Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Διακαναλική συνέντευξη Τσίπρα: Εκλεκτική συγγένεια Σαμαρά και Χρυσής Αυγής
























Πηγή: tvxs.gr

Από την υπόθεση Μπαλτάκου – Κασιδιάρη προκύπτει «μείζον πολιτικό, ηθικό και θεσμικό θέμα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε διακαναλική συνέντευξη στο KONTRA CHANNEL, ACTION 24 και EXTRA, σημειώνοντας πως αποδεικνύονται παράλληλα οι εκλεκτικές συγγένειες μεταξύ της κυβέρνησης Σαμαρά και της Χρυσής Αυγής. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε εκτός από τον Τάκη Μπαλτάκο θα έπρεπε να παραιτηθούν και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, αλλά και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ολόκληρη η συνέντευξη


«Ανεξάρτητα από την παραίτηση Μπαλτάκου υφίσταται μείζον πολιτικό, ηθικό και θεσμικό θέμα. Νομίζω ότι αυτές οι αποκαλύψεις που είναι αδιάψευστες μαρτυρούν τον τρόπο με τον οποίον σκέφτεται ο πρωθυπουργός σε ένα ζήτημα μείζον κατά την άποψή μας, για τη σταθερότητα του πολιτικού συστήματος, που είναι η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Εμείς δεν ανακαλύψαμε την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής μετά την αποτρόπαια δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Εμείς την γνωρίζαμε χρόνια τώρα. Και βεβαίως εμείς δεν περιμέναμε αυτό το αποτρόπαιο γεγονός για να καταδικάσουμε τη δράση της και για ν ζητήσουμε η δράση της να τεθεί ενώπιον του νόμου».

«Όλα όσα  βγήκαν σήμερα στη δημοσιότητα αποδεικνύουν πρώτον, τις εκλεκτικές συγγένειες, τις οποίες καταγγέλλαμε τόσο καιρό ανάμεσα στην κυβέρνηση Σαμαρά, γιατί ο κ. Μπαλτάκος είναι στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης  και στη Χρυσή Αυγή, τον διαρκή δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους», τόνισε.

Συνεχίζοντας ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε πως «έτσι κατανοούμε πλήρως και για ποιο λόγο ο κ. Μπαλτάκος ήταν αυτός ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους,  off the record, off camera, όχι on camera αλλά είναι αδιάψευστο αυτό,  -το είχαμε καταγγείλει τότε-  ‘μην μας ζορίζετε και πολύ γιατί θα συνεργαστούμε με την Χρυσή Αυγή και  θα κυβερνήσουμε ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλειοψηφία’»

Όταν ρωτήθηκε πως αποδεικνύεται η «εκλεκτική συγγένεια» μεταξύ κυβέρνησης Σαμαρά και Χρυσής Αυγής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Ο κ. Μπαλτάκος είναι στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού. Ο κ. Μπαλτάκος είναι Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης. Κανένας πρωθυπουργός δεν έχει γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, που είναι νευραλγική θέση,  έναν οποιονδήποτε, πέρα από έναν πολύ έμπιστο και στενό συνεργάτη.

Ως εκ τούτου για μας είναι σαφές ότι πρώτον φανερώνει τις εκλεκτικές αυτές συγγένειες που είχαμε καταγγείλει από το παρελθόν –και σας έφερα και παραδείγματα, δεύτερον φανερώνει τον καιροσκοπισμό του κ. Σαμαρά».

«Ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να αντιμετωπίσει την Χρυσή Αυγή και να τη θέσει ενώπιον του νόμου, όχι για να αντιμετωπίσει την εγκληματική της δραστηριότητα, αλλά για να μειώσει τα εκλογικά της ποσοστά. Αυτό βγαίνει απ  όλη αυτή τη συνομιλία και για να αντιμετωπίσει την προοπτική ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα και να είναι η επόμενη κυβέρνηση. Και δεύτερο και πιο ουσιαστικό αν θέλετε απ’ όλη αυτή τη διαδικασία φανερώνει και τον τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζουν τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη», ανέφερε και κατέληξε:

«Πιστεύω ότι μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, πρώτον ο κ. Μπαλτάκος, ο κ. Αθανασίου και ο κ. Δένδιας δεν μπορούν ούτε στιγμή, ούτε ώρα να παραμένουν  στη θέση τους. Οφείλουν να παραιτηθούν και για λόγους ευθιξίας   αν θέλετε. Και ο πρωθυπουργός οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Η υπόθεση αυτή οφείλει να διερευνηθεί σε βάθος με κάθε θεσμικό τρόπο και όσον αφορά το πολιτικό της σκέλος και  όσον αφορά το θεσμικό της σκέλος, δηλαδή τη σχέση της κυβέρνησης με τη δικαιοσύνη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου