Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Οέο; Εξεταστική για τα Μνημόνια γίνεται χωρίς τον Παπανδρέο;




























Ο Λάμπρος Σταυρόπουλος από το "ΒΗΜΑ" στο άρθρο του "Βουλή: Μόνο την Μέρκελ δεν πρότειναν στην εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια να κληθεί ως μάρτυρας" ειρωνεύεται το πλήθος των προσκλήσεων αλλά δεν διαπιστώνει ηχηρές απουσίες σαν αυτές του Γιώργου Παπανδρέου (μας έβαλε στα μνημόνια) και του Λουκά Παπαδήμου (μετέτρεψε τις επενδύσεις κρατικών ομολόγων σε κρατικό χρέος με το PSI)



Η "καθημερινή" με τη σειρά της σε άρθρο του Βασίλη Νέδου με τίτλο "Πρώην υπουργοί Οικονομικών στην Εξεταστική της Βουλής για ταΜνημόνια" αναφέρει και μια δήθεν "ψαγμένη" πληροφορία πως :  "Πηγές της πλειοψηφίας ανέφεραν χθες ότι οι πρωθυπουργοί εκείνης της περιόδου θα κληθούν εμβόλιμα".
  

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι του κόμματος (πηγή)  προτείνονται να κληθούν μεταξύ άλλων και να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή περίπου 40 μάρτυρες:

– Οι υπουργοί Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, Γ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Ζαννιάς, Γ. Στουρνάρας, Φ. Σαχινίδης.
– Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος.
– Οι πρώην υπουργοί Λ. Κατσέλη και Χ. Παμπούκης.
– Οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Οικονομικών Χ. Θεοχάρης, Κ. Σαββαϊδου, Χρ. Πασπακωνσταντίνου, Ηλ. Πλασκοβίτης.
– Από την ΕΛΣΤΑΤ οι Μ. Κοντοπυράκης Α. Γεωργίου, Ζ. Γεωργαντά, Ν. Λογοθέτης.
– Οι πρόεδροι του ΟΔΔΗΧ Σπ. Παπανικολάου. Π. Χριστοδούλου, Στ. Παπαδόπουλος.
– Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στο ΔΝΤ Μ. Ξαφά, Π. Ρουμελιώτης.
– Από το ΔΝΤ οι Ντομινίκ Στρος Καν, Ολιβιέρ Μπλανσάρ(επικεφαλής οικονομολόγος), Π. Τόμσεν.
– Από την τρόικα ο Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μος.
Επίσης:
– Οι Σταύρος Παπασταύρου (διπλωματικός σύμβουλος Α. Σαμαρά), Ζ. Κ. Τρισέ (ΕΚΤ), Β. Ραντεμάχερ (Γιούροστατ), Τζ. Στίγκλιτς (σύμβουλος Γ. Παπανδρέου), Τ. Βίζερ, Ολι Ρεν (επίτροπος Ε.Ε.), Λ. Αντόρ (επίτροπος), Μ. Βέισπορτ (αμερικανός οικονομολόγος). Γ. Κασιμάτης, Κ. Λουμίνα (εμπειρογνώμονας ΟΗΕ), Β. Καβαθάς (ΓΣΕΒΕΕ), εκπρόσωπος μικρομολογιούχων, Κ. Κατσαδώρος (εκπρόσωπος Κλίμακας), Σ. Ρομπόλης (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ), καθώς και οι πρόεδροι του ΤΑΙΠΕΔ και του ΤΧΣ.

Από τις κλήσεις της εξεταστικής και κυρίως από τον κατάλογο του ΣΥΡΙΖΑ λείπουν πολλοί και κρίσιμοι μάρτυρες.

Λείπει ο Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου  Κλεάνθης Παπαδόπουλος που υπέγραψε το MEMORANDUM OF UNDERSTANDING - Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) ανάμεσα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Hayman LLC, και ο έταιρος συνυπογράφων AUREL  DAVID Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Hayman LLC (ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΧΑΪΜΑΝ ΕΠΕ)



Λείπει ο Δημήτρης Σιούφας, τέως πρόεδρος Βουλής, και ο δικηγόρος Theo Katapodis (στο έγγραφο), κομιστής της πρότασης της Hayman LLC προς τον Παπανδρέου, να παρέχει δάνειο μέχρι 7.000.000.000 € (επτά δισεκατομμύρια στο νόμιμο νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης), με τους παρακάτω όρους: (i) επιτόκιο Libor σύν 1,25%, (ii) πληρωτέο ετησίως στην λήξη και (iii) για διάστημα δέκα ετών.



Και πάνω απ' όλα λείπει ο κεντρικός νούς της επιβολής του σχεδίου των αμερικανών στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ο επονομαζόμενος και GAP, Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου.




Αυτό που διακινούν τα παπαγαλάκια, πως δηλαδή :  "Πηγές της πλειοψηφίας ανέφεραν χθες ότι οι πρωθυπουργοί εκείνης της περιόδου θα κληθούν εμβόλιμα", είναι στάχτη στα ματια της κοινωνίας. 

Ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας αλλά αν ο Παπανδρέου δεν κληθεί τελικά να καταθέσει στην εξεταστική και του παρασχεθεί ασυλία από τον ΣΥΡΙΖΑ σαν μέρος συναλλαγής με τον αμερικανικό παράγοντα θα πρόκειται για ανοιχτή συγκάλυψη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στα σχέδια καταστροφής της χώρας και αυτό είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από όσο η αριστερά θα μπορούσε να αντέξει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου