Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Καμίνης, ο διώκτης των αστέγων: Ένας Κακούργος ενδεδυμένος τη νομιμότητα
Με τα ΜΑΤ κατά αστέγων και αλληλέγγυων ο Γ.Καμίνης στο Πνευματικό Κέντρο

Άμεση απελευθέρωση-απαλλαγή από τις κατηγορίες των 15 προαχθέντωνΟ κατήφορος της Δημοτικής Αρχής Γ.Καμίνη δεν έχει τέλος με την μήνυση κατά 15 αλληλέγγυων και αστέγων και την επίθεση των ΜΑΤ για να εκκενωθεί το κλειστό καφενείο του Πνευματικού Κέντρου στο οποίο μπήκαν διεκδικώντας ανθρώπινη αντιμετώπιση για όλους τους αστέγους. Με τα ΜΑΤ είχε αντιμετωπίσει συνέντευξη τύπου έξω από την Εστία Αθηνών διότι είχε πληροφορίες ότι οι άστεγοι θα έκαναν κατάληψη! 
Αντί ο Δήμαρχος της Αθήνας να περπατήσει στους δρόμους της πόλης και να αντιληφθεί το υπαρκτό πρόβλημα περιμένει μέσα στο ζεστό γραφείο του στην Λιοσίων 22 να περάσει η κακοκαιρία και να θαφτούν οι ευθύνες οι δικές του και του προηγούμενου Δημάρχου Ν.Κακλαμάνη για την ανυπαρξία κοινωνικής πολιτικής για τους αστέγους.
Μόνο κάτω από την διαρκή κινητοποίηση ομάδας ακτιβιστών αναγκάστηκε να κρατήσει ανοικτό το Γήπεδο Ρούφ ενώ χρειάστηκαν πιέσεις για να μπει θέρμανση. 
ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ κρατάει κλειστό το Ξενοδοχείο των Φτωχών-Εστία Αθηνών στην Πατησίων 221, «τρίτη δομή στέγασης» σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΚΥΑΔΑ. 
Την ίδια ώρα στις Λέσχες Φιλίας ελάχιστοί φιλοξενήθηκαν σε συνθήκες όπου ακόμη και οι γέροντες που φιλοξενούνται καθημερινά αναγκάστηκαν να παραμείνουν στα δικά τους κρύα σπίτια! Στην οδό Κίου βρέθηκε εξαρτημένος άστεγος που πήρε τη δόση του ενώ κινητοποιήθηκε ο ΟΚΑΝΑ και αστυνομικές δυνάμεις για την απομάκρυνση του. Η πρόβλεψη για τις ανάγκες των αστέγων φαίνεται ότι δεν πατάει σε κανένα σχεδιασμό. 
Αποθηκεύονται προσωρινά και ατάκτως άστεγες ψυχές, να ποια είναι τα έκτακτα μέτρα του Δημάρχου Καμίνη που τα είχε βάλει και αυτά στο πάγκο των περικοπών του σφαγείου του Μνημονίου. 
Στους χτυπημένους με ρόπαλα των ΜΑΤ από την επίθεση των ΜΑΤ ήταν και ένας εργαζόμενος του ΚΥΑΔΑ. Οι εργαζόεμνοι συνολικά του Δήμου της Αθήνας έχουν δώσει αγώνα για να υπερασπίσουν τις κοινωνικές δομές με αποκορύφωμα την κατάληψη του Δημαρχείου όταν ο Δήμαρχος απείλησε να απολύσει πάνω από δύο χιλιάδες συμβασιούχους. Είναι ώρα οι εργαζόμενοι να εμποδίσουν τον αυταρχικό κατήφορο του Δημάρχου που προσβάλλει την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά κάθε εργαζόμενου και νέου που βλέπει στους άστεγους την χρεοκοπία ενός συστήματος και μιας κυβερνητικής πολιτικής που πετάει εκατομμύρια στη φτώχεια και την ανεργία. Την ίδια ώρα πρέπει να εμποδίσουμε το αυταρχισμό μιας κυβέρνησης που έχει φασίστεςς στα Υπουργεία και κραυγάζουν κάθε τόσο για την καταστολή της αντίστασης κινήματος. 
Απαιτούμε να ανοίξει τώρα η Εστία Αθηνών στη Πατησίων 221 και να επιταχθούν κλειστά ξενοδοχεία για την στέγαση των αστέγων. 
Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις σε βάρος των αστέγων και των αλληλέγγυων.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
"Ανοιχτή Πόλη"

Δώστε στέγη στους άστεγους

— Δημοσιεύτηκε 01/02/2012

Ένα ακόμα ολίσθημα του κ. Καμίνη. Με μήνυση και με ΜΑΤ αντιμετώπισε την ανάγκη να στεγαστούν άνθρωποι που βρίσκονται στο δρόμο μετά το άνοιγμα άδειου χώρου στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην Ακαδημίας.

Η επισήμανση μας ότι η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τα προβλήματα της πόλης με κοινωνικό φόβο και με αντιδημοκρατική συμπεριφορά επαληθεύεται συνεχώς.

Για μια ακόμα φορά επισημαίνουμε ότι με εξαγγελίες μέτρων τα προβλήματα της πόλης δεν επιλύονται , έχουμε τονίσει ότι χρειάζονται άμεσα μέτρα ανακούφισης της κοινωνικής εξαθλίωσης.


Καλούμε τη δημοτική αρχή να αποσύρει την μήνυση και να δώσει λύσεις για τους άστεγους 

Πηγή: Ανοιχτή Πόλη

Στο σημείο και η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη, η οποία δηλώνει: “Αυτή τη στιγμή, αυτό που ζήσαμε δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την κοινωνική αναλγησία και της ίδιας της δημοτικής αρχής του Δήμου Αθηναίων. Είναι δυνατόν να υπάρχουν δημόσια και δημοτικά κτίρια κλειστά και να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι σχεδόν πεθαίνουν από το κρύο και να στέλνει την αστυνομία για να βγάλει τους ανθρώπους που κρυώνουν από το κτίριο;”


Σε συμβολική απάντηση στον δήμαρχο, οι anonymous έριξαν το site του Δήμου Αθηναίων.

Απο συνήγορος του πολίτη, διώκτης αστέγων.

Πηγή: //ΠαραλληλοΓράφος//


Συγκεντρωση εξω από το Α.Τ. Εξαρχειων για τις προσαγωγες αστεγων
Ρεπορτάζ – βίντεο: Κωστής Αποστολόπουλος – Γεράσιμος Χιόνης

Πηγή: tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου