Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Οχι άλλη μία επέτειος ήττας


































Σύνταγμα 3.7.2015. Η συγκέντρωση του ΟΧΙ. Μια από τις μεγαλύτερες και πιό ενθουσιώδεις συγκεντρώσεις από τη μεταπολίτευση.

Ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα που έδωσε στο ΟΧΙ 61,31%...

Να μη σας χαλάσουμε την ωραία ατμόσφαιρα αλλά όσοι κατέβουν σήμερα στις συγκεντρώσεις ας προετοιμαστούν ψυχολογικά και ας μην πάρουν το αποτέλεσμα της συμμετοχής σαν τελεσίδικη δυνατότητα αντίστασης της κοινωνίας. 

Η 5η Ιούλη του 2015 ανέδειξε το γεγονός πως μόνο η εξουσία μέχρι στιγμής μπορεί να θέτει τα διλήμματα με τρόπο που διχάζουν - συσπειρώνουν τα κοινωνικά συμφέροντα. 

Και μπορεί ο Τσίπρας να έβαλε το δίλημμα του ΟΧΙ για να σώσει απλά το τομάρι του αλλά η αριστερά αποδεικνύει πως δεν έχει ούτε αυτή τη στοιχειώδη ευφυία. 

Αντί να καταλάβει την πλατεία συντάγματος και να την μετατρέψει σε βήμα κριτικής και αποτίμησης του ενός χρόνου από το μεγάλο ΟΧΙ του λαού επιχειρεί απλά να καταγράψει τον θλιβερό, ηττημένο εαυτό της στους δρόμους μιας πόλης σε απόγνωση και παραίτηση. 

Τί να περιμένεις όμως από μια ΛΑΕ που μόλις ολοκλήρωσε την ιδρυτική της συνδιάσκεψη - καρικατούρα με περιχαράκωση από την κοινωνία, με αντιδημοκρατική οργανωτική συγκρότηση της πολιτικής αριστοκρατίας που την ελέγχει και με μόνο σχέδιο την κοινοβουλευτική αποκατάσταση των στελεχών της; 

Ή τί να περιμένεις από την "Πλεύση Ελευθερίας" πέρα από την αποκατάσταση της καρατομημένης πλήν τίμιας και μαχητικής της επικεφαλής; 

Από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ό,τι περίμενες, περιμένεις. Δεν μπορεί να δημιουργήσει καμία κοινωνική έκπληξη. 

Το ΚΚΕ είναι η βαθειά δύναμη του καθεστώτος άρα στηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με διάφορα τσαλιμάκια για να εξαπατάει όπως πάντα το καθορισμένο από το καθεστώς ποσοστό της κοινωνικής του επιρροής. 

Τί απομένει; 

Η κοινωνική έκρηξη που ταξιδεύει ήδη απ' το μέλλον και έρχεται να μας συναντήσει και που πρέπει να μην μας βρεί κλεισμένους σπίτια μας. Δε θα συμβεί σήμερα αλλά θα συμβεί. Καλή δύναμη.

 

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συντρόφισσες και σύντροφοι,


    Μάλλον σας έχει βαρέσει η ζέστη πιο άσχημα κι από όσο βαράει τον τύπο στη διαφήμιση! Για πείτε μας, σας παρακαλούμε πολύ:

    1) Γιατί η Συνδιάσκεψη ήταν «καρικατούρα»; Πώς θα έπρεπε να είναι κατά την άποψή σας ώστε να αποτελέσει αυθεντικό έργο τέχνης;

    2) Περιχαράκωση από την κοινωνία; Μπα; Σοβαρά; Είδατε εσείς καμιά «κοινωνία» να συνωστίζεται για να στρατευθεί στη ΛΑΕ και της κλείσαμε την πόρτα;

    3) Εσείς πώς την καταλαβαίνετε τη δημοκρατική οργάνωση; Χωρίς πλειοψηφίες και μειοψηφίες;

    4) Για να τα βάζετε με την (υπαρκτή για να εξηγούμεθα) «πολιτική αριστοκρατία», εσείς, προφανώς, αντιπροσωπεύετε την «πολιτική πληβειακότητα». Πώς λέγεται η τάση σας, ποιες είναι οι πολιτικές σας θέσεις και πώς έχετε διεκδικήσει την ηγεμονία έναν χρόνο τώρα που υποστηρίζετε τη Λαϊκή Ενότητα;

    5) Ωραία, η «πολιτική αριστοκρατία» τής ΛΑΕ ως μάξιμουμ στόχο έχει την «κοινοβουλευτική αποκατάσταση των στελεχών της». Εσείς όταν ψηφίζετε στις εκλογές (ψηφίζετε, έτσι δεν είναι;) τι στόχο έχετε, έστω και μίνιμουμ;

    Τέλος: Γράφετε στο σχόλιο (που ηλιθιωδώς και φοβικά σάς κόψανε οι ‘‘φωστήρες’’ και πολιτικοί νάνοι τής ΛΑΕ που διαχειρίζονται τα ΜΜΕ της):

    «Ακόμη και μέχρι την τελευταία μέρα, τη μέρα του δημοψηφίσματος και του ΟΧΙ στις 5.7.2015, ο Λαφαζάνης πίστευε οτι ο Τσίπρας θα πάει σε ρήξη με την ΕΕ. Ή είναι ανόητοι ή είναι συννενοημένοι με τον Τσίπρα και το παίζουν δήθεν αντιπολίτευση σαν κοινωνικό ανάχωμα στον επερχόμενο αφανισμό της κοινωνίας.»

    Δεν ξέρω τι πίστευε και τι δεν πίστευε ο Λαφαζάνης, αν πίστευε ή απλώς ήλπιζε, αν υποκρινόταν ή σκεφτόταν με κάποιον άλλον τρόπο που δεν μπορώ να φανταστώ. Δεν έχω τόσο αναπτυγμένες μαντικές ικανότητες όσο εσείς, για να ξέρω τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι. Αλλά, ας δεχτούμε ότι είναι όπως τα λέτε. Για πείτε μας όμως τώρα για να ’χουμε το καλό ρώτημα:

    Εσείς που στρατευθήκατε στο ΟΧΙ τού περσινού δημοψηφίσματος τουλάχιστον με τον ίδιο ενθουσιασμό τού Λαφαζάνη πιστεύατε το αντίθετο; Και τότε γιατί δεν ακολουθήσατε λόγου χάρη τη γραμμή τού ΚΚΕ «άκυρο - λευκό – αποχή»; Ανόητοι ή συνεννοημένοι με κάποιον (που δεν μπορώ να προσδιορίσω γιατί η πολιτική σκέψη σας είναι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν) ήσασταν;

    Συντρόφισσες και σύντροφοι, δεν νομίζω ότι το γεγονός πως αυτοπροσδιορίζεστε ως «Κοινωνική Αριστερά» σάς απαλλάσσει από την υποχρέωση να σκέφτεστε ως πολιτικά ενήλικα υποκείμενα και όχι ως παιδιά τής προνηπιακής ηλικίας!


    Τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή