Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

ΟΧΙ στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης των Μεταναστών. Διαδήλωση Τρίτη 24.04.2012, ΟΜΟΝΟΙΑ, 6:00 μμ.


Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ-τραπεζών έχει εξαπολύσει πρωτοφανή επίθεση στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, θέλοντας να αποπροσανατολίσει και να αποσπάσει την προσοχή από την εξαθλίωση που προκαλεί η μνημονιακή πολιτική σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και της νεολαίας. Χρησιμοποιώντας ένα λεξιλόγιο που θυμίζει τις πιο ζοφερές στιγμές της ευρωπαϊκής ιστορίας, οι Χρυσοχοΐδης και Λοβέρδος χαρακτηρίζουν συλλήβδην τους ξένους εργάτες «εγκληματίες» και «απειλή για τη δημόσια υγεία», ενώ επιστημονικές μελέτες των αρμόδιων ευρωπαϊκών και κρατικών φορέων καταρρίπτουν ως ψευδείς αυτούς τους ισχυρισμούς.

Δεν μένουν όμως στα λόγια: Η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, τείχους στον Έβρο, καθώς και χωριστών πτερύγων στα νοσοκομεία για τους μετανάστες, αποτελούν μέτρα φασιστικής νοοτροπίας. Μαζί με τα καθημερινά πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και με την γενική όξυνση της καταστολής τόσο εναντίον των μεταναστών όσο κι εναντίον όσων αγωνίζονται, δημιουργούν ένα πλαίσιο απαρτχάιντ και αστυνομοκρατίας στην Ελλάδα του 2012. Και αυτή ακριβώς η πολιτική, χέρι χέρι πάντοτε με την προπαγάνδα των media, είναι που ενισχύει τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά ότι οι Έλληνες και ξένοι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αλλά πρέπει να παλέψουμε μαζί ενάντια στη μνημονιακή πολιτική που καταστρέφει εξίσου τις ζωές μας. Για την άνοδο της ανεργίας και της εγκληματικότητας δεν φταίνε οι μετανάστες. Υπεύθυνα είναι τα μέτρα κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ κι εργοδοσίας που σπρώχνουν μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας στην εξαθλίωση, την ίδια στιγμή που καταστρέφουν τις υπηρεσίες πρόνοιας για τους κοινωνικά αποκλεισμένους. Σήμερα στο στόχαστρο είναι οι μετανάστες, αύριο θα είμαστε και όλοι οι υπόλοιποι. Ήδη στην Ουγγαρία φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για ανέργους και ανάλογης λογικής είναι και τα εργασιακά στρατόπεδα της υπερεκμετάλλευσης, δηλαδή οι "Ειδικές Οικονομικές Ζώνες", που θέλουν να στήσουν σε όλη τη χώρα.

Σε ενωτική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 10/4 στο Πολυτεχνείο, μεταναστευτικές κοινότητες, αντιρατσιστικές οργανώσεις, σωματεία και αριστερά κόμματα αποφάσισαν τη διοργάνωση διαδήλωσης ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα ρατσιστικά πογκρόμ την Τρίτη 24 Απριλίου. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 6:00 μμ από την Ομόνοια και θα κατευθυνθεί στη Βουλή. Καλούμε συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές γειτονιών, αλλά και κάθε προοδευτικό πολίτη να πλαισιώσουν την κινητοποίηση μας. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της λαϊκής αντίστασης στο Μνημόνιο και τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, τα ρατσιστικά πογκρόμ και την αστυνομοκρατία
Νομιμοποίηση, ίσα δικαιώματα, και πλήρης δυνατότητα μετακίνησης στο εξωτερικό για τους μετανάστες - Άσυλο στους πρόσφυγες - Κατάργηση του Συμφώνου μετανάστευσης της ΕΕ και αποχώρηση από τη συνθήκη Δουβλίνο 2
Έξω οι ναζί από τη Βουλή και τις γειτονιές
Ντόπιοι και μετανάστες παλεύουμε μαζί για τα μεροκάματα, την ασφάλιση, τις ελευθερίες μας

Διαδήλωση Τρίτη 24/4, 6:00 μμ, Ομόνοια

Την κινητοποίηση υποστηρίζουν μέχρι στιγμής οι (ο κατάλογος παραμένει ανοιχτός):

 
ACT UP, ΑΚΟΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΕΑ, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Ένωση Μεταναστών Εργατών, Κασάπι Ελλάς (Ένωση Φιλιππινέζων Εργαζομένων),Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των λαών Τουρκίας - Ελλάδας (ΚΑΠΑ)- Περιοδικό Ο Αγώνας, Κενυατική Κοινότητα Ελλάδας, Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Κόκκινο, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών-Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, Νεολαία Συνασπισμού, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Πακιστανική Κοινότητα "Η ενότητα", Πολιτιστικός Σύλλογος Αφγανών (ΝΟΥΡ), Πολιτιστικός Σύλλογος Κουρδιστάν, Πρωτοβουλία των Ιρανών Πολιτικών Προσφύγων στο Πολυτεχνείο, ΣΥΡΙΖΑ , Σύλλογος Καμερουνέζων Ελλάδας , Σύλλογος Μαροκινής Κοινότητας Ελλάδας, Σύλλογος Μεταναστών Εργατών 25 Γενάρη, Σύνδεσμος Σουδανών Προσφύγων Ελλάδας, YRE
Ανακοίνωση - Κάλεσμα της  Αντιφασιστικής Κίνησης 
"ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ" http://potexana.wordpress.com/

Στην Ελλαδα δεν χωρανε στρατοπεδα συγκεντρωσης

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΑΚΡΟΝΗΣΙΑ,
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24/4, 6 μ.μ., ΟΜΟΝΟΙΑ


Μαύρες μνήμες από το παρελθόν μας φέρνουν οι προτάσεις για δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης των μεταναστών και μεταναστριών, και μάλιστα σε μια χώρα που έχει εκατομμύρια μετανάστες και μετανάστριες στο εξωτερικό. Η απόρριψη και ενοχοποίηση των μεταναστών για την ανεργία και τις ασθένειες αποτελεί το πρόσχημα για την απαλλοτρίωση κάθε είδους δικαιωμάτων επιβίωσης, ζωής και δημοκρατίας για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, αποτελεί το όχημα για τον εκφασισμό της κοινωνίας μας.
 
Στην αντιδραστική αυτή πρόταση για να «λυθεί» το μεταναστευτικό, συμφωνούν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ, κόμμα Νέας Δημοκρατίας,νεοϊδρυόμενο κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ το ΛΑΟΣ και οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής βρίσκουν λίγα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και ζητάνε μαζικές απελάσεις όλων των μεταναστών και ναρκοπέδια στον Έβρο…. Συμφωνούν κόμματα «μνημονιακά» και «αντιμνημονιακά», ή μάλλον οι ηγεσίες τους, ότι μεγάλο μέρος από τα βάσανα των λαϊκών στρωμάτων δεν προέρχονται από τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αλλά από τους πρόσφυγες και μετανάστες που έρχονται κυνηγημένοι από τον πόλεμο και τη φτώχια όπως κάποτε έκαναν οι Έλληνες πηγαίνοντας στις Αμερικές, τις Αυστραλίες, τις Γερμανίες και όπως κάνουν πολλοί Έλληνες και Ελληνίδες σήμερα που μεταναστεύουν κατά δεκάδες χιλιάδες στο εξωτερικό.
 
Θέλουμε να προειδοποιήσουμε όσους και όσες παρασύρονται από τις παραπάνω φασιστικές λογικές ότι αν τελικά τα κόμματα εξουσίας προχωρήσουν σε ένα τέτοιο βάρβαρο «κατόρθωμα», η κοινωνία μας θα πάει πολύ πίσω σε δικαιώματα ντόπιων και ξένων και θα πρέπει να αγωνιζόμαστε από πολύ χειρότερες θέσεις.
Θέλουμε να θυμίσουμε ότι ο ρατσισμός και η ενοχοποίηση των μεταναστών και μεταναστριών, οδηγεί σε φασιστικές λύσεις ή ακόμα και στο φασισμό, κάτι που πολύ καλά γνωρίζουμε σ’ αυτή τη χώρα.
 
• Θυμόμαστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Μεταξά, γιατί τότε οι «εγκληματίες» ήταν οι αριστεροί
• Θυμόμαστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ή εργασίας του Χίτλερ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη φασιστική Γερμανία, στρατόπεδα που δεν είχαν μόνον Εβραίους, που κατά τον Χίτλερ ήταν «εγκληματίες», αλλά και Γερμανούς-Γερμανίδες, και πολίτες των κατεχομένων περιοχών, όπως Έλληνες.
• Θυμόμαστε τα στρατόπεδα της χούντας, με τους «εγκληματίες» αριστερούς και δημοκρατικούς πολίτες.
• Θυμόμαστε στη σύγχρονη άνοδο του φασισμού τους μαχαιροβγάλτες εναντίον των μεταναστών στη χώρα μας, από φασιστικές οργανώσεις κάθε ονόματος και μορφής.
• Θυμόμαστε ότι οι ίδιοι μαχαιροβγάλτες κακοποιούν πολίτες αυτής της χώρας που αγωνίζονται για ίσα δικαιώματα σε Έλληνες και ξένους.
• Βλέπουμε ακόμα σήμερα τη δίκη του νεοναζί Μπρέιβικ στη Νορβηγία, που σκότωσε 77 νέους ανθρώπους το περσινό καλοκαίρι. Δεν μας καθυσυχάζει η γνωμάτευση ότι είναι πνευματικά διαταραγμένος, γιατί τέτοιους έχει παράξει η ιστορία, ένας ήταν και ο Χίτλερ, και ξέρουμε τα φρικτά πολιτικά και ανθρώπινα αποτελέσματα των ακραίων φασιστικών διαταραγμένων πράξεών τους.
Επειδή δεν θέλουμε την εξαχερίωση της κοινωνίας μας καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο και νέο, κάθε συνταξιούχο, κάθε πολίτη να αναλογιστεί τις επιπτώσεις των ρατσιστικών πολιτικών που προτείνονται και να αντισταθεί, σε όποιο σημείο κι αν βρίσκεται και με όποιον τρόπο νομίζει.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι στην Ελλάδα:
 
• Δεν χωράνε στρατόπεδα συγκέντρωσης,
• Δεν χωράνε αντιμεταναστευτικές, ρατσιστικές, φασιστικές πολιτικές και οργανώσεις
• Αγωνιζόμαστε για τη νομιμοποίηση των μεταναστών-μεταναστριών που ζουν εδώ
• Για τη δημιουργία χώρων υποδοχής και ανοιχτής φιλοξενίας όσων έχουν ανάγκη, είτε είναι Έλληνες άστεγοι είτε μετανάστες
• Για κονδύλια για την υγεία και την παιδεία, όχι για νέα μακρονήσια
• Για την ανατροπή των μνημονίων και των συνθηκών οικονομικής, δημοκρατικής και ηθικής εξόντωσης των λαϊκών στρωμάτων.


Αθήνα, 18-4-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου