Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Χάρης Κουσουμβρής: "Γκρεμίζοντας το μύθο της Χρυσής Αυγής"

Το βιβλίο του Χάρη Κουσουμβρή "Γκρεμίζοντας το μύθο της Χρυσής Αυγής" απο τις εκδ. Ερεβος (2004) σε pdf
  Στα παρακάτω λινκ μπορείτε να κατεβάσετε και να διαβάσετε το βιβλίο του πρώην χρυσαυγίτη Χάρη Κουσουμβρή "Γκρεμίζοντας το μύθο της Χρυσής Αυγής" που εκδόθηκε απο τις εκδ. Έρεβος (2004). Στο βιβλίο γίνεται μία αυτοβιογραφική αναφορά του Κουσουμβρή για τις σχέσεις του με την ΧΑ, η οποία ξεκινά το 1990, διανύει μία περίοδο 12 περίπου ετών που ταγμένος με στρατιωτική πειθαρχεία στη νεοναζιστική οργάνωση συμμετείχε σε όλες τις "μεγάλες" στιγμές της (μακεδονικό, βορειοηπειρώτικο, σερβοβοσνιακός πόλεμος, Ίμια κλπ.) και φτάνει στην υπόθεση του Περίανδρου (Αν. Ανδρουτσόπουλος) και φυσικά στις δικές του περιπέτειες με την δικαιοσύνη που τον αναγκάζουν να αναθεωρήσει τις απόψεις του για το ποιόν του Αρχηγού και εν γένει της οργάνωσης. Πισώπλατα καρφώματα, ρουφιανιλίκια και εσωτερικές εκκαθαρίσεις. Μέσα από ένα πλήθος στοιχείων από το εσωτερικό της οργάνωσης αποκαλύπτει τη σχέση του Μιχαλολιάκου - του αδιαμφισβήτητου Αρχηγού - με την αστυνομία, τις μυστικές υπηρεσίες και μεγάλα κόμματα της εποχής από τα τέλη της δεκαετίας του '70 (μετά την πρώτη σύλληψή του για βομβιστικές επιθέσεις), καθώς και για το ρόλο της ΧΑ ως παρακρατική χείρα βοηθείας. 
 
Το βιβλίο είναι γραμμένο από έναν απογοητευμένο πρώην χρυσαυγίτη και ως τέτοιο πρέπει να διαβαστεί. Με έντονο κριτικό βλέμμα και με σφιγμένο το στομάχι για την αηδία που δημιουργεί η διείσδηση στα έσω της νεοναζιστικής φιδοφωλιάς.
 
http://www.mediafire.com/?3u3da57cuu8n813
 
ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΣΟΥΜΒΡΗΣ - ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Πηγή: syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr

10 σχόλια:

  1. Έχει πολύ ενδιαφέρον. Λέει οτι ο Μιχαλολιάκος "έδινε" πολλές φορές μέλη του, για διάφορους λόγους. Του Κουσουμβρή λέει οτι του φόρτωσε τον τραυματισμό ενός αριστερού, αναρχικού, κάτι τέτοιο. Αυτό γινόταν καθώς ο Μιχαλολιάκος, κατά τον συγγραφέα, είχε δεσμούς και σχέσεις με την αστυνομία, αν και κάποια μέλη, όπως ο Κουσουμβρής, δεν το είχαν αντιληφθεί από την αρχή, ήταν κάτι σαν αγνοί ιδεολόγοι - έτσι το βλέπει ο ίδιος, τέλος πάντων. Κάτι άλλο ενδιαφέορον που γράφεται εδώ είναι πως σκηνικά με "αντιεξουσιαστές" ήταν στημένα εκατέρωθεν, από κάποιους και από τη μια και από την άλλη μεριά, πως υποτιθέμενοι αντιεξουσιαστές είχαν "εσωτερική" πληροφόρηση για κινήσεις χρυσαυγιτών.

    Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. den xerw ti lete eseis re paidia ala o xaris kai o swkratis einai kai gamw ta paidia tous eixa filous panta htan gia mena filoi kai as xathikame takis apo kypselh paros 1990 tous agapaw mpampis kypselh ayto pou lene ayto einai den ttha feygane apo thn xrysh aygh an den vlepane pragmata einai kai oi dyo palikaria me oli th shmasia ths lexews.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. den tous eniaxan pote ta lefta,einai oti kalhtero pmorei na gnwrisei ellinas apo filous emena mou stathikane poly sta efivika mou xronia tous agapaw kai as mh exoujme thn idia ideologia.eimai ethnikistis kai tha hthela na hmoun mazitous twra tis dyskoles stigmes pou pernane giati ta dwsane ola gia th xrysh aygh.kai phrane ton poulo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή