Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Δρ David Kear: Ο κορυφαίος επιστήμονας της Nέας Zηλανδίας περιγράφει την "Πλανητική Υπερθέρμανση" ως ψευδοεπιστήμη






















Η Γκρέτα Τούνμπεργκ συναντά τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, Σεπτέμβριος 2019 [1]

Πηγή: stovouno.org 26.1.2019

Πρωτότυπος τίτλος:  Top NZ Scientist Describes “Global Warming” as Pseudo-Science

Η μετάφραση έγινε από το blog "για την κοινωνική αριστερά".

Κορυφαίος επιστήμονας της NZ περιγράφει την "Πλανητική Υπερθέρμανση" ως ψευδοεπιστήμη


Η διαδεδομένη εμμονή με την Παγκόσμια-Θέρμανση-Κλιματική-Αλλαγή, σε αντίθεση με όλα τα πραγματολογικά στοιχεία, είναι επιεικώς απίστευτη. (Δρ David Kear)

Ο Δρ David Kear είναι πρώην Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Νέας Ζηλανδίας (DSIR - ΤΕΒΕ-ΝΖ) - ως τέτοιος θα θεωρούνταν ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες της Νέας Ζηλανδίας. Δημοσιεύει για τη στάθμη της θάλασσας από τη δεκαετία του 1950.
Το 2013 ο Δρ Kear παρουσίασε ένα φυλλάδιο στο οποίο εξέθεσε τις απόψεις του σχετικά με το  σχέδιο για το κλίμα των παγκοσμιοποιητών. Στο φυλλάδιο ο Δρ Καρς περιγράφει:
·         την εμπειρία του με την Διεθνή Επιτροπή των ΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή
·         Τη διεφθαρμένη επιστήμη πίσω από την αφήγηση της Παγκόσμιας Θέρμανσης
·         Τη διεφθαρμένη επιστήμη πίσω από τους ισχυρισμούς της αύξησης της στάθμης της θάλασσας
·         τη δαιμονοποίηση από τους "Πλανητικούς Θερμαντιστες" του "ουσιώδους και αθώου αερίου, του διοξειδίου του άνθρακα".
·         πώς τα συμβούλια παίρνουν αποφάσεις καθορισμού ζωνών και άλλες καθαρά για να ικανοποιήσουν μια εσφαλμένη αφήγηση, αδιαφορώντας πλήρως για τα στοιχεία

Σκεφτείτε πλανητικά, ενεργήστε τοπικά (Πιασάρικο σύνθημα των ΗΕ) Ο Δρ Kear περιγράφει πώς τα τοπικά συμβούλια αγνοούν τα επιστημονικά στοιχεία για να ικανοποιήσουν μια ατζέντα που τους επιβλήθηκε από πάνω. Ασχέτως αν επιστήμονες, μηχανικοί, τοπικοί παρατηρητές, όλοι, δείχνουν ότι η θάλασσα δεν σηκώνεται, ή ακόμα και υποχωρεί -όταν ένα συμβούλιο αποφασίσει επί μιας πολιτικής που υποθέτει ότι η θάλασσα σηκώνεται, το συμβούλιο είναι αμετακίνητο και λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με τον καθορισμό ζωνών και οικοδομικών κανονισμών  σε αυτή τη βάση.
Τέτοιες πολιτικές θα εφαρμόζονται ομοίως τόσο στις παράκτιες όσο και στις μη-παράκτιες περιοχές, συμβάλλοντας έτσι στην εκπλήρωση των στόχων της Ατζέντας 21 για την τελική εξάλειψη των μικρών πόλεων και των χωριών και για τη μετακίνηση των ανθρώπων σε «βιώσιμες» μεγαπόλεις.
Το κείμενο του Δρ Kear αναπαράγεται εδώ στο σύνολό του με ελάχιστες αλλαγές στη μορφή.

ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ή ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ

ΑΛΛΑΓΗ

[η ΜΗ-ΥΠAΡΧΟΥΣΑ, απίστευτα δαπανηρή,

ΑΠΕΙΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ,

περιλαμβανομένων των ΕΓΓΟΝΙΩΝ ΜΑΣ]


του David Kear, 34 West End, Ohope, Whakatane, NZ

(πρώην Γεν. Διευθυντής, NZ DSIR, σύμβουλος των Ηνωμένων Εθνών & γεωεπιστήμων του Νότιου Ειρηνικού)

 

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η "Κλιματική Αλλαγή" έχει γίνει ένα σημαντικό διεθνές θέμα - σχεδόν θρησκεία. Ξεκίνησε ως "Πλανητική Υπερθέρμανση".
Τόσοι πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών και των "ειδησεογράφων", φαίνεται να έχουν συγκλονιστεί από αυτήν, και έχουν οδηγήσει τους άλλους να πιστέψουν και να ακολουθήσουν το δόγμα.
Έχει υποστηρίξει μια εκτεταμένη διεθνή συνεργασία, η οποία μπορεί μόνο να ήταν  καλή.
Ωστόσο, το κόστος της "Καταπολέμησης του άνθρακα" είναι υπερβολικά υψηλό ενώ το χρέος και οι οικονομικές συνέπειες μεταφέρονται στους σημερινούς πολίτες και, ακόμη χειρότερα, στις μελλοντικές γενιές, συμπεριλαμβανομένων όλων των εγγονιών μας.
Αυτό το φυλλάδιο επιχειρεί να εγείρει, στο μυαλό των πολιτών, ερωτήσεις σχετικά με τα τεράστια ποσά χρημάτων και προσπάθειας που χάνεται σε αυτό το θέμα.
Έχει γερές βάσεις; Θα κάνει "καλό" ή "κακό" για τους κοινούς πολίτες; Αυτοί που την προωθούν αξίζουν την προσοχή μας;
Αυτό το φυλλάδιο υποδηλώνει ότι η Πλανητική-Υπερθέρμανση-ή-Κλιματική-Αλλαγή, όπως προτείνεται από τους "Πλανητικούς Θερμαντιστές" δεν έχει νόημα. Εσείς, ως αναγνώστης, πρέπει να το κρίνετε για τον εαυτό σας - να μην βοηθήσετε τον συγγραφέα αυτού του φυλλαδίου, αλλά να βοηθήσετε εσάς και την οικογένειά σας.
Νομίζετε ότι αφού διαβάσετε όλα αυτά ότι οι υποστηρικτές είναι απολύτως αξιόπιστοι;
Θα έπρεπε να προσθέσετε τη φωνή σας με εκείνων εναντίον της ή τουλάχιστον να μιλήσετε στους συμβούλους και τους βουλευτές σας και να δείτε πώς αισθάνονται;



Η ΑΡΧΑΙΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΟΠΤΙΚΗ
Το κλίμα της Γης μας είναι πάρα πολύ μεταβλητό και τα αρχεία δείχνουν σαφώς ότι πάντα ήταν έτσι. Ζώα και φυτά δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να δεχτούν ό,τι υπάρχει και να προσαρμόσουν τη ζωή με τρόπους που ταιριάζουν καλύτερα. Η εξέλιξη έδωσε κάποια βοήθεια εισάγοντας την "Επιβίωση του πιο Προσαρμοσμένου"
Οι άνθρωποι βρήκαν νωρίς ότι η συζήτησή τους και η κατανόησή τους βοηθήθηκαν από την πίστη σε κάποια ξένη πηγή που ήταν η αιτία των καταγεγραμμένων αλλαγών του κλίματος - ίσως με θεϊκή δύναμη. Αυτό το φυλλάδιο χρησιμοποιεί τη "Μητέρα Φύση" σε αυτόν τον ρόλο για να αποφύγει μακροσκελείς εξηγήσεις.
Οι άνθρωποι ανακάλυψαν ότι θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις κλιματικές επιπτώσεις με τα κτίρια, τα ρούχα και τα λοιπά, ακόμη και να δημιουργήσουν «μικροκλίματα» μέσω ανεμοφρακτών, εκκαθάρισης δασών, τεχνητών λιμνών, καύσης ορυκτών καυσίμων και των υπόλοιπων. Ωστόσο, κανείς δεν πίστευε αρχικά ότι ο άνθρωπος μπορούσε να αλλάξει τις βασικές επιρροές στο κλίμα μας - τον Ήλιο, την περιστροφή της Γης μας, τη συνολική ποσότητα του νερού του Πλανήτη μας και τα υπόλοιπα. Η Μητέρα Φύση είναι σε θέση να αλλάξει όλα αυτά τα πράγματα (και το κάνει για περίπου 3.000.000.000 χρόνια), αλλά εμείς όχι.

Η ΝΕΑ ΠΙΣΤΗ – ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Εισαγωγή
Αυτή η αρχαία και αποδεκτή άποψη τροποποιήθηκε στο μυαλό κάποιων ανθρώπων τους οποίους ονομάζω "Πλανητικούς Θερμαντιστές". Δεν έχω ακούσει τίποτε πειστικό για τη λεγόμενη "Επιστήμη" τους. Αλλά αυτό που δημοσιεύουν με πείθει ότι είναι κοντά στην ανοησία. Οι πιο πειστικές αποδείξεις εναντίον της προέρχονται κυρίως από τους ίδιους τους Πλανητικούς Θερμαντιστές.
Σε αυτό το φυλλάδιο, οι πεποιθήσεις της "Πλανητικής Υπερθέρμανσης" και της "Κλιματικής Αλλαγής" έχουν κεφαλαία αρχικά. Αυτό αντιτίθεται στη φυσική αύξηση της θερμοκρασίας ή τη φυσική αλλαγή του κλίματος - που υποδεικνύεται με μικρά αρχικά. Η ιδέα μιας ανθρώπινης αιτίας είναι πολύ μικρότερη των 300 ετών.

Το ενδιαφέρον μου για την αλλαγή του κλίματος και της στάθμης της θάλασσας
Κατά τη διάρκεια μιας έρευνας πεδίου για μια διδακτορική διατριβή βρήκα εκτεθειμένο παράκτιο μαλακό ψαμμίτη στο Ohuka Creek, νότια του Port Waikato. Υπήρχαν απολιθώματα θαλάσσιων οστρακοειδών του Πλειόκαινου κάτω από ένα εκτεταμένο οριζόντιο επίπεδο κλινοστρωμνής. Πάνω από αυτό το επίπεδο υπήρχαν περισσότερα απολιθώματα, αλλά από φίλα της δροσιάς φυτά(a). Ένα δάκτυλο θα μπορούσε να δείξει την ακριβή θέση της απότομης αλλαγής προς το ψυχρότερο κλίμα κατά την έναρξη της πρώτης από τις παγκόσμιες Πλειστοκαινικές παγετωνοποιήσεις [Εποχές Παγετώνων]. Ο πάγος σχηματίστηκε ευρέως απολύτως σε βάρος του θαλασσινού νερού, και έτσι η στάθμη της θάλασσας έπεσε. Στο Ohuka, ο θαλάσσιος πυθμένας είχε γίνει ξηρά. Τέτοιες αλλαγές σπάνια παρατηρούνται σε μια αδιάκοπτη ακολουθία, οπότε το κατέγραψα σε επιστημονική δημοσίευση του 1957(b). Αυτό οδήγησε στην ένταξή μου σε έναν ανεπίσημο παγκόσμιο Όμιλο που ερευνούσε τα μεταβαλλόμενα επίπεδα της θάλασσας.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον τότε αφορούσε το ρυθμό αύξησης της στάθμης της θάλασσας καθώς η Γη θερμαινόταν, ακολουθώντας την "Μικρή Εποχή των Παγετώνων". Αυτή η δροσερή περίοδος, από περίπου το 1500 έως το 1700 μ.Χ., σταμάτησε την οινοποιία στην Αγγλία και την συγκομιδή της κολοκασίας (taro) στη Νέα Ζηλανδία. Ο Όμιλός μας καθόρισε την αύξηση της στάθμης της θάλασσας σε πολλές διαφορετικές περιοχές του κόσμου, από τις ευρέως διαθέσιμες ενδείξεις των μετρητών παλίρροιας (λιγότερο μεταβλητές από εκείνες των θερμομέτρων). Ο μέσος όρος για όλους εμάς ήταν 125 mm/αιώνα ("125" εδώ). Ως εκ τούτου, θα χρειαστούν 8 αιώνες για να αυξηθεί η στάθμη της θάλασσας σε 1m - μη σοβαρή απειλή για εμάς.

Η Αυγή της Υπερθέρμανσης του Πλανήτη
Ακολούθως συμμετείχα σε πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια που εκπροσωπώντας το DSIR, NZ (ΤΕΒΕ-ΝΖ) ή Κράτη του Ειρηνικού. Σημείωσα ότι οι λέξεις "Πλανητική Υπερθέρμανση" εμφανίζονταν όλο και περισσότερο στους τίτλους ανακοινώσεων και διαισθανόμουν όλο και περισσότερους θιασώτες. Οι τελευταίοι το 1985. Σε αντίθεση με τις περισσότερες από αυτές τις συναντήσεις, όπου την τελευταία ημέρα δημοσιεύεται ένα ανακοινωθέν που συνοψίζει τα επιτεύγματα, τα πλήρη αποτελέσματα αυτής καθυστέρησαν για περισσότερο από 2 χρόνια.
Όταν εμφανίστηκαν (πρώτη σελίδα του NZ Herald, δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα του 1987) μια Παγκόσμια Διακήρυξη περιλάμβανε το ότι «οι Υπερπόντιοι Επιστήμονες εκτιμούν ότι οι θάλασσες γύρω από τη Νέα Ζηλανδία θα ανυψωθούν έως 1,4m τα επόμενα 40 χρόνια». Το άρθρο αυτό επικεντρώθηκε στα τεράστια επακόλουθα προβλήματα που προκλήθηκαν από το δικό μας διοξείδιο του άνθρακα (CO2), αλλά δεν έδωσε επαρκή επιστημονική υποστήριξη. Αυτός ο ρυθμός αύξησης ισοδυναμούσε με 3.500 mm/αιώνα, 28 φορές ταχύτερος από τους 125. Ως εκ τούτου, το αγνοήσαμε ανοήτως, πιστεύοντας ότι κανείς δεν θα μπορούσε να το πιστέψει. Αλλά ο κόσμος πίστεψε, και γεννήθηκε η οφθαλμαπάτη της Πλανητικής Υπερθέρμανσης. Αν τα 3.500, ήταν αληθινά, η στάθμη της θάλασσας θα έπρεπε να έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 1 μ σήμερα - δεν έχει, και ούτε καν πλησίασε.
Αυτό έδειξε αδιαμφισβήτητα ότι εκείνοι οι "Υπερπόντιοι Επιστήμονες" δεν ήταν αληθινοί επιστήμονες. Αγνόησαν έναν σημαντικότατο βασικό κανόνα της αληθινής επιστήμης "Ου δημοσιεύσετε Επιστήμη χωρίς πρώτα να την ελέγξετε”. Ένας έλεγχος σε σύγκριση με τους μετρητές της παλίρροιας θα έδειχνε πόσο λάθος ήταν τα 1,4 m σε 40 έτη. απλά δεν έκαναν τον κόπο να ελέγξουν. Αυτό ήταν ένα Πρώτο Σοβαρό Σφάλμα .

Κοροϊδεύοντας τον Κόσμο
Οι “Πλανητικοί Θερμαντιστές” συνέχισαν με τη χρήση της ψευδοεπιστήμης και έκαναν περαιτέρω προβλέψεις. Ευνόητα και όλες αυτές αποδείχτηκαν λανθασμένες. Σε συνέδρια άρχισα να ακούω, ανεξάρτητα από την εμπλεκόμενη επιστήμη, όταν ένας ομιλητής επιθυμούσε να "θάψει" κάποια επιστημονική ιδέα ή έρευνα, δήλωνε αυστηρά το συμπέρασμα και το συμπλήρωνε "Ακριβώς όπως η Υπερθέρμανση του Πλανήτη". Σαφώς και οι “Πλανητικοί Θερμαντιστές” το άκουγαν επίσης. Δεν άλλαξαν την ψευδοεπιστήμη τους, αλλά άλλαξαν έξυπνα το όνομα σε «Κλιματική Αλλαγή». [Κανείς μπορεί να διαψεύσει τη θέρμανση, αλλά οι λέξεις αλλαγή του κλίματος δεν μπορούν να αποδειχθούν λάθος].
Τα Ηνωμένα Έθνη ενδιαφέρθηκαν - η μεγάλη άνοδος της στάθμης της θάλασσας θα μπορούσε να προκαλέσει όλεθρο σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου ή νησιωτικές συστάδες. Δημιούργησαν μια Διακυβερνητική Ομάδα για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC - ΔΟΑΚ/ΗΕ) και κάλεσαν τα έθνη να στείλουν αντιπροσώπους. Δεν προκάλεσε έκπληξη το ότι αυτοί που επιλέχθηκαν ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου “Πλανητικοί Θερμαντιστές”, επειδή γνώριζαν σαφώς κάτι γι 'αυτό. Αλλά για να τους το πιστώσουμε, τα μέλη της Επιτροπής ενήργησαν λίγο περισσότερο σαν αληθινοί επιστήμονες από ό,τι πριν.
Αποδέχτηκαν ότι το "1,4 m σε 40 έτη" ήταν λάθος και το επανεκτίμησαν σε "0,49 μ. το 2100", [στρογγυλεμένα έναν αιώνα μπροστά]. Έτσι έπεσαν τα 3.500 σε 500 mm /αιώνα - στο 14% του αρχικού. Η αιτία παρέμεινε αμετάβλητη - οι εκπομπές CO2 στην ατμόσφαιρα. Σε καμία άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα οι εμπλεκόμενοι δεν θα διατηρούσαν την πίστη τους όταν το πιο κρίσιμο εμπλεκόμενο στοιχείο βρέθηκε 86% λάθος από τους ίδιους. Αυτό ήταν ένα Δεύτερο Σοβαρό Σφάλμα.
Παρόλα αυτά, ο Κόσμος είχε εξαπατηθεί. Οι πολιτικοί μπορούσαν να υποσχεθούν ότι θα μας σώσουν από τις συνέπειες και τα ΜΜΕ είχαν μια ατέρμονα "Τιμητική". Οι άνθρωποι δεν το πίστευαν κατ’ ανάγκη, αλλά δεν είχαν το κουράγιο να διακινδυνεύσουν το να επαληθευτεί και το ότι θα έπρεπε να επωμιστούν τις τρομερές συνέπειες που τόσο βίαια τους είχαν υποσχεθεί.

Τα νέα λάθη
Η νέα τιμή των "0,49 μ. περί το 2100" έγινε ευρέως αποδεκτή. Στη Νέα Ζηλανδία τα Υπουργεία, όπως το Διατήρησης (Άγριας Ζωής) και το Περιβάλλοντος και τα Περιφερειακά Συμβούλια, έδωσαν οδηγίες στα Επαρχιακά Συμβούλια να λαμβάνουν πλήρως υπόψη τον κίνδυνο που το "0,49" συνεπάγεται για μια αύξηση της στάθμης της θάλασσας έως το 2100. Τα Συμβούλια έπρεπε να τον αντιμετωπίσουν όπως το σεισμό και τον ηφαιστειακό κίνδυνο. Ωστόσο, αυτή η τιμή "0,49" δεν αντέχει στην απλούστερη επιστημονική διερεύνηση.
Πρώτον, ο ρυθμός είναι τέσσερις φορές πιο γρήγορος από την τρέχουσα άνοδο της στάθμης της θάλασσας, όπως δείχνουν οι περιφερειακοί, ευρέως διαθέσιμοι μετρητές παλίρροιας· δεύτερον, δεν δόθηκε καμία αιτιολογία για τον τετραπλασιασμό της τιμής και τρίτον, η καλή επιστήμη ερμηνεύει το "0.49" με αυτή την έννοια ως σκόπιμα διαφορετικό από το 0.48 και το 0.50. Έτσι, αυτό ισχυρίζεται ότι όσοι καθορίζουν αυτή την τιμή γνωρίζουν, σίγουρα, που η στάθμη της θάλασσας θα είναι με ±5mm σε έναν αιώνα μπροστά. Αυτό ήταν, και είναι, προφανώς παράλογο
Αυτά ήταν το Τρίτο, Τέταρτο και Πέμπτο λάθος.

Περαιτέρω Καταδικαστικές Αποκαλύψεις
Τα Ηνωμένα Έθνη με διόρισαν προσωπικά στην UNCSTD (ΗΕΕΕΤΑ), Επιτροπή η οποία βοηθά τις μικρές χώρες όσον αφορά τις ικανότητές τους στην Ανάπτυξη της Επιστήμης και της Τεχνολογίας. Τρεις από εμάς θα πήγαιναν σε μια κεντρική πόλη για να συζητήσουν και να συζητήσουν τις επιλογές τους με αντιπροσώπους από τις περιφερειακές χώρες. Σε μια περίπτωση συναντηθήκαμε στην Πράγα, για να βοηθήσουμε χώρες και από τις δύο πλευρές του "Σιδηρού Παραπετάσματος". Ενώ ήμασταν εκεί, προσκληθήκαμε να επισκεφτούμε το μοναδικό στον κόσμο "Ινστιτούτο για την Υπερθέρμανση του Πλανήτη". Ιδρύθηκε και χρηματοδοτήθηκε απίστευτα από τις ΗΠΑ και τη Σοβιετική Ένωση από κοινού, στην κορύφωση του "Ψυχρού Πολέμου", σε μια προσπάθεια να χρηματοδοτήσουν κάτι "για το καλό της Ανθρωπότητας" και όχι "για εξοπλισμούς". Μερικοί από το προσωπικό της ίσως είχαν παρακολουθήσει το συνέδριο του 1985 και συνέβαλαν στη δημιουργία της Παγκόσμιας Διακήρυξης του 1987.
Βρήκα την ευκαιρία να ζητήσω να δω αντίγραφα των εγγράφων που είχαν προσκομιστεί στη συνάντηση του 1985 στην ουδέτερη Αυστρία. Πολλοί συμμετέχοντες έφεραν τις εκτιμήσεις τους για άνοδο της στάθμης της θάλασσας λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Οι τιμές, μετατρεπόμενες σε mm/αιώνα, κυμαίνονταν από 500 κατ’ ελάχιστο έως 3500 κατά μέγιστο. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως για να διασφαλιστεί ότι η Παγκόσμια Διακήρυξη του 1987 είχε τον μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο, δημοσίευσαν τη μέγιστη αξία - παραβιάζοντας τον πιο ιερό κανόνα της αποδεκτής επιστήμης Ου δημοσιεύσετε στοιχεία για νομισματικό, πολιτικό ή προσωπικό κέρδος που δεν είναι σαφείς μη-προκατειλημμένες μη-διογκωμένες αλήθειες.
Το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε το "έως" θα μπορούσε να επιτρέπεται σε μη επιστημονικούς τομείς, αλλά όχι στην Επιστήμη. Εάν τα Παγκόσμια Μέσα είχαν στρεβλώσει το μήνυμα, οι Θερμαντιστές θα έπρεπε αμέσως να έχουν αρνηθεί όποιο λανθασμένο ισχυρισμό και εξασφαλίσει ότι η κατάλληλη δήλωση πήρε ίση δημοσιότητα. Χρησιμοποιώντας μια μέγιστη τιμή για το μεγαλύτερο αποτέλεσμα ήταν το Έκτο (και Χειρότερο) Σοβαρό Σφάλμα.

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΠΙ ΤΟΥ  ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΓΝΟΗΘΗΚΑΝ

Η επιστήμη του 19ου αιώνα έθεσε μια σημαντική ερώτηση. Γιατί η μέση θερμοκρασία της Γης μας είναι σημαντικά υψηλότερη από αυτή που υπολογίστηκε από τους τότε πρόσφατους προσδιορισμούς της απόστασης του Ήλιου μας και της ακτινοβολίας του; Γνωρίζοντας τα ενδιαφέροντα μου για το κλίμα, οι βιβλιοθηκονόμοι DSIR μου βρήκαν μια γερμανική έκδοση που απαντούσε στο γρίφο νωρίς. Είχε σκανδιναβούς συγγραφείς, αν θυμάμαι καλά. Η απάντησή τους ήταν ότι το CO2 στην ατμόσφαιρά μας δρα σαν γυαλί σε ένα θερμοκήπιο. Και οι δύο αλλάζουν την οπτική φυσική φύση των υπέρυθρων ακτίνων του Ήλιου [που φέρνουν τη ζεστασιά σε εμάς] έτσι ώστε να μπορούν να εισέλθουν, αλλά δεν μπορούν να φύγουν. Έτσι, ζεσταινόμαστε από τη θερμότητα που παγιδεύεται κάτω από το CO2 μας. όπως το θερμοκήπιο κάτω από το γυαλί του.
Εικάζω ότι οι “Πλανητικοί Θερμαντιστές”, μαζί με τον Al Gore, σημείωσαν σωστά ότι το CO2 μας κρατά ζεστό, αλλά σκέφτηκαν εσφαλμένα ότι κάτι περισσότερο θα μας έκανε πιο ζεστό. Η αναλογία με το γυαλί είναι σημαντική. Τα πειράματα καλλιεργειών εδώ και πολύ καιρό διαπίστωσαν ότι περισσότερο (παχύτερο) γυαλί δεν προκαλεί περισσότερη θέρμανση, επομένως δεν την προκαλεί πιθανότατα ούτε περισσότερο CO2. Η επίδραση είναι σαν αυτή των πολωτικών γυαλιών οράσεως, όπου η αλλαγή λαμβάνει χώρα καθώς το φως αρχίζει να διέρχεται από τους φακούς. Το πάχος δεν έχει καμία διαφορά. Η πόλωση είναι είτε 100%, είτε καθόλου. Μια σύμπτωση συγχρόνισε το τέλος της Μικρής Εποχής των Παγετώνων με την έναρξη της Βιομηχανικής Επανάστασης. Οι Θερμαντιστές καταλόγισαν την αδιαμφισβήτητη θέρμανση στην τελευταία - αγνοώντας τα τεκμήρια του θερμοκηπίου.

ΤΟ ΝΕΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

NIWA
Το Εθνικό Ινστιτούτο Νερού και Ατμοσφαιρικών Ερευνών (NIWA - ΕΙΝΑ) διατηρεί τα κλιματικά αρχεία της Νέας Ζηλανδίας. Έχει ιστορικό στο να πείθει τις διαδοχικές κυβερνήσεις ότι η Παγκόσμια Θέρμανση και η Κλιματική Αλλαγή είναι και οι δύο πραγματικές. Συχνά ενθάρρυνε τα πρωτοσέλιδα των μέσων όπως το "Γινόμαστε Θερμότεροι", όταν κάποιο θέμα ειδήσεων υποδήλωνε υψηλότερη θερμοκρασία. Η επιστήμη εξελίσσεται με νέες έννοιες και ιδέες που δημοσιεύονται ελεύθερα προς επιστημονική διερεύνηση. Αυτή μερικές φορές χρειάστηκε αιώνες για να ολοκληρωθεί. Παρόλο που δεν συμφωνώ με κάποιες απόψεις της NIWA, είναι σωστό να προβληθούν για συζήτηση, όπως σε αυτό το φυλλάδιο.
Μία ανακοίνωση (...που ασφαλώς προερχόταν από την NIWA) ήταν πολύ σημαντική για μένα και όλους τους πολίτες και τιμά την ίδια την NIWA. Στο τέλος του 2007, δήλωσε ότι η δεκαετία που μόλις τελείωνε ήταν η πιο ζεστή από την έναρξη των αρχείων της Νέας Ζηλανδίας. Η ανακοίνωση πρόσθετε ότι, από αυτά τα 10 χρόνια, το 1998 ήταν το θερμότερο από τότε που ξεκίνησαν τα αρχεία. Ήμουν ευγνώμων στην NIWA και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το 2007 δεν ήταν θερμότερο από το 1998 και πιθανότατα πιο δροσερό. Θα μπορούσα λοιπόν να υποθέσω ότι η αύξηση της θερμοκρασίας στο ρυθμό 125 ολοκληρώθηκε το 1998. Σε στρογγυλεμένες τιμές, η Μικρή Εποχή των Παγετών διήρκεσε περίπου 200 χρόνια. Δεν θα υπήρχε καμία σύγκρουση με την αποδοχή ότι η ακόλουθη αύξηση της θερμοκρασίας θα πρέπει ομοίως να διαρκέσει περίπου 200 χρόνια.

Όπως πάντα στην Επιστήμη, επιδιώκεται επιβεβαίωση όποτε είναι δυνατόν. Έχω δει πολλά στοιχεία που οδηγούν στην ίδια άποψη "χωρίς θέρμανση από το 1998". Το καλύτερο ήταν μια γραπτή συζήτηση στο Imperial Engineer του φθινοπώρου του 2008. [Αυτό το επιστημονικό περιοδικό παράγεται για πτυχιούχους μηχανικούς του Imperial College, Λονδίνου - αναμφισβήτητα το κορυφαίο πανεπιστήμιο της μηχανικής του ΗΒ.] Η συζήτηση αφορούσε το αν οι άνθρωποι ευθύνονται για τις τρέχουσες αλλαγές κλίμα. Η καθ. Joanna Haigh κατέκρινε τους ανθρώπους, ο Λόρδος Monckton κατέκρινε τη Μητέρα Φύση. Το μόνο σημείο στο οποίο συμφώνησαν και οι δύο ήταν ότι δεν υπήρχε θέρμανση από το 1998. Αυτό επιβεβαίωσε απόλυτα τη δήλωση της NIWA, μαζί με αρκετές παρεμφερείς δηλώσεις.
Το συμπέρασμά μου είναι ότι η θέρμανση από το τέλος της Μικρής Εποχής των Παγετώνων είναι πλέον σχεδόν σίγουρα τελειωμένη. Αυτό υποστηρίχθηκε περαιτέρω από την κυκλοφορία του NIWA στα τέλη του 2012, σχετικά με τον Ανατολικό Κόλπο του Plenty. Η έκθεσή τους έλεγε ότι το 2012 ήταν ξηρότερο και πιο κρύο από το 2011. Οι πολίτες παρατηρούν επίσης ότι η θέρμανση φαίνεται να έχει τελειώσει. Οι εποχές του σκι διευρύνθηκαν, οι χειμερινές εστίες χρειάζονται νωρίτερα και μερικοί από εμάς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό έχουν ερωτηθεί από εκείνους του Κουίνσλαντ, ακόμα και της Χαβάης, αν εμείς στη Νέα Ζηλανδία αισθανόμαστε ψυχρότερα γενικά - όπως αυτοί. Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το κλίμα της Νέας Ζηλανδίας δεν έχει θέρμανση από το 1998.

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Αστρονομικό Κόστος Σημαντικών Μέτρων για την Καταπολέμηση μιας Ανυπόστατης Απειλής:
Οι πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης έχουν ακούσει τους υποστηρικτές της Πλανητικής-Υπερθέρμανσης-Κλιματικής-Αλλαγής αλλά δεν φαίνεται να έχουν κάνει καμία κριτική αξιολόγηση όλων αυτών. Ίσως ήταν μπερδεμένοι από τους “Πλανητικούς Θερμαντιστές” που ονόμαζαν συνεχώς εαυτούς και συνεργάτες ως "Επιστήμονες". Όπως έχει αποδειχθεί, αυτοί οι άνθρωποι αγνόησαν τους βασικούς κανόνες της αληθινής επιστήμης. Το πολιτικό ακροατήριο και αυτό των μέσων ενημέρωσης πίστευαν αθώα τις δηλώσεις - οι οποίες περιείχαν σοβαρά λάθη.
Οι αθώοι της πολιτικής και των μέσων μαζικής ενημέρωσης παραπλανήθηκαν σοβαρά. Υποστήριξαν ευχαρίστως έργα για την καταπολέμηση της ανυπόστατης απειλής της Πλανητικής-Υπερθέρμανσης-Κλιματικής-Αλλαγής. Τα έργα ήταν περιττά επειδή δεν υπήρχε απειλή· εξαιρετικά δαπανηρά σε χρήμα χρόνο και προσπάθεια· γεμάτα επαίνους, όπου γελοιοποίηση άξιζε· παραπλανητικά για τα οφέλη και τις επιλογές· και πάνω απ’ όλα εκτρεπτικά από τα σημερινά πραγματικά προβλήματα.
Γεννήθηκε μια τεράστια διεθνής γραφειοκρατική βιομηχανία - με υπουργούς, κυβερνητικά τμήματα, εταιρικά τμήματα, ταξίδια, συνέδρια, συνθήκες, πιστώσεις άνθρακα και εμπορία άνθρακα και πάρα πολλά άλλα. Ακούστηκε συχνά η πρόκληση  ότι πρέπει να περιορίσουμε τις εκπομπές άνθρακα ή να θυσιάσουμε την ευημερία των εγγονιών μας. Στην πραγματικότητα, τα παιδιά αυτά φορτώνονταν με ένα γιγαντιαίο χρέος για να πληρώσουν για όσα περιέχονταν στα "αποτυπώματα άνθρακα" των Θερμαντιστών, συμπεριλαμβανομένων των μισθών και των δαπανών των πιο θορυβωδών υποστηρικτών.
Ίσως το πιο λυπηρό κομμάτι είναι ότι το ουσιώδες και αθώο αέριο, το διοξείδιο του άνθρακα, έχει δαιμονοποιηθεί και ποινικοποιηθεί. Είναι απαραίτητο για να δημιουργηθεί ανάπτυξη των φυτών χρησιμοποιώντας την χλωροφύλλη και την φωτοσύνθεση. Είναι επομένως απαραίτητο για την ίδια μας την ύπαρξη. Οι καλλιέργειες αναπτύσσονται καλύτερα σε μια εμπλουτισμένη με CO2 και θερμότερη ατμόσφαιρα, όταν θερμαίνονται από ένα παλιομοδίτικη κατακόρυφη σόμπα κηροζίνης. Αναδίδει "εκπομπές άνθρακα" που είναι πολύτιμες για όλους μας.

Κόστος και κίνδυνος Τοπικών Μέτρων για την καταπολέμηση της Ανυπόστατης Απειλής:
Οι τοπικές αρχές αναγκάστηκαν να υιοθετήσουν μέτρα για την καταπολέμηση της ανύπαρκτης απειλής. Χαρακτηριστικά έγιναν χάρτες που δείχνουν τη θέση της ακτογραμμής τώρα και το έτος 2100 με ενδιάμεσες ζώνες, υποθέτοντας ότι η στάθμη της θάλασσας θα αυξηθεί κατά 0,49 μέτρα τα επόμενα 100 χρόνια. Επαχθείς περιορισμοί έχουν ταχθεί στις ζώνες που έχουν καθοριστεί με αυτόν τον τρόπο.
Πολλές περιοχές έχουν τεράστιες ποσότητες άμμου που μεταφέρονται από ποταμούς προς την ακτή τους, που απελευθερώνονται από τη διάβρωση λόφων και βουνών, που αυξάνονται συνεχώς από τη Μητέρα Φύση. Η ακτογραμμή τους εκτείνεται σταθερά προς τη θάλασσα. Οι πολίτες σε αυτές τις περιοχές έχουν εδώ και καιρό παρατηρήσει (με έρευνες και φωτογραφίες) ότι η ακτογραμμή έχει καθαρή κίνηση προς τη θάλασσα. Αντίθετα πολλοί Σύμβουλοι επέβαλαν πίστη στο "0,49" που απαιτεί μετακίνηση προς την ξηρά ("πλημμύρα").
Τα Συμβούλια φαίνονται ανίκανα να δεχτούν τις συνεχείς και ηχηρές διαμαρτυρίες των πολιτών για όλα αυτά. Φαίνεται να αισθάνονται ότι οι ανώτερες αρχές επιμένουν ότι πρέπει να αγνοήσουν τέτοιες απόψεις. Δεν είναι μόνο (α) ο παραλογισμός των περιορισμών σχετικά με τον τόπο όπου μπορούν να ανεγερθούν σπίτια (μόνο στην ενδοχώρα ορισμένων γραμμών) κ.λ.π. ή (β) το αυξανόμενο κόστος για εκείνους που χτίζουν το πρώτο σπίτι τους. Στο άλλο άκρο της κλίμακας υπάρχουν επιβαλλόμενοι κίνδυνοι. μια απαίτηση για υψηλότερες στάθμες ορόφων, οδηγώντας σε περισσότερα σκαλιά, με περιττούς κινδύνους για την πτώση για τους ηλικιωμένους κατά τη χρήση τους.

Το γεγονός ότι η στάθμη της θάλασσας δεν ανέρχεται πλέον είναι ένας νέος επιπλέον παράγοντας που τα συμβούλια πρέπει να αγνοήσουν. Στο παράδειγμα της παραλίας Ohope, μια εξεταστική επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε από το Συμβούλιο, υποστήριξε την άποψη του Συμβουλίου σχετικά με την πλημμυρίδα προς την ξηρά. Αυτό απέρριψε τα πραγματολογικά στοιχεία όλων των πολιτών για καθαρή κίνηση προς τη θάλασσα για περιόδους που κυμαίνονταν από 50 έως 5.000 χρόνια. Το Συμβούλιο απέρριψε επίσης τη συμβουλευτική, που υποστήριζε την άποψη των Πολιτών, κάποιου που είχε εξαιρετικά προσόντα στη μηχανική και την επιστήμη και είχε μεγάλη και επιτυχημένη εμπειρία στην παράκτια εργασία.
Πολύ χειρότερα, οι διορισμένοι σύμβουλοι του Συμβουλίου έδωσαν μια πρόσθετη έκθεση βασισμένη σε κάθε παράκτια έρευνα για την οποία υπήρχε αρχείο. Έδειχνε μια "υποχώρηση της θάλασσας" [κίνηση προς τη θάλασσα του αιγιαλού, ή επισώρευση] στα μόνο τρία σημεία του Ohope, από 0,30-0,94 m/έτος σε 130 χρόνια, η οποία εξακολουθούσε να βρίσκεται σε εξέλιξη το 2008. Είναι σαφές ότι ούτε το Συμβούλιο ούτε η Επιτροπή δεν ασχολήθηκαν να διαβάσουν την κρίσιμη έκθεση, γραμμένη από χαίροντες ιδιαίτερης εκτίμησης συμβούλους, οι οποίοι είχαν διοριστεί για το έργο αυτό από το ίδιο το Συμβούλιο.
Η διαδεδομένη εμμονή με την Πλανητική-Υπερθέρμανση-Κλιματική-Αλλαγή, σε αντίθεση με όλα τα πραγματολογικά στοιχεία, είναι επιεικώς απίστευτη. Αυτό οδηγεί σε άδικη μεταχείριση ορισμένων πολιτών και σε ένα ογκώδη λογαριασμό για όλους, για πράγματα που είναι άχρηστα. Πότε οι πολίτες θα εξεγερθούν αποτελεσματικά ενάντια σε μια τόσο ανάλγητη αδιαφορία για τις παρατηρήσεις και τις επιθυμίες τους, από εκείνους που είναι ουσιαστικά οι εκλεγμένοι υπάλληλοί τους; Πότε οι δράστες θα εξετάσουν τη βάση της ιδεολογίας τους και θα συνειδητοποιήσουν ότι βασίζονται σε αστήρικτες μη επιστημονικές πεποιθήσεις, και όχι σε επιβεβαιωμένες, ευρέως διαθέσιμες έρευνες από πραγματικούς επιστήμονες που συμμορφώνονται με τα ηθικά πρότυπα του επαγγέλματός τους;

Αναφορές στο Kaawa-­‐Ohuka

α) Couper RA & McQueen DR 1954: Απολιθώματα Πλειοκαινικών και Πλειστοκαινικών φυτών της ΝΖ και η κλιματική ερμηνεία τους. Trans Roy Soc NZ 77 (3): 398-420
β) Kear D 1957: Στρωματογραφία της παράκτιας περιοχής Kaawa - Ohuka, Δυτικό Όκλαντ. NZ J Sci Tech Β 38 (8): 826-42
γ) Kear D 1963: Γεωλογία του Te Akau, West Auckland & περιφερειακές επιπτώσεις. Διδακτορική διατριβή, University of London. 2 τόμοι, 599 σελίδες (αντίγραφα σε βιβλιοθήκες του GNS, και του Λονδίνου, Auckland & Πανεπιστήμια Waikato).
ISBN 978--0--473--25154--3
Ιούλιος 2013
Βιογραφικό σημείωμα: Ο Δρ. David Kear έχει κατάρτιση γεωλογίας και μηχανικής, και είναι από το 1980 Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Νέας Ζηλανδίας. Είναι μέλος και πρώην Αντιπρόεδρος της Βασιλικής Εταιρείας της Νέας Ζηλανδίας , και πρώην Πρόεδρος της Γεωλογικής Εταιρείας της Νέας Ζηλανδίας. Ο Δρ Kear έχει πάνω από 100 δημοσιεύσεις επί της γεωλογίας της Νέας Ζηλανδίας και του Ειρηνικού, την ηφαιστιολογία και τους ορυκτούς πόρους. Δημοσιεύει για τη στάθμη της θάλασσας από τη δεκαετία του 1950.

Δείτε επίσης:
Ο Jamie Spry συγκρίνει την αλήθεια και το μύθο σε σχέση με τις «περιοχές ενδιαφέροντος» όπως τους πολικούς αιώνιους πάγους, τα επίπεδα της θάλασσας, το χιόνι, τους καύσωνες και το Great Barrier Reef - Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος.
More Than 1000 International Scientists Dissent Over Man-Made Global Warming Claims Περισσότεροι από 1000 διεθνείς επιστήμονες διαφωνούν με τις διεκδικήσεις για την υπερθέρμανση του πλανήτη (pdf):
Ο Marc Morano περιγράφει αιτήματα και υποβολές από τα έτη 2007-2010 που απευθύνονται στους ομοειδείς του Ban-Ki Moon, του Barack Obama, της Angela Merkel και του κοινού, υπογεγραμμένες από κορυφαίους επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τη Νέα Ζηλανδία.
Κλιματικός Σταθμός, Άλλος Ένας Διαφωνών: "Ο Δρ. Kear ενώνεται με πολλούς άλλους επιστήμονες που πρόσφατα διαφώνησαν δημοσίως με τους φόβους για το ανθρωπογενές κλίμα”.

Σχέδιο Αιτήματος για την Πλανητικη Υπερθέρμανση: 31.000 αμερικανοί επιστήμονες υπέγραψαν μια αναφορά ζητώντας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να απορρίψει τη συμφωνία για την υπερθέρμανση του πλανήτη στο Κιότο. Περιλαμβάνεται περίληψη της έρευνας αξιολογημένης από ομοτίμους.


















Σημειώσεις

[1] Εσύ και εγώ είμαστε ομάδα' - Το είπε ο Μπαράκ Ομπάμα στην 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ - Δείτε το βίντεο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου