Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Με ευγνωμοσύνη και συντροφικότητα απευθύνουν "Ανοιχτή επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα" Ισπανοί πολίτες

Πηγή: cartatsipras.blogspot.com

Ανοιχτή επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα

Αγαπητέ σύντροφε, Αλέξη Τσίπρα,

Σου γράφουμε αυτά τα λόγια, εμείς, πολίτες του ισπανικού κράτους, που όπως και η Ελλάδα, δέχεται την «χρεοκρατική» επίθεση της οικονομικής ολιγαρχίας της Ευρώπης.

Απευθυνόμαστε σ’ εσένα και στους χιλιάδες πολίτες της Ελλάδας που εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους στην πολιτική σας οργάνωση, επιθυμώντας να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη και την αλληλεγγύη μας και την πρόθεσή μας να στηρίξουμε την αντίστασή σας ενάντια στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που απειλεί να καταστρέψει τις υλικές συνθήκες διαβίωσης και τις πολιτικές συνθήκες της συνύπαρξης, και να σταθούμε στο πλευρό σας, στον αγώνα σας για δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και δημοκρατία, για τον ελληνικό λαό και για όλους τους λαούς που απαρτίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χαιρετίζουμε με ενθουσιασμό την επιτυχία σας στις πρόσφατες εκλογές, και επικροτούμε τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεστε τα αποτελέσματά τους, και σας  παρακινούμε να συνεχίσετε αυτή την προσπάθεια, που αποτελεί ήδη παράδειγμα και ελπίδα για εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες σε όλη την Ευρώπη.

Θέλουμε εσύ και τα μέλη της οργάνωσής σου, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες που μέσα από άλλους πολιτικούς, συνδικαλιστικούς ή κοινωνικούς χώρους μοιράζονται την ιδέα μιας αληθινά ελεύθερης και αλληλέγγυας συμβίωσης, να γίνετε μέτοχοι  της αισιόδοξης προσδοκίας που διαγράφεται σήμερα σε όλη την Ευρώπη, ότι είναι εφικτό μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μια νέα κυβέρνηση λαϊκής ενότητας στην Ελλάδα να υψώσει το ανάστημά της στη δικτατορία των εμπόρων και των γραφειοκρατών που κρατούν όμηρο την Ευρώπη.

Θεωρούμε ότι η τρέχουσα πολιτική συγκυρία στην Ελλάδα είναι ένα σημείο καμπής που μπορεί να οδηγήσει στη ριζική μεταμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομικής   τάξης. Χρειαζόμαστε μια νέα Ευρώπη των πολιτών, κι όχι μια Ευρώπη των βάρβαρων πολιτικών λιτότητας που δίνει προτεραιότητα στην αποπληρωμή του ειδεχθούς, παράνομου και αθέμιτου χρέους, σε βάρος της ανθρώπινης ανάπτυξης των κοινοτήτων μας. Αυτή είναι η έκκληση που απευθύνουμε αυτές τις μέρες στις πλατείες, από την Πουέρτα ντελ Σολ στην Πλατεία Συντάγματος και σε πλήθος άλλες πλατείες, διάσπαρτες σε όλη την Ευρώπη, ελεύθερες πλατείες που γίνονται ο σπόρος και η βάση για μια πραγματική δημοκρατία, αυτή τη δημοκρατία που φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε από κοινού, οι άνδρες και οι γυναίκες της Ευρώπης.

Ο αγώνας ενάντια στο νεοφιλελεύθερο αυταρχισμό που υποθηκεύει το παρόν και το μέλλον των λαών μας, μπορεί να κερδηθεί μόνο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Επίσης, σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα πρέπει να κατακτηθούν αληθινά δημοκρατικοί θεσμοί που θα συμβάλλουν στην ελευθερία και την αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης, ενάντια στη νεοφιλελεύθερη ολιγαρχία και το μόνιμο καθεστώς έκτακτης οικονομικής και πολιτικής ανάγκης που αυτή επιβάλλει.

“Κι αφού περίμενα καιρό –πολύ καιρό-, ήρθ’ επιτέλους ώρα να σαλπάρω”, έλεγε ο δικός σας και ο δικός μας Αλέξανδρος Παναγούλης. Οι άνδρες και οι γυναίκες της Ευρώπης, περιμέναμε και υπομείναμε πολύ. Και για μια ακόμη φορά, ο ελληνικός λαός, βαθύς γνώστης των «πραγμάτων της θάλασσας» και της ελευθερίας, καλείται να δείξει το δρόμο προς αυτή τη νέα Ευρώπη που αχνοφαίνεται μέσα από τις πλατείες μας και τις εξεγερμένες μας φωνές. Στεκόμαστε από σήμερα στο πλευρό σας για να αντιμετωπίσουμε από κοινού, σαν λαοί αδερφωμένοι, αυτό το δύσκολο μα ελπιδοφόρο ταξίδι.
  
Με ευγνωμοσύνη και συντροφικότητα.

6 σχόλια:

 1. ευχαριστήρια επιστολή έστειλε και η λούκα :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ

   κάτσε καλά γεράσιμε...

   Θα τοποθετηθούμε και για τη στάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την οποία παρακολουθούμε με μεγάλη λύπη όλον αυτό τον καιρό.

   Κι ελπίζουμε να γίνει σοβαρή συζήτηση.

   Διαγραφή
 2. δυστυχώς χάσατε, ψηφοφόρος του σύριζα είμαι και φυσικά θα ξαναείμαι, αλλά μη χάσουμε και το χιούμορ ή την αυτοκριτική μας, αλλιώς τη βάψαμε.
  ένας μαθητής στις καταλήψεις όταν ο αρσένης ήταν υπ. παιδείας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τώρα βέβαια, αυτό για τον Αρσένη τι το ήθελε? Πώς ακριβώς δηλαδή ο Αρσένης "εκφράζει τους συσχετισμούς που ανέδειξε η κάλπη"?
  Για να σιγουρέψουμε την συνεργασία της κας Κατσέλη?
  Η οποία αναμφισβήτητα έχει πολλά να προσφέρει, ιδιαίτερα τεχνογνωσία σε θέματα καταπολέμησης της μίζας και του μαύρου πολιτικού χρήματος.
  Έχει μεγάλη εμπειρία στο θέμα, από τους δημόσιους διαγωνισμούς του Υπουργείου Εργασίας στο οποίο προϊστατο!
  Κατά τα άλλα, βεβαίως και πάλι ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουμε, αν και πολλά στελέχη του (πχ Μηλιός) ρέπουν προς έναν απωθητικό κρατισμό άλλων εποχών (άκου 75% φορολόγηση κερδών επιχειρήσεων! Με ποιό κριτήριο? Γιατί όχι 95% καλύτερα)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τα χαϊρια της Ανταρσυα είναι γνωστά, να τα χρησιμοποιεί όμως κανείς για να καλύψει τις κωλοτούμπες του Σύριζα πάει πολύ. Προσέξτε μονάχα μην αφήσουμε καμιά χρεωκοπία (που θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς) να σκάσει στα χέρια σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αγαπητοί φίλοι

  Έχετε όλοι δίκιο στις εύστοχες παρεμβάσεις σας.

  Ούτε η πρόταση Αρσένη ήταν σωστή (κι ας έχουμε τώρα υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον δικαστικό Πικραμένο, έναν άνθρωπο του σκληρού πυρήνα του καθεστώτος), ούτε υπάρχουν εγγυήσεις πως δεν θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερα σφάλματα.

  Από πλευράς μας, δεν έχουμε και ούτε επιδιώξαμε να έχουμε κάποια ειδική σχέση με τα πολιτικά επιτελεία που χαράσουν την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ.

  Υπερασπίζουμε ωστόσο την πολιτική δημοκρατία ακόμα και σε συνθήκες πολέμου, και υποστηρίζουμε πως με τις δημόσιες παρεμβάσεις κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου στις δημόσιες πολιτικές διεργασίες, τις συνελεύσεις, τις συζητήσεις και την έκφραση γνώμης μπορούμε να επηρεάσουμε την εξέλιξη της μάχης.

  Η μάχη που έχουμε μπροστά μας ξεπερνάει τον ΣΥΡΙΖΑ όπως είναι σήμερα αλλά θα πρέπει να τη δώσουμε με όλη μας την ψυχή, παρεμβαίνοντας και διορθώνοντας ό,τι μπορούμε και με όποια μέσα διαθέτουμε. Ακόμη και τα πιό αδύναμα, σαν την έκφραση μιας γνώμης.

  Βρισκόμαστε όλοι μας απότομα μπροστά σε μια ανέλπιστη ρωγμή του ιστορικού χρόνου και τώρα θα επιδιώξουμε να περάσουμε στο μέλλον. Δέν Υπάρχει Άλλη Επιλογή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή