Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Ν. Σοφιανός: Το ΠΑΜΕ ήταν το μόνο που ήταν αντίθετο με απεργία των καθηγητών στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Αναδημοσιεύουμε από kerasiakrinoi.blogspot.gr

Το Μάιο του 2013 το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ προτείνει στις γενικές συνελεύσεις των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης απεργία τις ημέρες των Πανελλαδικών εξετάσεων που άρχιζαν στις 17 Μαΐου, ημέρα Παρασκευή. Οι εκπαιδευτικοί μέσης εκπαίδευσης είναι ο πιο πολυπληθής κλάδος εργαζομένων της ΑΔΕΔΥ. Τις επόμενες ημέρες η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ υπερψηφίστηκε με συντριπτικά ποσοστά στις πιο μαζικές γενικές συνελεύσεις ΕΛΜΕ που είχαν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες. 80.000 καθηγητές ψηφίζουν απεργία μέσα στις πανελλαδικές ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου τους έχει επιστρατεύσει. Η απεργία μέσα στις πανελλαδικές είναι ένα πανίσχυρο όπλο του κλάδου των εκπαιδευτικών επειδή με λίγες μόνο ημέρες απεργίας μπορεί να κερδίσει ακριβώς επειδή εκβιάζει την κυβέρνηση. Η απεργία εξ ορισμού είναι μέσο εκβιασμού του εργοδότη, είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα και όσο μεγαλύτερο είναι το κόστος μιας απεργίας για τον εργοδότη τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να είναι νικηφόρα, αλλιώς απεργία ή μέσο πάλης που δεν εκβιάζει δεν έχει και λόγο ύπαρξης.

Στις 7 Μαΐου 2013 ο Ν. Σοφιανός, εκπρόσωπος του ΚΚΕ δηλώνει: Το ΠΑΜΕ ήταν το μόνο που ήταν αντίθετο με απεργία των καθηγητών στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι εξετάσεις οι Πανελλαδικές σαν μέσο εκβιασμού της κυβέρνησης.

Το ΚΚΕ να απαντήσει γιατί υποστήριξε και εργάστηκε για  την ακύρωση αυτού του μοναδικού όπλου που διαθέτει ο συγκεκριμένος μεγαλύτερος κλάδος εργαζομένων της ΑΔΕΔΥ. Να θυμίσουμε ότι λίγες μόνο μέρες μετά βγήκαν σε διαθεσιμότητα 1800 εκπαιδευτικοί. Το ΚΚΕ να απαντήσει αν πρέπει να απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί σε ώρες εργασίας των νοσοκομείων που καταφεύγουν οι ασθενείς της λαϊκής οικογένειας, αν πρέπει να απεργούν σε εργάσιμες ώρες οι οδηγοί των μέσων μαζικής μεταφοράς με τα οποία μετακινούνται αποκλειστικά και μόνο οι λαϊκές οικογένειες, αν πρέπει να απεργούν οι εργάτες της βιομηχανίας τροφίμων και να σταματούν την παραγωγή προϊόντων με τα οποία τρέφεται η λαϊκή οικογένεια, αν πρέπει να απεργούν οι ανθρακωρύχοι και να σαμποτάρουν τον παραγωγικό κορμό μιας οικονομίας από την οποία ζουν και οι λαϊκές οικογένειες, αν πρέπει να απεργούν οι εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων την Κυριακή που είναι η μόνη μέρα που έχουν οι λαϊκές οικογένειες για να πάνε να ψωνίσουν. Να απαντήσει.

Την ερώτηση γιατί το ΚΚΕ ήταν ενάντια στην απεργία της ΟΛΜΕ θέτει και εκπρόσωπος των ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ εδώ.


Πηγή βίντεο και μια εξαιρετική ανάλυση Εργατικός Αγώνας

13 σχόλια:

 1. Στις ΓΣ της ΟΛΜΕ και αφού βγάζοντας πύρινους λόγους οι εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ(ΣΥΡΙΖΑ), ΔΑΚΕ(ΝΔ), ΠΑΣΚ(ΠΑΣΟΚ), Αυτόνομων Παρεμβάσεων(Μ-Λ ΚΚΕ ) έπεισαν τους καθηγητές να υπερψηφίσουν την πρόταση της ΟΛΜΕ για Απεργία Διαρκείας, μετά από ώρες κι ενώ υπήρχε πια κούραση(φυσιολογικά) έβαλαν σε ψηφοφορία το να δοθεί εξουσιοδότηση στους προέδρους για να διαχειριστούν την κατάσταση την επόμενη μέρα στη Γ.Σ. των προέδρων "λόγω της κρισιμότητας της Απεργίας" όπως έλεγαν. Το ΠΑΜΕ με φωνές προσπάθησε να εξηγήσει ότι το ζήτημα αυτό δεν έπρεπε να μπει, αφού δεν υπήρχε όπως άλλες φορές κάποιο ζήτημα μικρότερης σημασίας για να χειριστούν οι πρόεδροι (π.χ. ημερομηνίας αν προκηρυσσόταν Γεν.Απεργία κάποια άλλη μέρα από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κλπ.) και ότι ήταν φως φανάρι ότι θα δινόταν εξουσιοδότηση για να καταστρατηγηθεί η απόφαση της ΓΣ. Το ΠΑΜΕ το έκανε αυτό ενώ η δική του πρόταση είχε καταψηφιστεί γιατί έμπαινε σοβαρό ζήτημα απαξίωσης του κύρους των αποφάσεων των ΓΣ. Δυστυχώς ειδικα εκείνη την ώρα ήταν αδύνατον να ακούσει κανεις το ΠΑΜΕ που στη διάρκεια των ΓΣ του είχαν επιτεθεί όλοι οι "επαναστάτες" των ΔΑΚΕ,ΠΑΣΚ, ΣΥΝΕΚ, ΑΠ και το κλίμα ήταν σχετικά αρνητικό. Ετσι οι καθηγητές ψήφισαν την εξουσιοδότηση κι έφυγαν.
  Επειδή είχαμε πληροφόρηση από έναν αριθμό ΓΣ, μετά από αυτό ήταν σίγουρο ότι πριν την Παρασκευή οι παρατάξεις αυτές θα άλλαζαν θέση. Απλά περιμέναμε να δούμε το πως.
  Προσωπικά επειδή με ρώτησαν στο twiter το βράδυ της Τρίτης(ξημερώματα Τετάρτης) για το αν θα κανει απεργία το ΠΑΜΕ(μπορεί όποιος θέλει να το δει στο λογαριασμό μου SARRYO στο twiter στις 15M) είχα πει ότι το ΠΑΜΕ δεν κάνει απεργοσπασίες, και πως θάταν καλύτερα να ρωτήσουν τους εκπρόσωπους των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ τι θα κάνουν και ότι είχε ψηφιστεί "μη Απεργία" που δε θα γινόταν.
  Πράγματι την άλλη μέρα από την αρχή της ΓΣ(το μεσημέρι) δηλώθηκε από τον εκπρόσωπο των ΣΥΝΕΚ κ.Τζαφά στα κανάλια ότι "φυσικά(!!) οι καθηγητές δεν μπορούσαν μόνοι να βαδίσουν σε Απεργία διαρκείας". Ο κ.Τζαφάς ακριβώς την προηγούμενη μέρα στην ΕΛΜΕ του(Νότια Αθήνας) έλεγε στους πύρινους λόγους του εντελώς διαφορετικά πράγματα.
  Τι είχε αλλάξει τις ώρες που μεσολάβησαν; Απολύτως τίποτα φυσικά. Απλά γινόντουσαν όσα είχαν από την αρχή αποφασιστεί. Μόνο που γινόντουσαν λίγο άτσαλα. Δεν είχε βρεθεί κομψός τρόπος.

  1/2

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το σκηνικό μέσα στην αίθουσα της ΓΣ των προέδρων ήταν τραγελαφικό και δεν θα πούμε όλες τις λεπτομέρειες που μας μετέφεραν γιατί μάλλον κακό θα κάνουν. Σε γενικές γραμμές όμως υπήρχε ένα κλίμα σύγχυσης με τους προέδρους να μην έχουν από την αρχή καμιά διάθεση να υλοποιήσουν την απόφαση των ΓΣ των ΕΛΜΕ. Κάποιοι κρυβόντουσαν ή έβγαιναν έξω ή δεν ψήφιζαν τίποτα(ούτε λευκό ούτε κατά) ακομη και στην 1η ψηφοφορία που τυπικά επιβεβαίωνε την απόφαση των ΓΣ για Απεργία διαρκείας.
   Ο μεγάλος χαμός έγινε στη συνέχεια όταν πια μπήκε για συζήτηση αν υπήρχαν οι προυποθέσεις για να γίνει η Απεργία. Πρωτοφανές πραγματικά! Αποφασίζεις πρώτα μια Απεργία διαρκειας(λες και αποφασίζεις ένα τυπικό ψήφισμα διαμαρτυρίας) και μετά συζητάς το αν υπάρχουν οι προυποθέσεις για να γίνει!
   Εκεί φάνηκε πια καθαρά ότι πήγαιναν για αναστολή της Απεργίας που είχαν υπερψηφίσει λίγο πριν!
   Προσπάθησαν να βρούν τρόπους για "να χειριστούν το θέμα" (επιχειρώντας να μπλέξουν και το ΠΑΜΕ) αλλά τρόπος βεβαια δε βρισκόταν. Βλέπουμε στην ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ(ΣΥΡΙΖΑ) να λένε:
   "Οι εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, με αίσθημα ευθύνης, συνεκτιμώντας τη γενικότερη κατάσταση στον κλάδο, στο συνδικαλιστικό κίνημα και την κοινωνία, υποστήριξαν την άποψη ότι δεν έχουν διαμορφωθεί ο όροι και οι προϋποθέσεις για να πάμε στην κρίσιμη και αποφασιστική σύγκρουση. Όμως επέμειναν ότι την απόφαση και την ευθύνη θα έπρεπε να την πάρουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ με την εξουσιοδότηση που είχαν από τις ΕΛΜΕ τους. (Να ο ρόλος της εξουσιοδότησης που είχαν ζητήσει και που είχε καταψηφίσει το ΠΑΜΕ. Δηλαδή οι πρόεδροι να έχουν δικαίωμα να καταστρατηγήσουν τις αποφάσεις). Τι υποκρισία. Ενω είχαν πάρει απόφαση να εξαπατήσουν τον κόσμο προτείνοντας απεργία διαρκείας,ζητούσαν " την ευθύνη να την πάρουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ με την εξουσιοδότηση που είχαν από τις ΕΛΜΕ τους"!
   Και συνεχίζει η ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ:
   "Η πρόταση των Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ (οι εξετάσεις γίνονται κανονικά, συγκεντρώσεις έξω από τα εξεταστικά κέντρα χωρίς να παρεμποδίζονται οι εξετάσεις, 500 συνδικαλιστές να δεσμευτούν να απεργήσουν) εκτιμούμε ότι δεν καλύπτει την αναγκαιότητα της μαζικής, κινηματικής δράσης. Το ΠΑΜΕ απλά κατέθεσε μια δήλωση, χωρίς να κάνει πρόταση."
   Ευθύνες λοιπόν(δεν έχουν καν την ειλικρίνεια να το πουν στα ίσια) και στο κακό και ανεύθυνο ΠΑΜΕ που δεν κατέθεσε πρόταση. Το ΠΑΜΕ όμως δεν μπορούσε να συναινέσει στην καταστρατήγηση αποφάσεων Γενικων Συνελεύσεων που είχαν μάλιστα ληφθεί με τέτοιες πλειοψηφίες. Αν έκανε τέτοιο τραγικό λαθος και κατέθετε πρόταση, είναι φανερό τι θα έκαναν μετά. Θα έλεγαν ότι και το ΠΑΜΕ συμμετείχε στο αίσχος αυτό και μάλιστα κατέθεσε και πρόταση (που θα ήταν βέβαια άλλη από αυτή των ΓΣ). Εδω τώρα, που το ΠΑΜΕ τήρησε άψογη στάση, και επιχειρούν να το τσουβαλιάσουν με τους αλλους.
   Η επίθεση στο ΠΑΜΕ δια της πλαγίας συνεχίζεται στην "υπεύθυνη" ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ.
   "... η ΑΔΕΔΥ, κηρύσσοντας απεργία για την Τρίτη 14/5/13, έδρασε υπονομευτικά και προβοκατόρικα για τον αγώνα των καθηγητών." Η ΑΔΕΔΥ που λειτούργησε προβοκατόρικα και υπονομευτικά δεν ήταν ακριβώς η ΑΔΕΔΥ αλλά το ΠΑΜΕ... γιατί του ΠΑΜΕ ήταν η πρόταση για απεργία που τελικά ήταν και η μόνη που έγινε. Βέβαια κρύβουν ότι η απεργία της Τρίτης ήταν άμεση απάντηση στην επιστράτευση(ανάλογα το ίδιο είχε κανει το ΠΑΜΕ και στην επιστράτευση των Ναυτεργατών) ενω είχε προτείνει απεργία και για τις 17/5 που καταψηφίστηκε. Είχε επίσης ζητήσει να συνεδριάσει η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη όπου μετά το φιάσκο της ΓΣ των Προέδρων την Τεταρτη οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ δεν εμφανίστηκαν καν.
   Για το φιάσκο λοιπόν δεν έφταιγαν αυτοί που ξεπούλησαν την ίδια τους την απόφαση αλλά το ΠΑΜΕ(η ΑΔΕΔΥ...) με την προβοκατόρικη απεργία που υπονόμευσε την Απεργία διαρκείας!

   2/2

   Διαγραφή
  2. Τι ψήφισαν οι Προέδροι του ΠΑΜΕ στη ΓΣ των Προέδρων

   Την επόμενη μέρα στα σχολεία κι ενω ακόμα δεν ειχε εκδοθεί ανακοίνωση από ΣΥΝΕΚ και ΑΠ από "διάφορες πλευρές"(που ειχαν σχέση με όλους τους "επαναστάτες" που συμμετείχαν στο φιάσκο και ήθελαν να λερώσουν και το ΠΑΜΕ) άρχισαν να γίνονται διαρροές για το τι ψήφισαν οι πρόεδροι που ήταν από το ΠΑΜΕ. Αλλού έλεγαν ότι είχαν ψηφίσει ΚΑΤΑ της απεργίας, αλλού λευκό κλπ.
   Λέει η ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ:
   "Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ, παρότι υπερψήφισαν με πολύ μεγάλο ποσοστό, 92%, την εισήγηση της ΟΛΜΕ, δεν έδωσαν θετική απάντηση στο ερώτημα εάν έχουν διαμορφωθεί όροι και προϋποθέσεις για την υλοποίηση του απεργιακού προγράμματος (18 ΕΛΜΕ υπέρ, 9 κατά, 57 λευκό). Στην πρόταση αυτή ψήφισαν λευκό και πρόεδροι ΕΛΜΕ μέλη των Παρεμβάσεων, ενώ λευκό και κατά ψήφισαν πρόεδροι μέλη του ΠΑΜΕ. Αρκετοί πρόεδροι ΕΛΜΕ, μέλη των ΣΥΝΕΚ ψήφισαν υπέρ αυτής της πρότασης"
   Βγαίνει κι από πάνω η ανακοίνωση αφού κάποιοι ΣΥΝΕΚ ψήφισαν υπέρ ενώ το ΠΑΜΕ λευκό και κατά!
   Η ανακοίνωση αναφέρεται στο τι έγινε σαν να ήταν οι Πρόεδροι ελεύθεροι να ψηφίσουν ό,τι ήθελαν! Σα να μετέφεραν την άποψή τους(όπως έκαναν αυτοί(ΣΥΝΕΚ), οι των ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ αλλά και μέλη των ΑΠ) και όχι μεταφέροντας την απόφαση των ΓΣ.
   Οι πρόεδροι μέλη του ΠΑΜΕ όμως μετέφεραν αυστηρά την απόφαση των ΓΣ όπως είχαν υποχρέωση και τίποτα παραπάνω.
   Να πούμε ότι στο σύνολο 85 προέδρων οι πρόεδροι μέλη του ΠΑΜΕ ήταν 6 ενω σε μία μόνο (αυτήν της Κεφαλλονιάς) είχε ψηφιστεί η πρόταση του ΠΑΜΕ.
   Επομένως το ότι οι πρόεδροι μέλη του ΠΑΜΕ ψήφισαν διαφορετικά, και όχι όλοι το ίδιο, είχε να κάνει με το ότι οι αποφάσεις ήταν διαφορετικές και ποικίλες στις Γ.Σ. και όπως έχει ήδη ειπωθεί ήταν γεμάτες αστερίσκους.
   Επειδή επικοινωνήσαμε με προέδρους ΕΛΜΕ από το ΠΑΜΕ αλλά και με μέλη του ΠΑΜΕ από το ΔΣ της ΟΛΜΕ μας είπαν ότι σε όσες ΕΛΜΕ υπήρχε αμφιβολία για το τι έπρεπε να ψηφιστεί ειδικά στη 2η ψηφοφορία, οι πρόεδροι μέλη του ΠΑΜΕ επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τους εκπροσώπους των άλλων παρατάξεων των ΕΛΜΕ τους και απο κοινού αποφάσισαν.
   Ετσι η ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ που τα ρίχνει πλάγια στο ΠΑΜΕ για το "λευκό και κατά που ψήφισαν οι πρόεδροι μέλη του ΠΑΜΕ" δεν έχει κανένα νόημα και καταλαβαίνουμε τι στόχο έχει.

   Τελειώνοντας θα πούμε ότι ενώ σε διάφορα σχολεία ΄πολλοί καθηγητές, μερικοί κατευθυνόμενοι, ελεγαν την Πέμπτη ότι τώρα "όλοι οι συνδικαλιστές θα κρυφτούν και δε θα έχουν μούτρα να εμφανιστούν στα σχολεία". Αντιθετα όμως οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ-όπως ο Σάββας Σάββας στον Πειραιά- έτρεξαν αμέσως στα σχολεία ενημερώνοντας για το τί έγινε. Σε κάποιες περιπτώσεις οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ χειροκροτήθηκαν παρά το αρνητικό κλίμα που υπήρχε.
   Βγήκε κάποιο συμπέρασμα όμως από όλα όσα έγιναν για την κατάσταση στο κίνημα των εκπαιδευτικών και για τις διαθέσεις που υπήρχαν;
   Θα πούμε την αλήθεια. Είναι πολύ δύσκολο να βγάλουμε συμπέρασμα σε μια τέτοια κατάσταση. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η μαζικότητα των ΓΣ δείχνει μια σοβαρή διάθεση αντίδρασης ή δήλωσης της αντίθεσης των καθηγητών στα μέτρα της κυβέρνησης. Η διάθεση όμως αυτή δεν μπορούμε να πούμε πως ήταν διάθεση για σκληρή σύγκρουση, αλλά περισσότερο διάθεση διαμαρτυρίας.
   Τα υπόλοιπα μένει να τα δούμε στη συνέχεια, μετά το φιάσκο και το χαστούκι που εδωσαν στο συνδικαλιστικό κίνημα και το κίνημα των εκπαιδευτικών αυτοί που πρότειναν την απεργία διαρκείας για να την πάρουν την επόμενη μέρα πίσω.

   ΥΓ: Σε πολλές ΓΣ των ΕΛΜΕ η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚ δεν εμφανίστηκαν καν, όπως κάνουν πάντα. Παρ' όλα αυτά είχαν προτείνει απεργία διαρκείας και κάποιοι τους έπαιρναν σοβαρά!
   Υ.Γ. 2: Από σχολιο που λάβαμε σε άλλο ποστ διευκρινίζουμε ότι η Αυτ. Παρέμβαση (ή Παρεμβάσεις όπως τις λένε οι καθηγητές κάνοντας σύγχυση με τις Αγ.Παρεμβάσεις που πρόσκεινται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ) πρόσκειται στο "Μ-Λ ΚΚΕ" και όχι στο ΚΚΕ μ-λ όπως γράψαμε
   3/2

   Διαγραφή
  3. Πύρηνοι λόγοι στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ που έχουμε εμείς υπόψη μας δεν υπήρχαν, η πρόταση για απεργία στις εξετάσεις απλά ψηφιζόταν συντριπτικά ενώ του ΠΑΜΕ έπαιρνε καμιά δεκαριά ψήφους.

   Από εκεί και πέρα την κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ την έχουμε κάνει στο δικό μας blog από όπου και η αναδημοσίευση και μπορείτε να ανατρέξετε στο λήμμα Παιδεία και τις ημερομηνίες εκείνες για να τη δείτε.

   Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα διαχείρισης. Εσείς που τώρα κάνετε αυτήν την επίθεση προεκλογικά στον ΣΥΡΙΖΑ, από τα αριστερά, απαντήστε γιατί δεν θέλατε αυτή την απεργία όπως με σαφήνεια το λέει στο βίντεο ο Σοφιανός και μάλιστα χρησιμοποιεί τη ρητορική της κυβέρνησης περί καημένων μαθητών και οικογενειεών που θα χάσουν τις εξετάσεις και οτι δεν πρέπει οι καθηγητές να εκβιάσουν. Δηλαδή το οτι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνες δεν σας απαλλάσσει εσάς όταν μάλιστα του βγαίνετε από αριστερά. Με λίγα λόγια δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε και πρέπει να εξηγήσετε γιατί το κόμμα σας που δεν θέλει να μετάσχει σε διαχείριση της εξουσίας αλλά ισχυρίζεται οτι θέλει μόνο αγώνες στη βάση, στη συγκεκριμένη απεργία είχε αυτή τη στάση.

   Διαγραφή
  4. Παρεπίπτουσα Απάντησις .-21 Ιανουαρίου 2015 - 12:19 π.μ.

   "Πύρηνοι λόγοι στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ που έχουμε εμείς υπόψη μας δεν υπήρχαν"
   Εσείς υπόψη σας δεν έχετε τίποτα γιατί με πύρ(η)νους λόγους συναδέλφους δεν σας κόβω, άρα την άγνοιά σας θα μπορούσατε να ξέρατε και αυτό ίσως.
   Παπαδοπούλου ωστόσο δείχνει να είναι το επώνυμο σας στο "δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε".
   Διάλογο με κάποιους που στερούν εκ των προτέρων το δικαίωμα στον διάλογο πως να κάνεις;
   Άει στο διάλογο ΣΟΥ λοιπόν.-

   Διαγραφή
  5. Επί της ουσίας δεν απαντήσατε όμως. Δεν δικαιούστε να ομιλείτε με επαναστατική ρητορική έναντι του "οπορτουνιστή" ΣΥΡΙΖΑ όταν ξεπουλάτε απεργίες. Είναι υποκρισία και κοροϊδία του κόσμου.

   Διαγραφή
 2. Παρεπίπτουσα Λογική21 Ιανουαρίου 2015 - 6:36 μ.μ.

  Ακου,τον πείραξε το ''δεν δικαιούσθε''και δεν τον πειράζει το να δικαιούται το ΚΚΕ να κυλιέται στον βούρκο της ακροδεξιάς ατζέντας Σαμαρά-Βορίδη-Κανέλλη και ΣΙΑ.

  Πύρινοι λόγοι και πύρινες γλώσσες της Αποκάλυψης για τα δεινά που περιμένουν όσους σηκώνουν κεφάλι.Οσους βλέπουν το σταλινικό απολίθωμα σαν την τελευταία εφεδρεία του καπιταλιστικού συστήματος και κυματοθραύστη όλων των συνδικαλιστικών αγώνων.
  Άει στον σταλινισμό ΣΟΥ.
  Ύπαγε οπίσω μου σταλινισμέ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. παρεμπιπτόντως22 Ιανουαρίου 2015 - 1:39 μ.μ.

  @Παρε(μ)πίπτουσα Λογική είναι κλινική η περίπτωσή σου. Με εισαγωγή στην απλή αριθμητική μπορεί να βρεις την υγειά σου.
  Το σταλινικό απολίθωμα, η τελευταία εφεδρεία, ο κυματοθραύστης και οι σταλινισμένοι του 4% μαμάνε και δέρνουν όλους τους συνδικαλιστικούς αγώνες των αληθινών αγωνιστών τύπου Κερασίας λογικής του 27%;
  Μήπως πρέπει να κοιτάξετε αν χρειάζεστε τις Dominatrices ως απλοί ανίκανοι και ακατάλληλοι ή ως μαζόχες του κατακερατά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μήπως αυτή η απόκλιση θα σας οδηγήσει την δευτέρα να γυρίσετε πλάτη και να σκύψετε (το κεφάλι) σε όσα προεκλογικά λέγατε γιατί αυτό το ΚΚΕ συνεχίζει να υπάρχει;;;
  Μήπως βρείτε ως δικαιολογία το οποιοδήποτε ποσοστό του ΚΚΕ για να πείτε πως ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ στους αγώνες και στον δρόμο και δεν σας αφήνει να διαπραγματευτείτε;
  Μήπως τελικά είστε τόσο Ανίκανοι ή είσαστε τόσο πολύ ανώμαλοι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν υπήρξε τα τελευταία πέντε χρόνια κανένας αγώνας στον οποίο να κυριάρχησε το κκε για τον απλούστατο λόγο οτι δεν έδωσε κανέναν απολύτως αγώνα ούτε στο δρόμο ούτε πουθενά.

   Εκτός αν εννοείς "αγώνα" τη συστηματική απεργοσπασία στο όνομα της αποτελεσματικότητας, τις παρελάσεις - λιτανείες Ομόνοια - Σύνταγμα - Ομόνοια και τις παραληρηματικές ψευδαισθήσεις μεγαλείου που δημιουργούν οι αγωνιστικές παραισθήσεις από τα πρωτοσέλιδα του ριζοσπάστη.

   Ο μεγάλος αντίπαλος της διοίκησης του κκε είναι ο ίδιος ο λαός.

   Αυτός είναι και ο λόγος της ελάχιστης επιρροής του στην κοινωνία.

   Και τέλος, διαδηλώσεις κατσαρόλας δεν έχουμε να φοβηθούμε απ΄όπου κι αν προέρχονται.

   Διαγραφή
  2. Απαύγασμα Σοφίας23 Ιανουαρίου 2015 - 8:33 μ.μ.

   Φίλε μου δεν είστε αριστεροί, λούμπεν ΠΑΣΟΚοι είστε και το πιο απογοητευτικό με τη θλιβερή σας κατάσταση είναι πως είστε αυτό που είστε χωρίς να έχετε την παραμικρή πιθανότητα να εισπράξετε διορισμούς σε αντάλλαγμα όπως οι παλαιοί ΠΑΣΟΚοι το '80.
   Ξεφτιλίζετε big time την έννοια "αριστερά" και θα είστε οι αιμοδότες του φασισμού στον οποίο πολλοί από εσάς θα στραφούν μέσα σε λίγους μήνες, δυστυχώς.

   Διαγραφή
  3. Σε πληρώνει τουλάχιστον η "Περισσός ΑΕ" για το χρόνο που χάνεις για να γράφεις ανοησίες;

   Αν κάποιος είναι ο τροφοδότης του φασισμού είναι το ΚΚΕ το οποίο με την σκόπιμα ανορθολογική του ανάλυση τη διπλή γλώσσα και την καταστροφική θρησκόληπτη τρέλα που παράγει νομίζοντας ότι έτσι θα χειραγωγεί τους ανθρώπους για πάντα, σπρώχνει την κοινωνία στην απόγνωση, το απόλυτο αδιέξοδο (αφού η δευτέρα παρουσία δεν την αφορά) και και την οδηγεί στο τυφλό μίσος και στην αγκαλιά του φασισμού.

   Αν το ΚΚΕ δεν στήριζε το καθεστώς του μνημονίου θα το είχαμε ρίξει ήδη από το 2010.

   Ο λαός δεν θα ξεχάσει τη συμβολή του ΚΚΕ στη διαιώνιση της δυστυχίας του. Να είσαι σίγουρος.

   Διαγραφή
  4. "Αν το ΚΚΕ δεν στήριζε το καθεστώς του μνημονίου θα το είχαμε ρίξει ήδη από το 2010."
   Εχθρός του λαού λοιπόν το ΚΚΕ. Τις υπερφυσικές δυνάμεις του που με 4% μπορεί να τα καταφέρνει τόσο καλά τις έχετε καταγράψει; Ποιες είναι και γιατί δεν μπορείτε να τις κλέψετε όπως το μισό αρχείο του;

   Μία ευχή:
   "Εύχομαι σε όσους θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή να μην απογοητευτούν. Αντίθετα, τους εύχομαι να ικανοποιηθούν σε ό,τι αφορά τις βασικές τους προσδοκίες από αυτή την ψήφο. Γιατί αν ικανοποιηθούν, μπορεί να μάθουν να ζητούν περισσότερα από τη ζωή. Ποτέ δεν είδα τον κομμουνισμό ως ρακοσυλλέκτη "απογοητευμένων"· από "απογοητευμένους" δεν περιμένω τίποτε απολύτως. Όσοι αναζητούν το "μικρότερο κακό" μετά από μια λάθος επιλογή καταλήγουν πάντα στο μεγαλύτερο. Οι αποφασισμένοι για το μεγαλύτερο καλό με ενδιαφέρουν."
   LR

   Διαγραφή