Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Αύριο ίσως να είναι αργά…


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
Σε Δήμους – Περιφέρειες- Υπουργεία- Πανεπιστήμια
ΝΑ ΜΗ  ΔΙΩΞΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗΜΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ
                                           
       Αύριο ίσως να είναι αργά…

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες  

Ο οικονομικός- κοινωνικός πόλεμος σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας συνεχίζεται και εντείνεται. Η τρικομματική συγκυβέρνηση ψήφισε το   μεσοπρόθεσμο 2013 - 2016 και τον πιο αντιλαϊκό προϋπολογισμό μετά το πόλεμο, αλλά κλυδωνίζεται εξ αιτίας της λαϊκής δυσαρέσκειας που προκαλείται από τη βαρβαρότητα των μέτρων και την  αναποτελεσματικότητά τους, που αυξάνουν την ανεργία και την ύφεση.

Όλο το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο μαζί με την Ε. Ένωση, την Τρόικα και το Δ.Ν.Τ. επιδιώκουν να ισοπεδώσουν τα πάντα. Να μην υπάρχει τίποτα σε δημόσιο, ΟΤΑ, νοσοκομεία, παιδεία, πρόνοια , που να θυμίζει κοινωνικό κράτος και εργασιακά δικαιώματα. Απολύουν εργαζόμενους. Διαλύουν υπηρεσίες. Απαγορεύουν τις προσλήψεις.

Μας γυρίζουν ένα αιώνα πίσω. Το 1911 καθιερώθηκε η μόνιμη σταθερή εργασία, το 2012 την καταργούν και μέσω της διαθεσιμότητας απολύουν εργαζόμενους. Επιβάλουν εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα και φτιάχνουν μια νέα Ελλάδα της φτώχειας  της εξαθλίωσης, της υποταγής στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και τους τραπεζίτες.

Με τους συνάδελφους Ι.Δ.Α. Χρόνου, Δ.Ε διοικητικού, οικονομικού, λογιστικού, γραμματέων που καλούνται αυτές τις ημέρες να πάρουν το χαρτί της διαθεσιμότητας - απόλυσης, γίνεται η αρχή. Το πουλόβερ αρχίζει να ξηλώνεται. Στόχο έχουν να απολυθούν 150.000 εργαζόμενοι από το δημόσιο μέχρι το 2015. Με την ένταξη των Δήμων στο καθεστώς της εξυγίανσης και της επιτήρησης θα επιβάλουν απολύσεις ακόμη και μονίμων υπαλλήλων, άγρια φορολόγηση των δημοτών και ξεπούλημα της δημοτικής, δημόσιας περιουσίας.

Συνάδελφοι, ενώ είναι διάχυτη η λαϊκή δυσαρέσκεια, η αντίθεση του λαού ενάντια στη βάρβαρη πολιτική τους και στην παρουσία του Δ.Ν.Τ και της Τρόικας δεν καταφέραμε να τους εμποδίσουμε, να τους ανατρέψουμε. Οι αγώνες που μέχρι σήμερα γίνονται δε στάθηκαν ικανοί να αναχαιτίσουν την επίθεση. Οι ηγεσίες του σ.κ. είναι κατώτερες των περιστάσεων,  δεν  τους έχουν εμπιστοσύνη οι εργαζόμενοι.

Η λογική του κυβερνητικού, εργοδοτικού, δημαρχιακού, κομματικού συνδικαλισμού των συντεχνιακών πρακτικών και της ανάθεσης που χρόνια κυριαρχεί στο σ.κ. οδήγησε τα πράγματα ως εδώ και οι ευθύνες τους είναι δεδομένες. Χρειάζεται τώρα να υπερβούμε αγωνιστικά, ενωτικά, ταξικά το εκφυλισμένο σ.κ.  Η λαϊκή δυσαρέσκεια δεν είναι δυνατόν να εξαντλείται  για μεγάλα τμήματα εργαζομένων, ανέργων, νεολαιών  σε καφενεία, καφετερίες και στον καναπέ ή να περιμένει να εκφρασθεί μόνο στις εκλογές.

Χρειάζεται η οργή του λαού να εκφραστεί στους δρόμους, σε ένα παρατεταμένο αγώνα διάρκειας πολύμορφο για την ανατροπή τους.

Ο αγώνας των εργαζομένων δεν έπρεπε να σταματήσει την Τετάρτη με την ψήφιση των μέτρων. Χρειαζόταν να συνεχισθεί και να ενταθεί με καταλήψεις, απεργίες, αφού συνεχιζόταν η συζήτηση του πιο αντιλαϊκού προϋπολογισμού μετά τον πόλεμο.  Δυστυχώς οι ηγεσίες των συνδικάτων ακόμα και των λεγόμενων ταξικών δεν συνέχισαν, περιορίστηκαν σε μια απεργία διαμαρτυρίας δίχως σχέδιο για σύγκρουση και ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ συνέχισε την απεργία έστω και μόνη, και προχώρησε σε κλιμάκωση του αγώνα. Όμως η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την Κυριακή το Βράδυ να αλλάξει η μορφή των κινητοποιήσεων – χωρίς να γίνουν Γ.Σ. - και να περιοριστεί από τη Δευτέρα 12/11 σε καταλήψεις των γραφείων προσωπικού είναι λάθος και πρέπει να αλλάξει. 

 Τη στιγμή που ετοιμάζονται τα χαρτιά της διαθεσιμότητας να δοθούν στους εργαζόμενους, κλιμακώνεις πιο δυνατά τον αγώνα. Επιδιώκεις να συντονιστείς με άλλους χώρους εργαζομένων που απολύονται (περιφέρειες, υπουργεία, πανεπιστήμια)  μπλοκάροντας τα πάντα. Αύριο που θα καλεστούν οι συνάδελφοι να πάρουν τα χαρτιά της διαθεσιμότητας  θα είναι αργά.

Το ΠΑΜΕ συνέβαλε και αυτό να μη συνεχιστούν γενικευμένες καταλήψεις παντού σε όλες τις υπηρεσίες και πρότεινε γενικά και αόριστα κλιμάκωση στο μέλλον, αφού όλες τις προηγούμενες ημέρες  σερνόταν στον αγώνα. Κυρίως το ενδιαφέρει να καταγγέλλει την ΠΟΕ ΟΤΑ, να κάνει ξεχωριστές συγκεντρώσεις, προτάσσοντας το κομματικό από το ταξικό συμφέρον, καθηλώνοντας τους αγώνες στα όρια της διαμαρτυρίας.

Αρκετά σωματεία με αποφάσεις Γ.Σ. (και στο Δήμο Βύρωνα)  απαίτησαν και απαιτούν  από την ΠΟΕ ΟΤΑ να γίνει καθολικός  ο αγώνας ΤΩΡΑ και να μη λειτουργήσει καμία υπηρεσία.
Ήδη σωματεία στη Θεσ/κη συνεχίζουν με καταλήψεις και απεργίες και αρκετά Δημοτικά Συμβούλια αποφάσισαν και από σήμερα Τρίτη οι Δήμοι  να είναι κλειστοί.

Συνάδελφοι ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ της σύγκρουσης για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Μαζί με εργαζόμενους στις περιφέρειες, τα υπουργεία, τα πανεπιστήμια να μπλοκάρουμε με καταλήψεις και απεργίες τα πάντα.

Να καλέσουμε τα Δημοτικά και τα Περιφερειακά συμβούλια και κλείσουν τους Δήμους και τις Περιφέρειες ΤΩΡΑ και να υπάρξει γενική ανυπακοή για την ανατροπή τους.
Ο αγώνας τον εργαζομένων στο δημόσιο χρειάζεται να συναντηθεί και να ενωθεί με τον αγώνα των εργαζομένων , ανέργων και απολυμένων του ιδιωτικού τομέα.
Απαιτώντας σεβασμό στην εργασία και τη ζωή. Να απαγορευτούν οι απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Δημιουργία νέων θέσεων σταθερής εργασίας.
Να καταργηθούν τα δουλεμπορικά γραφεία των Μ.Κ.Ο.
Επίδομα σε όλους τους ανέργους, για όσο διάστημα είναι άνεργοι  για να ζουν με αξιοπρέπεια.

Νοέμβρης  2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου