Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Δημοψήφισμα για την κατάργηση του καπιταλισμού θα υποστηρίξει το ΚΚΕ


Αναδημοσιεύουμε από "Κεράσια και Κρίνοι"

Το μόνο δημοψήφισμα το οποίο θα υποστήριζε το ΚΚΕ είναι αυτό με ερώτημα αν θέλετε ή δεν θέλετε να καταργηθεί ο καπιταλισμός. Όλα τα άλλα δημοψηφίσματα με επιμέρους ερωτήματα είναι οπορτουνιστικά, αποπροσανατολιστικά για το λαό και ως εκ τούτου δεν υποστηρίζονται από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας.

Τις επόμενες ημέρες και για την ακρίβεια την ημέρα και ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει στο κοινοβούλιο πρόταση για διενέργεια δημοψηφίσματος για το ξεπούλημα της λεγόμενης μικρής ΔΕΗ, το ΚΚΕ, προκειμένου να καταδείξει για μια ακόμα φορά τον οπορτουνιστικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα καταθέσει δική του πρόταση για δημοψήφισμα, για την οριστική κατάργηση του καπιταλιστικού συστήματος διεθνώς βεβαίως, καθώς αυτά τα πράγματα δεν γίνονται σε μία μόνο χώρα.

Από την κεντρική επιτροπή του ΚΚΕ εκτιμούν πως πρόκειται για μια πολύ έξυπνη πολιτική κίνηση που θα ξεσκεπάσει τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς θα τον σύρει να δηλώσει πλέον καθαρά και ξάστερα αν είναι ή δεν είναι με τον καπιταλισμό.

Επιπλέον, στην υποθετική περίπτωση που αυτό το δημοψήφισμα περνούσε από το κοινοβούλιο, ο λαός θα είχε τη μοναδική ευκαιρία να ρίξει τον καπιταλισμό, μόνο με ένα "ναι" ή ένα "όχι". Αν δηλαδή ψήφιζε οτι ναι, θέλω να καταργηθεί ο καπιταλισμός σε ολόκληρο τον πλανήτη, τότε, αυτομάτως, θα ξεκινούσε η αντίστροφη μέτρηση για το κυρίαρχο παγκόσμιο σύστημα.

Ωστόσο, δημοσιογραφικοί κύκλοι αναρωτιούνται γιατί τόσο καιρό που υπάρχει ο καπιταλισμός, ως ηγεμονικός τρόπος παραγωγής και κοινωνικοοικονομικό σύστημα, δηλαδή κάπου τρεις και πλέον αιώνες, δεν κατέθετε πρόταση για δημοψήφισμα το ΚΚΕ και το θυμήθηκε ακριβώς την ημέρα και την ώρα που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ την πρωτοβουλία για το ξεπούλημα της "μικρής" ΔΕΗ.

Σε αυτό το ερώτημα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος απαντούν πως, προκειμένου να αποτρέψουν την, με οποιονδήποτε τρόπο, συγκυριακή αποδυνάμωση του κυρίαρχου συστήματος εγχώριων και διεθνών εργολάβων και εταιριών, εις βάρος της μίας και μόνης μεγάλης, προλεταριακής επανάστασης που τα προφητικά βιβλία προβλέπουν οτι θα συμβεί κάποτε, στο μέλλον, θα καταθέσουν πρόταση για δημοψήφισμα ακόμα και για το αν προτιμάμε να κινείται η γη γύρω από τον ήλιο ή να τραβήξει το δικό της, αδέσμευτο δρόμο προς άλλους γαλαξίες ή και, γιατί όχι, προς άλλα σύμπαντα!

Διαβάστε επίσης:


 

1 σχόλιο: