Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Αποκλεισμός και επιθέσεις σε καθηγητές που αμφισβητούν την προπαγάνδα της "Κλιματικής Αλλαγής". Η περίπτωση του Δημήτρη Κουτσογιάννη.



























Η εξαναγκασμένη αντικατάσταση του θέματος της παρουσίασης του καθηγητή Δημήτρη Κουτσογιάννη από το πανεπιστήμιο της Μπολόνια(πηγή: https://www.researchgate.net/publication/338047540_Personal_knowable_moments_DK-moments_for_high-order_characterization_of_coincidence_in_totalitarianism)

Του Σωτήρη Καμενόπουλου
30 Δεκεμβρίου 2019

Αναδημοσιεύουμε από slpress.gr

Τον Νοέμβριο 2019 η ιταλική εφημερίδα La Repubblica επιτέθηκε σε Έλληνα επιστήμονα και τον αποκάλεσε "αρνητή"  της κλιματικής αλλαγής. Ο Έλληνας επιστήμονας, καθηγητής του ΕΜΠ και γνωστότατος παγκοσμίως στον τομέα της υδρολογίας,  επρόκειτο να πραγματοποιήσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια με θέμα: "Climate is changing since 4.5 billion years ago", δηλαδή "Το κλίμα αλλάζει εδώ και 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια". Στη διάλεξή του ο Έλληνας καθηγητής θα παρέθετε στοιχεία, τα οποία αμφισβητούν έντονα και εμπεριστατωμένα την Κλιματική Αλλαγή.
Το αποτέλεσμα της ονομαστικής επίθεσης που δέχτηκε ο Έλληνας καθηγητής του ΕΜΠ κ. Δημήτρης Κουτσογιάννης από τη La Repubblica, ήταν να φοβηθεί το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια και αρχικώς να αναβάλει τη διάλεξή του, ενώ στη συνέχεια του ζητήθηκε να  αλλάξει τον τίτλο και το περιεχόμενο της διάλεξης! Στην Εικόνα 1 φαίνεται ο αρχικός τίτλος της διάλεξης, η οποία τελικώς ματαιώθηκε και αντικαταστάθηκε.
Εικόνα 1. Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου της Μπολόνια για την αναβολή της διάλεξης του Έλληνα διακεκριμένου καθηγητή
Όλη η περιγραφή των γεγονότων βρίσκεται αναρτημένη στο διαδίκτυο από τον γενναίο καθηγητή Δημήτρη Κουτσογιάννη.[1] Καταρχάς ας σημειωθεί ότι η περίπτωση αυτή είναι μία από τις περιπτώσεις εκφοβισμού που δέχονται παγκοσμίως όσοι επιστήμονες τολμούν και αμφισβητούν τη θεωρία της κλιματικής αλλαγής. Στο παρελθόν έχουν συμβεί και άλλες τέτοιες περιπτώσεις.
Αυτό συνέβη σε καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Βικτώρια του Καναδά όταν αυτή τόλμησε να εκφράσει την επιστημονική άποψη ότι οι πολικές αρκούδες όχι μόνο δεν κινδυνεύουν από τις θερμοκρασιακές αλλαγές του πλανήτη (αυτό που ορισμένοι ονομάζουν Κλιματική Αλλαγή), αλλά αντιθέτως ο πληθυσμός των αρκούδων ακμάζει. Στο Πόρτο της Πορτογαλίας έγινε ανεπιτυχής προσπάθεια παρεμπόδισης επιστημονικού συνεδρίου, στο οποίο θα παρουσιάζονταν επιστημονικές εργασίες, οι οποίες αμφισβητούν τη θεωρία της κλιματικής αλλαγής. Το ίδιο συνέβη στις 22 Νοεμβρίου στο Μόναχο. Το ίδιο συνέβη στο Gottingen, στις 25 Οκτωβρίου 2019.

Νέος τύπος ολοκληρωτισμού;


Πρόκειται για νέου τύπου ολοκληρωτισμό; Τι κρύβεται από πίσω; Οι οπαδοί της κλιματικής αλλαγής υποστηρίζουν ότι το 97% των επιστημόνων συμφωνούν (consensus) ότι υπάρχει κλιματική αλλαγή και ότι έρχεται κλιματικός Αρμαγεδδών. Έτσι αποκτούν την ομοφωνία; Μάλιστα ισχυρίζονται ότι προσφάτως η ομοφωνία αυτή ανήλθε στο 100% των επιστημόνων! Με εκφοβισμούς και αναβολές διαλέξεων και συνεδρίων όσων επιστημόνων αμφισβητούν μία επιστημονική θεωρία υποτίθεται ότι υπάρχει ομοφωνία;
Η αντίστοιχη ομοφωνία στην πολιτική συναντάται στο καθεστώς της Βόρειας Κορέας (100% ομοφωνία) και στο καθεστώς του Μουσολίνι (99,8% ομοφωνία). Ποιες οι πολιτικές προεκτάσεις τέτοιων ενεργειών; Μήπως πρόκειται να επανέλθουμε στο Μεσαίωνα όπου οι επιστήμονες θα καίγονται στην πυρά ως αρνητές; Χάριν ποιας θρησκείας; Μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε μία αναβίωση του Κινήματος της Ευγονικής («eugenics»);
Γιατί αναφέρθηκε το συγκεκριμένο κίνημα; Πρόσφατα 11+ χιλιάδες επιστήμονες πρότειναν ως μέτρα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής την τεχνητή μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού, την τεχνητή μείωση της ανθρώπινης γονιμότητας και τον οικογενειακό σχεδιασμό. Αυτά τα μέτρα είναι παρόμοια μέτρα με αυτά που πιστεύουν οι οπαδοί του "ευγονικού κινήματος".
Είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Ακόμη όμως και να μη συμβαίνει, ο κίνδυνος να οδηγηθούμε ξανά σε ολοκληρωτικές  πρακτικές παραμένει. Πριν 80 χρόνια το κίνημα της ευγονικής, έχοντας στόχο τη σωτηρία της ανθρωπότητας από τα κακά γονίδια, κατέληξε στα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου. Μένει να δούμε σε τι θα οδηγήσει το κίνημα της κλιματικής σωτηρίας.
[1] Ο Δημήτρης Κουτσογιάννης είναι Καθηγητής στην Υδρολογία και Ανάλυση Συστημάτων Υδραυλικών Έργων στο ΕΜΠ. Έχει υπηρετήσει ως Κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, Διευθυντής του Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος, και Διευθυντής του Εργαστηρίου Υδρολογίας και Αξιοποίησης Υδατικών Πόρων. Επίσης ήταν Αρχισυντάκτης (Co-Editor) του Hydrological Sciences Journal για 12 χρόνια (2006-18), και μέλος της εκδοτικής επιτροπής των Hydrology and Earth System SciencesJournal of Hydrology και Water Resources ResearchΈχει τιμηθεί με το Διεθνές Βραβείο Υδρολογίας– Μετάλλιο Dooge (2014) από την International Association of Hydrological Sciences (IAHS), την UNESCO και τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (WMO), καθώς και με το Μετάλλιο Henry Darcy (2009) από την European Geosciences Union (EGU). Οι διακρίσεις του συμπεριλαμβάνουν την Lorenz Lecture της American Geophysical Union (AGU) (San Francisco, ΗΠΑ, 2014) και την Union Plenary Lecture της International Union of Geodesy and Geophysics (IUGG) (Melbourne, Αυστραλία, 2011).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου