, από το τουρκικό προξενείο (ο μεγαλύτερος εργοδότης της περιοχής, όπως λέγεται), από το ελληνικό υπ. Εξωτερικών, και ενίοτε από ιδιώτες (!)- είναι διπλά βλαπτικό " [...]

      Διαγραφή