Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

Καμίνης: Ο Δήμαρχος των Μνημονίων, ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό της Αθήνας στην Πλατεία Συντάγματος8 Ιουλίου 2011 : Την πλατεία Συντάγματος θέλει να «αδειάσει» ο Καμίνης

"Πρωτοβουλία για να τερματιστεί η «κατάληψη» του δημόσιου χώρου στην πλατεία Συντάγματος και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της, αναλαμβάνει ο δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης.
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τ/σ Mega, ανέφερε επίσης πως το απόγευμα της Παρασκευής θα έχει σύσκεψη για το θέμα με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, των επιμελητηρίων και του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας."

[...]«Ο Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε σήμερα την πρόθεση του να "αναλάβει πρωτοβουλία για να τερματιστεί η ‘κατάληψη’ στην πλατεία Συντάγματος". Η εκδήλωση αυτής της πρόθεσης του κ. Καμίνη έρχεται μόλις μία μέρα μετά από αντίστοιχη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης περί "τσαντιριών" της πλατείας Συντάγματος» αναφέρει σε ανακοίνωσή της αναφορικά με τη δήλωση του Γιώργου Καμίνη, η δημοτική κίνηση Ανοιχτή Πόλη.
 
«Ακολουθώντας την γνώριμη πλέον πολιτική του, ο κ. Καμίνης περνά από τη θέση της απόλυτης αφωνίας σε μια συντηρητική τοποθέτηση που στοχοποιεί απολύτως τους «αγανακτισμένους» πολίτες που ειρηνικά διαδηλώνουν με ποικιλομορφία, ένταση και πετυχαίνοντας νίκες τις τελευταίες 40 ημέρες. Δυστυχώς, κ. Δήμαρχος άλλη μία φορά συμπεριφέρεται ως εντολοδόχος της Κυβέρνησης, ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με την τακτική της, και απομακρύνεται από τις αγωνίες και τις ανάγκες των Αθηναίων πολιτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης.
tvxs.gr  9 Ιουλίου 2011: Σύσταση επιτροπής για απομάκρυνση των «Αγανακτισμένων» από τον Καμίνη

Εχθές συναντήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, μετά από πρωτοβουλία του ιδίου, με τους κοινωνικούς εταίρους της πόλης με θέμα τα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο. Ο δήμαρχος ετοιμάζεται να προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής για την έναρξη συνομιλιών με τους κατασκηνωτές. Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μεταβεί και ο ίδιος στην πλατεία προκειμένου να πείσει τους διαδηλωτές ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει, μιλώντας στην «Καθημερινή».
Στόχος για τον Γιώργο Καμίνη είναι να επανέλθει η ζωή στην Αθήνα στους κανονικούς της ρυθμούς. Με λίγα λόγια αναζητούνται τρόποι να αδειάσει η πλατεία, όπως προκύπτει από τη χθεσινή του συνάντηση με φορείς της πόλης.
tvxs.gr 

11 Ιουλίου 2011: Απάντηση «Αγανακτισμένων» στο δήμαρχο Αθηναίων

Απάντησαν σήμερα οι «Αγανακτισμένοι» της πλατείας Συντάγματος στο δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου για συνδρομή της αστυνομίας στην προσπάθεια αδειάσματος της πλατείας από τους κατασκηνωτές. Η ανακοίνωση τονίζει ότι οι δημόσιοι χώροι ανήκουν στους δημότες, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει ότι ο κ. Καμίνης δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία όταν αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιούσαν βία εναντίον δημοτών.


Παρατίθεται η ανακοίνωση της Λαϊκής Συνέλευσης της Πλατείας Συντάγματος:

Μετά από πρόταση της Θεματικής Συνέλευσης Άμεσης Δημοκρατίας η Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος απευθύνεται εκ νέου στο Δήμαρχο Αθηναίων σχετικά με τις δηλώσεις, τις προθέσεις του και τα πολλά δημοσιεύματα για “εκκένωση” της πλατείας.

Προς τον κ. Καμίνη

Κατόπιν κυβερνητικής εντολής δηλώσατε ότι θα αδειάσετε την πλατεία Συντάγματος, αναλαμβάνοντας έτσι να εκτελέσετε μια αντισυνταγματική πράξη, αφού το Σύνταγμα στο άρθρο 11 προστατεύει ρητά το δικαίωμα του συνέρχεσθαι των πολιτών. Σας θυμίζουμε ότι οι δημόσιοι χώροι του δήμου ανήκουν στους δημότες.

Επί 45 μέρες οι πολίτες της Αθήνας, της οποίας εσείς είσαστε δήμαρχος, συγκεντρώνονται και διαδηλώνουν ειρηνικά στους δημόσιους χώρους και τις πλατείες. Αγωνιζόμαστε για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, και αρνούμαστε υπακοή σε αντισυνταγματικούς και άδικους νόμους και μνημόνια, που καταστρέφουν τις ζωές μας.

Αλλά εσείς επί 45 μέρες μας αγνοείτε επιδεικτικά. Αντί να συμπαραταχτείτε μαζί μας στο κίνημα της πλατείας Συντάγματος, σπεύδετε να συμμορφωθείτε στις εντολές της κυβέρνησης εναντίον μας.

Επί 45 μέρες οι λαϊκές συνελεύσεις του Συντάγματος, εφαρμόζοντας την δημοκρατία στην πράξη, έχουν προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρουν, αλλά και το ενδιαφέρον των τουριστών. Και όμως εσείς ισχυρίζεστε εν γνώση σας ψευδώς ότι για τις τουριστικές ακυρώσεις και τον μαρασμό του εμπορικού κέντρου της Αθήνας φταινε οι «αγανακτισμένοι»!

Αλλά γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες που πέρασαν, περνούν ή παραμένουν στην πλατεία Συντάγματος, Έλληνες και ξένοι, όχι μόνο δεν μειώνουν αλλά ενισχύουν τον τουρισμό και την εμπορική κίνηση.

Δεν είπατε λέξη για τις συνέπειες στον τουρισμό από την κρατική τρομοκρατία στις 15, ούτε από το όργιο χημικών, προβοκατόρων και αστυνομικής βίας στις 28 και 29 Ιουνίου, όχι μόνο στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και στο Παγκράτι, στο Στάδιο, στο Μοναστηράκι. στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου κ.α

Ούτε μιλήσατε για τις συνέπειες της κρατικής βίας και τρομοκρατίας στην εμπορική κίνηση της περιοχής του Συντάγματος και του κέντρου της Αθήνας.

Δεν είπατε τίποτα για την επίθεση των ορδών της ΔΙΑΣ σε καταστήματα της Ερμού κλπ. και την άσκηση βίας ακόμα και σε τουρίστες. Δεν πήρατε θέση κατά της δολοφονικής βίας των δυνάμεων καταστολής κατά των δημοτών σας, και αρνηθήκατε ακόμη και να συζητήσετε γι' αυτό στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν είπατε μια λέξη για τις καταστροφές που προκάλεσαν η καταστολή και τα ΜΑΤ της κυβέρνησης στο δημόσιο χώρο της πόλης και στην πλατεία Συντάγματος ειδικότερα. Ούτε για τα χιλιάδες χημικά, που σκόρπισαν οι πραίτορες του κ. Παπουτσή εις βάρος της ασφάλειας και της υγείας των Αθηναίων.

Δεν κάνατε ούτε μια παρέμβαση για να εμποδίσετε την ανεξέλεγκτη αστυνομική βία με τους εκατοντάδες τραυματίες. Από τύχη και κυρίως από τη δική μας αλληλεγγύη δεν είχαμε νεκρούς.

Δεν είπατε τίποτε για το οργανωμένο από την αστυνομία σχέδιο προώθησης υ εξαρτημένων προς την πλατεία Συντάγματος. Αν κάποιοι άστεγοι ή εξαρτημένοι καταφεύγουν εκεί, είναι επειδή εκεί δεν τους καταδιώκει κανείς. Εάν η παρουσία τους προσβάλλει την αισθητική σας, σας θυμίζουμε ότι είναι τα θύματα της ανάλγητης κρατικής και δημοτικής πολιτικής, για την οποία και εσείς είστε συνυπεύθυνος.

Αντί λοιπόν να τους καταδιώκετε από δρόμο σε δρόμο και από πλατεία σε πλατεία, οφείλετε να σκύψετε και να αντιμετωπίσετε το πρόβλημά τους, να τους δώσετε ελπίδα, να τους βρείτε στέγη και περίθαλψη, ώστε να φύγουν ανακτώντας την χαμένη τους αξιοπρέπεια. Ας μην ξεχνάμε, ότι η πλειοψηφία όσων μένουν στις σκηνές στο Σύνταγμα απαρτίζεται από ανθρώπους, που παράτησαν τα σπίτια τους και τις προηγούμενες ζωές τους, για να υλοποιήσουν στην πράξη το σύνθημα της πλατείας, ότι “δεν φεύγουμε μέχρι να φύγουν αυτοί”. Τέτοιους αποφασισμένους ανθρώπους φοβάται και προσβάλλει το σημερινό καθεστώς.

Κ. Καμίνη, όταν οι πολίτες βρίσκονταν σε κίνδυνο, εσείς λάμψατε δια της απουσίας σας.

Τις κρίσιμες μέρες και ώρες η Αθήνα δεν είχε δήμαρχο. Αφήστε λοιπόν τα προσχήματα και ομολογήστε ότι έχετε εντολή να συνεργήσετε στην επιχείρηση διάλυσης των λαϊκών συνελεύσεων της πλατείας Συντάγματος. Θα συμμορφωθείτε στις υποδείξεις μιας κυβέρνησης βίας και αδικίας, την οποία προθύμως μέχρι σήμερα υπηρετείτε, και θα στραφείτε φανερά πια κατά των δημοτών σας;
Αντί για δήμαρχος της Αθήνας και συνήγορος των δημοτών σας, θα καταντήσετε κατήγορος τους και συνένοχος στη βία εναντίον τους;

Εμείς πάντως δεν είμαστε απλώς οι «αγανακτισμένοι» που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ, είμαστε ενεργοί πολίτες αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο που θα αποφασίσουμε όλοι μαζί, μέσα από τις λαϊκές μας συνελεύσεις, μέχρι να φύγουν όλοι όσοι μας έφεραν εδώ, κυβέρνηση, τρόικα, μνημόνια και μεσοπρόθεσμα, τράπεζες και οι εντεταλμένοι τους κ.λπ., μέχρι να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, και να εγκαταστήσουμε πραγματική δημοκρατία με σχέσεις ισότητας, δικαιοσύνης για αξιοπρέπειας.

Η λαϊκή συνέλευση του Συντάγματος αφορά όλους τους πολίτες. Καλείστε και εσείς να έρθετε ατομικά και να εκθέσετε τις απόψεις σας, όπως όλοι.

Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Συντάγματος, 10 Ιουλίου 2011
tvxs.gr

Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές να μην ξεχάσουμε. 
Να στείλουμε το Δήμαρχο Καμίνη σπίτι του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου