Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου: «Ανάσα Αξιοπρέπειας» σε όλη την Ελλάδα και σε πολλές πόλεις της Ευρώπης
















Διοργάνωση :  Facebook.

Νέα συγκέντρωση «ενάντια στους εκβιασμούς των δανειστών» και υπέρ των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, διοργανώνεται την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου (ώρα 18:00) στο Σύνταγμα, με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup.

Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης είναι «Ανάσα αξιοπρέπειας σε όλη την Ελλάδα» και οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής μέσω του Facebook.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα την περασμένη εβδομάδα πήραν μέρος περίπου 8.000 άνθρωποι. Ανάλογες κινητοποιήσεις οργανώθηκαν και σε άλλες πόλεις.

Στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές αναφέρουν:

«Την Πέμπτη στείλαμε ένα πρώτο μαζικό μήνυμα απέναντι στους εκβιασμούς. Συνεχίζουμε. Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του. Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες».

«Ήρθε η ώρα» προσθέτουν «να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Θα νικήσουμε».



Συγκεντρώσεις στην υπόλοιπη χώρα

Άμφισσα: 6 μ.μ. στη Πλατεία Hσαϊα

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στην Ελλάδα και στην Κύπρο

Συγκέντρωση Τετάρτη 11/2, 18.00μμ  https://www.facebook.com/events/626756660787250/
Συγκέντρωση Kυριακή 15/2 , 17.00μ.μ https://www.facebook.com/events/1569624856588095/

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στην Ελλάδα διοργανώνονται σε πόλεις του εξωτερικού

Πυκώνουν οι φωνές συμπαράστασης μέσα στην Ευρώπη που υποστηρίζουν την Ελλάδα στον αγώνα της κατά της λιτότητας.

Κάλεσμα με κύριο σύνθημα «για μια Ευρώπη της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης» απευθύνουν ομογενείς της Γερμανίας -μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης- σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που επιθυμούν να στηρίξουν τον αγώνα της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι ομογενείς ζητούν από πολίτες της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, και από άλλες χώρες της Ευρώπης, να δώσουν το «παρών» σε συγκέντρωση συμπαράστασης, που οργανώνουν στην είσοδο του κτιρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη, στις 16:30 της 11ης Φεβρουαρίου, ημέρα διεξαγωγής του έκτακτου Eurogroup.

Την Κυριακή 15 του μήνα και ώρα 1 μ.μ, διοργανώνεται συγκέντρωση συμπαράστασης στην πλατεία Trafalgar του Λονδίνου, για το δικαίωμα του ελληνικού λαού να αλλάξει σελίδα στην οικονομία .
Κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης θα είναι: «Είμαστε άνθρωποι και όχι αριθμοί»:




Συλλλαλητήριο διοργανώνεται και στην Πορτογαλία



Συλλαλητήριο και στην Nimes, Γαλλία με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες».






«Η Σκωτία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας» σημειώνουν στην ιστοσελίδα τους οι διαχειριστές της σελίδας που καλούν τον κόσμο να συμπαρασταθεί στο δίκαιο των Ελλήνων έξω από το κοινοβούλιο στο Εδιμβούργο.

Στην Δανία οι πολίτες που καλούν διοργανώνουν το συλλαλητήριο συμπαράστασης στην Ελλάδα σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Όχι στον εκβιασμό των Ευρωπαίων στην Ελλάδα.Στεκόμαστε στο πλευρό των Ελλήνων στον αγώνα τους κατά της λιτότητας».


Στην Ιρλανδία σε Συγκέντρωση Αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου καλεί ο Τζέρι Άνταμς,  πρόεδρος του κόμματος Sinn Fein.
 

Και δεν είναι μόνο αυτό.

Διαδηλώσεις συμπαράστασης θα γίνουν συνολικά σε αρκετές ακόμα πόλεις. Δείτε στον χάρτη που ήδη κυκλοφορεί στα social media:



"Ανάσα αξιοπρέπειας" στο Σύνταγμα και όλες τις πόλεις την Τετάρτη, ημέρα του έκτακτου Eurogroup

Παλλαϊκά συλλαλητήρια κατά της λιτότητας προγραμματίζονται, σε όλη τη χώρα, για τις 11 Φεβρουαρίου, ημέρα που θα διεξαχθεί και η συνεδρίαση του έκτακτου Eurogroup, όπου θα συζητήσει το ζήτημα της Ελλάδας. Το κάλεσμα γίνεται από τα social media, όπου έχει αναρτηθεί και σχετικό κείμενο. Κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης είναι “Δεν εκβιαζόμαστε, ούτε βήμα πίσω στους εκβιασμούς”
- See more at: http://left.gr/news/anasa-axioprepeias-sto-syntagma-kai-oles-tis-poleis-tin-tetarti-imera-toy-ektaktoy-eurogroup#sthash.cXU6L9pO.dpuf

1 σχόλιο: