Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ο Αλέκος Αλαβάνος στον ΣΚΑΪ 15.5.2012. Ενας απλοϊκός δημαγωγός.


Πήρε σβάρνα τα κανάλια ο Αλαβάνος για να εκλαϊκεύσει την γραμμή του πρόσφατου κειμένου του, «15 Σημειώσεις στο Πρόχειρο» για τις Εκλογές, για το Μνημόνιο και κυρίως για το Ευρώ , πως "Δυνατότητα κατάργησης του μνημονίου δεν υπάρχει παρά μόνο εκτός Ευρωζώνης."

Στα πλαίσια της "πορείας προς τη διαφώτιση του λαού" σήμερα το πρωί τον θαυμάσαμε στον ΣΚΑΪ, σε ένα ρεσιτάλ απλοϊκής δημαγωγίας που δεν μπορούσε να αντέξει ούτε καν στα διεκπεραιωτικά και αθώα ερωτήματα των λυσσαλέων υπερασπιστών του μνημονίου, Λυριτζή και Οικονόμου που πολύ φιλόξενα ωστόσο υποδέχτηκαν τις μεγαλειώδεις απλοϊκές αναδιατυπώσεις του κειμένου του, χωρίς καν να του σημειώσουν πως άλλα γράφει και άλλα τους λέει μπροστά στο φακό.

Κι επειδή όπως πληροφορούμαστε από άρθρο αναρτημένο στο blog ΕΟΣ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανακάλυψε την “ΑΡΙΣΤΕΡΑ”!...

Ο Αλέκος Αλαβάνος με το κείμενο του “«15 Σημειώσεις στο Πρόχειρο»για τις Εκλογές, για το Μνημόνιο και κυρίως για το Ευρώ ”, πέρασε με άριστα τις εξετάσεις για δόκιμο μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ . Η καθοδήγηση εκτίμησε δεόντως την αξία του και στις επόμενες εκλογές δεν θα έχει αντιρρήσεις να είναι στα ψηφοδέλτιά της. Όπως διαβάζουμε στην τελευταία “Απόφαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Του ευχόμαστε καλή ΝΕΑ σταδιοδρομία με τις δυνάμεις του ΚΚΕ και το παράρτημά τους ΝΑΡ - ΠΡΙΝ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


Δείτε τη συνέντευξη του Αλαβάνου στον ΣΚΑΪ.



ΥΓ. Μια που τόφερε η συζήτηση... Εκείνα τα CDS που αγόρασες ήταν ασφάλιστρα κινδύνου για επενδύσεις σου, ή τίποτα "γυμνά" ; 


δείτε επίσης:

Νέο χτύπημα ενάντια στην αυξανόμενη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέκο Αλαβάνο

Aλέκος Αλαβάνος στην εκπομπή ¨Ανατροπή" του Γιάννη Πρετεντέρη: Υπέρ της εξόδου απ' το ευρώ  

11 σχόλια:

  1. Η εμπάθεια που επιδεικνύετε απέναντι στο πρόσωπο του Αλαβάνου καταργεί κάθε έννοια ηθκής και κατ' επέκταση κάθε έννοια αριστερής προσέγγισης των πραγμάτων.Η ηθική και η συντροφικότητα είναι ταυτοτικά στοιχεία για όποιον θέλει να λέγεται και κυρίως να είναι αριστερός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και είναι άραγε συντροφικό να κάνει αυτές τις δηλώσεις ο Αλαβάνος ειδικά ΣΗΜΕΡΑ και ΕΧΤΕΣ όταν όλο το σύστημα εκβιάζει το λαό με το δίλημμα ευρώ ή καταστροφή;

      Και πώς γίνεται να του δίνουν βήμα αμέσως όλα τα καθεστωτικά μέσα; Ήτανε και στον Χατζηνικολάου το πρωί, στη ζώνη μεγάλης ακροαματικότητας!

      Διαγραφή
  2. για την ταμπακιέρα του ευρώ, κουβέντα επίσης...

    επίσης αν μιλήσω τώρα για παραρτήματα του συνασπισμού θα έχω άδικο ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .......("Και είναι άραγε συντροφικό να κάνει αυτές τις δηλώσεις ο Αλαβάνος ειδικά ΣΗΜΕΡΑ και ΕΧΤΕΣ όταν όλο το σύστημα εκβιάζει το λαό με το δίλημμα ευρώ ή καταστροφή;") Μ άλλα λόγια..."Κι εσείς, γιατί βασανίζεται τους νέγρους".
    Όσο η -όποια- αριστερά, απέναντι όχι μόνο σε κριτικές αλλά ταυτόχρονα και σοβαρές παρατηρήσεις απαντά με το ύφος, το ήθος και τους χαρακτηρισμούς αυτού του κειμένου, όσο αντί του ανοιχτού και καθαρού διαλόγου, επικρατούν τα εμμέσματα της ΕΟΣ (που δεν είναι "ενωση" παρά μόνο ενός με τον εαυτό του), όσο οι διαδρομιστές και οι γελοίοι ανθυπασπιστές των μηχανισμών παζαρεύουν γραμμές, κρατικές χορηγίες,βουλευτιλίκια,και ισορροπίες...........δεν μπορούμε να ελπίζουμε και πολλά. Θα απαντήσει κανείς επί της ουσίας στον Αλαβάνο, τον Κουβελάκη, τον Λαπαβίτσα, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον, τον βρέ καραγκιόζηδες. Η θα το παίζετε λάσπη, σπίλωση και -σε λίγο- χαφιεδολογία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην ουσία της πολιτικής συμπεριλαμβάνεται κατεξοχήν το timing. Αλλιώς δεν μιλάμε για πολιτική, αλλά για φιλοσοφία, οικονομική επιστήμη κ.λ.π.

      Διαγραφή
  4. Μη μασάτε με όλους τους κολίγους του Παλαβάνου που έχουν το θράσος να . σας απαντάνε χρησιμοποιώντας και καλά την αριστερή αργκό για να το παίξουν ψαγμένοι, προβληματισμένοι και άλλα άσχετα ¨
    Καμία συζήτηση με τα τσιράκια του εχθρού, κανένας διάλογος με τους συνεργάτες του ταξικού αντίπαλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα μπαίνουν στη θέση τους!! Να και οι"κολίγοι" του Αλαβάνου,να και τα "τσιράκια του εχθρού" να και "συνεργάτες του ταξικού αντιπάλου".Να ήταν μόνο η αστική αντίληψη για την πολιτική, να το καταπίναμε-γνωστά αυτά....Αλλά πόσοι από εσάς είστε έτοιμοι να καταπιείτε ξανά,την παλιά μπόχα της χαφιεδολογίας και των πρακτορολόγων? Και σε ανώτερα!

      Διαγραφή
    2. Παρεμπιπτόντως η "δημοκρατική" ΕΟΣ αρνείται να δημοσιεύσει το ένα σχόλιο μετά το άλλο, εδώ και μήνες.Έτσι πάει....Εντυπωσιοθηρία, και σταλινισμός αγκαλιασμένοι στη μεταμοντέρνα εκδοχή τους.Να τη χαίρεστε αυτού του τύπου την "αριστερά"!

      Διαγραφή
  5. Ντροπή! Αντί να τοποθετηθείς επί της ουσίας στην τοποθέτηση Αλαβάνου, μιλάς με την Παγκάλεια λογική κατηγορώντας πως θα βγάλει λεφτά ο Αλαβάνος αν φύγουμε από το ευρώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί ψέματα είναι; Κόπτεται ο πάμπλουτος Αλαβάνος για το προλεταριάτο και την πλέμπα; Έλεος δηλαδή ρε παιδιά, δεν είμαστε όλοι πανίβλακες, όπως νομίζουν μερικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή