Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Ο ρόλος των συζύγων στις διεθνείς διασκέψεις αρχηγών κρατών. Η πρόσφατη περίπτωση του ΝΑΤΟ
























Για να καταλάβουμε πού βρίσκεται το επίπεδο της συζήτησης για το ρόλο του ΝΑΤΟ, ας ξεκινήσουμε από κάτι που έχει κάνει επικοινωνιακά το γύρο όλου του πλανήτη επισκιάζοντας τις εργασίες της ίδιας της διάσκεψης του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 25.5.2017 




Η "οικογενειακή φωτογραφία" των συζύγων αρχηγών κρατών του ΝΑΤΟ 

Ενδιαφέρον θέμα. Ας το πιάσουμε απ' την αρχή. Γιατί άραγε κάποια επιτελεία προπαγάνδας της αυτοκρατορίας αποφάσισαν πως στις διασκέψεις του ΝΑΤΟ, εκτός από τους αρχηγούς κρατών θα πρέπει να φωτογραφίζονται σε "οικογενειακή φωτογραφία" και οι σύζυγοι των αρχηγών κρατών; 


Η απάντηση είναι για να καθησυχάζεται η ανθρωπότητα. Με την υποβολή της ιδέας πως στις διασκέψεις της εγκληματικής οργάνωσης του ΝΑΤΟ συμμετέχουν οι αρχηγοί κρατών απλά ως άνθρωποι - σύζυγοι και όχι ως αρχηγοί ενός δολοφονικού συνασπισμού, μετατίθεται συναισθηματικά η αίσθηση από την τρομακτική για την ανθρωπότητα εικόνα της σύσκεψης μιας μηχανής πολέμου, στην ανέμελη ψευδαίσθηση μιας οικογενειακής συνάντησης "κανονικών" - παντρεμένων και όχι ανύπαντρων - "μή κανονικών", ανθρώπων. 

Η συγκεκριμένη φωτογραφία ωστόσο είναι ακόμα πιό χαρακτηριστική για το βαθμό της χειραγώγησης που έχουν φτάσει να ασκούν οι μηχανισμοί προπαγάνδας της αυτοκρατορίας. Κοιτώντας κανείς τη συγκεκριμένη φωτογραφία, μπορεί να αναγνωρίσει (μιλώντας σε παγκόσμιο επίπεδο) μόνο τέσσερα πρόσωπα - και κανένα άλλο - από τα δέκα της φωτογραφίας, όπου για διαφορετικούς λόγους το καθ' ένα είναι "διάσημα" και τα οποία από κάποια σχεδιασμένη "σύμπτωση" βρίσκονται όλα στο αριστερό άκρο της φωτογραφίας. 

Πρόκειται, κατά σειρά, για τη σύζυγο του προέδρου της Γαλλίας, τη σύζυγο του προέδρου της Τουρκίας και τη σύζυγο του προέδρου των ΗΠΑ στην πρώτη σειρά και τον σύζυγο του προέδρου του Λουξεμβούργου στη δεύτερη σειρά. Οι υπόλοιπες σύζυγοι είναι απόλυτα άγνωστες στη διεθνή κοινότητα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η ενδυματολογική επιλογή των επικοινωνιακών επιτελείων για την κάθε μία περίπτωση των τεσσάρων αυτών αναγνωρίσιμων συζύγων. Φωτομοντέλο σέξυ προκλητικό μαύρο, σκληρή αδιαπέραστη ασημί, φωτομοντέλο συνεσταλμένη ερωτική, μαύρο, χαρούμενος - καθώς πρέπει κύριος. 

Καταλαβαίνει κανείς πως για να συνυπάρξουν σε αυτη τη φωτογραφία τόσο διαφορετικές κουλτούρες, παραδόσεις και ψευδείς υποδηλώσεις ανοχής, έχει προϋπάρξει ένα ολόκληρο σχολείο διδασκαλίας απαιτούμενης συμπεριφοράς συζύγων αρχηγών κρατών. 

Και ένα τελευταίο σχόλιο τώρα για το πιό ακατανόητο από τους περισσότερους μέρος της στρατηγικής της "κανονικότητας". Ο σύζυγος του προέδρου του Λουξεμβούργου πώς βρέθηκε σε αυτή τη φωτογραφία; 

Θα έλεγε κανείς πως αυτό είναι κατά κάποιον τρόπο, ενός τύπου ηθικό σκάνδαλο. Θα μπορούσε και να μήν παρίσταται; Σε χώρες ας πούμε που το πρωθυπουργικό ζεύγος του Λουξεμβούργου στηρίζει, σαν τη Σαουδική Αραβία για παράδειγμα, θα βρίσκονταν και οι δύο πιθανά κρεμασμένοι στην κεντρική πλατεία οποιασδήποτε πόλης των Σαουδ. 

Κι ωστόσο, στη διάσκεψη του ΝΑΤΟ, ο σύζυγος του προέδρου του Λουξεμβούργου φωτογραφίζεται πίσω από την σύζυγο του προέδρου της Τουρκίας - συμμάχου της Σαουδικής Αραβίας. 

Εδώ ερχόμαστε στο πιό ριψοκίνδυνο και ενδιαφέρον συμπέρασμα. Οι διεθνείς ελίτ, και κυρίως τα επικοινωνιακά τους επιτελεία, έχουν επίγνωση πως το "ζευγάρι" από ό,τι και αν συνίσταται αυτό, ετερόφυλο ή ομόφυλο είναι η ψυχολογικά καθησυχαστική προσδοκία της ανθρωπότητας. 

Και το χρησιμοποιεί για να επιβληθεί στην ανθρωπότητα δια του καθησυχασμού. 

Θα τελειώσουμε με τη διαπίστωση πως σε κάθε περίπτωση, η συμμετοχή του συζύγου του προέδρου του Λουξεμβούργου στην κοινή φωτογραφία των γυναικών - συζύγων των αρχηγών κρατών του ΝΑΤΟ, αποκαθιστά και τον ίδιο τον πρόεδρο του Λουξεμβούργου στον αρσενικό του ρόλο. 

Όλα εντάξει, δηλαδή. Το ΝΑΤΟ το κυβερνούν άντρες. Μην ανησυχείτε.
 

2 σχόλια:

  1. Είναι όλα πολύ ανθρώπινα και ως εκ τούτου υπάρχει ανεκτικότητα και στη διαφορετικότητα (ο κύριος και η μουσουλμάνα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη λεζάντα της φωτογραφίας που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Facebook με την εν λόγω οικογενειακή φωτογραφία λογόκριναν την παρουσία του συζύγου του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου μη... αναφέροντάς τον!

    Οπως ήταν φυσικό η συγκεκριμένη ανάρτηση προκάλεσε σάλο αναγκάζοντας τον Λευκό Οίκο σε επανόρθωση, ξαναποστάροντας τη φωτογραφία με το όνομα του Γκοτιέ Ντεστενέ δίπλα σε αυτό της Εμινέ Ερντογάν, της Μπριζίτ Τρονιέ, της Μελάνια Τραμπ, της βασίλισσας Ματίλντε του Βελγίου, της Τόρα Μάργκρετ Μπαλντβίνσδοτίρ από την Ισλανδία, της πρωθυπουργού της Σλοβενίας Μότζα Στρόπνιακ, της συζύγου του προέδρου της Βουλγαρίας Ντεσισλάβα Ράντεβα, της συζύγου του πρωθυπουργού του Βελγίου Αμελί Ντερμπραουντρέγκιεν και της Ίνγκριντ Σούλερουντ από τη Νορβηγία.

    Πηγή: Σάλος με τον Λευκό Οίκο -Λογόκρινε τον Πρώτο Κύριο του Λουξεμβούργου | iefimerida.gr

    http://www.iefimerida.gr/news/340487/salos-me-ton-leyko-oiko-logokrine-ton-proto-kyrio-toy-loyxemvoyrgoy#ixzz4iR1rufdL

    ΑπάντησηΔιαγραφή