Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

Τρίκαλα 10.12.2015 : Πρόστιμο 5.000 ευρώ από το ΣΔΟΕ σε μια 79χρονη γιαγιά που πουλούσε κηπευτικά χωρίς άδεια!

Η είδηση, δημοσιευμένη αρχικά στο trikalanews.gr προκαλεί πραγματικό σοκ εξαιτίας της εγκληματικής αναλγησίας των σύγχρονων επιγόνων του Ιαβέρη των "Αθλίων" του Ουγκώ.


Πρόστιμο 5.000 ευρώ επέβαλαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ σε μια ηλικιωμένη γυναίκα στα Τρίκαλα που πουλούσε λιγοστές ποσότητες μαϊντανού, σπανακιού, καρότων και παντζαριών. Η 79χρονη, όπως διαπίστωσαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, δεν είχε άδεια για να πουλάει τα κηπευτικά σε πάγκο της λαϊκής.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα trikalanews.gr, που δημοσιεύει και το έγγραφο του προστίμου, η ηλικιωμένη είχε στον πάγκο της μερικά κιλά σπανάκι, μερικά ματσάκια μαϊντανού, 2 κιλά καρότα, λάχανα, σέσκουλα, αντίδια και λίγα παντζάρια.

Υπενθυμίζεται πως μια αντίστοιχη περίπτωση κυνισμού από τις φορολογικές αρχές είχε έρθει στη δημοσιότητα πριν από περίπου ένα μήνα, όταν είχε συλληφθεί ένας 92χρονος που πουλούσε κάστανα επίσης χωρίς άδεια.

πηγή : tvxs.gr

Οι υπεράκτιες  εταιρίες – φορολογικοί  παράδεισοι (offshore) είναι πολύ μακριά για να ελεγχθούν από τα σαϊνια του ΣΔΟΕ - διαβάστε το άρθρο : «Θα φορολογηθούν και οι πλούσιοι (αλλά σε 20 χρόνια!)», ενώ και η Λίστα Λαγκάρντ είναι πολύ μεγάλη για να προλάβει να την ελέγξει ο ορκισμένος διώκτης της φοροδιαφυγής των φτωχών, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης : «Αλεξιάδης: Από τους 2062 της λίστας Λαγκάρντ δεν έχουν ελεγχθεί ούτε 150 και στο τέλος του χρόνου η λίστα παραγράφεται»

Και μπορεί η πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να είναι έγκλημα χωρίς τιμωρία (διαβάστε το  άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ «Οικονομικό έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» ) αλλά αν είσαι αρκετά φτωχός, αρκετά ανυπεράσπιστος και χωρίς περιθώρια διαφυγής όπως η "Η 79χρονη Σ.Π. από το Κεφαλόβρυσο Τρικάλων που καλείται να πληρώσει το πρόστιμο των 5.000 ευρώ, επειδή πούλησε χωρίς άδεια 7 κιλά σπανάκι, 5 μάτσα παντζαρια, 7 μάτσα μαϊντανού, 2 κιλά καρότα, 8 μπρόκολα, 7 ματσάκια σέσκουλα, 3 λάχανα και 5 κιλά αντίδια…" τότε το σιδερένιο χέρι του Αλεξιάδη δεν αστειεύεται. 


'Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ : Όταν το ψάρι βρωμάει από την ουρά...

"Είναι εύκολο να' σαι σκληρός κι αδέκαστος με τις γιαγιάδες στις λαϊκές, τους αστέγους, τους ανέργους, τους φτωχούς και τους ανήμπορους..."

Εμείς θα προσθέταμε πως περιμένουμε οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Τρικάλων να χάσουν τον ύπνο τους από την αγανάκτηση που προκαλεί η αναλγησία τους και η ΔΟΥ που υπηρετούν να αργήσει να ξανανοίξει. Και καμιά φορά οι ευχές, ξέρετε, εισακούγονται!

1 σχόλιο: