Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ο φασίστας της διπλανής πόρτας (#"δεν μοιάζει με...")

Πηγή : aristeristrouthokamilos.blogspot.gr

του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη*
Διαβάζω στο facebook σχόλια όσων χθες ως γραμματείς ή εκλογικοί και δικαστικοί αντιπρόσωποι, συνυπήρξαν για ώρες στα ίδια εκλογικά κέντρα με χρυσαυγίτες και δεν μπορώ να μην σημειώσω την κοινή έκπληξή τους για το γεγονός πως οι περισσότεροι απ’ αυτούς "δεν μοιάζουν με…". 
Την ίδια έκπληξη περί απόκλισης από την αρχετυπική εικόνα του Φασίστα, διακρίνω από καιρό και σε εντυπώσεις φίλων που έτυχε να έρθουν σε επαφή για πρώτη φορά με ψηφοφόρους της οργάνωσης· στη λαϊκή, στο φούρνο, στα ψιλικατζίδικα, γίνομαι μάρτυρας συζητήσεων για τον έναν και τον άλλο γείτονα, συγγενή ή φίλο που πέρασε από την άλλη πλευρά. Και εδώ η ίδια σχεδόν φράση έκπληξης και απορίας: "δεν μοιάζει με…".

Και δεν είναι μόνο που οι ψηφοφόροι που "δεν μοιάζουν με….", είναι και οι υποψήφιοι.
Φταίει που το φίδι άλλαξε κιόλας δέρμα, φταίει που η δεύτερη γενιά της οργάνωσης είναι ήδη εδώ. Ξεχάστε τα ξυρισμένα κεφάλια, τους φουσκωμένους δικεφάλους, και το ύφος εκτελεστή που σε περίοδο αναδουλειάς εκτελεί και χρέη πορτιέρη.
Όποιος έτυχε να παρακολουθήσει την παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΧΑ, καταλαβαίνει τι προσπαθώ να πω. Ούτε αυτοί "μοιάζουν με…".

Ο ρατσιστικός λόγος παραμένει, το μίσος για το διαφορετικό, το μίσος για τη Δημοκρατία, το μίσος για οτιδήποτε δεν τους καθρεπτίζει ή μοιάζει να τους αμφισβητεί συνεχίζουν να υπάρχουν. Αυτά δεν κρύβονται εύκολα, μασκαρεύονται όμως. Μασκαρεύονται κάτω από προσωπεία "νομιμοφρόνων πολιτών".
Γιατί εδώ υπάρχουν πρόσωπα "υπεράνω υποψίας". Πρόσωπα που δεν θα σε έκαναν να αισθανθείς άβολα αν τύχαινε να καθίσουν δίπλα σου στο λεωφορείο ή το μετρό, πρόσωπα με περισσότερο κύρος από τον μέσο ψηφοφόρο, ακόμη και πρόσωπα που ως πριν λίγο καιρό θα εμπιστευόσουν την υγεία σου ή την μόρφωση των παιδιών σου.
Δύο στρατηγοί εν αποστρατεία, ένας Dr καρδιοχειρουργικής, ένας Dr ορθοπεδικός χειρουργός, ένας Dr οικονομικών, ένας MSc μηχανολόγος μηχανικός, μια MSc γλωσσολογίας, ένας MSc θεολογίας, ένας MSc Μάρκετινγκ, τέσσερις δικηγόροι, ένας πολιτικός μηχανικός, ένας οφθαλμίατρος, ένας μαθηματικός, ένας θεολόγος, ένας βιολόγος, μία ψυχολόγος, μία αρχαιολόγος και κάμποσοι ακόμη με "κανονικές" δουλειές, συνιστούν τους εκλεκτούς της ναζιστικής οργάνωσης και πρόκειται να διεκδικήσουν θέση ευρωβουλευτή στις εκλογές της επόμενης Κυριακής.

Δεν ξέρω για σας μα μου φαίνονται πιο επικίνδυνοι από το μαυροντυμένο τσούρμο που αιματοκύλησε το προηγούμενο διάστημα τους δρόμους της Αθήνας. Και δεν αντιμετωπίζονται ούτε με δαιμονολογίες ούτε με χλευασμό.


*Ο Κωνσταντίνος Τζαμιώτης είναι συγγραφέας

πηγή fb / ο τίτλος της ανάρτησης είναι της ΑΣ

Δείτε σχετικά: Αγνοώντας την "Αυγή"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου