Παρασκευή, 1 Μαΐου 2015

1η Μάη 2015 : Η κυβέρνηση της αριστεράς συνθηκολόγησε.Η 1η Μάη του 2015 βρίσκει για πρώτη φορά τη χώρα και τους εργαζόμενους με κυβέρνηση της αριστεράς.

Μια κυβέρνηση που η Ελλάδα των εργαζομένων ανέδειξε στις 25 του Γενάρη σαν την πρώτη γραμμή υπεράσπισής της στη σύγκρουση με την επιχείρηση του αφανισμού της κοινωνίας και της λεηλασίας του πλούτου της χώρας.

Μια κυβέρνηση που ωστόσο αρνούμενη να πολεμήσει στρεφόμενη προς τις δυνάμεις της κοινωνίας, βρίσκεται πλέον σε μια τροχιά άτακτης συνθηκολόγησης με τη συμμορία των διεθνών "δανειστών".

Η 1η Μάη του 2015 θα έπρεπε να βρεί την ελληνική κοινωνία σε μια δημιουργική γιορτή ελπίδας, σε μια παλλαϊκή συστράτευση στην προσδοκία για αξιοπρεπή ζωή που άνοιξε μετά την πρόσφατη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν συνέβη. Η Ελλάδα των Εργαζομένων δεν πλημμύρισε τους δρόμους και τις πλατείες. Τα ερωτηματικά απέναντι στην καταφανή αδυναμία της αριστερής κυβέρνησης να υπερασπίσει ακόμα και τα στοιχειώδη, σε συνδυασμό με τα διπλά αντιφατικά μηνύματα από όλες τις πλευρές έχει πλέον μουδιάσει κάθε λογική ελπίδα και κάθε θεμιτή προσδοκία.

Η κυβέρνηση της αριστεράς συνθηκολόγησε...


...Αλλά η κοινωνία δεν έχει πεί την τελευταία λέξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου