Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Προδομένη Δημοκρατία – του Μίκη ΘεοδωράκηΠηγή: mikistheodorakis.gr

03.12.2016

Το πολίτευμά μας είναι Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Οι Πυλώνες-Θεσμοί, είναι οι εξής:

 • Βουλή (νομοθετική εξουσία)
 • Κυβέρνηση (εκτελεστική εξουσία)
 • Δικαστική εξουσία
 • Πρόεδρος Δημοκρατίας- Ρυθμιστής του Πολιτεύματος.

Το Σύνταγμα είναι η βάση. Από αυτό πηγάζουν τα Δικαιώματα και οι Υποχρεώσεις των Πολιτών.

Ο Πρόεδρος πρέπει να είναι η ασφαλιστική δικλείδα. Να ελέγχει εάν ισχύει η Συνταγματική Αρχή ότι η πλειοψηφία κυβερνά και η μειοψηφία ελέγχει.
Και έχει την υποχρέωση-δικαίωμα, σε περίπτωση που εκείνος θεωρεί ότι παραβιάζεται αυτός ο κανόνας, να διαλύει τη Βουλή και να προκηρύσσει εκλογές.

Όμως, με την αναθεώρηση του Συντάγματος το 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου αφαιρεί αυτό το κύριο και μοναδικό δικαίωμα από τον Πρόεδρο και το δίνει στον εαυτό του (στον Πρωθυπουργό).

Έτσι ο ελεγχόμενος ανακηρύσσεται σε ελέγχοντα. Το γεγονός αυτό παραμορφώνει το Σύνταγμα και από Προεδρευομένη Δημοκρατία την μεταβάλλει σε Παντοδυναμία της Εκτελεστικής Εξουσίας, δηλαδή του Πρωθυπουργού που αναδεικνύεται σε Απόλυτο Άρχοντα, εφ’ όσον ο μόνος που μπορεί να τον ελέγξει είναι ο εαυτός του. Δηλαδή ουσιαστικά έχει δικτατορικά δικαιώματα, γιατί η ουσιαστική Δημοκρατία έχει καταντήσει ένα άδειο πουκάμισο.

Το επιχείρημα, ότι η πλειοψηφία στη Βουλή είναι η βάση της ουσιαστικής δημοκρατικής νομιμότητας είναι σκέτη κοροϊδία! Μιας και αυτή η πλειοψηφία ταυτίζεται με τον πρωθυπουργό! Δηλαδή, είναι όργανο στα χέρια αυτού που μετά την συνταγματική αναθεώρηση του ’86, είναι όπως είπα ο απόλυτος Μονάρχης.
 
Από εκεί και πέρα, ο Τσίπρας με τις 153 έδρες και το 16% είναι ανεξέλεγκτος να κάνει ότι θέλει, έχοντας στο τσεπάκι την πλειοψηφία των εδρών, αδιαφορώντας αν έχει την Λαϊκή πλειοψηφία. Σχετικά, γράφει στα σημερινά ΝΕΑ, ο αρθρογράφος Ηλίας Κανέλλης (ΑΡΘΡΟ: Το τζάμπα πέθανε, στη στήλη Ενστάσεις)

Στην ίδια εφημερίδα, ο διαπρεπής δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου αποστομώνει με ατράνταχτα στοιχεία το Γραφείο του πρωθυπουργού, που αναφέρει πως τάχα το ταξίδι στην Κούβα κόστισε μόνο 22,900 ευρώ!

Σαν απλός πολίτης, τους συγχαίρω και τους ευχαριστώ και τους δύο γι’ αυτό.

Σε αυτήν την ανοικτή πρόκληση, η Βουλή σιωπά, διότι μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης του ’86, είναι συνένοχη γι’ αυτή την παραμόρφωση της Αρχής της ουσιαστικής Λαϊκής Κυριαρχίας (σ.σ.: βλ. καταγγελίες Μίκη Θεοδωράκη, στο άρθρο Είμαστε θύματα μιας τραγικής φαρσοκωμωδίας/21.05.2016).

Άλλωστε, όλοι είναι ίδιοι: Εξουσιαστές, Σκληροί, Άπονοι. Ενώ ο λαός σέρνεται πάνω στη λάσπη της λιτότητας, αυτοί αγοράζουν πανάκριβα αεροπλάνα (βλέπε Σαμαράς 2013). Τι να κάνουν; Να τα πουλήσουν και να ταξιδέψουν όπως οι βλάκες ψηφοφόροι τους. Για 300.000 δολλάρια, μια οικογένεια με 1.000 το μήνα θα έπρεπε να δουλεύει 300 μήνες, με 300 το μήνα, 1000 μήνες… Πόσες ανθρώπινες κατοικίες για τους πρόσφυγες; Πόσα κρεβάτια νοσοκομείων;

Περικυκλωμένοι από εχθρούς. Σε κρίσιμη στιγμή. Απειλές. Κινδύνους. Γιατί το ταξίδι; Για να μιλήσει ένας προσκυνημένος, συμβιβασμένος από το βήμα ενός όρθιου, ασυμβίβαστου!

Ένας αληθινός Εθνικός Μάγκας. Γιατί, είναι μαγκιά να μπορείς να κοροϊδεύεις 10 εκατομμύρια υπηκόους για να κάνεις το κέφι σου. Πας και βρίζεις την Μέρκελ και μόλις ξαναγυρίσεις πίσω, της τηλεφωνείς και επαιτείς βοήθεια από τη Μέρκελ! Να ποια είναι η Μεγάλη, η Παγκόσμια Μαγκιά. Γιατί μπορείς και λες βλάκες τους έξυπνους Έλληνες κατάμουτρα, χωρίς ενδοιασμούς και ντροπές!

Τελειώνοντας, οφείλω να μιλήσω στον Αλέξη Τσίπρα στη γλώσσα που αποπνέουν οι πράξεις του. Δηλαδή στη γλώσσα του «μάγκα», για να με καταλάβουν όσοι φίλοι του απομείνανε, αλλά και όσοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι ορισμένοι -δεν φτάνει ότι μας σπρώχνουν προς την καταστροφή- αλλά μας κοροϊδεύουν κι από πάνω!

Λοιπόν…


Ανοιχτή Επιστολή προς τον κ. Τσίπρα

Σύντροφε Αλέξη, σε παραδέχομαι, γιατί είσαι μάγκας. Ο πιο μεγάλος μάγκας στην Ελλάδα από το 450 π.Χ. έως σήμερα. Γιατί κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς να λογαριάσεις κανένα. Παίρνεις το προσωπικό σου αεροπλάνο, το γεμίζεις με φίλους και φίλες και πας στην Κούβα και αφήνεις τον λογαριασμό, 300.000 δολλάρια να τον πληρώσουν τα κορόιδα με τα 300 ευρώ το μήνα στην καλλίτερη περίπτωση. Κάνεις το κέφι σου. Μιλάς στην πλατεία της Επανάστασης όπου μιλούσε και ο Φιντέλ σαν ένας γνήσιος και σκληρός επαναστάτης. Υψώνεις το πελώριο ανάστημά σου ενάντια στον Καπιταλισμό-Ιμπεριαλισμό. Τρως τον αγλέορα (600 ευρώ για ένα γεύμα πληρωμένο από το Υπουργείο των Εξωτερικών, δηλαδή τα τσιράκια σου). Το διασκεδάζεις, το γλεντάς, την ώρα που τα κορόιδα οι Έλληνες κάθονται στις ουρές για σύνταξη, ΔΕΗ, τράπεζες, νοσοκομεία και προ παντός λιτότητα στη λιτότητα. Το παίζεις επαναστάτης κι όταν γυρίσεις, ξαναγίνεσαι αυτό που ήσουν, το παιδί που κάνει τα θελήματα της Μέρκελ, του Ομπάμα και του Γιούνγκερ που κατακεραύνωσες στην Αβάνα και πάλι σε βάρος του έξυπνου ελληνικού λαού, γιατί αυτός αποφάσισε να τον κυβερνούν άτομα χωρίς οπαδούς και φιλότιμο, που το παίζουν κυβέρνηση.

Καλή αντάμωση στα Γουναράδικα.

Μίκης
Δεκέμβρης του 2016

Σημείωση από το blog "για την κοινωνικη αριστερα".

Ο Μίκης Θεοδωράκης στο παραπάνω άρθρο του, ενώ αναφέρεται στη συνταγματική αναθεώρηση Παπανδρέου το ’86, δεν κάνει ρητή αναφορά στο γεγονός πως η παρούσα βουλή που προέκυψε σκόπιμα από τον Τσίπρα μετά από τις πρόωρες εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 αποτελείται από βουλευτές διορισμένους από τους αρχηγούς των κομμάτων με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης των πολιτών. 

Η συγκεκριμένη καταχρηστική αξιοποίηση από πλευράς του Τσίπρα της συνταγματικής διάταξης περί της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών είχε σαν μοναδικό στόχο να αποκλείσει τα κομματικά μέλη που διαφωνούσαν με την εφαρμογή του 3ου μνημονίου, να καταργήσει το - με τη σταυροδότηση - λαϊκό δικαίωμα επιλογής του νομοθετικού σώματος (βουλή) και να το υπαγάγει απ' ευθείας στην εκτελεστική εξουσία, δηλαδή στον ίδιο τον Τσίπρα και τους εξοχώριους εντολείς του οι οποίοι και επέλεξαν και διόρισαν το σύνολο των βουλευτών. 

Βρισκόμαστε σε ανοιχτή συνταγματική εκτροπή - σε συνταγματικό πραξικόπημα και δεν παρέχουμε καμία νομιμοποίηση στα νομικά αποτελέσματα που παράγει το δοτό αυτό βουλευτικό - "νομοθετικό" σώμα που λειτουργεί καθ' υπαγόρευση του υπερπρωθυπουργού Τσίπρα.

3 σχόλια:

 1. O Τσίπρας στον επικήδειο που εκφώνησε στην Κούβα διέπραξε και ένα άλλο χυδαίο έγκλημα: επιχείρησε να φορτώσει στο παγκόσμιο επαναστατικό σύμβολο που αποτελεί ο κουβανικός λαός και ο Κάστρο τη δική του προδοσία, ισχυριζόμενος οτι ο δρόμος προς το σοσιαλισμό περιλαμβάνει και υποχωρήσεις (!) και απαιτεί θυσίες (υποννοώντας με αυτή τη λέξη που χρησιμοποιούν κατά κόρον οι δανειστές και γενικά η ρητορική των συστημικών media, την οικονομική εξόντωση και καταλήστευση του ελληνικού λαού που και η δική του διακυβέρνηση συνεχίζει!) Πήγε στην Κούβα και στην κηδεία του Κάστρο για να στείλει μήνυμα προς τον ελληνικό λαό να εξακολουθήσει να είναι καρπαζοεισπράκτορας αφού αυτό αποτελεί τάχα μέρος της πορείας του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού του οποίου δήθεν ο ίδιος ηγείται! Αυτός του και μόνον ο επικήδειος αποδεικνύει πως πρόκειται για ένα πρόσωπο απόλυτα ηθικά ανερμάτιστο που δεν σέβεται τίποτα και δεν ορρωδεί προ ουδενός.

  «Η Κούβα του Φιντέλ, όμως, μας έμαθε και ότι ο δρόμος προς τον σοσιαλισμό δεν είναι ανθόσπαρτος. Έχει δυσκολίες, έχει υποχωρήσεις, έχει σκαμπανεβάσματα Μας έμαθε και από τα κατορθώματα αλλά και από τις αδυναμίες του. Μας έμαθε ότι η μάχη για τον κοινωνικό μετασχηματισμό είναι μια μάχη διαρκής και απαιτεί μεγάλες θυσίες, όπως αυτές που με ηρωισμό καταβάλετε, τα δύσκολα χρόνια του εμπάργκο, που επιβλήθηκε στη χώρα σας ως διαρκής εκβιασμός και ως τιμωρία.

  Πηγή: Ο επικήδειος Τσίπρα για τον Κάστρο: Συγκρίνει τον Φιντέλ με την ελληνική επανάσταση του 1821! [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/304366/o-epikideios-tsipra-gia-ton-kastro-sygkrinei-ton-fintel-me-tin-elliniki-epanastasi-toy#ixzz4RqvPAHF0

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Υπάρχουν και χειρότερα.

   Τί ακριβώς νομίζετε πως έκανε ο Τσίπρας στην Αβάνα;

   Όπου τον στέλνουν, πάει. Τί να κάνει το ανδρείκελο;

   Μέσα στους όρους δράσεων υπέρ των αμερικανών είναι και η διείσδηση στα φίλια καθεστώτα.

   Τί είπε στον λόγο στην Κούβα ο Τσίπρας μεταξύ των ψεμάτων και των στρεψόδικων διατυπώσεων;

   "Και αφήνει πίσω πολύτιμη κληρονομιά στον κουβανικό λαό: στην παιδεία, στη εξάλειψη του αναλφαβητισμού, στην υγεία, στο επίπεδο των επιστημών και του πολιτισμού. Αλλά αφήνει και πολύτιμη κληρονομιά σε όλους τους λαούς: Γιατί ενέπνευσε πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές στη Λατινική Αμερική Και έθεσε τις βάσεις για μια νέα, δυναμική εποχή περιφερειακής ολοκλήρωσης. Και για την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία της Κούβας με τη Δύση."

   Η εντολή εξετελέσθη. Καταλάβαμε;

   Το θράσος του, το παίρνει από την ανοχή και την παραίτησή μας.

   Άν αυτή τη στιγμή η Ελλάδα συγκλονιζόταν από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις όπως έπρεπε, δεν θα τολμούσε το ανδρείκελο να βγεί από το Μαξίμου. Όχι να υποδύεται τον αριστερό ηγέτη στην Κούβα και να στήνει διεθνή καριέρα για την επόμενη μέρα...

   Διαγραφή
  2. Έχετε δίκιο!

   Διαγραφή