Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Το ξεπούλημα των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας είναι ένα πολύ μεγάλο έγκλημα για να το διαπράξει μια κυβέρνηση της αριστεράς


































Πηγή : facebook

Θα το πω όπως το σκέφτομαι: αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις δεν συνιστούν απλά υπαναχώρηση από το προεκλογικό πρόγραμμα του Σύριζα. Αφορούν βασικές υποδομές της χώρας, στερούν από το Δημόσιο πόρους και αποφασιστικής σημασίας εργαλεία, απαραίτητα για οποιοδήποτε σχέδιο εναλλακτικής ανάπτυξης. Ταυτόχρονα σημαίνει ότι το μεγάλο φαγοπότι για το ελληνικό και ξένο κεφάλαιο συνεχίζεται, ένα πάρτι που τροφοδοτείται από την αρπαγή των "φιλέτων" της δημόσιας περιουσίας.
 
Τώρα παίρνουν βεβαίως και το νόημά τους και ορισμένες επιλογές όπως η τοποθέτηση σε θέση κλειδί παρά τω πρωθυπουργω, του Σπύρου Σαγιά, του δικηγόρου της επιχειτηματικής ελίτ και μέγα μεσάζοντα σε όλες τις προηγούμενες ιδιωτικοποιήσεις.
 
Και με κυβέρνηση Σύριζα λοιπόν το μοντέλο της "κεφαλαιακής συσσώρευσης μέσω της αποστέρησης", όπως το χαρακτηρίζει ο Ντέϊβιντ Χάρβεϋ συνεχίζει ανενόχλητο το καταστροφικό του έργο.
 
Οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές αποτελούν έγκλημα σε βάρος της χώρας και της κοινωνικής πλειοψηφίας, ντροπή για αυτήν την κυβέρνηση που θα είναι υπόλογη γι αυτό, όπως και οι προηγούμενες, στον ελληνικό λαό, για τις τωρινές και τις επερχόμενες γενιές.
 
Αϊ σιχτίρ πιά!
 
 
 
 
 
 
 
 
Οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων θα συνεχιστούν διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg
 
 
 
ΟΧΙ στο ξεπούλημα των κρατικών περιφερειακών αεροδρομίων
 

Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου