Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Το απόρρητο σενάριο του Γιούνκερ για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ που δεν εμφανίστηκε ποτέ



















Πηγή : mao.gr

«Είναι ένα ντοκουμέντο που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει. Όμως υπάρχει και είναι κρυμμένο πίσω από την γκρίζα πόρτα ενός χρηματοκιβώτιου που ανοίγει με συνδυασμό. Το κείμενο αυτό, που έχει περίπου 1.000 σελίδες, φυλάσσεται στο γραφείο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και περιέχει σχέδια για μια κατάσταση που δεν προβλέπεται στις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: την αποχώρηση ενός κράτους μέλους της ευρωζώνης και την έξοδό του από το καθεστώς του κοινού νομίσματος».

Άλλη μια θεωρία συνωμοσίας; Όχι ακριβώς. Η πληροφορία αυτή περιέχεται σε «άρθρο γραμμής» του έγκριτου γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική του έκδοση στις 10 Ιουλίου.

Μάλιστα, προστίθεται ότι «ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο πιο σημαντικός του σύμβουλος, ο Martin Selmayr, πρόσφατα θέλησαν να ελέγξουν αν αυτό το ντοκουμέντο βρισκόταν ακόμα στη θέση του. Άνοιξαν τη βαριά ανακούφιση και με ανακούφιση είδαν ότι ηταν μέσα. Χωρίς να το διαβάσουν, κλείδωσαν ξανά το χρηματοκιβώτιο. 

Το σενάριο του Grexit, όπως είπε ο Γιούνγκερ στη σύνοδο της [περασμένης] Τρίτης ήταν “επεξεργασμένο στην εντέλεια”».

Όταν το ένα από τα δύο διαπραγματευόμενα μέρη έχει πλήρως επεξεργασμένο σενάριο για το απίθανο ενδεχόμενο, είναι ασυγχώρητο το άλλο μέρος να μην έχει καν ασχοληθεί μ’ αυτό. Όπως είπε ο Γ. Βαρουφάκης στην πολυσυζητημένη συνέντευξή του στο New Statesman, η ενασχόληση μ’ αυτό το σενάριο ήταν υποτυπώδης.

Όταν ρωτήθηκε αν είχαν γίνει προετοιμασίες για Grexit, είπε: «Η απάντηση είναι ναι και όχι. Είχαμε μια μικρή ομάδα, ένα “υπουργείο πολέμου” (war cabinet) εντός του υπουργείου, περίπου πέντε ατόμων που έκαναν το εξής: επεξεργαζόμασταν στη θεωρία όλα όσα θα έπρεπε να γίνουν [για να προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο Grexit]. Είναι άλλο όμως να το κάνεις αυτό σε επίπεδο 4-5 ατόμων και τελείως διαφορετικό να προετοιμάζεις μια χώρα για αυτό το ενδεχόμενο,. Για να προετοιμαστεί η χώρα έπρεπε να ληφθεί απόφαση της εκτελεστικής εξουσίας, και αυτή η απόφαση δεν ελήφθη ποτέ».

Χθες, στα τηλεοπτικά πάνελ, αφρούς έβγαζαν κατά του Βαρουφάκη εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ επειδή τόλμησε να εξετάσει «και» αυτό το ενδεχόμενο. Μέχρι και με Ειδικό Δικαστήριο τον απείλησαν. Ωστόσο, από Λαϊκό Δικαστήριο θα έπρεπε να περάσουν όσοι μιλούσαν για πόλεμο χωρίς να έχουν εξετάσει και το «κακό» (κατά τη γνώμη τους) ενδεχόμενο της εξόδου από το ευρώ.

Αναρωτιόμαστε ποιο δημοσιογραφικό τσακάλι θ’ ανακαλύψει τα πρακτικά των συνεδριάσεων αυτού του μικρού «υπουργείου πολέμου» και θα τ’ αποκαλύψει σαν τεκμήρια εθνικής προδοσίας. Αν υπάρχουν τέτοια πρακτικά, που μάλλον δεν υπάρχουν. Γιατί αν υπήρχαν, θα γέλαγε (με θλίψη) και το παρδαλό κατσίκι συγκρίνοντάς ατα με τις χίλιες σελίδες του σεναρίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής…

1 σχόλιο:

  1. Έτσι είναι λοιπόν! Μιλάμε για ΤΗΝ προδοσία του ελληνικού λαού απ' την πρώτη φορά αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή