Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

Στις τράπεζες ανέθεσε ο υπερπρωθυπουργός Γιάννης Δραγασάκης την ευθύνη των πλειστηριασμών! ΌΛΟΙ σήμερα στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ενάντια στους πλειστηριασμούς. 19.11.2015 Σύνταγμα, 6:30 μμΌπως διαβάζουμε σε σχετικό άρθρο στο tvxs :

" Ο νέος νόμος δείχνει, στην πράξη, θολό ορίζοντα για το 35% των οφειλετών με μεσαία εισοδήματα και εναποθέτει στην κρίση των τραπεζών την προστασία ή μη του ακινήτου τους. 

Επ’ αυτού, το στίγμα προθέσεων έδωσε με σαφήνεια ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στη χθεσινή του συνάντηση με τους εκπροσώπους των τραπεζών καλώντας τους, ουσιαστικά, να αναλάβουν τη συνευθύνη διατήρησης της κοινωνικής συνοχής.

«Η βέλτιστη εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για τις δανειακές οφειλές των νοικοκυριών θα εξαρτηθεί και από τη στάση που θα τηρήσουν οι τράπεζες» ήταν το εύγλωττο μήνυμά του"
 

Σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, καλεί η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 18:30 σήμερα, Πέμπτη 19.11.2015, στο Σύνταγμα.

Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε, χθες, τα μεσάνυχτα στη Βουλή το νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο που μεταξύ των άλλων, ανοίγει το δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών. Πρόκειται για ένα ακόμα επαχθές σχέδιο, το οποίο μάλιστα προωθείται από την Κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ακολουθώντας τη γνωστή πρακτική των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Μόνο ως κακόγουστος ευφημισμός μπορεί να εκληφθεί ο κυβερνητικός ισχυρισμός περί 'επώδυνου συμβιβασμού' με τους δανειστές για το πρώτο πακέτο των 48 προαπαιτούμενων. Η συμφωνία που επετεύχθη ανάμεσα στην Κυβέρνηση και στην Τρόικα θα ανακουφίσει μόνο τους τραπεζίτες που χρεοκόπησαν με θαλασσοδάνεια τις τράπεζές τους, οι οποίες 'διασώζονται' και πάλι με 10 δισ. ευρώ.

Τα υπόλοιπα 2 δισ. της υποδόσης για την εξυπηρέτηση του επαχθούς χρέους συνοδεύονται από εξαιρετικά οδυνηρά μέτρα, ιδιαίτερα στο σοβαρό θέμα της πρώτης κατοικίας, που θα φέρουν σε απόγνωση δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Η 'σκληρή διαπραγμάτευση' της Κυβέρνησης οδηγεί, τελικά, στην προσωρινή προστασία της πρώτης κατοικίας μόνο για το 25% των δανειοληπτών, οι οποίοι μάλιστα έχουν ήδη διαβεί το κατώφλι της φτώχειας.

Η Κυβέρνηση, πριν καλά - καλά κλείσει το δυσβάσταχτο αυτό, πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων, αρχίζει από σήμερα, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, τη 'διαπραγμάτευση' των ήδη ειλημμένων δεσμεύσεών της για το δεύτερο, ακόμη επαχθέστερο, πακέτο προαπαιτούμενων. Σ' αυτό περιλαμβάνονται το φορολογικό, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, η δημιουργία του επονείδιστου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και κυρίως η κατεδάφιση του Ασφαλιστικού Συστήματος, που απειλεί να ανατρέψει εκ θεμελίων τα ασφαλιστικά δικαιώματα παλιών και νέων ασφαλισμένων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και ευρύτερα τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015, στις 6:30μμ, στο Σύνταγμα για:

  • Τη διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
  • Την κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων.
  • Τη διαγραφή του χρέους
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου