Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Χειρότερος εφιάλτης για το ΚΚΕ είναι μια κυβέρνηση... ΣΥΡΙΖΑ! (του Γιώργου Δελαστίκ)

Του Γιώργου Δελαστίκ

Από το ΕΘΝΟΣ

Εντυπωσιακή σε ορισμένες πτυχές της ήταν η ομιλία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα την Τετάρτη στη Λάρισα. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να παράσχει το κόμμα του ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το απέκλεισε κατηγορηματικά τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Θα ήταν αδιανόητο το ΚΚΕ να δείξει την παραμικρή ανοχή, γιατί τότε θα έκανε ένα μεγάλο, ιστορικό λάθος που θα ισοδυναμούσε με προδοσία του λαού!». «Προδοσία του λαού» λοιπόν εκ μέρους του ΚΚΕ θα σήμαινε η ψήφος ανοχής σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ανοιχτά ο γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Σαφέστατη η θέση του Προκαλεί όμως ορισμένες απορίες στον κόσμο της Αριστεράς

Το 1989, κατόπιν συμφωνίας του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη με τον τότε αρχηγό της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, το ΚΚΕ δεν αρκέστηκε να δώσει ψήφο ανοχής όχι σε κάποιο αυτοαποκαλούμενο αριστερό κόμμα, αλλά σχημάτισε κυβέρνηση με τη... Δεξιά, τη ΝΔ!

Συγκυβέρνησε με τη ΝΔ! Ολα αυτά στο πλαίσιο της επονείδιστης για μεγάλη μερίδα του κόσμου της Αριστεράς κυβέρνησης Τζαννετάκη, της συγκυβέρνησης (υπό το κάλυμμα του ενιαίου Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου) της ΝΔ με το ΚΚΕ! 

Το ΚΚΕ διέγραψε μάλιστα εκατοντάδες στελέχη και δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που διαφωνούσαν με την κατάπτυστη γι' αυτά συγκυβέρνηση ΚΚΕ - ΝΔ. 

Αν η ψήφος ανοχής σε ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «ισοδυναμεί με προδοσία του λαού», λογικό είναι να υποθέσουμε ότι η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ ισοδυναμεί εκατό φορές με «προδοσία του λαού»! 

Γιατί όμως τότε το ΚΚΕ δεν έχει αποκαλέσει «προδοσία του λαού» τη συγκυβέρνησή του με τη ΝΔ

Η απάντηση είναι απλούστατη: 

επειδή πολλά από τα στελέχη που διέπραξαν πριν από ένα τέταρτο του αιώνα αυτό το «πολιτικό έγκλημα» που υπονόμευσε ανεπανόρθωτα το κύρος και την πολιτική επιρροή του Κομμουνιστικού Κόμματος στη χώρα μας, εξακολουθούν να βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις του ΚΚΕ και σήμερα!

Ποτέ το ΚΚΕ δεν συνήλθε από τη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ υπό τον Τζαννετάκη και την εν συνεχεία συγκυβέρνηση και με τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Ζολώτα - ούτε καν εκλογικά.
Το ΚΚΕ είχε πάρει 10,93% στις βουλευτικές εκλογές του 1981 και 9,89% στις βουλευτικές του 1985.
Στις εκλογές του 1989-90 κατέβηκε ως Ενιαίος Συνασπισμός και μετά τη διάλυση του Ενιαίου Συνασπισμού της Αριστεράς τα εκλογικά αποτελέσματα του ΚΚΕ ήταν αξιοθρήνητα. Πήρε... 4,54% (!!!) το 1993 και 5,61% το 1996. 

Παρέμεινε στάσιμο στα νούμερα αυτά με 5,52% το έτος 2000 και 5,90% το 2004
  
Ανέβηκε στο 8,15% το 2007, έπεσε λίγο στο 7,54% το 2009. 
Εκτινάχθηκε στο 8,48% στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2012, αλλά καταβαραθρώθηκε στο χαμηλότερο ποσοστό της ιστορίας του με 4,50% στις εκλογές του επόμενου μήνα, του Ιουνίου 2012.

Θα δούμε πόσο ανεβασμένο ποσοστό θα γράψει το ΚΚΕ στις κάλπες την Κυριακή.

Το ΚΚΕ πλήρωσε όντως βαρύτατα το αντίτιμο της συγκυβέρνησής του με τη ΝΔ στην κυβέρνηση Τζαννετάκη και με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Ζολώτα, τουλάχιστον εκλογικά και με την καταρράκωση του κύρους του στην ελληνική κοινωνία.  Κανένας γραμματέας του έκτοτε όμως, καμιά κεντρική επιτροπή του, κανένα συνέδριο δεν χαρακτήρισε «προδοσία του λαού» τις κυβερνήσεις του ΚΚΕ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Οταν όμως ένα κόμμα σαν το ΚΚΕ, που έχει όχι απλώς στηρίξει, αλλά έχει συγκυβερνήσει με τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ χωρίς ποτέ να κάνει αυτοκριτική ουσίας γι' αυτό, χαρακτηρίζει κατηγορηματικά και εκ των προτέρων «προδοσία του λαού» την παροχή ψήφου ανοχής σε οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα άλλο κόμμα που αυτοαποκαλείται αριστερό, προκαλεί αντικειμενικά απορίες για τα πραγματικά κίνητρα της στάσης του αυτής.

Δεν πείθει στην περίπτωση αυτή η διαφορά πολιτικών θέσεων μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ως μοναδική αιτία του χαρακτηρισμού της ψήφου ανοχής ως «προδοσίας του λαού», λόγω του παρελθόντος στην πολιτική στάση του ΚΚΕ, για την οποία δεν έχει κάνει αυτοκριτική.
Φυσικά και γνωρίζουμε ότι το ΚΚΕ είναι κατά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ.
Υπέρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ήταν και είναι όμως και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με τα οποία κόμματα το ΚΚΕ συγκυβέρνησε.
  
Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν εμπόδισαν τη συγκυβέρνηση του ΚΚΕ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, γιατί λοιπόν ξαφνικά ανάγεται σε «προδοσία του λαού» η ψήφος ανοχής σε υποτιθέμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;
   
Κάτι δεν πάει καλά εδώ... 

6 σχόλια:

 1. Ο εφιάλτης του ΚΚΕ σε περίπτωση κυβέρνησης Συριζα δεν έχει σχέση μόνο με το αμαρτωλό παρελθόν του ΚΚΕ.Του πιό πρόσφατου δηλαδή των συγκυβερνήσεων με την δεξιά,γιατί υπάρχει και αμαρτωλό παρελθόν του ΚΚΕ ακόμα πιό παλιότερα.Απο το 1944 και μετά,όλο αμαρτίες το βαραίνουν.
  Αν ο Συριζα κάνει κυβέρνηση και προχωρήσει να κάνει πράξη τις πρώτες εξαγγελίες του,τότε θα φανεί σε όλους το μάταιο της ύπαρξης του σταλινικού ΚΚΕ.
  Θα αποδειχθεί η ύπαρξη του στο πολιτικό σκηνικό,όχι μόνο μάταιη,αλλά και επικίνδυνη για τα συμφέροντα του λαού.
  Αυτό το γνωρίζουν καλά στον Περισσό,και αυτός είναι ένας απο τους λόγους που το ΚΚΕ επιτίθεται με τόσο μίσος και λύσσα στον συριζα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άσε που θα αποκτήσει ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσβαση στα απόρρητα αρχεία του Υπ. Εξωτερικών, του Υπ. Εσωτερικών, του Υπ. Οικονομικών, κλπ, για πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιστορία. Αυτός κι αν είναι εφιάλτης διαρκείας για το ΚΚΕ.

   Διαγραφή
 2. Αυτό δεν το είχα σκεφτεί.Θα είναι καίραιο πλήγμα στην οικονομική αδειαφάνεια του ΚΚΕ.
  Καθώς επίσης και τα απόρρητα αρχεία του ΥΠΕΞ που θα φανερώσουν πολλά απο τα μυστικά που το ΚΚΕ κρύβει στα δικά του αρχεία σαν επτασφράγιστο μυστικό.
  Με το να μην τα δίνει στην δημοσιότητα έχει πολλά να φοβηθεί!
  Εχουν να δούν τα μάτια μας σημεία και τέρατα!
  Συνεπώς είναι πολλοί οι λόγοι που το ΚΚΕ συμμάχησε με το ακροδεξιό σκυλολόι για να μην πέσει ο Σαμαράς και οδηγηθούμε σε εκλογές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "Το 1989, κατόπιν συμφωνίας του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη με τον τότε αρχηγό της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ..."
  Κι όμως δεν έχουν τον θεό τους οι κουκουέδες. Μου ελεγε κα΄ποιος πριν λιγο πως δεν ήθελε αυτό που έγινε αλλά αναγκάστηκε απο κάποιον Κύρκο. Μάλιστα είχαν το θράσος να μου πούμε μαζί με έναν άλλο πως τότε το κουκουέ είχε ενωθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ;;; Να τους εξηγώ πως δεν υπηρχε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και εκείνοι να κάνουν πως δεν ακούνε...
  Τέλος πάντων είμαι μικρός και δεν θυμάμαι πολλά για το 89 αλλά αυτή την προδοσία να πάει το κουκουε με την δεξιά είναι το κάτι άλλο. Να περιμένουμε πως αν δεν βγάλει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κολεγιά το κουκουέ με την νουδού πάλι;
  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. http://el.wikipedia.org/wiki/Λεωνίδας_Κύρκος

   Μετά την μεταπολίτευση εκλέχτηκε βουλευτής, το 1974 και το 1977, και ευρωβουλευτής το 1981 και το 1984. Ο Κύρκος ήταν Πρόεδρος και γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Εσωτ. μέχρι τον Απρίλιο του 1987, οπότε εντάχθηκε στην Ελληνική Αριστερά (Ε.ΑΡ.) της οποίας εκλέχτηκε Πρόεδρος. Μαζί με τον Χαρίλαο Φλωράκη, ίδρυσε τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου, του οποίου υπήρξε γραμματέας μέχρι τον Μάρτιο του 1991. Από το 1989 μέχρι το 1993 ήταν βουλευτής με τον Συνασπισμό. Έγινε στόχος σφοδρής κριτικής από το χώρο του ΠΑΣΟΚ για την συμμετοχή του Συνασπισμού στην κυβέρνηση Τζανετάκη.

   Διαγραφή
 4. Αυτός ο εφιάλτης του ΚΚΕ για την περίπτωση κυβέρνησης Συριζα έφτασε τη χώρα εκεί που την έφτασε.
  Πρώτα το ΚΚΕ το 1989 ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ της εποχής Ανδρέα Παπανδρέου κάνει συγκυβέρνηση με τον Μητσοτάκη!!!.
  Σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ - ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τους δικούς του ΘΕΩΝΑ και λοιπούς που έφεραν το μνημόνιο.
  Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως μόνον ο αληθινός ΣΥΡΙΖΑ θα μας σώσει εμάς και την χώρα μας που σε αυτές τις εκλογές κατεβαίνει ως ΛΑΕ γιατί δεν άφησαν οι κουκουέδες να γίνει συνέδριο στον ΣΥΡΙΖΑ για να πάρουμε το όνομα.
  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή