Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Η Ομιλία της Άννας Μαντέλου στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ (2-2-2014) - "Ανένταχτοι εντός ΣΥΡΙΖΑ"






Σύντροφοι, οι επικοινωνιακές μεθοδεύσεις δεν αλλάζουν τους κοινωνικούς και ταξικούς συσχετισμούς.

Αν πιστέψουμε ότι θα δώσουμε με επιτυχία τις μεγάλες μάχες που έρχονται βασισμένοι σε αυτές θα ηττηθούμε με βεβαιότητα , γιατί λειτουργούμε με όρους της κυρίαρχης ιδεολογίας που μοιραία διεισδύει στις γραμμές μας.

Και ενώ το κόμμα μας εκτοξεύτηκε στο 27% όταν οργάνωσε ανοικτές συνελεύσεις και άνοιξε στην κοινωνία σήμερα μπροστά στην μεγάλη μάχη που έρχεται δυστυχώς όλοι γνωρίζουμε ότι δημιουργήθηκαν σε όλη την Ελλάδα διενέξεις και συγκρούσεις και αποστρατεύσεις μελών μας λόγω παραγοντίστικων συμπεριφορών και προσωπικών ανταγωνισμών που πόρρω απέχουν σε ότι διακηρύσσουμε.

Και όλοι γνωρίζουμε ότι τα αυτοδιοικητικά σχήματα μπορεί να είναι επιτυχημένα μόνο με την ενεργό και συμμετοχική δράση των πολιτών.

Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σαν νικητή μπορεί να γίνει μόνο αν γίνει πόλος  όλων των υπαρκτών αντιστάσεων στην κοινωνία, ένας πόλος που θα γίνει το αντίπαλο δέος των κυρίαρχων πολιτικών και οικονομικών ελιτ του νεοφιλελευθερισμού.

Αντί αυτού τι κάναμε;

Ανακοίνωσε η  Πολιτική Γραμματεία τους υποψήφιους παραβιάζοντας το καταστατικό διότι προκαταλήφθηκε η απόφαση της Κ.Ε. με την δημοσιοποίηση των ονομάτων .

Γιατί;  Φοβάται η Π.Γ. το κόμμα;

Αν η Κ.Ε. είμαστε αχυράνθρωποι που απλώς επικυρώνουν την απόφαση της Π.Γ., τότε κάτι σάπιο υπάρχει στο κόμμα μας.

Και μεγιστοποιείται ο κίνδυνος να καταλήξουμε στην ανάγνωση της πραγματικότητας οικονομικοπολιτικής και κοινωνικής με την ανάγνωση που κάνουν οι αντίπαλοι μας, παρότι το σύστημα καταρρέει γι’ αυτό και σκληραίνει την στρατηγική του. Είδατε τι έγινε εχθές.

Εγώ δεν θα μιλήσω για πολιτικό αμοραλισμό που υπονόησαν πολλοί σύντροφοι μας σε αντίστιξη με την «ηθική της αριστεράς» που παραβιάζεται με την εκπαραθύρωση συντρόφων μας με ιστορία στα κινήματα όπως η Ελένη Πορτάλιου.

Αλλά για συγκεντρωτισμό και έλλειψη δημοκρατίας αντί των αμεσοδημοκρατικών λειτουργιών που απαιτούνται για την γείωση των αυτοδιοικητικών σχημάτων στην κοινωνία που είναι η προϋπόθεση για την ανατροπή των μνημονίων.

Και μάλιστα παρότι η Π,.Γ. μας έστειλε πριν 10 ημέρες ένα κείμενο με άλλη κατεύθυνση.
Η Κ. Ε. έχει άγνοια για την δράση των περιφερειακών συμβούλων μας. Δεν έχουμε απολογισμό της δράσης τους που θα μας έδινε ένα μπούσουλα επιλογής προσώπων.

Αλλά το κυριότερο υπάρχει έλλειψη προγραμμάτων των περιφερειακών συνδυασμών και εμείς μιλάμε για ονόματα . Αυτό σύντροφοι δείχνει ότι κινδυνεύουμε να γίνουμε  απλά ένα αστικό κόμμα.

Αννα Μαντέλου (Ανένταχτοι εντός ΣΥΡΙΖΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου