Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

H Ζωή Κωνσταντοπούλου υπερασπίζεται τον ελληνικό λαό απέναντι στο στημένο σόου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Γκάζι. (5.4.2017 - video)
Αθήνα 5.4.2017.

Η παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε εκδήλωση - σόου που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Γκάζι, παρουσία της ευρωπαίας επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου, του εκπροσώπου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά,  του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.Την ώρα που η χώρα έχει γονατίσει, κάποιοι περνάνε καλά.
Την ώρα που οι πολίτες στενάζουν, κάποιοι κόβουν κορδέλες.
Την ώρα που η αλήθεια βοά, κάποιοι, πρόθυμοι, αναλαμβάνουν να την συγκαλύψουν και να την εξωραΐσουν.

Πριν από λίγο στο Γκάζι, έγινε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ως δήθεν «διάλογος» της Επιτρόπου Κορίνας Κρέτσου «με τους πολίτες». Παρών ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς. Και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Χαρίτσης. Τον «διάλογο» με τους πολίτες είχε αναλάβει να «συντονίσει» η κυρία Μαρία Σαράφογλου (η δημοσιογράφος του MEGA και τώρα του ANTENNA, που, λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα, αναφώνησε: «Εγώ φταίω που οι περισσότερες κοινωνικές ομάδες είναι υπέρ του ΝΑΙ;»…).

Για να βρεθείς στην εκδήλωση, έπρεπε να έχεις λάβει μια «αυστηρά προσωπική πρόσκληση», να έχεις συμπληρώσει τα στοιχεία ταυτότητάς σου και να υποβληθείς σε έλεγχο ταυτότητας και σωματικό έλεγχο. Οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους είχαν διατελέσει σε κάποια δημόσια θέση ή υπηρεσία ή ήταν δημοσιογράφοι.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την δημοσιογράφο να ανακοινώνει ότι «υπάρχει πολύς λαϊκισμός», αλλά και ότι «η χώρα μας είναι πολύ ευνοημένη από τα Ευρωπαϊκά κονδύλια» και τέλος να προτρέπει τους παρευρισκόμενους «να μην αναφερθούν στη σημερινή κατάσταση», αλλά σε ερωτήματα για την Ε.Ε., καθώς οι πολίτες «φαίνεται ότι δεν γνωρίζουν αρκετά για την Ε.Ε.». Δήλωσε ακόμη ότι «είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε έναν Έλληνα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αυτές τις ώρες»

Αμέσως μετά έγινε μια ηλεκτρονική ψηφοφορία, μέσω διαδικτύου. Το ερώτημα ήταν «Πιστεύετε ότι ακούγεται η φωνή σας στην Ε.Ε.;». Το αποτέλεσμα ήταν «ΟΧΙ 70%, Ναι 30%». Η δημοσιογράφος ανακοίνωσε ότι «70% των πολιτών δηλώνει ότι δεν γνωρίζει αρκετά για την Ε.Ε.» και συνέχισε να επαναλαμβάνει αυτό ως αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ζητώντας το… «σχόλιο της Επιτρόπου». Φώναξα δυνατά αυτό που κάποιοι μουρμούριζαν: «Η ερώτηση είναι άλλη!» Η δημοσιογράφος επέμεινε. Επανέλαβα το αυτονόητο: άλλο «δεν ακούγεται η φωνή μου» και άλλο «δεν γνωρίζω αρκετά». Το πρώτο καταγράφει το έλλειμμα δημοκρατίας. Το δεύτερο απλώς εμφανίζει τους πολίτες ως αδαείς, που πρέπει να επιμορφωθούν, από τους γνωρίζοντες.

Η αλήθεια είναι, όμως, ότι αυτή δεν ήταν μια εκδήλωση διαλόγου.

Ήταν μια εκδήλωση προπαγάνδας από εκείνους που έχουν καταλύσει τη δημοκρατία στη χώρα μας κι έχουν το θράσος να περιφέρονται λουσάτοι και περιχαρείς, αρπάζοντας τη δημόσια περιουσία και κόβοντας κορδέλες.Και, δυστυχώς, υπάρχουν πάντοτε οι πρόθυμοι που αναλαμβάνουν να τους βοηθήσουν.
Όλα τα εγκλήματα κατά της δημοκρατίας έχουν τους πρωτεργάτες και τους συνεργάτες.
Χωρίς τους συνεργάτες, δεν θα προέλαυναν οι πρωτεργάτες.
Κι αυτό είναι κάτι που σήμερα πρέπει να ειπωθεί καθαρά.

Μια Ελληνοαμερικανίδα πολίτης έκανε την αυτονόητη ερώτηση:
«Ποια είναι η πολιτική σας για τους νέους επιστήμονες, διανοούμενους, δημιουργούς, για τα μυαλά που μεταναστεύουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες μη μπορώντας να ζήσουν στη χώρα;»

«Πολύ ωραίος ο λόγος σας», της απάντησε η Επίτροπος.

«Δεν έβγαλα λόγο, σας έκανα ερώτηση και δεν μου απαντήσατε»

«Αν κάποιος θέλει να μεταναστεύσει, δεν μπορούμε να τον εμποδίσουμε», απάντησε η Επίτροπος…
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς είπε: «Ξέρω καλά το πρόβλημα. Όμως αυτοί οι άνθρωποι που έχουν φύγει, δεν έχουν μίσος για τη χώρα τους επειδή τους έδιωξε»

Φώναξα αυτό που θα τους έλεγε κάθε πολίτης: «Δεν τους έδιωξε η χώρα τους, αλλά εσείς!»

Όσα είπα στη συνέχεια στην Επίτροπο είναι εκείνα που όφειλε να έχει αρθρώσει η Κυβέρνηση. Η σημερινή και οι προηγούμενες. Και δεν το έκαναν ούτε θα το κάνουν.

Την ώρα που η Δημοκρατία έχει καταλυθεί και ο κόσμος πεθαίνει, κάποιοι περιφέρονται ως Αυτοκράτορες και απευθύνονται στους πολίτες σαν να ήταν υπήκοοι. Και μεθοδεύουν να ξεπουλήσουν όσο-όσο ό,τι έχει απομείνει. Με πρώτη, τώρα, τη ΔΕΗ, που το ξεπούλημά της θα σημάνει το τέλος της ενεργειακής αυτονομίας στη χώρα.

Τα γνωστά καθεστωτικά ΜΜΕ, με τα γνωστά πρόθυμα φερέφωνα, αναλαμβάνουν να εκπαιδεύσουν τους πολίτες στην υπακοή και την υποταγή. «Να τους μάθουν αυτά που δεν ξέρουν».

Με περισσό θράσος, τώρα μάλιστα που πήραν και τις ευλογίες του Κυβερνητικού ΕΣΡ, που επέβαλε εξευτελιστικά χαμηλά πρόστιμα για την άγρια προπαγάνδα της εβδομάδας πριν το δημοψήφισμα…

«Αξίζουμε σεβασμό!», φώναξε η Επίτροπος

«Δεν αξίζετε και δεν έχετε το σεβασμό αυτού του λαού. Δεν είστε ευεργέτες, αλλά δυνάστες. Έχετε καταλύσει τη Δημοκρατία στη χώρα και καταπατάτε καθημερινά το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος», ήταν η απάντησή μου. «Οι άνθρωποι πεθαίνουν στην Ελλάδα!»

«Οι άνθρωποι πεθαίνουν παντού», ανταπάντησε η κα Κρέτσου.

Αύριο ο Α. Τσίπρας θα κόψει κορδέλες στα Τέμπη με την κυρία Κρέτσου για να εγκαινιάσει κάποια χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμων.

Και μετά θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι το σκάνδαλο των αυτοκινητοδρόμων, των μεγαλοεργολάβων και των τραπεζών, τα καρτέλ, οι μπίζνες με τα χρήματα των πολιτών και η διασπάθιση των κονδυλίων δεν υπήρξαν ποτέ.

Κάποιοι γλυκάθηκαν με την εξουσία και άλλοι με τα ξεροκόμματα που τους πετούν.
Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν και να στηρίζουν το καθεστώς και να κάνουν ανέξοδη και ανώδυνη κριτική.
Κάποιοι νομίζουν ότι οι πολίτες δεν καταλαβαίνουν.
Κι ότι δεν τους βλέπουν, όταν υποκλίνονται τόσο βαθιά στους δυνάστες.

Είναι η στιγμή που ο καθένας πρέπει να πάρει την απόφαση: με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει.
Εγώ θα βρίσκομαι απέναντι.
Δεν θα συμμορφωθώ στις υποδείξεις. Και δεν θα υπακούσω.
Δεν θα σκύψω και δεν θα υποκλιθώ ποτέ σ’ αυτούς που καταστρέφουν τη χώρα μου και σκοτώνουν τις γενιές μας.


Δείτε ολόκληρο το video της εκδήλωσης - σόου: 

1 σχόλιο: