Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Δικάζονται σήμερα οι συλληφθέντες αγωνιστές της ΔΕΘ. Απαιτούμε την απόσυρση τώρα όλων των κατηγοριών και την παύση κάθε δίωξης όλων των συλληφθέντων.




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

(Σύντομο Ιστορικό)
Στις 14.11.2012, ο Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, υφυπουργός Εργασίας της γερμανικής κυβέρνησης και εντεταλμένος της γερμανίδας καγκελαρίου για τις ελληνογερμανικές σχέσεις, υποστήριξε ότι «τη δουλειά που κάνουν 1.000 υπάλληλοι της αυτοδιοίκησης στη Γερμανία, στην Ελλάδα την κάνουν 3.000».

Τόνισε, μάλιστα, πως αυτοί που χρηματοδοτούν την Ελλάδα ζητούν απαντήσεις γιατί δεν χρησιμοποιείται καλύτερα το ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να μειωθεί το αριθμός των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Ο κ. Φούχτελ αναγνώρισε πως είναι δυσβάσταχτο να μένουν άνθρωποι χωρίς δουλειά, και έδειξε σε αυτούς τον δρόμο της... μετεκπαίδευσης, ώστε, «όταν κάποιος χάνει τη δουλειά του, να μπορεί να αναζητήσει νέους δρόμους, να προχωρήσει με νέο σκεπτικό», ενώ χαρακτήρισε την αυτοδιοίκηση θησαυρό που πρέπει να εκμεταλλευτούμε, αφού καλείται πλέον να παίξει άλλο ρόλο από ό,τι στο παρελθόν.
«Θα υποδεχθούμε με τον πατροπαράδοτο ελληνικό τρόπο -είμαστε φιλόξενος λαός- τον κ. Φούχτελ ή Φουχταλάκη, όπως τον έχουν βαφτίσει, ή Χούφτελ. Για μας όμως είναι «Αρπαχτουλάκης»» δήλωνε από χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση Θ. Μπαλασόπουλος, προσθέτοντας πως οι εργαζόμενοι θα εκφράσουν την αντίθεσή τους «σε όλους τους αιρετούς που θέλουν να ξεπουλήσουν υπηρεσίες των δήμων στους σύγχρονους κατακτητές».
Πηγή: ethnos.gr

Στις 15.11.2012, χιλιάδες εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης με πρωταγωνιστές τους εργαζόμενους της ΠΟΕ-ΟΤΑ διαδήλωσαν στην ΔΕΘ ενάντια στην πραγματοποίηση της "3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης" στο συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» της Διεθνούς Εκθεσης θεσσαλονίκης παρουσία του Προξένου της Γερμανίας . Τμήμα της διαδήλωσης κατάφερε να μπεί στους χώρους της ΔΕΘ και να πολιορκήσει το συνεδρικό κέντρο ερχόμενο σε σύγκρουση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που το είχαν αποκλείσει.

Δείτε παρακάτω σε video πως μετέδωσαν την είδηση τα καθεστωτικά κανάλια σε απευθείας σύνδεση:


Στις 16.11.2012 την επόμενη μέρα από την παρουσία τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο της ΔΕΘ, όπου βρισκόταν και ο Γερμανός Πρόξενος και ο οποίος δέχτηκε της αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων και φυγαδεύτηκε από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, η αστυνομία συνέλαβε τον δάσκαλο Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. του Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ (στο προαύλιο του σχολείου του) και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά. 
Οι συλλήψεις έγιναν λίγες μόλις ώρες μετά τη δήλωση της Μέρκελ «περί βίας στην Ελλάδα». Τους κράτησαν προφυλακισμένους τη νύκτα της Παρασκευής και τους οδήγησαν σε αυτόφωρο στις 17/11, μετά τη Δευτέρα 19/11 (όπου ο εισαγγελέας επέβαλε να γίνει κεκλεισμένων των θυρών) και λόγω απουσίας μαρτύρων κατηγορίας η δίκη πραγματοποιείται σήμερα, 28.11.2012

σε συμπαράσταση στους συλληφθέντες για την διαδήλωση της ΔΕΘ, τον δάσκαλο Θανάση Αγαπητό ,  και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά. 
 
Καθώς  και στους επίσης συλληφθέντες 16 διαδηλωτές, της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, όπου η αστυνομία παραβάζοντας το πανεπιστημιακό άσυλο επιτέθηκε στους φοιτητές της περιφρούρησης και τους διαδηλωτές που παρέμειναν στο χώρο της Πρυτανείας κάνοντας 16 συλλήψεις και τραυματίζοντας 3 που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, Και τους οποίους  παραπέμπει όλους σε δίκη με παρόμοιες κατηγορίες (διατάραξη κοινής ειρήνης) και άλλα (αντίσταση κατά της αρχής, επικίνδυνη σωματική βλάβη).

Πηγή: Βαθύ Κόκκινο

Σχετικά βίντεο με δηλώσεις ανθρώπων της αριστεράς, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο κανάλι του narthes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου