Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

"Γεια σας και καλή αντάμωση ως νικητές!" Ντοκιμαντέρ του Νίκου Νούλα


Στη μνήμη του αντάρτη Ηλία Μεταλλίδη που έφυγε από τη ζωή, σήμερα 14 Ιουνίου 2017.




















Η ταινία ακολουθεί τη δράση των ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στο Γράμμο και το Βίτσι, το διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου του 1948 και Σεπτεμβρίου του 1949, μέσα απ’ τις αφηγήσεις του ήρωα του ΔΣΕ, Ηλία Μεταλλίδη. Ο Ηλίας Μεταλλίδης ανήκε στην ταξιαρχία της Σχολής Αξιωματικών του ΔΣΕ και σε αυτούς τους μήνες τραυματίστηκε τρεις (!) φορές και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομεία της Αλβανίας.

Παρόλα αυτά, οι διηγήσεις του δεν έχουν τη μορφή αυτοβιογραφίας, αλλά της βιωμένης Ιστορίας.

Σκοπός του ντοκιμαντέρ είναι να τιμήσουμε στο πρόσωπο του Ηλία Μεταλλίδη όλες τις αγωνίστριες και όλους τους αγωνιστές που έπεσαν στα πεδία των μαχών, στα ξερονήσια και στις φυλακές, παλεύοντας για ένα καλύτερο κόσμο.

Νίκος Νούλας (σενάριο/σκηνοθεσία).
Μίτσος Γκάζης (τεχνική επιμέλεια/μοντάζ).
Τάσος Γκούβας (μοντάζ/ σπικάζ/ υπότιτλοι).
Αθηνά Τέσκου (σπικάζ).
Πέτρος Βραμπάκης (εικονοληψία).
Στέργιος Θεοδωρίδης (μουσική επιμέλεια)


1 σχόλιο:

  1. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Σήμερα, 14/6/2017, στις 10 το πρωί, έφυγε από τη ζωή ο Ηλίας Μεταλλίδης. Η σορός του θα βρίσκεται αύριο στην οικία του στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την επιθυμία του, θα ταφεί με πολιτική κηδεία στο χωριό του. Η πολιτική κηδεία θα γίνει αύριο, 15/6/2017, στις 5.00 το απόγευμα, στο νεκροταφείο της Ξηρόβρυσης ν. Κιλκίς. Θα ακολουθήσει καφές στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ξηρόβρυσης, στο χώρο του μνημείου του ολοκαυτώματος του χωριού.

    Οι οικείοι του

    Nikos Noulas

    ΑπάντησηΔιαγραφή