Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Δήλωση άρνησης πληρωμής φόρων Έλληνα πολίτη προς τη ΔΟΥ - Αντίσταση τώρα!

Το διαβάσαμε στο εξαιρετικό ιστολόγιο Κεράσια και Κρίνοι απ' όπου και το αναδημοσιεύουμε με δυό παρατηρήσεις:

1.  Μην τρέφουμε καμιά αυταπάτη πως το βαθιά καθεστωτικό κόμμα, το ΚΚΕ και τα παραρτήματά του σαν το ΠΑΜΕ και η διοίκηση της "Περισσός Α.Ε." θα μπορούσαν ποτέ να συμβάλλουν σε οποιονδήποτε αγώνα υπεράσπισης των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Αν ήταν να το κάνει θα το είχε κάνει τρία χρόνια τώρα αντί να περιπαίζει την ελληνική κοινωνία με την ανορθολογική ρητορική του, αντί να διασπά και να καταγγέλει με κάθε ευκαιρία οποιονδήποτε ουσιαστικό κοινωνικό αγώνα αναπτύχθηκε αυτά τα χρόνια της εφιαλτικής επίθεσης ενάντια στην κοινωνία, αντί να πολεμά όχι το καθεστώς αλλά τους πολιτικούς και κοινωνικούς πρωταγωνιστές της υπεράσπισης του κόσμου της εργασίας και αντί να έχει επιβάλει με την εκλογική του άρνηση κάθε συνεργασίας την συγκυβέρνηση Σαμαρά - Κουβέλη - Βενιζέλου. 

Τα καθεστωτικά κόμματα που επικαλούνται και σφετερίζονται τα αριστερά προτάγματα φτιάχτηκαν για τις δύσκολες ώρες του καθεστώτος. Και τότε είναι που δείχνουν στο καθεστώς ότι δεν πέταξε τα λεφτά του. Είτε πρόκειται για την ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη από την θέση της συγκυβέρνησης είτε πρόκειται για το ΚΚΕ από τη θέση της προβεβλημένης και ιδιαίτερα συμπαθούς από το καθεστώς "συνεπούς" - αν είναι δυνατόν - αντιπολίτευσης.

Η αριστερή κοινωνική βάση των ψηφοφόρων του ΚΚΕ τα κατάλαβε όλα τα παραπάνω πολύ καλά και στις πρόσφατες εκλογές έστειλε την διοίκηση της "Περισσός Α.Ε." στον αγύριστο. Ας μην γίνουμε τώρα - τη στιγμή της μεγαλύτερης επίθεσης - εμείς αυτοί που θα επαναφέρουμε στην ελληνική κοινωνία τις αυταπάτες για τον δήθεν θετικό ρόλο του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στην επικείμενη κοινωνική μάχη. Δεν θα είναι με το μέρος μας το ΚΚΕ. Να το ξέρουμε, να το συνηθίσουμε επιτέλους και να ελευθερωθούμε από το Σύνδρομο της Στοκχόλμης που δένει χιλιάδες αγωνιστές με τη σαδιστική και αδίστακτη διοίκηση του ΚΚΕ.

2.  Να μην έχουμε καμιά αυταπάτη πως ο ΣΥΡΙΖΑς θα πρωταγωνιστήσει στις κοινωνικές μάχες που θα είμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε το επόμενο διάστημα για να επιβιώσουμε. Θέλουμε όμως να ελπίζουμε πως όταν οι μάχες αυτές εκδιπλωθούν θα τον έχουμε δίπλα μας. Και γι αυτό πρέπει να ξεκινήσουμε να τις δίνουμε. Εμείς που δεν αντέχουμε άλλο. Το ξέρουμε. Δεν είναι απλό πράγμα να διακινδυνέψει ένας άνθρωπος να χάσει το σπίτι του από την εκδικητική και παραδειγματική δήμευση από μέρους ενός ανάλγητου εγκληματικού καθεστώτος που όταν φορολογεί εννοεί να φορολογεί την φτώχεια και όταν απαλλάσσει εννοεί να απαλλάσσει τον πλούτο. Δεν έχουμε όμως άλλο δρόμο από την επανάκτηση της κοινής μας μοίρας. Και σε αυτό τον αγώνα μιάς κοινωνίας ολόκληρης για την επανίδρυση του πολιτισμού απέναντι σε έναν κόσμο βαρβαρότητας ο ΣΥΡΙΖΑς, το πιστεύουμε, δεν θα αντέξει να απέχει. Να το ξεκινήσουμε λοιπόν. Όπως τότε στις πλατείες. Όπως τότε, στα κινήματα αισιοδοξίας των κάθε είδους "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ". Αλλά τώρα πλέον με γενική ανυπακοή. Σε όλα. 

Ας παραθέσουμε λοιπόν το κείμενο - κάλεσμα που μας έδωσε την αφορμή για όλες τις παραπάνω σκέψεις.

"Τι θα κάνουμε με τους υπέρογκους φόρους που μας βάζουνε; Θα τους πληρώσουμε και μετά θα πάμε να πηδήξουμε από τα παράθυρα ή θα κρεμαστούμε όπως το κάνανε μέχρι σήμερα 3.000 αδέρφια μας, καθώς δεν θα μπορούμε να επιβιώσουμε αξιοπρεπώς; Θα υποστούμε αυτό τον εξευτελισμό, χωριστά και ο καθένας μόνος του, δίχως να έχουμε προσπαθήσει καν;

Το κοινοβουλευτικό 27% τι λέει και τι κάνει για τον φυσική και ηθική μας εξόντωση που έρχεται, είναι καθ΄' οδόν με τα εκκαθαριστικά; Με τι ακριβώς απασχολείται ο ΣΥΡΙΖΑ όλον αυτόν τον καιρό; Και δεν θα έπρεπε να έχει ήδη οργανώσει μια στοιχειώδη από τα κάτω αντίσταση; Τόσους σταθμούς έχει δικούς του, τόσα έντυπα αλλά κυρίως τόσα sites; Τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει για τις φορολογικές δηλώσεις; Μήπως να "τους ταράξει στη νομιμότητα;" Και δε μας λέτε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, το νόμιμο είναι και ηθικό; Δηλαδή ο γαμωνόμος που έχει το αφορολόγητο στις 5.000 ευρώ, είναι νόμος που οφείλουμε να υπακούσουμε; Και το ΠΑΜΕ, τι κάνει το ΠΑΜΕ; Μη μας πει, ξέρουμε, αφού δεν το ψηφίσαμε μας κρατάει "μούτρα" και τώρα "να, καλά να πάθετε, α, το φχαριστιέμαι, να πεθάνετε, ας ψηφίζατε ΚΚΕ". Λοιπόν, μήπως κάπως έτσι σχεδιάζετε τις πολιτικές σας επιλογές;

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΜΕ, σκοπεύουν άραγε να συντονιστούν και να καλέσουν και όοοολες τις άλλες οργανώσεις βάσης σε έναν κοινό συντονισμό για κατάθεση στις εφορίες μαζικά δηλώσεων άρνησης καταβολής των άδικων φόρων και χαρατσιών; Πόσο δύσκολο είναι να γίνει αυτό; Τα τηλέφωνα ο ένας του άλλου τα ξέρετε, αν δεν τα ξέρετε, να σας τα δώσουμε εμείς, υπάρχουν και στο διαδίκτυο. Λοιπόν; Βγάλτε μια κοινή ανακοίνωση - κάλεσμα, υπογεγραμμένο από όλους σας, ώστε να προσελκύσει όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο να το εμπιστευθεί, φτιάξτε μια δήλωση, κάτι σαν αυτό που προτείνω στη συνέχεια ας πούμε, αναρτήστε την σε όλα τα sites σας, στις εφημερίδες σας και διαδώστε την και μέσα από τα ραδιόφωνά σας.

Από εκεί και πέρα, σε κάθε γειτονιά έχετε όλοι δυο τρεις ανθρώπους τουλάχιστον. Σε ορισμένη ημερομηνία σε κάθε ΔΟΥ να δοθεί ραντεβού όπου να μαζευτούν όλες οι δηλώσεις και να κατατεθούν ομαδικά στο πρωτόκολλο της κάθε ΔΟΥ και να πάρουν αριθμό πρωτοκόλλου. Έτσι όπως έγινε και με το χαράτσι της ΔΕΗ, το οποίο μας το ξαναβάζουν τώρα στους λογαριασμούς και επομένως πρέπει και γι αυτό να γίνει ακριβώς το ίδιο.

Στη συνέχεια η όλη υπόθεση θα στηριχτεί και μέσα στη Βουλή αλλά και κυρίως, ο κόσμος που θα καταθέσει αυτές τις δηλώσεις, θα είναι έτοιμος και για καταλήψεις των εφοριών αν χρειαστεί και για όποια κινητοποίηση στο δρόμο ή και τις υπηρεσίες για να υπερασπιστεί κάτι συγκεκριμένο και χειροπιαστό, την άμεση επιβίωσή του.

Λοιπόν;

Παρακαλώ, αν συμφωνείτε, διαδώστε το, με όποιες δικές σας προσθήκες και τροποποιήσεις προς το καλύτερο.

Ας μην μας κοροϊδεύουν άλλο και από τα αριστερά!

Να μη γίνουμε ραγιάδες!

Να μη ζήσουμε σα σκλάβοι!

Να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας!

Αντίσταση ΤΩΡΑ!"

ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΝΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΦΟΡΩΝ
ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΟΥ…………………………………………………………..
O/H ………………………………………………………………………………………………
Έλληνας πολίτης, κάτοικος ……………................. οδός …………………………...............
αρ……………… με ΑΦΜ …………………………………………….υποχρεωμένος να σέβομαι το Σύνταγμα της Ελλάδας και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό, όπως με σαφήνεια ορίζεται στο άρθρο 120 παρ.2 και τηρώντας το Σύνταγμα της Ελλάδας, άρθρο 120 παρ.4 σύμφωνα με το οποίο δικαιούμαι και υποχρεούμαι να αντιστέκομαι με κάθε μέσο εναντίον όποιου επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία
δηλώνω ότι:
Αρνούμαι να συμμετάσχω στο μακάβριο σχέδιο εξόντωσης του Ελληνικού Λαού, το οποίο υλοποιείται και μέσω της, κατά κοινή ομολογία και καταφανώς, άδικης και αντισυνταγματικής φορολογίας, καθώς, ούτε αναλογικά ως προς την δυνατότητα του και τα εισοδήματά του φορολογείται ο Έλληνας πολίτης, αλλά και οι φόροι που πληρώνει δεν χρησιμοποιούνται για να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον του Ελληνικού Λαού, αλλά κατευθύνονται προς άγνωστους και άνομους προορισμούς.
Απόδειξη των παραπάνω, αποτελεί το ότι, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια, μειώθηκαν δραματικά τα εισοδήματα των μικρών και μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, οι φόροι τους οποίους αυτά πληρώνουν αυξήθηκαν δυσανάλογα, όπως και το κόστος ζωής, και ο δημόσιος και ιδιωτικός βίος των Ελλήνων φορολογουμένων υποβαθμίστηκε, εκ του οποίου αποδεικνύεται ότι οι φόροι δεν χρησιμοποιούνται για το καλό του Ελληνικού Λαού και την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, αλλά για εξυπηρέτηση αλλότριων και σκοτεινών συμφερόντων, τα οποία κατονομάζουν συγκεκριμένα και καταγγέλλουν πλήθος Ελλήνων και ξένων πολιτών σε δημόσιες τοποθετήσεις και πράξεις τους.
Ως εκ τούτου, αρνούμαι να καταβάλω τους ανήθικους, αντισυνταγματικούς και απάνθρωπους φόρους που ορίζει ο ανήθικος, αντισυνταγματικός και απάνθρωπος φορολογικός νόμος, συμβάλλοντας έτσι, με την τυφλή και δουλική υπακοή μου, σε ένα προμελετημένο έγκλημα.
Επιφυλάσσομαι να πληρώσω τους φόρους μου, εάν και εφόσον η φορολογική νομοθεσία τροποποιηθεί προς το συμφέρον του ελληνικού λαού, και δη εκείνου του κομματιού του οποίου κατάφορα παραβιάζονται τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα στη ζωή, την τιμή και την αξιοπρέπεια, και εάν και εφόσον αποκατασταθεί η αναλογία της φοροδοτικής μου ικανότητας προς τη φορολόγησή μου, σύμφωνα με το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Εξάλλου, όπως πιστοποιεί η σύγκριση της φετινής φορολογικής μου δήλωσης με αυτές των προηγούμενων ετών, τα εισοδήματά μου έχουν μειωθεί δραματικά, και επομένως είναι αντικειμενικά αδύνατον να εισφέρω τα όσα αδίκως και παρανόμως μου χρεώνονται.
Η παρούσα δήλωση να επισυναφθεί στην φορολογική μου δήλωση.
Σας υπενθυμίζω οτι:
Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία και όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα (Σύνταγμα της Ελλάδας, άρθρο 1 παρ.2 παρ.3).
Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας (Σύνταγμα της Ελλάδας, άρθρο 2 παρ.1).
Τέλος σας υπενθυμίζω ότι ο δημόσιος υπάλληλος υποχρεούται να τηρεί το Σύνταγμα και  να υπακούει σε αυτό και όχι στους ανωτέρους του.
Ημερομηνία ………………………………………………………….
Ο ΔΗΛΩΝ/Η ΔΗΛΟΥΣΑ


update:

Το blog e-Apenanti μας υπέδειξε το ακόλουθο στον σύνδεσμο

 http://dikaex.blogspot.gr/2012/07/blog-post_16.html


"Απολαυστική" επιστολή φορολογουμένου στην Εφορία του (κοινοποίηση στο "Ποντίκι")

Αγαπητό «Ποντίκι»

Σου αποστέλλω αυτό το υπόμνημα που το έστειλα ήδη στο υπουργείο Οικονομικών

και το υπέβαλα και στη ΔΟΥ Ιεράπετρας.

Για να ξέρουν ότι δεν θα γίνουμε αυτόχειρες.

Με αγωνιστικές ευχές


Ν. Αρετούλης



ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΔΗΛΩΣΗ



Προς το υπουργείο Οικονομικών, ΔΟΥ Ιεράπετρας


Του φορολογούμενου πολίτη Αρετούλη Γ. Νικολάου, κατοίκου του Δ.Δ.


Ρίζας του Δήμου Ιεράπετρας.



Εις το εκκαθαριστικό σημείωμα που μου αποστείλατε «προσάπτεται» τεκμαρτό εισόδημα 8.863 ευρώ, ποσό το οποίο εγώ ποτέ δεν είδα κι ούτε θέλησα να αποκτήσω.


1.Για την οικία μου, αντικειμενικής αξίας 13.653,68 ευρώ (ΕΤΑΚ 10.8.2010), ευρισκόμενη στον οικισμό Πανακιανά του Δ.Δ. Ρίζας του Δήμου Ιεράπετρας, χωρίς καν ηλεκτροδότηση, θεωρείται τεκμαρτό εισόδημα 4.080 ευρώ, περίπου το 1/3 της αξίας της, τη στιγμή που πολύ καλύτερα σπίτια τα βρίσκει κανείς στην περιοχή μας με μόλις 150 ευρώ τον μήνα ενοίκιο (1.800/έτος).


2.Θεωρείτε τεκμαρτό εισόδημα διαβίωσης 3.000 ευρώ. Δυστυχώς για σας, λόγω της αντικαταναλωτικής και οικολογικής ιδεολογίας και τρόπου ζωής που έχω επιλέξει από το 1995, εγώ και η σύντροφός μου (2 άτομα) επιζήσαμε με μόλις 2.126,5 ευρώ για ένα ολόκληρο έτος, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων της βενζίνης του αυτοκινήτου μου, που χρησιμοποιώ κυρίως για τις αγροτικές εργασίες μου. Δηλαδή ζητάτε για φόρο το 1/4 του ετήσιου εισοδήματος επιβίωσής μου!!!


3.Όσο για το αυτοκίνητό μου, μοντέλο ’91 και κυβισμού 750 κ.εκ., με έξοδα ασφάλισης, τελών κυκλοφορίας 300 ευρώ και συντήρηση από εμένα τον ίδιο (ως πρώην μηχανικός), θεωρείτε τεκμαρτό εισόδημα 2.000 ευρώ.


Κατόπιν όλων αυτών που ανέλυσα παραπάνω και επικαλούμενος το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος, δηλώνω τα εξής:


α) Μεταξύ της επιλογής να μην τρώω για τρεις (3) μήνες και να πληρώσω τον φόρο που ζητάτε, θα προτιμήσω να μην πληρώσω ούτε ένα ευρώ.


β) Μεταξύ της επιλογής να γίνω αυτόχειρας ή φονιάς, θα προτιμήσω να γίνω φονέας σας.


γ) Αν δεν έχετε κάνει κάποιο λάθος με αυτό το εκκαθαριστικό που μου αποστείλατε, τότε είστε αχρείοι και απατεώνες και κλέφτες.




7.7.2012


Άνευ ουδεμίας εκτίμησης


Ν. Αρετούλης

2 σχόλια:

  1. αν με ομοιο τροπο (χειχογραφη δηλωση) ασκουσαμε το εκλογικο μας δικαιωμα δεν θα υπηρχε νοθευση, οποτε ποιος ξερει αν τελικα οι σημερινοι απατεωνες που κυβερνουν θα βρισκοντουσαν εκει που βρισκοναται τωρα(ως εξουσιαζοντες).....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συνχαρητηρια φιλε γιατι εχεις πιασει το νοημα , την ψηφο την καναν μυστικη για να την μαγειρευουν ...... η διαφανεια για την οποια μιλουν πολοι απο κει πρεπει να ξεκιναει....

      Διαγραφή