Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Η πανδημία COVID-19 του Coronavirus: Ο πραγματικός κίνδυνος είναι η “Ατζέντα ID2020” (Του Peter Koenig)


Ti είναι η διαβόητη ID2020; Είναι μια σύμπραξη εταίρων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (*ΣΔΙΤ στην Ελλάδα), περιλαμβανομένων κάποιων Υπηρεσιών του ΟΗΕ και της κοινωνίας των πολιτών. Είναι ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα ταυτότητας που χρησιμοποιεί τον γενικευμένο εμβολιασμό ως βάση για την ψηφιακή ταυτότητα.

Του Peter Koenig
Global Research, 12 Μαρτίου 2020


Πρωτότυπο Άρθρο : The Coronavirus COVID-19 Pandemic: The Real Danger is “Agenda ID2020”

Μετάφραση: "για την κοινωνική αριστερά"



























Φαίνεται ότι όσο περισσότερα γράφονται για τα αίτια του Κορονοϊού, τόσο οι γραπτές αναλύσεις επισκιάζονται από την προπαγάνδα και την τρομολαγνική υπερβολή. Ερωτήματα για την αλήθεια και επιχειρήματα για το πού να αναζητηθεί η προέλευση και το πως ο ιός μπορεί να έχει εξαπλωθεί και πώς να καταπολεμηθεί, χάνονται στο θόρυβο του ανεξέλεγκτου χάους. Αλλά αυτό δεν είναι που θέλουν οι "Άνθρωποι με τα Μαύρα" πίσω από αυτή την επιδιωκόμενη πανδημία ; Χάος, πανικό, απελπισία, που οδηγεί σε ανθρώπινη ευπάθεια - με τους λαούς να γίνονται εύκολη λεία στη χειραγώγηση;
Σήμερα, (σημ: 11.4.2020) ο ΠΟΥ κήρυξε την ίωση από τον κορονοϊό COVID-19 ως πανδημία - όταν δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος πανδημίας. Μια πανδημία θα μπορούσε να είναι η κατάσταση, όταν το ποσοστό θανάτου από λοίμωξη φτάσει περισσότερο από 12%. Στην Ευρώπη, το ποσοστό θανάτου είναι περίπου 0,4%, ή λιγότερο. Εκτός από την Ιταλία, η οποία είναι μια ειδική περίπτωση όπου η αιχμή του ποσοστού θανάτου ήταν 6% (βλ. παρακάτω για περαιτέρω ανάλυση).


"WHO has been assessing this outbreak around the clock and we are deeply concerned both by the alarming levels of spread and severity, and by the alarming levels of inaction"-@DrTedros
"Ο ΠΟΥ αξιολογεί αυτή την επιδημία όλο το εικοσιτετράωρο και ανησυχούμε βαθύτατα τόσο για τα ανησυχητικά επίπεδα εξάπλωσης και σοβαρότητας όσο και για τα ανησυχητικά επίπεδα απραξίας"
 
🚨 BREAKING 🚨

"We have therefore made the assessment that can be characterized as a pandemic"-

"Ως εκ τούτου, έχουμε αξιολογήσει ότι ο #COVID19 μπορεί να χαρακτηριστεί ως πανδημία"
@DrTedros

View image on Twitter
60.3K people are talking about this


Στην Κίνα, όπου το ποσοστό θνησιμότητας έφθασε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες στο 3% περίπου, είναι πάλι στο 0,7% - και μειώνεται ταχέως, ενώ η Κίνα αποκτά πλήρη έλεγχο της νόσου - και αυτό με τη βοήθεια ενός μη συζητούμενου φαρμάκου που αναπτύχθηκε πριν από 39 χρόνια από την Κούβα και ονομάζεται "Interferon Alpha 2B (IFNrec)", πολύ αποτελεσματικό για την καταπολέμηση ιών και άλλων ασθενειών, αλλά άγνωστο και μη χρησιμοποιούμενο ανά τον κόσμο, επειδή οι ΗΠΑ υπό το παράνομο εμπάργκο της Κούβας δεν επιτρέπουν τη  συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή να διατεθεί στο εμπόριο διεθνώς.
Ο ΠΟΥ πιθανότατα έλαβε εντολές από "πάνω", από εκείνους που διαχειρίζονται επίσης τον Trump και τους "ηγέτες" (sic) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της, εκείνους που αποσκοπούν στον έλεγχο του κόσμου με τη δύναμη - τη Μία Παγκόσμια Τάξη.
Αυτό βρίσκεται εδώ και χρόνια στο σχεδιαστήριο. Η τελική απόφαση να προχωρήσει τώρα, έγινε τον Ιανουάριο του 2020 στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός - πίσω από πολύ κλειστές πόρτες, φυσικά. Οι Gates, η GAVI (μια ένωση φαρμακευτικών που προωθούν τον εμβολιασμό), οι Rockefellers, Rothschilds κ.ά., είναι πίσω από αυτή την απόφαση - την εφαρμογή της Agenda ID2020 * - βλ. Παρακάτω.
Μετά την επίσημη κήρυξη της πανδημίας, το επόμενο βήμα πιθανόν να είναι - επίσης με τη σύσταση είτε από τον ΠΟΥ είτε από μεμονωμένες χώρες - ο “καταναγκαστικός εμβολιασμός”, υπό αστυνομική ή/και στρατιωτική παρακολούθηση. Όσοι αρνούνται πιθανόν να τιμωρηθούν (πρόστιμα ή/και φυλακίσεις - και να εμβολιαστούν αναγκαστικά όπως και να έχει).
Αν πράγματι γίνει καταναγκαστικός εμβολιασμός, άλλο ένα κελεπούρι για τις Big Pharma[i], οι άνθρωποι πραγματικά δεν θα γνωρίζουν ποιο είδος κοκτέιλ θα τοποθετηθεί στο εμβόλιο, ίσως ένας αργός παράγοντας - δολοφόνος που δρα μόνο σε λίγα χρόνια, ή μια ασθένεια που χτυπά μόνο την επόμενη γενιά, ή ένας παράγοντας εξασθένησης του εγκεφάλου, ή ένα γονίδιο που καθιστά τις γυναίκες άγονες.... όλα είναι δυνατά - πάντα με στόχο τον πλήρη έλεγχο του πληθυσμού και τη μείωση του πληθυσμού. Σε μερικά χρόνια κανείς δεν θα γνωρίζει, φυσικά, από πού προέρχεται η ασθένεια. Αυτό είναι το επίπεδο τεχνολογίας που έχουν φτάσει τα εργαστήρια βιολογικού πολέμου (ΗΠΑ, Η.Β., Ισραήλ, Καναδάς, Αυστραλία ...).
Μια άλλη υπόθεση, σε αυτό το σημείο μόνο υπόθεση, αλλά ρεαλιστική, είναι ότι μαζί με τον εμβολιασμό - αν όχι με αυτόν, τότε πιθανόν με έναν μεταγενέστερο- μπορεί να εγχυθεί ένα νανο-τσιπ, με άγνοια του ατόμου που εμβολιάζεται. Το τσιπ μπορεί να φορτίζεται εξ αποστάσεως με όλα τα προσωπικά σας δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων τραπεζικών λογαριασμών/ψηφιακών χρημάτων. Ναι, ψηφιακά χρήματα, σε αυτά στοχεύουν "αυτοί" ώστε πραγματικά να μην έχετε πλέον κανέναν έλεγχο πάνω στην υγεία σας και σε άλλα ευαίσθητα δεδομένα, αλλά και πάνω στα κέρδη και τις δαπάνες σας. Τα χρήματά σας θα μπορούσαν να δεσμευτούν ή και να κατασχεθούν - ως «κύρωση» για κακή συμπεριφορά, επειδή κολυμπάτε ενάντια στο ρεύμα. Μπορεί να γίνετε ένας απλός δούλος υπό τους αφέντες. Συγκριτικά, η φεουδαρχία ίσως να φαντάζει σαν μια ευχάριστη εποχή (βόλτα στο πάρκο).
Δεν είπε τυχαία πριν από λίγες ημέρες ο Δρ. Tedros, Γενικός Διευθυντής του Π.Ο.Υ., ότι πρέπει να κινηθούμε προς το ψηφιακό χρήμα, επειδή το χαρτί και τα κέρματα μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες, ιδιαίτερα ενδημικές ασθένειες, όπως ο κορονοϊός. Πρόδρομος για πράγματα που μέλλεται να έρθουν; Ή για πράγματα ήδη παρόντα; Σε πολλές σκανδιναβικές χώρες τα μετρητά απαγορεύονται σε μεγάλο βαθμό και ακόμη και μια σοκολάτα μπορεί να πληρωθεί μόνο ηλεκτρονικά.
Προχωρούμε προς μια ολοκληρωτική διακυβέρνηση (κατάσταση) του κόσμου. Αυτό είναι μέρος της ατζέντας ID2020 - και αυτά τα βήματα πρέπει να εφαρμοστούν τώρα - προετοιμασμένο προ πολλού, συμπεριλαμβανομένης της προσομοίωσης ηλεκτρονικών υπολογιστών του ιού στο Johns Hopkins της Βαλτιμόρης στις 18 Οκτωβρίου 2019, με τη χορηγία του WEF και του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates.
Ο Bill Gates, ένας από τους κύριους υποστηρικτές των εμβολιασμών για όλους, ειδικά στην Αφρική, είναι επίσης ένας τεράστιος υποστηρικτής της μείωσης του πληθυσμού. Η μείωση του πληθυσμού συγκαταλέγεται μεταξύ των στόχων της ελίτ εντός του WEF (ΠΟΦ - Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ), των Rockefellers, Rothschilds, Morgens - και μερικών ακόμα. Ο στόχος: λιγότεροι άνθρωποι (μια μικρή ελίτ) μπορούν να ζήσουν περισσότερο και καλύτερα με τους μειωμένους και περιορισμένους πόρους που η Μητέρα Γη προσφέρει γενναιόδωρα.
Αυτό είχε διαδοθεί ανοιχτά ήδη από τη δεκαετία του 1960 και του 70 από τον Henry Kissinger, Υπουργό Εξωτερικών στη διοίκηση του Nixon, συν-δημιουργό του πολέμου στο Βιετνάμ και υπεύθυνο για τον ημιπαράνομο βομβαρδισμό της Καμπότζης, μιας γενοκτονίας εκατομμυρίων άοπλων καμποτζιανών πολιτών. Μαζί και με το πραξικόπημα κατασκευής CIA-Kissinger που πραγματοποιήθηκε στις 11/09/1973 στη Χιλή, σκοτώνοντας τον δημοκρατικά εκλεγμένο Σαλβαδόρ Αλιέντε και τοποθετώντας στην εξουσία τον στρατιωτικό δικτάτορα Πινοσέτ, ο Κίσινγκερ διέπραξε εγκλήματα πολέμου. Σήμερα, είναι εκπρόσωπος (ας το πούμε) του Rockefeller και της "Λέσχης Μπίλντερμπεργκ".
Δύο εβδομάδες μετά την προσομοίωση μέσω υπολογιστών στο Ιατρικό Κέντρο Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη του Maryland, που "παρήγαγε" (aka προσομοίωσε) 65 εκατομμύρια θανάτους (!), ο ιός COVID-19 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Wuhan. Τώρα πια είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο ιός μεταφέρθηκε στο Wuhan από έξω, πιθανότατα από ένα εργαστήριο βιολογικού πολέμου στις ΗΠΑ. Δείτε επίσης αυτό και αυτό.
*
Ποια είναι η διαβόητη ID2020; Πρόκειται για μια Σύμπραξη εταίρων των Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), συμπεριλαμβανομένων κάποιων Υπηρεσιών των ΗΕ και της κοινωνίας των πολιτών. Είναι ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα ταυτότητας που χρησιμοποιεί τον γενικευμένο εμβολιασμό ως βάση για την ψηφιακή ταυτότητα. Το πρόγραμμα εκμεταλλεύεται τις υφιστάμενες διαδικασίες καταχώρισης γεννήσεων και εμβολιασμού ώστε να παρέχει στα νεογνά μια φορητή και διαρκή βιομετρικά συνδεδεμένη ψηφιακή ταυτότητα. Η GAVI, η Παγκόσμια Συμμαχία για τα Εμβόλια και την Ανοσοποίηση, αυτοπροσδιορίζεται στον ιστότοπό της ως παγκόσμια σύμπραξη δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών στον τομέα της υγείας, αφιερωμένη στην "ανοσοποίηση για όλους". Η GAVI υποστηρίζεται από την ΠΟΥ και, δε χρειάζεται να πούμε, οι κύριοι εταίροι και χορηγοί της είναι οι φαρμακοβιομηχανίες.
Η Συμμαχία ID2020 στη Σύνοδο του 2019, με τίτλο "Αιρόμαστε στο ύψος της πρόκλησης της Καλής Ταυτότητας" τον Σεπτέμβριο του 2019 στη Νέα Υόρκη, αποφάσισε να εκδιπλώσει το πρόγραμμά της κατά το 2020, μια απόφαση που επιβεβαιώθηκε από το WEF τον Ιανουάριο του 2020 στο Νταβός. Το πρόγραμμά τους της ψηφιακής ταυτότητας θα δοκιμαστεί με την κυβέρνηση του Μπαγκλαντές. Η GAVI, η Συμμαχία Εμβολίων και “εταίροι από τον ακαδημαϊκό κόσμο και την ανθρωπιστική βοήθεια” (όπως το αποκαλούν), αποτελούν μέρος του πρωτοπόρου συνασπισμού.
Είναι απλώς μια σύμπτωση το γεγονός ότι το ID2020 εκτυλίσσεται στην αρχή αυτού που ο ΠΟΥ ονομάζει πανδημία; - Ή είναι μια πανδημία που απαιτείται για να “εκδιπλωθούν” τα πολλαπλά ολέθρια προγράμματα του ID2020;
Ακολουθεί αυτό που λέει ο Anir Chowdhury, σύμβουλος πολιτικής στο κυβερνητικό πρόγραμμα του Μπαγκλαντές:
«Εφαρμόζουμε μια - με κατεύθυνση προς το μέλλον - προσέγγιση της ψηφιακής ταυτότητας που δίνει στα άτομα έλεγχο στις δικές τους προσωπικές πληροφορίες, ενώ παράλληλα χτίζουμε πάνω στα υπάρχοντα συστήματα και προγράμματα. Η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές αναγνωρίζει ότι ο σχεδιασμός συστημάτων ψηφιακής ταυτότητας συνεπάγεται μεγάλης εμβέλειας[ii] συνέπειες για την πρόσβαση των ατόμων σε υπηρεσίες και μέσα διαβίωσης και είμαστε πρόθυμοι να πρωτοπορήσουμε σε αυτή την προσέγγιση».
Ουάου! Ξέρει ο κ. Anir Chowdhury σε τι μπλέκει;
Πίσω στην πανδημία και τον πανικό. Η Γενεύη, η Ευρωπαϊκή έδρα των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένων των κεντρικών γραφείων του ΠΟΥ, έχει ουσιαστικά καταρρεύσει. Όπως ακριβώς έγινε με την καραντίνα που επιβλήθηκε αρχικά στη Βενετία και αργότερα πριν λίγες μέρες επεκτάθηκε στη βόρεια Ιταλία - και τώρα η καραντίνα καλύπτει πλέον όλη την Ιταλία. Παρόμοια καραντίνα μπορεί επίσης σύντομα να υιοθετηθεί από τη Γαλλία και άλλα ευρωπαϊκά, υποτελή στην Αγγλο-Σιωνιστική αυτοκρατορία, κράτη. Πολυάριθμα μνημόνια κυκλοφορούν από διάφορες υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη με παρόμοια περιεχόμενα εκμετάλλευσης του πανικού. Το βασικό τους μήνυμα είναι: ακυρώστε όλα τα ταξίδια αποστολών, όλες τις εκδηλώσεις στη Γενεύη, επισκέψεις στο Παλάτι των Εθνών, τον καθεδρικό ναό της Γενεύης, άλλα μνημεία και μουσεία. Οι τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες: πολλές αντιπροσωπείες καθοδηγούν το προσωπικό τους να εργάζεται από το σπίτι, για να μη διακινδυνεύσει μόλυνση από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Αυτή η ατμόσφαιρα πανικού και φόβου ξεπερνά κάθε αίσθηση της πραγματικότητας, όταν η αλήθεια δεν έχει σημασία. Οι άνθρωποι δεν μπορούν ούτε να σκεφτούν πια τις αιτίες και τι μπορεί να είναι πίσω από αυτές. Κανείς δεν σας πιστεύει (πια), όταν μιλάτε για την εκδήλωση 201, την προσομοίωση του κορονοϊού, τους στρατιωτικούς αγώνες του Wuhan, το κλείσιμο του εργαστηρίου βιολογικού πολέμου υψηλής ασφάλειας στο Fort Detrick του Maryland την 7η Αυγούστου (2019).... αυτό που θα μπορούσε σε κάποιο σημείο να ανοίξει τα μάτια σε πολλούς, σήμερα είναι καθαρή θεωρία συνωμοσίας. Η δύναμη της προπαγάνδας. Μια αποσταθεροποιητική δύναμη
Επίσης, αυτή τη στιγμή καθίσταται όλο και πιο σημαντικό να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους ότι το ξέσπασμα του ιού στην Κίνα στοχεύει στο κινέζικο γονιδίωμα. Μήπως αργότερα μεταλλάχθηκε για να παραβιάσει τα «σύνορα» του κινεζικού DNA; Πότε συνέβη αυτό, αν συνέβη; Επειδή στην αρχή ήταν σαφές ότι ακόμη και τα μολυσμένα θύματα σε άλλα μέρη του κόσμου ήταν έως και 99,9% κινεζικής καταγωγής.
Αυτό που συνέβη αργότερα, όταν ο ιός εξαπλώθηκε στην Ιταλία και το Ιράν, είναι ένα άλλο ζήτημα και ανοίγει το δρόμο σε ορισμένες εικασίες.
(i) Υπήρχαν ποικίλα στελέχη του ιού που κυκλοφορούσαν διαδοχικά - έτσι ώστε να αποσταθεροποιηθούν οι χώρες σε όλο τον κόσμο και να αποπροσανατολιστεί ο πληθυσμός και τα μέσα, ώστε ειδικά κανένα από τα επικρατούντα μέσα να μην καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το πρώτο στέλεχος στόχευε την Κίνα ως βιολογικός πόλεμος.
(ii) Στο Ιράν, έχω έντονη υποψία ότι ο ιός ήταν μια ενισχυμένη μορφή του MERS (Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής, ανθρωπογενής, ξέσπασε πρώτα στη Σαουδική Αραβία το 2012, απευθυνόμενο στο αραβικό γονιδίωμα) - το οποίο εισήχθη κάπως σε κυβερνητικούς κύκλους (με ψεκασμό αερολύματος;) - με στόχο την "Αλλαγή του καθεστώτος" λόγω θανάτων από COVID19. Είναι ευσεβή πόθος της Ουάσινγκτον για τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια.
(iii) Στην Ιταλία - γιατί η Ιταλία;- ίσως επειδή Ουάσιγκτον / Βρυξέλλες ήθελαν να χτυπήσουν την Ιταλία σκληρά επειδή ήταν επίσημα η πρώτη χώρα που υπέγραψε συμφωνία με την Κίνα για τη στρατηγική της  Πρωτοβουλίας “Μία Ζώνη Ένας Δρόμος” (Silk Road Economic Belt and the 21st-century Maritime Silk Road) (στην πραγματικότητα η πρώτη ήταν η Ελλάδα, αλλά υποτίθεται ότι κανείς δεν πρέπει να γνωρίζει πως η Κίνα ήρθε προς διάσωση της Ελλάδας, που καταστράφηκε από τους αδελφούς της, τα μέλη της ΕΕ, κυρίως τη Γερμανία και τη Γαλλία).
(iv) Η διαφημιστική εκστρατεία σχετικά με το υψηλό ποσοστό θανάτων από λοίμωξη στην Ιταλία, και κατά την ώρα που γράφουμε το παρόν: 10.149 λοιμώξεις έναντι 631 θανάτων = ποσοστό θανάτου 6.2 (συγκριτικά Ιράν: 8042 μολύνσεις έναντι 291 θανάτων = 3.6 ποσοστό θανάτου). Το ποσοστό θνησιμότητας στην Ιταλία είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό του Ιράν και σχεδόν δέκα φορές μεγαλύτερο από αυτό του μέσου όρου της Ευρώπης. (Αυτές οι αποκλίσεις είναι αποτέλεσμα αποτυχιών στην καθιέρωση αξιόπιστων δεδομένων σχετικά με τις "λοιμώξεις", βλέπε τις παρατηρήσεις μας σχετικά με την Ιταλία παρακάτω).
Γιατί; Ήταν η Ιταλία επηρεασμένη από τον πανικό του ιού; Υπήρξε μια πολύ ισχυρότερη πίεση που εισήχθη στην Ιταλία;
Η κοινή γρίπη στην Ευρώπη την περίοδο 2019/2020, έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής περίπου 16.000 (στις ΗΠΑ ο αριθμός των νεκρών είναι, σύμφωνα με το CDC μεταξύ 14.000 και 32.000, ανάλογα με τον δικτυακό τόπο του CDC που βλέπετε).
Θα μπορούσε μεταξύ των ιταλικών θανάτων από κορονοϊό να υπήρχαν και κοινά θύματα γρίπης, καθώς τα θύματα που έχουν προσβληθεί είναι κυρίως ηλικιωμένοι με αναπνευστικές υποκείμενες ασθένειες; Επίσης, τα συμπτώματα είναι πολύ παρόμοια μεταξύ του κορονοϊού και της κοινής γρίπης και κανείς δεν αμφισβητεί και ελέγχει την αφήγηση των επίσημων αρχών.
Ίσως όλα τα στελέχη του coronavirus δεν προέρχονται από το ίδιο εργαστήριο. Ένας δημοσιογράφος από το Βερολίνο ουκρανικής καταγωγής, μου είπε σήμερα το πρωί ότι η Ουκρανία φιλοξενεί περίπου 5 αμερικανικά εργαστήρια βιολογικού πολέμου υψηλής ασφάλειας. Δοκιμάζουν τακτικά νέους ιούς στον πληθυσμό - όμως, όταν ξεσπούν περίεργες ασθένειες στα περίχωρα των εργαστηρίων, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει γι 'αυτό. Κάτι παρόμοιο, όπως λέει, συμβαίνει στη Γεωργία, όπου υπάρχουν ακόμα περισσότερα εργαστήρια βιολογικού πολέμου των Πενταγώνου / CIA και όπου ξεσπούν νέες και περίεργες ασθένειες.
Όλα αυτά κάνουν την σύνθετη εικόνα ακόμη πιο περίπλοκη. Κυρίαρχο όλων σε αυτή τη σούπερ διαφημιστική εκστρατεία είναι το κέρδος, η αναζήτηση για άμεσο κέρδος, άμεσα οφέλη από τα δεινά των ανθρώπων. Αυτή η δημιουργία πανικού είναι εκατονταπλάσια από αυτό που αξίζει. Αυτό που οι βασιλείς του υποκόσμου, που προσποιούνται ότι διοικούν τον ανώτερο κόσμο, ίσως δεν λογάριασαν, είναι ότι στον σημερινό παγκοσμιοποιημένο και με εκτενέστατες εξωτερικές - διεθνείς αναθέσεις – υπεργολαβίες, κόσμο, η δύση εξαρτάται μαζικά από την αλυσίδα εφοδιασμού της Κίνας για καταναλωτικά αγαθά και ενδιάμεσα εμπορεύματα - και πρωτίστως για φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό. Τουλάχιστον το 80% των φαρμάκων ή των συστατικών για φάρμακα, καθώς και του ιατρικού εξοπλισμού προέρχεται από την Κίνα. Η Δυτική εξάρτηση από την Κίνα στα αντιβιοτικά είναι ακόμα υψηλότερη, περίπου στο 90%. Οι δυνητικές επιπτώσεις στην υγεία είναι καταστροφικές.
Κατά τη διάρκεια της επιδημίας COVID-19 το σύστημα παραγωγής της Κίνας για κάθε προϊόν είχε σχεδόν διακοπεί. Για τις παραδόσεις που γίνονταν ακόμα, αρνήθηκαν στα εμπορικά πλοία τον ελλιμενισμό, επανειλημμένα και κατηγορηματικά, πολλά λιμάνια σε όλο τον κόσμο. Έτσι, η Δύση αυτοπαγιδεύτηκε σε μια κατάσταση έλλειψης του οποιουδήποτε προϊόντος, διεξάγοντας έναν de facto "οικονομικό πόλεμο" στην Κίνα. Πόσο θα κρατήσει? Κανείς δεν ξέρει, αλλά η οικονομία της Κίνας, η οποία μειώθηκε κατά περίπου το ήμισυ, ανέκαμψε γρήγορα σε πάνω από το 80% αυτού που ήταν πριν το χτύπημα του κορονοϊού. Πόσο καιρό θα διαρκέσει να καλύψει τα ανεκτέλεστα;
Τι είναι πίσω από όλα αυτά; Μια ολοκληρωτική λήψη δραστικών μέτρων με τεχνητά προκληθέντα πανικό, μέχρι του σημείου που οι άνθρωποι να φωνάζουν "βοήθεια, δώστε μας εμβόλια, βγάλτε στους δρόμους την αστυνομία και το στρατό για την ασφάλειά μας" - ή ακόμη και αν η δημόσια απόγνωση δεν πάει τόσο μακριά, θα ήταν εύκολο για τις αρχές της ΕΕ και των ΗΠΑ να επιβάλουν στρατιωτική κατάσταση πολιορκίας για την "προστασία της υγείας του λαού". Πράγματι, το CDC (Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών στην Ατλάντα), έχει ήδη σχεδιάσει αυστηρά δικτατορικές οδηγίες για μια "έκτακτη ανάγκη για την υγεία".
Μαζί με τον αναγκαστικό εμβολιασμό, ποιος ξέρει τι θα μπορούσε να περιλαμβάνεται στο κοκτέιλ των «μίνι-ασθενειών» που θα εγχυθούν και ποιες μπορεί να είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις τους.
Παρόμοια με αυτά των ΓΤΟ (Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί), όπου θα μπορούσαν να εισαχθούν όλα τα είδη μικροβίων χωρίς εμείς, το κοινό, να το γνωρίζουμε;
Μπορεί να είμαστε πράγματι στην αρχή της εφαρμογής του ID2020 - που περιλαμβάνει τον καταναγκαστικό εμβολιασμό, τη μείωση του πληθυσμού και τον πλήρη ψηφιακό έλεγχο όλων - στο δρόμο προς Μία  Παγκόσμια Τάξη - και την παγκόσμια οικονομική ηγεμονία - Full Spectrum Dominance, όπως το PNAC (Σχέδιο για έναν Νέο Αμερικανικό Αιώνα) θέλει να το ονομάζει.
Μιά αναπάντεχη κατάσταση για την Κίνα. Η Κίνα στοχοποιήθηκε σκόπιμα για «οικονομική καταστροφή», λόγω της ταχέως αναπτυσσόμενης οικονομίας της, μιας οικονομίας που σύντομα θα ξεπεράσει την οικονομία του σημερινού ηγεμόνα, των ΗΠΑ και λόγω του ισχυρού νομίσματος της Κίνας, του γιουάν, ενδεχομένως να ξεπεράσει το δολάριο ως το κυριότερο αποθεματικό νόμισμα του κόσμου.
Και τα δύο αυτά συμβάντα θα σήμαιναν το τέλος της κυριαρχίας των ΗΠΑ στον κόσμο. Η ασθένεια του κορονοϊού, που σήμερα βρίσκεται σε περισσότερες από 80 χώρες, έχει συντρίψει τις χρηματιστηριακές αγορές, μια μείωση τουλάχιστον κατά 20% τις τελευταίες εβδομάδες - και συνεχίζεται. Οι επίφοβες, από τον ιό, συνέπειες μιας οικονομικής επιβράδυνσης, αν όχι ύφεσης, μείωσαν τις τιμές της βενζίνης μέσα σε περίπου δύο εβδομάδες σχεδόν στο μισό. Ωστόσο, χωρίς την παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, η αξία του γιουάν έναντι του δολαρίου ήταν μάλλον σταθερή, σε περίπου 7 γιουάν έναντι του δολαρίου. Αυτό σημαίνει ότι η κινεζική οικονομία, παρά το COVID-19, εξακολουθεί να απολαμβάνει μεγάλης εμπιστοσύνης σε όλο τον κόσμο.
Συμβουλές προς την Κίνα: Αγοράστε όλες τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρικές μετοχές στις τρέχουσες πολύ χαμηλότερες τιμές από τις χρηματιστηριακές αγορές που κατέρρευσαν κατά ένα πέμπτο ή περισσότερο, καθώς και να αγοράσετε πολλά προθεσμιακά συμβόλαια πετρελαίου. Όταν οι τιμές ανακάμψουν, θα έχετε κερδίσει όχι μόνο δισεκατομμύρια, ίσως τρισεκατομμύρια από τη δύση, αλλά μπορείτε επίσης να κατέχετε ή να διατηρήσετε σημαντικές ποσότητες μετοχών που αποφέρουν επιρροή στις περισσότερες από τις μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ και της Ευρώπης - και θα είστε σε θέση να βοηθήσετε στις αποφάσεις των μελλοντικών εγχειρημάτων τους.
Υπάρχει, ωστόσο, μια μικρή αχτίδα φωτός που πάλλεται στον γεμάτο από σκοτεινά σύννεφα ορίζοντα. Θα μπορούσε με θαυματουργό τρόπο να είναι μια αφύπνιση της συνείδησης μιας κρίσιμης μάζας που θα μπορούσε να δώσει τέλος σε όλα. Παρόλο που φαίνεται ότι είμαστε μακριά από ένα τέτοιο θαύμα, κάπου σε μια κρυμμένη γωνία του εγκεφάλου μας, έχουμε όλοι μια σπίθα συνείδησης που απομένει. Έχουμε την πνευματική ικανότητα να εγκαταλείψουμε την πορεία καταστροφής του δυτικού νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού και αντ' αυτού να υπερασπιστούμε την αλληλεγγύη, τη συμπόνια και την αγάπη ο ένας για τον άλλον και για την κοινωνία μας. Αυτός μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος για να σπάσει το αδιέξοδο και τη μοίρα της δυτικής εγωκεντρικής απληστίας.

Peter Koenig είναι οικονομολόγος και γεωπολιτικός αναλυτής. Είναι επίσης ειδικός υδατικών πόρων και περιβάλλοντος. Εργάστηκε πάνω από 30 χρόνια με την Παγκόσμια Τράπεζα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Παλαιστίνης, στους τομείς του περιβάλλοντος και του νερού. Διδάσκει σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. Γράφει τακτικά για την Global Research. ICH. RT· Σπούτνικ· PressTV· Ο 21ος αιώνας· Greanville Post· Defend Democracy Press, TeleSUR· Το Ιστολόγιο Saker· το Νέο Ανατολικό Outlook (NEO)· και άλλες ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο. Είναι ο συντάκτης του Ενδόρηξη - ένα οικονομικό θρίλερ περί πόλεμου, περιβαλλοντικής καταστροφής και εταιρικής απληστίας - μυθιστοριογραφία βασισμένη σε γεγονότα και σε 30 χρόνια εμπειρίας της Παγκόσμιας Τράπεζας σε όλο τον κόσμο. Είναι επίσης συν-συγγραφέας του Παγκόσμια Τάξη και Επανάσταση! - Δοκίμια από την Αντίσταση. Είναι ερευνητικός συνεργάτης του Κέντρου Έρευνας για την Παγκοσμιοποίηση.

Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι η Global Research
Πνευματικά δικαιώματα © Peter Koenig, Global Research, 2020


[i] μεγαλοφαρμακοβιομηχανίες
[ii] Αλλά και ανυπολόγιστες: far-reaching


Διαβάστε επίσης:














ΈΡΕΥΝΑ ΤΟΥ Cambridge: ΤΡΕΙΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΕΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ
Τρία διαφορετικά στελέχη του κορονοϊού εντοπίζονται σε ΗΠΑ και Ευρώπη σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, που χαρτογράφησαν τη γενετική ιστορία από το Δεκέμβριο μέχρι το Μάρτιο του νέου κορονοϊού.
Εντόπισαν τρία διακριτά στελέχη του νέου φονικού κορονοϊού που εξαπλώνονται στον πλανήτη, έχοντας προκαλέσει πάνω από 95.000 θανάτους ανά την υφήλιο, και διαπίστωσαν ότι ενώ για την επιδημία στην Κίνα ευθύνεται μια πρώιμη μετάλλαξη, που έφθασε τάχιστα στη Βρετανία, τις ΗΠΑ σαρώνει κυρίως η αρχική εκδοχή του ιού, βρήκαν τρεις διακριτές εκδοχές του, που όμως συνδέονται με στενή συγγένεια.
Η ανάλυση των στελεχών έδειξε ότι ο τύπος Α – ο αρχικός κορονοϊός που μεταπήδησε στους ανθρώπους -όπως εικάζεται από νυχτερίδες μέσω παγκολίνων – ΔΕΝ ήταν ο συνηθέστερος στην Κίνα, αφού η Γουχάν επλήγη κυρίως από τον τύπο Β, που κυκλοφορούσε τουλάχιστον από την παραμονή των Χριστουγέννων.
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι ο τύπος Α ήταν o πιο κοινός στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ, που έχουν καταγράψει μέχρι τώρα πάνω από 400.000 κρούσματα. Τα δύο τρίτα των δειγμάτων από τις ΗΠΑ ανήκαν στον τύπο Α, αλλά οι περισσότεροι φορείς ήταν από τη Δυτική Ακτή της χώρας κι όχι τη Νέα Υόρκη.
Ο Δρ Πίτερ Φόστερ κι οι συνεργάτες του ανακάλυψαν ότι στη Βρετανία τα τρία τέταρτα των δειγμάτων που αναλύθηκαν αφορούσαν στον τύπο Β του νέου κορονοϊού, τον ίδιο δηλαδή που σαρώνει τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Ελβετία. Μια άλλη εκδοχή του κορονοϊού προέρχεται από τον τύπο Β και εξαπλώθηκε στην Ευρώπη μέσω της Σιγκαπούρης. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι ο SARS-CoV-2, όπως είναι το επίσημο όνομα του νέου κορονοϊού, μεταλλάσσεται συνεχώς για να κάμψει τις αντιστάσεις του ανοσοποιητικού συστήματος διαφόρων πληθυσμών.
Ένα από τα περίεργα ευρήματα της μελέτης των ειδικών του Κέιμπριτζ είναι ότι ο αρχικός τύπος Α εξαπλώθηκε μέσω της Δυτικής Ακτής στις ΗΠΑ αν και δεν ήταν ο κυρίαρχος στην Κίνα. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι είχε φθάσει νωρίτερα και δεν ανιχνεύτηκε επειδή κυκλοφορούσαν τόσο ο τύπος Α όσο και ο τύπος Β τον Ιανουάριο, όταν καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στις ΗΠΑ. Οι ερευνητές επισημαίνουν, πάντως, ότι η μελέτη τους δεν είναι αρκετά εκτεταμένη ώστε να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα, αφού αναλύθηκαν δείγματα μόνον 160 ασθενών από διάφορα μέρη του πλανήτη, περιλαμβανομένων αρκετών από τα πρώτα κρούσματα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Η ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
Στην έρευνά τους προσάρμοσαν μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την ιχνηλάτηση της προϊστορικής μετανάστευσης των ανθρώπων για να εντοπίσουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού. Και τώρα αναβαθμίζουν την ανάλυσή τους για να περιλάβουν δείγματα άνω των χιλίων κρουσμάτων της Covid-19 μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ώστε να έχουν μια σαφέστερη εικόνα.
Η αρχική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση PNAS, εκτιμούσε ότι ο τύπος C ήταν ο επικρατέστερος στην Ευρώπη, αλλά τα δεδομένα τώρα δείχνουν ότι ο τύπος Β εξαπλώνεται ταχύτερα, αφού σ’ αυτόν ανήκαν τα 30 από τα 31 δείγματα που ελήφθησαν από ασθενείς στην Ελβετία.
ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΤΥΠΟΥ Β ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ
Οι επιστήμονες του Κέιμπριτζ ανακάλυψαν ότι τα δύο τρίτα των δειγμάτων του κορονοϊού που ελήφθησαν από ασθενείς στις ΗΠΑ ανήκαν στον τύπο Α, ενώ όλα τα κρούσματα στην ίδια χώρα που συνδέονται με κρουαζιερόπλοια ανήκαν στον τύπο Β. Δεν είναι σαφές σε ποια ακριβώς κρουαζιερόπλοια μολύνθηκαν οι φορείς, αλλά στο Diamond Princess, που είχε τεθεί σε καραντίνα επί εβδομάδες ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας, είχαν καταγραφεί πάνω από 700 κρούσματα.
Ο ΤΥΠΟΣ Α ΜΕΤΑΛΛΑΧΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ Β ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ
Ο αρχικός τύπος Α του κορονοϊού μεταλλάχθηκε στον τύπο Β εντός της Κίνας, αλλά ο τύπος C, που προήλθε από τον Β, μεταλλάχθηκε εκτός της χώρας, είπε ο δρ Φόστερ στη Daily Mail ομολογώντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πώς ο τύπος Β παραμέρισε εκείνον από τον οποίο προήλθε για να γίνει ο επικρατέστερος στην Κίνα. «Κάποια μέρα το ερώτημα θα απαντηθεί», δήλωσε.
Ο τύπος Β φαίνεται ότι δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες με τις άμυνες των ανοσοποιητικών συστημάτων των κατοίκων της Γουχάν – που επιστρέφει πλέον στην κανονικότητα- και δεν χρειάστηκε να μεταλλαχθεί για να ανταπεξέλθει. Αλλά εκτός της μεγαλούπολης των 11 εκατομμυρίων μεταλλάχθηκε ταχύτερα, πράγμα που δείχνει ότι προσαρμόστηκε για να επιβιώσει και να κάμψει τις άμυνες των οργανισμών άλλων πληθυσμών, όπως εκείνων στις χώρες της Δύσης.
ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΙΣΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
Η ανάλυση των δεδομένων υποδεικνύει ότι το αρχικό στέλεχος του νέου κορονοϊού ίσως κυκλοφορούσε στην Κίνα όχι από το Νοέμβριο, όπως είχε προειδοποιήσει τον Λευκό Οίκο αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, αλλά από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Κι όπως είπε ο δρ Φόστερ, ο τύπος Β είχε ήδη εμφανιστεί μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων, πράγμα που σημαίνει ότι ο ιός είχε ήδη μεταλλαχθεί προτού η Κίνα καταγράψει τα πρώτα κρούσματα τις Covid-19, αφού οι Αρχές της Ουχάν έκαναν για πρώτη φορά λόγο για έναν μυστηριώδη νέο ιό στις 31 Δεκεμβρίου.
«Η πλειονότητα των κρουσμάτων στην Γουχάν ανήκουν στον τύπο Β, ενώ αργότερα προέκυψε απ’ αυτόν ο τύπος C και εξαπλώθηκε αρχικά μέσω της Σιγκαπούρης», τόνισε ο δρ Φόστερ. Σημείωσε δε ότι κατά τη γνώμη του αυτός ο τελευταίος τύπος μάλλον δεν μεταλλάσσεται, αν και όπως είπε τα δείγματα που χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα είναι λίγα σε σχέση με τις δεκάδες χιλιάδες επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί σε κάθε χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου