Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

Το απόλυτο μνημονιακό déjà vu

                                                                                              "βλάβη του συστήματος"

Σχόλιο του Άγγελου Καλοδούκα στο facebook

Από τα πιο ανατριχιαστικά πράγματα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή με την κυβέρνηση είναι το αίσθημα του απόλυτου μνημονικού déjà vu. Όπως ακριβώς οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις δικαιολογούσαν τις πράξεις τους και λοιδορούσαν όποιους διαφωνούσαν, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αντιδρούν τα κυβερνητικά στελέχη του Τσίπρα και ο ίδιος.

Διαβάζω ότι ο Τσίπρας είπε στην ΚΟ ότι:

«…εξάντλησε όλες τις διαπραγματευτικές δυνατότητες, εξέτασε όλες τις εναλλακτικές λύσεις και ζήτησε με ειλικρινή τρόπο από όσα μέλη της ΚΟ διαφωνούν, να του προτείνουν κάποια αξιόπιστη και πραγματική εναλλακτική που θεωρούν ότι ο ίδιος δεν σκέφτηκε ή δεν υλοποίησε μπροστά σε αυτή την κατάσταση».
Η ειλικρίνειά του ελέγχεται: Είναι εκ των υστέρων. Η πλειοψηφία της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον της συμφωνίας που έφερε (109 μέλη από τα 201 με κείμενό τους διαφωνούν). Το ίδιο και οι μεγαλύτερες κομματικές οργανώσεις που σε ψηφοφορίες απορρίπτουν τη συμφωνία που έφερε. Αυτούς τους ρώτησε; Ακόμα, το δημοψήφισμα με το εκπληκτικό ΟΧΙ το ακύρωσε ο ίδιος και τελικά έφερε το πλέον βαρύ και απεχθές μνημόνιο. Ρώτησε κανέναν στο κόμμα όταν τα έκανε όλα αυτά; Τώρα ρωτά τους βουλευτές εκ των υστέρων; Οι βουλευτές ενός αριστερού κόμματος δεν είναι όργανο, δεν αποφασίζουν αυτοί, αλλά το κόμμα συλλογικά. Τα κομματικά όργανα πότε θα τα συγκαλέσει για να τα ρωτήσει «ειλικρινά» και αυτά;

Ακόμα μεγαλύτερο είναι το ατόπημα του Νίκου Παππά που έθεσε το δίλλημα: «Όποιος θεωρεί ότι υπήρχαν εναλλακτικές δυνατότητες οφείλει να τις περιγράψει με λεπτομέρεια και να περιγράψει και το δρόμο και τις συνέπειες».

Ωστόσο ο Νίκος Παππάς ήταν από τους βασικούς υπεύθυνους της στρατηγικής της κυβέρνησης που τώρα είναι ένας σωρός ερειπίων.

Ο ίδιος θα μας πει αν έλεγαν την αλήθεια όταν δήλωναν ότι «θα κάνουν τις αγορές να χορεύουν πεντοζάλη»;

Όταν έλεγαν ότι «απόψε τελειώνουν τα μνημόνια»;

Όταν με την απίθανη τακτική τους αυτούς τους πέντε μήνες κατόρθωσαν να πληρώνουν τόκους και τοκοχρεολύσια, να εξαντλούν και τα τελευταία αποθεματικά της χώρας, με αποτέλεσμα να βρεθούν στην τελική διαπραγμάτευση με τον τοίχο στην πλάτη και πεσμένοι στα γόνατα έναντι των «εταίρων», ποιοι έφταιγαν;

Θα μας κάνουν «ειλικρινή αυτοκριτική» για αυτήν την ανερμάτιστη, θλιβερή και αυτοκαταστροφική πολιτική που θα διδάσκεται πλέον στην πολιτική ιστορία παγκόσμια ως το τέλειο παράδειγμα μιας αυτοκτονικής πολιτικής;

Όσοι οδήγησαν στην πλήρη συντριβή και ταπείνωση, ζητούν τώρα τα ρέστα;

Αλλά και τι διδάχθηκαν από όλα αυτά; Φαίνεται το απολύτως τίποτα! Διαρρέουν ότι έσωσαν τη «χώρα από τη χρεοκοπία» που επεξεργάζονταν «ακραίοι αντιευρωπαϊκοί κύκλοι»! Εκπληκτικό! Επιμένουν στην ίδια ανερμάτιστη και αυτοκαταστροφική πολιτική!

Να τους προσφέρουμε λοιπόν την αλήθεια: τους ποδοπάτησαν και τους εξευτέλισαν άπαντες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτοί δεν είναι τίποτα άλλο παρά ηττημένοι Δον Kιχώτες, ευρωπαϊστές χωρίς στρατό.

Το χειρότερο όλων είναι δυστυχώς το πολιτικό déjà vu που έλεγα στην αρχή. Ανατριχιαστικά με τον τρόπο που δικαιολογούνται θυμίζουν όλους τους προηγούμενους μνημονιακούς:

«Κακή η συμφωνία μεν αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Οτιδήποτε άλλο είναι καταστροφή».

Με αυτό τον τρόπο δικαιώνουν τα μνημόνια, οδηγούν τον κόσμο στη μοιρολατρία και την αριστερά στη συνείδηση του κόσμου ότι «είναι μια από τα ίδια».

Ε, λοιπόν όχι. Δεν είμαστε μια από τα ίδια! Δεν θα υποκύψουμε στη μοιρολατρία και την παράδοση. 

Μία είναι η λύση:

Ρήξη και έξοδος από την ευρωζώνη!

Πηγή : antapocrisis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου