Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Λίστα Λαγκάρντ : Όσο ο πολιτικός υπόκοσμος της χώρας συγκαλύπτει την φοροδιαφυγή του πλούτου, ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ απ' τους ληστρικούς φόρους που του επιβάλλουν.



Ο έγκριτος συνταγματολόγος που τα τρία τελευταία χρόνια κατάφερε να επιβάλλει στη χώρα περισσότερες αντισυνταγματικές διατάξεις, νόμους και προεδριακά διατάγματα απ' όσα κατάφεραν να φανταστούν όλοι μαζί οι διεστραμμένοι συνταγματάρχες που πέρασαν από τις χούντες του παρελθόντος μας.

Ο άνθρωπος που τα χρυσά χρόνια του ΠΑΣΟΚ από την εποχή του Ανδρέα και του Σημίτη, έως την εποχή του Γιωργάκη, υπηρέτησε από κάθε δυνατό κομματικό και κυβερνητικό πόστο την εμπέδωση του ψέματος της εξαπάτησης και των εκβιασμών σαν στρατηγική διακυβέρνησης.

Ο άνθρωπος που εξασκήθηκε και άσκησε όσο κανένας άλλος όλα αυτά τα χρόνια τη μακιαβελική στρατηγική του να παρανομεί με το νόμο και να νομοθετεί παρανόμως.

Ο άνθρωπος που συνδιαχειρίστηκε από το σκάνδαλο των ολυμπιακών αγώνων έως το σκάνδαλο των υποβρυχίων και από τη στήριξη του Λαυρεντιάδη και του ξεπλύματος αμερικάνικου χρήματος έως τη ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων και των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου με το γερμανικών συμφερόντων PSI και την επιβολή του 2ου μνημονίου και της δανειακής σύμβασης με το Αγγλικό δίκαιο.

Ο άνθρωπος στον οποίο οφείλουν μεταξύ άλλων οι έλληνες τη μαφιόζικη σύλληψη της σύνδεσης του επιβεβλημένου από τον ίδιο χαρατσιού για τα ακίνητα με την αντισυνταγματική ποινή της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο άνθρωπος που πάνω απ' όλους καλλιέργησε την χωρίς συναισθήματα χρήση του αντιπερισπασμού, την πολιτική  χωρίς αρχές και την απουσία κάθε ηθικής και κάθε είδους λογοδοσία και ευθύνη πολιτική και προσωπική, νομοθετώντας το νόμο περί ευθύνης υπουργών που παραγράφει κάθε υπουργικό κακούργημα, ο οποίος απάλλαξε με άλλο νόμο αναδρομικά από τις ευθύνες τους υπουργούς  οικονομικών (και τον εαυτό του), με άλλο νόμο τους διευθυντές των τραπεζών για τις διαδικασίες εξαγοράς ομολόγων ... και ο κατάλογος είναι ατέλειωτος.

Ο άνθρωπος της νύχτας που σκιάζει τη χώρα δεκαετίες από τις φωτεινές οθόνες των καναλιών που υπηρετεί και τον υπηρετούν.


Αυτός εμφανίζεται τώρα σαν ο αρχάγγελος της κάθαρσης με αφορμή δήθεν την περίφημη "λίστα Λαγκάρντ", κατονομάζοντας τον έως πρόσφατα συνεγκληματία του, Γιώργο Παπακωνσταντίνου σαν τον άνθρωπο που παραχάραξε τη λίστα των καταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC σβήνοντας τρία συγγενικά του πρόσωπα, ενώ ο ίδιος ο έγκριτος συνταγματολόγος είχε το αμέσως προηγούμενο διάστημα δηλώσει πως η λίστα ήταν προϊόν παράνομης υποκλοπής και άρα δεν ήταν νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο, την ίδια λίστα που παρακράτησε και αυτός ο ίδιος δηλώνοντας μάλιστα ότι ποτέ δεν την άνοιξε όταν ήταν στα χέρια του και που μάλιστα έφτασε να προχωρήσει και σε σύλληψη και παραπομπή του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη (με την συνδρομή της ανεξάρτητης δικαιοσύνης) όταν αυτός δημοσιοποίησε μια εκδοχή της λίστας που έφτασε στα χέρια του.

Αυτό που εμείς καταλαβαίνουμε είναι πως το μόνο στοιχείο που πιστοποιεί την - κατα Βενιζέλο - παραχάραξη εκ μέρους του Παπακωνσταντίνου μιας υποτιθέμενης αρχικής "λίστας  Λαγκάρντ" είναι το γεγονός πως από τη λίστα που (παρανόμως) δημοσίευσε ο διωχθείς δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης ( ο οποίος τώρα πλέον πρέπει και να μας πεί και ποιός του την έδωσε), απουσίαζαν τα ονόματα τριών συγγενικών προσώπων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου τα οποία και εμφανίζονται στην μεταγενέστερη εκδοχή που είναι δήθεν γνήσιο αντίγραφο της υποτιθέμενης αρχικής που κάποτε έδωσε η Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στον πρώην υπουργό οικονομικών της Ελλάδας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο οποίος στη συνέχεια την παρέδωσε στον διάδοχό του υπουργό οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και αυτός ισχυριζόμενος πως ποτέ δεν την άνοιξε την κράτησε κρυφή στο προσωπικό του αρχείο μέχρι να την αποκαλύψει ο διωκόμενος Βαξεβάνης. 

Από τα παραπάνω και τα συμπαραμαρτούντα τα σχετιζόμενα με την ηθική υπόσταση των εμπλεκομένων με την υπόθεση της "λίστας" και τον εγνωσμένο πολιτικό τους βίο είναι σαφές πως πρόκειται ήτε για ξέπλυμα του Βενιζέλου όπως υπαινίσσεται ο Ραγκούσης, ήτε για σκευωρία εναντίον του όπως καταγγέλλει ο Παπακωνσταντίνου ήτε για μαλακία του Βενιζέλου να υποθέσει πως μπορεί να κάψει τον Πρώην σε συνεργασία με τους Γερμανούς και τη Λαγκάρντ και να βγεί ακόμα μιά φορά στον αφρό, αθώος και κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Φυσικά, το να κατηγορεί ο Βενιζέλος έναν εγκληματία του διαμετρήματος του Παπακωνσταντίνου, ο οποίος υπό την καθοδήγηση του GAP και των αμερικανών (με την άμεση φυσικά συνέργεια και αυτού του ιδίου του Βενιζέλου) κατέστρεψε τη χώρα και το λαό μας σε άγνωστο βάθος γενεών, για το "αδίκημα" της διαγραφής τριών συγγενικών του προσώπων από μια λίστα καταθετών σε ελβετική τράπεζα, μοιάζει με το να κατηγορείς έναν κατα συρροή δολοφόνο ανηλίκων για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Αυτή όμως είναι η δοκιμασμένη στρατηγική του αντιπερισπασμού την οποία γνωρίζει πολύ καλά ο πρύτανης της παραπλάνησης, ο αρχιεγκληματίας Ευάγγελος Βενιζέλος και έτσι προσπαθεί να παρασύρει τις πολιτικές εξελίξεις προς την εφαρμογή του σχεδίου που θα το ονομάζαμε : "θα τα κάνω όλα πουτάνα για το τίποτα και θα τους βάλω όλους να τρέχουν προς το πουθενά".

Είμαστε βέβαιοι πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα τσιμπήσει στις απροκάλυπτες κινήσεις πανικού  του Βενιζέλου και οτι ο ελληνικός λαός θα τους στείλει στο διάολο (και στη φυλακή δεν θά 'ταν άσχημα) πριν καλά καλά το καταλάβουμε κι εμείς οι ίδιοι που το επιδιώκουμε. Πεντακόσιοι Πρετεντέρηδες δε σας σώζουνε καθάρματα!

Ωστόσο. Μέχρι να βγάλουν άκρη οι κοινοβουλευτικοί, μην ξεχνάμε :

Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ.

Γιά να συγκαλύψει την σχεδιασμένη από το καθεστώς νόμιμη φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή όσων έχουν βγάλει τα κεφάλαιά τους στους φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού νόμιμα αλλά κυρίως παράνομα.

Γιά να φορτώσει τις ευθύνες μιας εγκληματικής φορολογικής πολιτικής σε κάποια δήθεν ατομική ιδιοτέλεια ενός πρώην υπουργού ο οποίος έσωσε δήθεν από τη πιθανή φορολόγηση τους συγγενείς του και να ισοφαρίσουν (έτσι νομίζουν) μέσω της καθημερινής προπαγάνδας από τα συνεργαζόμενα ΜΜΕ την ανελέητη φορολόγηση του ελληνικού λαού. (παράλογο αλλά δουλεύει).

Για να μην τον χαϊδεύουμε φυσικά και αυτόν τον διεστραμμένο λαό που μετά απ' ότι έχει περάσει εξακολουθεί να στηρίζει κατα 70% το καθεστώς της τρικομματικής διακυβέρνησης και της χρυσής αυγής, να πούμε πως εμείς υπερασπίζουμε το 30% και όποιους θα συμπορευτούν με αυτό. Όταν έρθει η ώρα, η χώρα θα κυβερνηθεί με το δίκαιο των αδυνάτων και να μην έχουν καμιά ψευδαίσθηση οι συνοδοιπόροι του 70% πως θα τους χαριστούμε στο όνομα του λαού.

Τώρα είναι η στιγμή. Μιά ακόμα στιγμή της δύναμης του λαού.

Να μην πληρώσουμε κανέναν φόρο όσο οι πλούσιοι αυτής της χώρας ήτε έχουν επιχειρήσεις, ήτε έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, ήτε έχουν καταθέσεις στο εσωτερικό, διευκολύνονται να  αποφεύγουν τη φορολόγηση.  

Ούτε ένα ευρώ από τους φτωχούς Έλληνες πρίν να φορολογηθούν οι πλούσιοι Έλληνες.

Θα το κάνουμε;


Δείτε στη συνέχεια ορισμένες πρόσφατες δημοσιεύσεις και μερικά σημαντικά αναμνηστικά video από την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ" για να μην ξεχνιόμαστε.

Το εισαγγελικό πόρισμα που «καίει» τον Παπακωνσταντίνου

Για σκευωρία κατηγορεί ο Παπακωνσταντίνου τον Βενιζέλο

Καίνε Παπακωνσταντίνου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ

“Περίεργη” ανακοίνωση Ραγκούση για Παπακωνσταντίνου

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Γιάννη Ραγκούση έχει ως εξής:

“Πρώτον. Μετά την χθεσινή γνωστοποίηση των στοιχείων που προέκυψαν από την εισαγγελική έρευνα,είναι προφανές, ότι πλέον αναδεικνύονται δύο – και όχι ένα – μείζονα θέματα εξίσου σοβαρά, αυτοτελή, που το ένα σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί ή δεν υποσκελίζει το άλλο.

1. Η αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ με την αφαίρεση τεσσάρων ονομάτων συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, γεγονός απολύτως προκλητικό,αδικαιολόγητο και ασυγχώρητο.

2. Ο τερματισμός της αξιοποίησης της λίστας, που αποφασίστηκε τον Αύγουστο του 2011 προσωπικά από τον κ. Βενιζέλο, όπως παραδέχθηκε δημοσίως ο ίδιος πριν από τρεις μήνες περίπου. Μιας λίστας, ο έλεγχος της οποίας είχε ξεκινήσει μερικώς από τον κ. Παπακωνσταντίνου,που είχε και την πρωτοβουλία να αποσταλεί στην Ελλάδα.Όπως από την πρώτη στιγμή δήλωσα, ανακοινώνοντας την αποχώρηση μου από το ΠΑΣΟΚ, η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ είναι μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα. Ιδίως για μια κυβέρνηση που, επιχειρώντας να αντιμετωπίσει τη χρεοκοπία του μεταπολιτευτικού ελληνικού κράτους, αναγκάστηκε να περικόψει οριζόντια μισθούς και συντάξεις.

Όπως έχω ξαναπεί,οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Οικονομικών στο σύνολο τους, τα τρία προηγούμενα χρόνια, ήταν εκ των πραγμάτων μια κυβέρνηση μόνες τους.

Λειτούργησα και λειτουργήσαμε πάντοτε, με καλή πίστη απέναντι τους, θεωρώντας αδιανόητο είτε το ενδεχόμενο της αλλοίωσης, είτε το ενδεχόμενο της μη αξιοποίησης μιας τέτοιας λίστας. Εκ του αποτελέσματος, δυστυχώς προκύπτει ότι κάναμε μεγάλο λάθος που λειτουργήσαμε καλοπροαίρετα και με καλή πίστη.

Σε καμία κυβερνητική – τυπική ή άτυπη- συνεδρίαση που εγώ συμμετείχα δεν έγινε ποτέ αναφορά σε ύπαρξη τέτοιας λίστας, πολλώ μάλλον σε οτιδήποτε σχετικό είτε για αλλοίωση είτε για παύση της αξιοποίησής της. Είναι προφανές ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν θα επιτρέπαμε -προσωπικά ποτέ δεν θα συναινούσα- σε μία τέτοιου τύπου διαχείριση της λίστας.

Προσωπικά έμαθα την ύπαρξη της μόλις τον Οκτώβριο του 2012, μετά τις σχετικές δηλώσεις του Γ.Παπακωνσταντίνου καθώς και την δημόσια παραδοχή από τον κ. Βενιζέλο ότι ήταν στη διάθεση του υπουργείου Οικονομικών η λίστα Λαγκάρντ, αλλά από τον Αύγουστο του 2011 ο ίδιος αποφάσισε , χωρίς ποτέ να μας ενημερώσει, να σταματήσει τον έλεγχο επί αυτής .

Δεύτερον. Για την ελληνική κοινωνία, η αποκατάσταση του ηθικού κύρους της πολιτικής πρέπει να είναι καθολική και πλήρης και όχι αποσπασματική και με αποκλειστικό γνώμονα το τρέχον πολιτικό συμφέρον της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά.

Επομένως, η διερεύνηση της υπόθεσης δεν μπορεί να αφορά μόνο στην αλλοίωση και να μην αφορά ταυτόχρονα και στο σκέλος της μη αξιοποίησης της λίστας. Η τρικομματική κυβέρνηση έχει μια τελευταία ευκαιρία να αποκαταστήσει – εν μέρει – την τρωθείσα ηθική υπόσταση της πολιτικής. Παίρνοντας μια καθαρή απόφαση να διερευνηθεί πλήρως και σε βάθος η υπόθεση. Αν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ απεμπολήσουν αυτή την ευκαιρία, θα έχουν υπογράψει την ληξιαρχική πράξη θανάτου του πολιτικού συστήματος με τα σημερινά του χαρακτηριστικά.

Εάν η τελική απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά,είναι να συσκοτιστεί το σκέλος των πολιτικών ευθυνών που αφορά στον τερματισμό του ελέγχου της λίστας Λαγκάρντ, τότε ας μην διερωτώνται κάποιοι γιατί καταρρέει η εμπιστοσύνη των πολιτών στο υπαρκτό πολιτικό προσωπικό και γιατί μέρα με την ημέρα ενισχύεται η εκλογική επιρροή των άκρων”


Το απόσπασμα από την ομιλία του πρώην υπουργού με το περίφημο «Δεν ξέρω που είναι το CD» Ζωή Κωνσταντοπούλου – Παπακωνσταντίνου - Για λίστα Λαγκάρντ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. Δημοσιεύθηκε στις 3 Οκτ 2012 Δημοσιεύθηκε στις 13 Οκτ 2012 Απαντήσεις Μπενυ στην Κωνσταντοπουλου για τη λιστα λανκαρ Δημοσιεύθηκε στις 31 Οκτ 2012 Ζωή Κωνσταντοπούλου – Σαχινίδης - Για λίστα Λαγκάρντ Αυτός ο ΑΘΛΙΟΣ επικεφαλής του οικονομικού εγκλήματος! Δημοσιεύθηκε στις 9 Οκτ 2012 Ένα απόσπασμα από την γελοία κατάθεση του Καπελέρη, σχεικά με τη λίστα Lagarde. Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, 3/10/2012. ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΜΕ ΚΑΠΕΛΕΡΗ ΚΑΙ ΔΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΜΩΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ Δημοσιεύθηκε στις 19 Οκτ 2012 Κοντονής με Βενιζελο στην θεσμών -διαφάνειας Δημοσιεύθηκε στις 24 Οκτ 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου