Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Τι γυρεύει η Αριστερά στο Παρίσι; (της Μαρίνας Βήχου)
Αναδημοσιεύουμε από tvxs.gr

της Μαρίνας Βήχου

Προς τους συντρόφους της Αριστεράς της Ευρώπης: 

Τι δουλειά έχουν τα πρόβατα μαζί με τους λύκους σήμερα στο Παρίσι;
 

Και τα αμείλικτα ερωτήματα:
 
Πώς βρέθηκε η ταυτότητα του ενός των δραστών μέσα στο κλεμμένο αυτοκίνητο; Κατά λάθος την πήρε μαζί του και κατά λάθος του έπεσε; Πώς ενώ τους παρακολουθούσαν από κοντά ως σεσημασμένους τρομοκράτες οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, εδώ και έξι μήνες έχασαν τα ίχνη τους και ως δια μαγείας μετά το χτύπημα τους ξαναβρήκαν μέσα σε έξι ώρες; Γιατί χρειαζόταν για να αντιμετωπιστούν τέσσερις τζιχαντιστές 80.000 άνδρες του γαλλικού στρατού και της αστυνομίας;

Δεν το βλέπετε σύντροφοι;

Συνέφερε τις ΗΠΑ και τους συντηρικοσοσιαλιστές συμμάχους της ανά τον κόσμο αυτό το χτύπημα:

1) για να ενισχυθεί η ισλαμοφοβία και ο ισλαμοπανικός στις χώρες της Δύσης
 
2) για να δικαιολογήσουν την αποστολή κι άλλων χιλιάδων ευρωπαίων και αμερικανών νέων παιδιών στις εστίες του πολέμου
 
3) για να αυξήσουν τις πωλήσεις όπλων
 
4) για να αυξήσουν τα μέτρα αστυνομοκρατίας, παρακολουθήσεων και προληπτικών ελέγχων
 
5) για να πείσουν τους λαούς που βιώνουν καθημερινά την βαναυσότητα του καπιταλισμού ότι ο ισλαμοφασισμός είναι πιό επικίνδυνος από τον καπιταλισμό, όταν οι ίδιοι τροφοδοτούν με όπλα τους ισλαμοφασίστες. Αλήθεια ποιός δημιούργησε την Αλ Κάιντα;
 
6) για να διαιωνίσουν την εξουσία του βαριά άρρωστου καπιταλιστικού τους συστήματος και να ανακόψουν την πορεία της Αριστεράς στην Ευρώπη

Αν δεν το βλέπετε σήμερα σύντροφοι θα το δείτε αύριο. Δεν έπρεπε να συμπορευτείτε μαζί με τυμβωρύχους , με αυτούς που τρίβουν τα χέρια τους για οτι συνέβη, με αυτούς που αν δεν καθοδήγησαν από τα παρασκήνια σίγουρα δεν εμπόδισαν το έγκλημα...

Η Αριστερά δεν πρέπει να γονατίσει πριν καν δώσει τη μάχη...

Ναι στην καταδίκη των δολοφόνων, ναι στην απότιση φόρου τιμής στους νεκρούς συντρόφους, αλλά όχι στην συμμετοχή στην ίδια συγκέντρωση με τους πολεμοκάπηλους νεκροθάφτες.αυτό δεν θα το ήθελαν ούτε οι ίδιοι οι δολοφονημένοι σύντροφοι μας!

4 σχόλια:

 1. Πότε είδατε, σε ποιά σελίδα του και σε ποιό τεύχος του, το Charlie Hebdo να συμπορεύεται με τέτοιου επιπέδου συνωμοτικές θεωρίες; Άρα, από πού και ως πού "σύντροφοι" της συντάκτριας αυτού του κειμένου ο Wolinski, ο Charb, ο Cabu, o Honoré, o Tignous, o Bernard Maris, o Moustafa, η Elsa Cayat; To τί μπορεί να πιστεύαν οι δολοφονημένοι του Charlie Hebdo το είπαν ήδη οι επιζήσαντες, και αυτοί που ήταν εκείνη την στιγμή στην αίθουσα σύνταξης και όσοι μπήκαν μέσα 10 λεπτά μετά, και όλοι οι υπόλοιποι συνεργάτες. Κι αν είναι (υποθετικά) σκληρό για τον προφήτη να τον αγαπούν μαλάκες, είναι εξίσου σκληρό να σε θεωρούν σύντροφο αντίστοιχοι μαλάκες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι ειδήσεις στα ελληνικά κανάλια επιμένουν σήμερα πως οι τρείς δράστες ήταν γνωστοί στις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες αλλά η παρακολούθησή τους υποτίθεται πως σταμάτησε τον Ιούλιο του 2014.

   Οι δύο δε δολοφόνοι των δημοσιογράφων του Charlie Hebdo είχαν, επίσης σύμφωνα με τα ελληνικά κανάλια, απαγόρευση εισόδου στη Μεγάλη Βρετανία.

   Κάπως πολλές οι συμπτώσεις.

   Διαγραφή
  2. Και πού να δείτε και την άλλη σύμπτωση: δύο τουλάχιστον από τους νεκρούς της συντακτικής ομάδας του Charlie ήταν μέλη της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας και άλλοι δύο ήταν παιδιά μασόνων! Δεν έχετε παράπονο, ελπίζω! Υπάρχει εδώ άφθονο υλικό για συνομωσιολογικές θεωρίες αριστερής τάσεως. Η "συντρόφισσα" Βήχου και ο ανώνυμος που διατυπώνει με ένα πικραμένο σχήμα λιτότητος "κάπως πολλές οι συμπτώσεις" έχουν μπόλικο μαλλί να ξάνουν. Αλλά το γεγονός παραμένει: είναι αφόρητα σκληρό να σε θεωρούν σύντροφο συνομωσιολόγοι μαλάκες τέτοιου βεληνεκούς!

   Διαγραφή
  3. Όσες ανοησίες κι αν επινοήσεις για θεωρίες συνωμοσίας και όσα υβριστικά σχόλια και αν σούρνεις στη Βήχου παρακολούθα (αν σου μένει καθόλου περιθώριο σκέψης) πού το πάει ο Ολάν και οι περίφημοι "ηγέτες" της ΕΕ που χτές δήθεν διαδήλωναν στο Παρίσι για την ελευθερία της έκφρασης.

   Τελικά, από όλους τους μαλάκες που συνοστίζονται σε αυτά τα σχόλια αναδεικνύεσαι μακράν ο μεγαλύτερος.

   Διαγραφή