Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

3 Νοέμβρη 2011 - Το Πραξικόπημα των Τραπεζιτών


























Μετά την υποτιθέμενη «βόμβα» Παπανδρέου για διενέργεια δημοψηφίσματος, οι πολιτικές εξελίξεις πήραν τον αναμενόμενο  δρόμο τους.

Την πρόταση του δημοψηφίσματος έσπευσαν αμέσως να την αγκαλιάσουν ορισμένα περιθωριακά τμήματα της «ριζοσπαστικής» αριστεράς γύρω κυρίως από την ηγεσία του «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής» όπου την είδαν σαν δήθεν πολιτική δυνατότητα αριστερής διεξόδου από το καθεστώς του Μνημονίου ή ακόμη και της Ευρωζώνης αλλά και της ίδιας της αποδέσμευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Σε αυτή την απίθανη συμπόρευση με τον Παπανδρέου ακολούθησε έως και ο κατά τα άλλα (τέως) οξυδερκής Παναγιώτης Λαφαζάνης και φυσικά ο περίφημος οικονομικός αναλυτής και τηλεαστέρας ιεροκήρυκας της χρεοκοπίας, ο ανεκδιήγητος Καζάκης, ο οποίος έφτασε μάλιστα σε τέτοιο βαθμό εξαχρείωσης, ώστε κατηγόρησε επί λέξει στο πρόσφατο ραδιοφωνικό του παραλήρημα, σαν «Πέμπτη φάλαγγα του καθεστώτος» όσους από την αριστερά αντιτίθενται στο δήθεν δημοψήφισμα του Παπανδρέου και ζητάνε την ανατροπή του Παπανδρέου και άμεση διενέργεια εκλογών.

Ακούστε εδώ τα νέα πολιτικά κατορθώματα του Καζάκη, αυτού του αριστερού ψάλτη και συνοδοιπόρου του GAP στην  επί δύο χρόνια προπαγάνδα για χρεοκοπία της χώρας.  

Στον εκβιασμό του Παπανδρεϊκού δημοψηφίσματος - προκειμένου να διατηρήσει τον έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων - απάντησαν αμέσως και πολύ γρηγορότερα από ό,τι ανέμεναν οι ράθυμοι πολιτικοί εγκέφαλοι της «ριζοσπαστικής» αριστεράς, οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του διεθνούς κεφαλαίου, των τραπεζών και των επιχειρήσεων, η Μέρκελ και ο Σαρκοζί, αλλά και οι εγχώριοι εκπρόσωποί τους τόσο στην κυβέρνηση όσο και στα ΜΜΕ των επιχειρηματιών.

Τα κρύα στόματα των επιχειρηματιών, η Βάσω, Ο Λοβέρδος , η Διαμαντοπούλα, η Αποστολάκη, ο Βενιζέλος, η Μπακογιάννη  και ολόκληρος ο συρφετός των διαμορφωτών κοινής γνώμης εκ μέρους των επιχειρήσεων, αποστοιχήθηκαν μέσα σε μια νύχτα από τους χειρισμούς Παπανδρέου και με ένα (όχι πρωτοφανές) τηλεοπτικό πραξικόπημα που λαμβάνει χώρα όλο το πρωί της 3ης Νοέμβρη 2011 σε όλα τα κανάλια της χώρας, κρατικά και εμπορικά, εκβίασαν την άμεση συγκυβέρνηση των αστικών κομμάτων και την εδώ και τώρα νομιμοποίηση της στρατηγικής ιδιοποίησης  της χώρας μέσω της άμεσης έγκρισης της νέας Δανειακής Σύμβασης από το σύνολο των αστικών δυνάμεων του κοινοβουλίου, στο όνομα της  6ης δόσης και της αποφυγής της υποτιθέμενης χρεοκοπίας, την οποία φυσικά οι ίδιοι αυτοί μεθοδεύουν συστηματικά ακριβώς στο όνομα της αποφυγής της.

Αυτή την ώρα, όλα τα σενάρια, από διαδοχή του Παπανδρέου, συγκυβέρνησης μέσω της Μεταβατικής Κυβέρνησης που προτείνει ο Σαμαράς, αντικατάστασή του από την κοινοβουλευτική του ομάδα ή ακόμα και καταψήφιση ( σε ακραία περίπτωση  που δεν βρεθεί άλλη διέξοδος) της ψήφου εμπιστοσύνης και εκλογές , είναι ανοιχτά.
Όλα, για τη διατήρηση του πυρήνα του συστήματος και μάλιστα ισχυροποιημένου έχοντας λυγίσει και τις αντιρρήσεις Σαμαρά και την υπαναχώρησή του από το αίτημα για άμεση διενέργεια εκλογών με τον κατασκευασμένο εκβιασμό της ευθύνης του σε άμεση χρεοκοπία της χώρας.

Το εξελισσόμενο πραξικόπημα των τραπεζιτών των επιχειρήσεων και των καναλαρχών βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και σαρώνει μέσα σε λίγες ώρες όλες τις αριστερές ψευδαισθήσεις για δημοψηφισματική πολιτική διέξοδο. Έδειξαν σε όλη την ελληνική κοινωνία και με μια παραδειγματικά συντονισμένη επιχείρηση ποιός είναι το πραγματικό αφεντικό του κόσμου και πώς το αστικό πολιτικό προσωπικό είναι αναλώσιμο ανά πάσα στιγμή.

Υπάρχει διέξοδος;

Υπάρχει. Όλοι στους δρόμους.

Να παραιτηθεί τώρα η Κυβέρνηση Παπανδρέου.

Καμία λύση συγκυβέρνησης των δυνάμεων του μνημονίου και της καταστροφής δεν είναι αποδεκτή.

Όλη η εξουσία στον ελληνικό λαό. Εκλογές Εδώ και Τώρα!


3/11/2011

«για την κοινωνική αριστερά»


8 σχόλια:

  1. δεν καταλαβαινω τιποτα.
    το αρθρο ειναι σκετη ασυναρτησια.
    παρακαλω εξηγηστε τα εισαγωγικα στο ριζοσπαστικής και τους χαρακτηρισμους προς τον καζακη μπας και καταλαβει κανεις τι θελετε να πειτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αστική τάξη δείχνει ποιο έξυπνη απ ότι νομίζουμε. Περιμένοντας την προφανή αντίδραση στο τρομοκρατικό δίλημμα δημοψηφίσματος της δανειακής σύμβασης, προχωράει και σε ψήφισμα επικύρωση της σύμβασης από τη βουλή και σε κυβέρνηση βελγίου και μπορεί ακόμα και σε εκλογές. Η οικονομική ελίτ της ΕΕ απάντησε με το "Πάρτε το μνημόνιο και Φύγετε από δω", η οικονομική τρομοκρατία σε όλο το μεγαλείο της. Η κοινοβουλευτική αριστερά παρακολούθησε το σοκ και δέος γιατί ήταν "αναμενόμενη". Η αριστερά αυτή πιστεύει ότι άμα φύγει ο GAP και γίνουν εκλογές θα πάμε σε ένα κοινοβουλευτικό λαϊκό παράδεισο... Μόνο που οι εκλογές είναι έκφραση αστικών κομμάτων και όχι λαϊκών επιταγών. Άλλωστε ακολουθούν πιστά τον κοινοβουλευτικό αχταρμά φροντίζοντας να αποπροσανατολίζουν την οποιαδήποτε έκφραση λαϊκού μετώπου.
    Φυσικά απ όλο το κείμενο κατάλαβα ότι ανήκεις στην συστημική αριστερά. Λυπηρό αλλά αναμενόμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @κοινωνική αριστερά
    Ευχαριστούμε θερμά για τα καλά σας λόγια και στο σχόλιό σας ΕΔΩ.

    Παρόλ' αυτά...
    ΞΑΝΑ-άκουσα προσεκτικά το βίντεο που παραθέσατε στο κείμενό σας.

    Δυστυχώς, η ακόλουθη δήλωσή σας είναι ΑΚΡΩΣ συκοφαντική ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ όσων είπε ο Καζάκης:
    ο περίφημος οικονομικός αναλυτής και τηλεαστέρας ιεροκήρυκας της χρεοκοπίας, ο ανεκδιήγητος Καζάκης, ο οποίος έφτασε μάλιστα σε τέτοιο βαθμό εξαχρείωσης, ώστε κατηγόρησε επί λέξει στο πρόσφατο ραδιοφωνικό του παραλήρημα, σαν «Πέμπτη φάλαγγα του καθεστώτος» όσους από την αριστερά αντιτίθενται στο δήθεν δημοψήφισμα του Παπανδρέου και ζητάνε την ανατροπή του Παπανδρέου και άμεση διενέργεια εκλογών.

    OXI, o Καζάκης ΔΕΝ κατηγόρησε ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ που λέτε.
    Κατηγόρησε ΜΟΝΟ όσους τάσσονται υπέρ της... αποχής από ένα (ενδεχόμενο) δημοψήφισμα.
    Για "πρακτοράκια του συστήματος" μίλησε στο σημείο 8.19 του δικού σας video (ΚΛΙΚ εδώ για να πάτε εκεί)
    ή στο σημείο 8.12 στην εκδοχή video που έφερα εγώ.
    Για "πεμπτοφαλαγγίτες", μίλησε στο σημείο 8.42 (για τον ίδιο λόγο, την προπαγάνδα υπέρ της αποχής).

    Κατά της αποχής (γενικά) τάχθηκα κι εγώ, όπως πολλοί άλλοι.
    Εξήγησα εκτενώς τους λόγους, σε τρεις αναρτήσεις (ΕΔΩ).

    Τόσο πολύ μίσος, κατά του Καζάκη, ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω, αλλά το θεωρώ ΚΑΙ αιτία γενικότερου λαϊκού διχασμού.

    Οσο για _αποδεδειγμένες_ συκοφαντίες, γι' αυτές τηρούμε (και προτείνουμε) πολιτική ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΝΟΧΗΣ στο διαδίκτυο (και σόρυ γι' αυτό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υ.Γ.2 Εννοούσα "κατηγόρησε ΣΑΝ πεμπτοφαλαγγίτες" (ειδικά). Αλλιώς... κριτική κάνει ο άνθρωπος, απόλυτα θεμιτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε OMADEON.

    Η παρατήρησή σου όσον αφορά την κατηγορία για "πεμπτοφαλαγγίτες" (ειδικά) είναι απόλυτα σωστή.
    Έτσι ακριβώς τοποθετείται σε αυτό το σημείο ο Καζάκης και σε ευχαριστούμε για την σημαντική δουλειά σου στον εντοπισμό και την επισήμανση του παραπάνω ειδικού σημείου.

    Θα μας επιτρέψεις ωστόσο ακούγοντας ολόκληρη την ανάλυση στη συνέχειά της, να εκτιμάμε πως η κριτική μας δεν ήταν καθόλου συκοφαντική.

    Εξάλλου η από μέρους μας παράθεση του video καθώς και τα δικά σας σχόλια συμβάλλουν στο να σχηματίσει ο καθ' ένας μιά πιό ακριβή αντίληψη για το σύνολο της τοποθέτησης του Καζάκη.

    Δεν πρόκειται για μίσος απέναντι στον Καζάκη.

    Η συνολική κριτική μας απέναντι στις αντιλήψεις Καζάκη για την κρίση και την επιρροή που αυτές οι αντιλήψεις έχουν ασκήσει στη διάβρωση έως διάλυση της κριτικής σκέψης και των αναγκαίων κοινωνικών και πολιτικών συγκλήσεων στην αριστερά δεν είναι δυνατόν να γίνει με την παρούσα ευκαιρία. (Δεν έχει φυσικά ο Καζάκης μόνος του την ευθύνη αυτή. Πολλές δυνάμεις ταυτόχρονα αξιοποίησαν τις απόψεις του και άλλες παραπλήσιες για να εντείνουν την θρησκευτικού τύπου διάσπαση της αριστεράς και του κοινωνικού κινήματος.

    Αυτό που μπορούμε να πούμε σε ένα σχόλιο είναι πως ο Καζάκης από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η λεγόμενη "κρίση χρέους" και στη συνέχεια η λεγόμενη "Κρίση δανεισμού", από τις αρχές του 2010 ακόμη, μίλησε μαζί με τον Παπανδρέου για χώρα που έχει ήδη χρεοκοπήσει (μιλώντας με στενά δημοσιονομικά στοιχεία)δίνοντας μιά ιδεολογική κατά βάση ερμηνεία στην κρίση αλλά με αντικειμενικές οικονομικές δήθεν αποδείξεις.

    Αν για τον Παπανδρέου η προπαγάνδα της "χρεοκοπημένης χώρας" άνοιγε το δρόμο για το ΔΝΤ και την ΤΡΟΪΚΑ, για τον Καζάκη, η ίδια αυτή φιλολογία άνοιγε την ιδεολογική πόρτα για να δικαιολογήσει την άποψη που ήδη είχε για αποχώρηση της Ελλάδας από την ΕΕ.

    Το αν η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ ή συνολικά από την ΕΕ είναι πάντα για την ελληνική κοινωνία και για τις δυνάμεις της κοινωνικής χειραφέτησης ένα ανοιχτό ζήτημα.

    Δεν μπορεί όμως η ιδέα αυτή να γίνεται η προϋπόθεση για πολιτικές και κοινωνικές συγκλήσεις γιατί στην πράξη (όπως και αποδείχτηκε) λειτουργεί υπέρ της απόλυτης διάσπασης και συντριματοποίησης των κινημάτων και των πολιτικών χώρων που μάχονται τα σχέδια του Παπαντρέου και των διεθνών ελίτ.

    Αποτέλεσμα είναι να εισαχθεί η εξοντωτική σύγκρουση Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΑΘΡΟΙΣΜΑΤΟΣ και όχι η δημιουργική σύγκρουση στο εσωτερικό της αριστεράς και της κοινωνίας με συνέπεια να απομονωθούν και να τσακιστούν όλες οι πλευρές από το καθεστώς και να έχουμε φτάσει πλέον εδώ με τις πρωτοβουλίες να περιορίζονται αποκλειστικά στο αστικό μπλόκ δυνάμεων.

    Θα συμφωνούσα με τη μηδενική ανοχή που επιδεικνύετε, αλλά ίσως θα έπρεπε να την επεκτείνετε και σε άλλα σημαντικότερα ζητήματα από αυτά των διατυπώσεων.

    Πάντα φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άγνωστος
    Αλλά είναι λογική πρόβλεψη ότι από τις εκλογές ως πρώτο, αν και αδύναμο, κόμμα θα βγει η ΝΔ. Επομένως ποιά θα είναι η αλλαγή σε σχέση με το μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις; Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές, αλλά ότι πρέπει να έχουμε σαφή αντίληψη αυτού που επιδιώκουμε και κάπως να προβλέπουμε τις συνέπειές του.
    Επίσης νομίζω ότι το ύφος με το οποίο εκφράζεστε δεν βοηθάει σε μια αλληλοκατανόηση και θα ξέρετε πόσο δύσκολα είναι τα ιδεολογικά θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή