Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Γιάννης Βαρουφάκης: Γιατί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να πάρουμε τη δόση των 31,5 δις ευρώ



Ορισμένες  επισημάνσεις του Γιάννη Βαρουφάκη από τη συνέντευξη (που κόπηκε απότομα) στον Νίκο Ευαγγελάτο. 

" Το επιχείρημα ότι αν δεν πάρουμε τη δόση δεν θα μπορούμε να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις δεν ισχύει πλέον, γιατί θα φτιάξουν έναν ειδικό λογαριασμό στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ότι χρήματα παίρνουμε από τις δόσεις θα μπαίνουν σ' αυτό τον λογαριασμό και θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την αποπληρωμή των πιστωτών"

" Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με 26 δις ευρώ, δεν πρόκειται να τις κάνει να ορθοποδήσουν γιατί καμία τράπεζα δεν ορθοποδεί όταν η χώρα μετά και τον δανεισμό των 31,5 δις κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή με πτώχευση"

" Οι καταθέσεις θα επιστρέψουν στις τράπεζες όταν ο κόσμος πάψει να φοβάται την έξοδο απ' το ευρώ και την πτώχευση του ελληνικού δημοσίου"

" Άν πάρουμε τη δόση, τον επόμενο χρόνο (2013) θα υποχρεωθούμε σε έξοδο από το ευρώ"

" Να σταματήσουν τώρα οι συζητήσεις με τον Τόμσεν"

" Με άμεσα μέτρα μόνο 2.5 δις ευρώ και όχι 11,5 δις που απαιτεί η τρόϊκα, θα μπορούσε η ελλάδα σε δυό μήνες να έχει πρωτογενές πλεόνασμα"

Πηγή: tvxs.gr

Διαβάστε επίσης:

Τραπεζική διακυβέρνηση: Η Νέα Τάξη, το «Μεγάλο Κόλπο» και η «Τελική Λύση»

1 σχόλιο:

  1. Βαρουφάκη ανήκεις και εσύ στην ομάδα Soros όπως ο Νόαμ Τσόμσκι, ο οποίος δήλωσε: “ Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταστρέφουν την Ελλάδα! Δεν ενστερνίζομαι ωστόσο θεωρίες συνωμοσίας, ούτε πιστεύω ότι η ΕΕ έχει κάποιο σκοτεινό σχέδιο και προσπαθεί επίτηδες να διαλύσει την Ελλάδα και την οικονομία της, αλλά ότι απλώς ακολουθεί λάθος πολιτική με τις χρεωμένες χώρες.”. Δηλαδή το ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ , αποτελείται από καλούς ανθρώπους που θέλουν το καλό μας.... και το πρόβλημα είναι ότι απλά ακολουθούνε λάθος πολιτική όλοι τους?

    Βαρουφάκη στο άρθρο σου “Να χρεοκοπήσουμε εδώ και τώρα -Γιάννης Βαρουφάκης” (http://troktiko-blog.blogspot.... - γράφεις αυτό:
    “οι κυβερνήσεις όλων των άλλων χωρών (πλην ίσως της Ολλανδίας και της Αυστρίας) που θα τρέμουν για το ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος των αγορών (των οποίων η όρεξη θα έχει ανοίξει από την ‘επιτυχημένη’ επίθεση στο χρέος της Ελλάδας)”.

    Τελικά αποφάσισε: οι αγορές κάνουν η όχι κερδοσκοπικές επιθέσεις σε βάρος των κρατών; Προφανώς και κάνουν.

    Ο Soros είναι ένα κατεξοχήν σημαίνον πρόσωπο των αγορών, δηλαδή ένας μεγαλοκερδοσκόπος μεταξύ αυτών η όχι; Προφανώς και είναι.

    Ένας τέτοιος άνθρωπος θα πληρώνει παγκοσμίως παπαγάλους να τον εξυμνούν κάνοντας το άσπρο μαύρο; Προφανώς ναι.

    Μήπως σε αυτούς ανήκεις και εσύ, ο οποίος όλως τυχαίως πλέκεις το εγκώμιο της άγιας προσωπικότητας του; (άρθρο: “Ο Soros κι εγώ- Γιάννης Βαρουφάκης” http://www.protagon.gr/?i=prot....

    Καμιά καταγγελία για το πως λειτουργεί το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, που οι εμπορικές-ιδιωτικές τράπεζες και τα funds τύπου Soros δανείζονται με ελάχιστο επιτόκιο από τις κεντρικές τράπεζες -(οι οποίες βρίσκουν αυτό το χρήμα δημιουργώντας το με απλές λογιστικές εγγραφές εκ του μηδενός)- και στην συνέχεια το δανείζουν με πολύ μεγαλύτερο επιτόκιο στα κράτη;.

    Καμιά καταγγελία για την παράλογη εκχώρηση του εκδοτικού προνομίου από τα κράτη στις ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες;.

    Καμιά καταγγελία για τα κράτη που δεν επιτρέπεται να έχουν άμεση πρόσβαση στις ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες -( ναι αυτές με την δημιουργία του χρήματος με λογιστικές εγγραφές εκ του μηδενός)- για δανεισμό με φθηνό επιτόκιο, δικαίωμα που παραλόγως το έχουν οι τράπεζες και τα funds, όπως ο Soros ;;;.
    Για τέτοιες καταγγελίες δεν υπάρχει διάθεση;;;.

    Τελικά πόσα θες να μας τρελάνεις;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή