Τρίτη 12 Μαΐου 2020

COVID-19: Η αποκάλυψη (της Γιώτας Σεχίδου)






















COVID-19: Η αποκάλυψη – Α' μέρος


Της Γιώτας Σεχίδου

1/4/2020




















*Γιώτα Σεχίδου, Δρ. Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ-συγγραφέας και δημοσιογράφος
Μέσα σ’ αυτό το σκοτεινό τοπίο της ουσιαστικής έλλειψης ενημέρωσης σχετικά με τον COVID-19, θα εγκαινιάσουμε εδώ μια σειρά άρθρων σχετικών με πληροφορίες που αφορούν έρευνες που πραγματοποιούνται και δημοσιεύονται στον Διεθνή Τύπο- και που συστηματικά αποκρύπτονται από τον εσωτερικό – με έναν εντελώς απαράδεκτο τρόπο, εντείνοντας την καταστολή και την κατατρομοκράτηση του ελληνικού πληθυσμού σε βαθμό φοβικής υστερίας– πράγμα που, απ’ ό,τι φαίνεται, επιχειρείται παγκόσμια.
Έτσι παρουσιάζεται ως “φονικός” ένας ιός και μάλιστα σε διεθνές περιβάλλον, μόνο που αυτός ο ιός απ’ ό,τι φαίνεται παρουσιάζει ιδιαίτερες προτιμήσεις αλλά και μεταλλάξεις, ανάλογες των γεωγραφικών σημείων του πλανήτη που πλήττονται.
Μέσα από την αληθοφανή διάσταση που προβάλλεται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, το ζήτημα της ξαφνικής εμφάνισης του ιού και των μέτρων της καραντίνας που απαιτούνται από όλες σχεδόν τις κυβερνήσεις δεν προκαλεί καμία εντύπωση, ούτε και εγείρει ερωτήματα, παρουσιαζόμενος ως μια “φυσική” συνιστώσα της ανθρώπινης ύπαρξης, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε μια θεολογία της ασθένειας αυτής αλλά και της ανορθολογικής καταπολέμησής της με αντιδραστικά μέτρα.  Ωστόσο είναι χρέος μας να βρούμε αυτές τις παραμέτρους ξετυλίγοντας αυτόν τον πολυδαίδαλο καμβά από ερευνητική δουλειά και συγκεκριμένες διαπιστώσεις πολύ σημαντικών βιοεπιστημόνων, ερευνητικών κέντρων και πολιτικών αναλυτών που διατηρούν την ανεξαρτησία τους από πολιτικές των κρατών, και που καμία σχέση δεν έχουν με τον τρέχοντα ορυμαγδό της πληροφορίας ως τρομοκρατικού δεδομένου, ώστε ο απόλυτος φόβος να καταστεί το κυρίαρχο συναίσθημα μέσα από την παντελή άγνοια και τον καταναγκασμό.
Εδώ παρουσιάζονται και τα ΟΚΤΩ ΜΕΡΗ του άρθρου με τίτλο "COVID-19: Η Αποκάλυψη" που δημοσίευσε η Γιώτα Σεχίδου στην iskra την περίοδο από 1.4.2020 έως 27.4.2020. 
1.Τα δύο μεγάλα «κύματα» της παγκόσμιας μόλυνσης
Ο Larry Romanoff είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Fudan της Σαγκάης, ζει στη Σαγκάη και γράφει σήμερα μια σειρά από δέκα βιβλία που σχετίζονται γενικά με την Κίνα και τη Δύση. Είναι Ερευνητικός Συνεργάτης του Κέντρου Ερευνών για την Παγκοσμιοποίηση (CRG).
Στις 26 Μαρτίου παρουσιάζει μια Παγκόσμια Έρευνα με θέμα τη Νοημοσύνη, την Επιστήμη και την Ιατρική. Εκεί αναφέρει ότι το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και τα μέσα ενημέρωσης προωθούν σε μεγάλο βαθμό ως θεολογία ότι ο COVID-19 είναι «ένας κινεζικός ιός και η Κίνα τον διαδίδει σε όλο τον κόσμο», απαιτώντας τις συγγνώμες της Κινέζικης κυβέρνησης. Ένα αμερικανικό δικηγορικό γραφείο στη Φλόριντα, μάλιστα, κατέθεσε αγωγή κατά της κινεζικής κυβέρνησης, ζητώντας αποζημίωση..
Ο  Larry Romanoff εξέτασε και ανέλυσε τις διαθέσιμες λεπτομέρειες όλων των πρώτων και μεταγενέστερων επιβεβαιωμένων λοιμώξεων σε ΟΛΕΣ τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της πηγής μόλυνσης, του στελέχους του ιού και του χρονοδιαγράμματος, δεδομένα τα οποία παρέχουν άφθονες αποδείξεις ότι αυτή η αμερικανική θεολογία δεν υποστηρίζεται από τα γεγονότα.
Ο  Larry Romanoff αναφέρει ότι υπήρξαν δύο μεγάλα «κύματα» παγκόσμιας μόλυνσης, το πρώτο γύρω στα τέλη Ιανουαρίου, το δεύτερο ένα μήνα αργότερα.
Είναι αλήθεια ότι – στα πρώτα στάδια, στο πρώτο κύμα – 22 χώρες είχαν τις πρώτες επιβεβαιωμένες λοιμώξεις τους σε ταξιδιώτες από την Κίνα, αλλά, αμέσως μετά από αυτό, στο δεύτερο κύμα, 34 χώρες έλαβαν την πρώτη επιβεβαιωμένη μόλυνση από ταξιδιώτες από την Ιταλία, και άλλες 16 από το Ιράν.
Ωστόσο, η λεγόμενη “πρώτη μόλυνση” σε αυτές τις χώρες, από κινέζους πολίτες ή άλλους ταξιδιώτες, απέδειξε σε όλες- εκτός ίσως από δύο περιπτώσεις άνευ σημασίας-ότι οι πρώτες αυτές εξωτερικές λοιμώξεις δεν έχουν δεσμούς με τις επόμενες τοπικές εστίες, επειδή το στέλεχος του ιού σε πολλές από αυτές τις εξέχουσες τοπικές εκρήξεις δεν υπήρχε στην Κίνα, αλλά μόνο στις ΗΠΑ!!
Αυτό σημαίνει ότι ενώ η Ιταλία ανακάλυψε τις δύο πρώτες μολύνσεις της στους Κινέζους τουρίστες, αυτές οι δύο ήταν άσχετες με το επόμενο ξέσπασμα ιών επειδή ο τύπος του ιού που μολύνει την Ιταλία είναι διαφορετικός από αυτόν στην Κίνα και, φυσικά, ήταν διαφορετικός σε εκείνους τους δύο Κινέζους τουρίστες.
Η Ιταλία, όπως σχεδόν όλες οι άλλες χώρες, δεν μολύνθηκε από την Κίνα και πράγματι δεν θα μπορούσε να το κάνει. Η μόνη χώρα με την ποικιλία του ιού της Ιταλίας είναι οι ΗΠΑ, και έτσι η μόλυνση πρέπει να προέρχεται από την Αμερική, όχι από την Κίνα. Ομοίως, οι τοποθεσίες κοντά στην Κίνα – Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Βιετνάμ, ακόμη και η επαρχία της Ταϊβάν, μοιράζονται ένα εντελώς διαφορετικό κοινό στέλεχος. Η Κίνα είχε μόνο ένα  μικροσκοπικό τμήμα αυτού του στελέχους, κι αυτό βρέθηκε πολύ μακριά από τη Wuhan.
Ένας υψηλού επιπέδου Ιταλός ιολόγος, ο Giuseppe Remuzzi, δημοσίευσε μια σειρά μεταξύ όπως και στο περιοδικό Lancet, αναφερόμενος σε γεγονότα τα οποία δεν είναι μέχρι σήμερα γνωστά.Ο γιατρός δήλωσε ότι οι Ιταλοί γιατροί είχαν παρατηρήσει πολύ περίεργες εξάρσεις μιας σοβαρής πνευμονίας ήδη από το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του ’19, ιδιαίτερα σε ηλικιωμένους, πράγμα που υποδήλωνε ότι ο ιός κυκλοφορούσε, τουλάχιστον στη Λομβαρδία, πολύ πριν να αποκτήσει το ιατρικό προσωπικό επίγνωση αυτής της επιδημίας που συμβαίνουν στην Κίνα. Οι Κινεζικές ιατρικές αρχές είχαν ήδη εντοπίσει το ίδιο συγκεκριμένο φαινόμενο – και ότι ο ιός είχε κυκλοφορήσει μεταξύ του πληθυσμού ίσως και δύο μήνες πριν τη επίσημη διάγνωση της επιδημίας. ΔΗΛΑΔΗ, ΣΧΕΔΟΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!!
Σύμφωνα μάλιστα με όσα δήλωσε η Ιταλική Εθνική Υπηρεσία Υγείας (ISS), «..δεν είναι δυνατή η επανασύσταση της αλυσίδας μετάδοσης της λοίμωξης  για όλους τους ασθενείς. Τα περισσότερα κρούσματα στην Ιταλία φέρουν μια επιδημιολογική σύνδεση με διαφορετικές περιπτώσεις κρουσμάτων που διαγιγνώσκονται στη Λομβαρδία, στην Εμίλια Ρομάνια και το Veneto, δηλαδή στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία.» .
Η παραπάνω δήλωση είναι ζωτικής σημασίας, δεδομένου ότι υποστηρίζει τον ισχυρισμό πολλών συστάδων ταυτόχρονης μόλυνσης και διαφορετικές περιπτώσεις «ασθενών μηδέν».
Υπάρχουν περιπτώσεις στη Λομβαρδία που δεν μπορούσε να  ανιχνευθεί μια συγκεκριμένη αλυσίδα μόλυνσης, και αυτό θεωρούν ότι πρέπει να ισχύει και για τις άλλες περιοχές, δεδομένου ότι ο ιός ξέσπασε ξεχωριστά σε διαφορετικές περιοχές της Ιταλίας, πράγμα που σημαίνει ότι η Ιταλία επλήγη από διαφορετικές εκδοχές του ίδιου ιού!!
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στη  Wuhan δεν υπήρχε καμία πηγή, και κανένας “μηδέν ασθενής” δεν έχει αναγνωριστεί εκεί ως φορέας ιού παρόμοιου με τα δείγματα της Ιταλίας..
Το μυστήριο της Ιταλίας
Η «Ασθενής Νο 4»
Πριν από τις 20 Φεβρουαρίου του 2020, υπήρχαν μόνο τρεις περιπτώσεις μόλυνσης του κοροναϊού στην Ιταλία, εκ των οποίων οι δύο ήταν τουρίστες από τη Wuhan στην Κίνα, και η τρίτη περίπτωση, ένας Ιταλός που επέστρεψε στη Ρώμη από τη Wuhan στις 6 Φεβρουαρίου. Αυτές ήταν σαφώς εισαγόμενες περιπτώσεις, και κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων δεν παρουσιάστηκε κανένα περαιτέρω κρούσμα!
Στη συνέχεια, ξαφνικά εμφανίστηκαν νέες μολύνσεις που δεν σχετίζονταν με την Κίνα. Στις 19 Φεβρουαρίου, η Υγειονομική Περιφέρεια της Λομβαρδίας εξέδωσε μια δήλωση ότι ένας Ιταλός 38 ετών είχε διαγνωστεί με το νέο κοροναϊό, και έγινε το τέταρτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ιταλία. Ο άνθρωπος ποτέ δεν είχε ταξιδέψει στην Κίνα και δεν είχε καμία επαφή με τους επιβεβαιωμένους Κινέζους ασθενείς.
Ακριβώς μετά απ’ αυτό, η εξάπλωση του ιού γνωρίζει μια σημαντική έξαρση. Σε μια μέρα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 20 και, μετά από λίγο περισσότερο από τρεις εβδομάδες, η Ιταλία είχε 17.660 επιβεβαιωμένα κρούσματα!!
Οι Ιταλοί δεν αδράνησαν στην αναζήτηση για τον “μηδέν ασθενή” τους. Θα μετονομαστεί ο «ασθενής 4» ή «Ιταλός Νο 1», και προσπάθησαν να μάθουν πώς μολύνθηκε. Η αναζήτηση ήταν προφανώς άκαρπη, και ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι «η ..Αμερικανική πανδημία ” του αιώνα έχει γίνει το κυρίαρχο ζήτημα στους Ιταλούς που υποπτεύονταν διάφορα..
 Το μυστήριο της Νότιας Κορέας
  Η «Ασθενής Νο 31»
Η εμπειρία της Νότιας Κορέας ήταν παράξενα παρόμοια με εκείνη της Ιταλίας, αλλά και με εκείνη της Κίνας.
Η χώρα είχε βιώσει 30 εισαγόμενες περιπτώσεις που εμφανίστηκαν στις 20 Ιανουαρίου, στη συνέχεια, όμως η Νότια Κορέα ανακάλυψε ότι μια γυναίκα 61 ετών η ” Ασθενής 31″, είχε διαγνωστεί με το νέο κοροναϊό στις 18 Φεβρουαρίου – και ήταν η πρώτη «τοπική» ασθενής.  Όμως δεν είχε δεσμούς με την Κίνα, δεν είχε καμία επαφή με οτιδήποτε κινέζικο..
Και ακριβώς όπως και με την Ιταλία, η επιδημία στη Νότια Κορέα εξερράγη γρήγορα μετά την ανακάλυψη της ασθενούς 31.
Την επόμενη μέρα, 19 Φεβρουαρίου (στην Ιταλία παρουσιάστηκε στις 21 Φεβρουαρίου), υπήρχαν 58 (!!) επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Νότια Κορέα, φτάνοντας τα 1000 σε λιγότερο από μια εβδομάδα και μετά, σε λίγο παραπάνω από τρεις εβδομάδες, η Νότια Κορέα είχε 8.086 επιβεβαιωμένα κρούσματα!
Φαινόταν πλέον πιθανό ότι η Νότια Κορέα και η Ιταλία θα μπορούσαν να έχουν «σπαρθεί» με τον ιό, σε περίπου τον ίδιο χρόνο.
Όπως και οι Ιταλοί, έτσι και οι Νοτιοκορετάτες πραγματοποίησαν ουσιαστικά ένα κυνηγητό για τον εντοπισμό της πηγής της μόλυνσης,  ψάχνοντας εξονυχιστικά τον «Κορεάτη Νο 1», και προσπαθώντας να βρουν αποδείξεις, αλλά χωρίς επιτυχία.
Όπως και με την Ιταλία, πολλαπλές συσπειρώσεις του ιού και πολλαπλές ταυτόχρονες μολύνσεις εξαπλώθηκαν σαν πυρκαγιά – και χωρίς τη βοήθεια μιας αγοράς θαλασσινών με νυχτερίδες πώλησης και παγκολίνων.
Τόσο για την Ιταλία όσο και τη Νότια Κορέα, θα μπορούσαμε επίσης να προσθέσουμε ότι δεν υπάρχει ένα υποτιθέμενο  «εργαστήριο βιολογικού πολέμου», αν και αυτό δεν είναι απόλυτα αληθές μια και υπάρχουν πράγματι βιολογικά  εργαστήρια, εύκολα προσιτά σε πληγείσες περιοχές, τόσο στην Ιταλία και τη Νότια Κορέα – αλλά ανήκουν στον… Στρατό των  ΗΠΑ!!
Η Κορέα είναι ιδιαίτερα σημαντική από την άποψη αυτή, διότι αποδείχθηκε πιθανό ότι ο ιός MERS προέκυψε από διαρροή στην αμερικανική στρατιωτική βάση στο Οσάν. Η επίσημη Δυτική αφήγηση για το ξέσπασμα MERS στη Νότια Κορέα ήταν ότι μια κορεατική επιχειρηματίας μολύνθηκε στη Μέση Ανατολή, στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι της στην επαρχία Gyeonggi και η μόλυνση εξαπλώθηκε. Αλλά δεν υπήρξε ποτέ καμία τεκμηρίωση ή αποδεικτιό στοιχείο που να στηρίζει αυτόν τον ισχυρισμό, και ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε από την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας.
Σχετικό με αυτή την ιστορία είναι ότι, σύμφωνα με την κορεατική “Yonhap News Service”, κατά την έναρξη της επιδημίας περίπου 100 στρατιώτες νοτιοκορεάτες μπήκαν ξαφνικά σε καραντίνα στο USAF Osan Air Base.
Η βάση Osan φιλοξενεί το στρατιωτικό βιολογικό πρόγραμμα JUPITR ATD που συνδέεται στενά με το εργαστήριο στο Fort Detrick, MD, τα οποία και τα δύο, είναι αμερικανικά στρατιωτικά ερευνητικά εργαστήρια βιολογικού πολέμου.Εκείνη την περίοδο, και με δεδομένη την καραντίνα που αναφέρθηκε παραπάνω, παρουσιάζεται ως πιθανότερο το γεγονός να υπήρξε μια διαρροή από το αμερικανικό βιολογικό πρόγραμμα JUPITR…
Η κορεάτικη διαδρομή εξάπλωσης του ιού είναι μάλιστα παρόμοια με εκείνη της Ιταλίας.
Αν κοιτάξουμε το χάρτη των περιοχών του ιού που επλήγησαν στην Ιταλία, υπάρχει μια στρατιωτική βάση των ΗΠΑ σχεδόν σε απόσταση αναπνοής από όλα αυτά. Αυτό είναι φυσικά απλώς μια υπόθεση των περιστάσεων που προκαλεί εύλογη καχυποψία, αν και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί απόδειξη..Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό σημείο εδώ που δεν μπορεί να αγνοηθεί, δηλαδή το γεγονός της ταυτόχρονης εκρηξης του νέου ιού σε 3 διαφορετικές χώρες , όπου και στις τρεις περιπτώσεις δεν υπάρχει σαφής επιδημιολογία, αλλά και αδυναμία να προσδιοριστεί είτε η αρχική πηγή, είτε ένας “ασθενής μηδέν”.
Το συμπέρασμα πολλών εμπειρογνωμόνων για τα βιολογικά όπλα που βρίσκονται σε ομόφωνη συμφωνία, καταλήγει στο ότι οι εκρήξεις σε έναν ανθρώπινο πληθυσμό ενός νέου και ασυνήθιστου παθογόνου σε πολλαπλές τοποθεσίες ταυτόχρονα, χωρίς σαφή ιδέα της πηγής και των ασύνδετων περιπτώσεων, είναι ότι μιλάμε σχεδόν για ένα παθογόνο σε  σκόπιμη ελευθέρωση , δεδομένου ότι οι φυσικές εστίες μπορεί σχεδόν πάντα να εντοπιστούν σε μία συγκεκριμένη θέση και μία, τουλάχιστον, περίπτωση “μηδέν ασθενούς”.
Η πιθανότητα μιας σκόπιμης διαρροής είναι τόσο ισχυρή στην Ιταλία και τη Νότια Κορέα και στην Κίνα, που και οι τρεις χώρες φαίνεται ότι μοιράζονται τις ίδιες ακριβώς υποψίες.
Με τον ίδιο τρόπο αναπτύχθηκαν χιλιάδες λοιμώξεις στην Ουάσιγκτον, την Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη, που σαφώς προέρχονταν από άγνωστες (και ανεξερεύνητες) τοπικές πηγές.
Δεδομένου του μεγάλου όγκου της κυκλοφορίας επιβατών από την Κίνα σε όλο τον κόσμο, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένες λοιμώξεις θα έχουν εντοπιστεί σε Κινέζους υπηκόους σε άλλες χώρες και, δεδομένου ότι το πρώτο ξέσπασμα συνέβη στην Κίνα, ήταν φυσικό να επιχειρηθεί να ενοχοποιηθούν οι ταξιδιώτες από την Κίνα.
 Στην Αυστραλία που έκανε έλεγχο, ο πρωθυπουργός της χώρας πρόσφατα δήλωσε ότι το 80% ή περισσότερο από όλες τις λοιμώξεις στη χώρα του συνέβη στις ΗΠΑ, που στη συνέχεια ταξίδεψαν στην Αυστραλία.
Ομοίως, η Ισλανδία επιβεβαίωσε ότι ορισμένες από τις λοιμώξεις από τον κοροναϊό έχουν εντοπιστεί στο ..Ντένβερ!!
Εκείνο που ξέρουμε πάντως είναι ότι ο ιός δεν προήλθε από μια μπανάνα ή μια νυχτερίδα, αλλά από ένα ζωντανό πρόσωπο – ή, αλλιώς, ένα πρόσωπο που φέρνει έναν ζωντανό ιό, ας πούμε σχηματικά, σε έναν “κουβά” από ιούς!!
Οι σωστές ερωτήσεις που πρέπει να τεθούν αφορούν την ταυτότητα του εν λόγω προσώπου και την πηγή του περιεχομένου αυτού του κάδου, και οι απαντήσεις αυτές φαίνεται να μας οδηγούν στις ΗΠΑ, και μάλλον δεν πρόκειται να βρεθούν στην Κίνα.
Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά σε αυτά τα δύο κύματα λοιμώξεων που κύκλωσαν την υδρόγειο.
Το Πρώτο Κύμα μόλυνε ταυτόχρονα 25 έθνη ή εδάφη μέσα σε λίγες ημέρες εκδηλώθηκε γύρω στις 25 Ιανουαρίου. Οι μολυσμένες περιοχές: Μακάο, Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν, Σιγκαπούρη, Βιετνάμ, Νότια Κορέα, Σρι Λάνκα, Φιλιππίνες, Καμπότζη, Νεπάλ, Μαλαισία, Αυστραλία, Ταϊλάνδη, Καναδάς, ΗΠΑ, Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ρωσία, Φινλανδία και ΗΑΕ.
Ένα μήνα αργότερα, το δεύτερο κύμα μόλυνε ταυτόχρονα 85 έθνη μέσα σε μερικές ημέρες με έναρξη τις 25 Φεβρουαρίου. Οι μολυσμένες χώρες: Αυστρία, Κάτω Χώρες, Ελβετία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Μονακό, Άγιος Μαρίνος, Βατικανό, Λιχτενστάιν, Μάλτα, Νέα Ζηλανδία, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ινδονησία, Μπαγκλαντές, Μαλδίβες, Μπουτάν, Ανδόρα, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Τσεχική Δημοκρατία, Σλοβενία, Λετονία, Κροατία, Εσθονία, Βόρεια Μακεδονία, Γεωργία, Ρουμανία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Σλοβακία, Σερβία, Μολδαβία, Αλβανία, Αίγυπτος, Ιράκ, Ομάν, Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Λίβανος, Ρουμανία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Σλοβακία, Σερβία, Μολδαβία, Αλβανία, Αίγυπτος, Ιράκ, Ομάν, Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Λίβανος, Ιορδανία, Παλαιστίνη, Ισλανδία, Ισημερινός, Αρμενία, Νορβηγία, Δανία, Κόστα Ρίκα, Περού, Κολομβία, Μεξικό, Δομινικανή Δημοκρατία, Παραγουάη, Χιλή, Βραζιλία, Αργεντινή, Νιγηρία, Τόγκο, Καμερούν, Σενεγάλη, Αλγερία, Νότια Αφρική, Μαρόκο και Τυνησία.
Το Κοσσυφοπέδιο, η Ναμίμπια, η Ουρουγουάη, το Σουδάν, η Αιθιοπία, το Λεσότο, η Βολιβία, ο Παναμάς, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Μογγολία, η Μπουρκίνα Φάσο, το Μπρουνέι και η Κύπρος είχαν ταυτόχρονες εξάρσεις περίπου μία εβδομάδα αργότερα.
Ωστόσο ένας φυσικός ιός δεν έχει τη δυνατότητα να μολύνει ταυτόχρονα 85 διαφορετικές χώρες σε όλες τις ηπείρους του κόσμου, με εστίες σε πολλές τοποθεσίες σε κάθε χώρα – και να το κάνει χωρίς το όχημα μιας αγοράς θαλασσινών γεμάτη νυχτερίδες και μπανάνες..
Πιο περίεργο είναι ότι οι χώρες αυτές δεν είχαν σε καμία περίπτωση όλες μολυνθεί με την ίδια ποικιλία του ιού, πράγμα που σημαίνει ότι οι ταυτόχρονες λοιμώξεις σε αυτές τις 85 χώρες δεν ήταν από την ίδια πηγή.
Ακόμη πιο περίεργο είναι ότι οι περισσότερες χώρες, τουλάχιστον οι μεγάλες, ανέφεραν ταυτόχρονες εστίες σε πολλές τοποθεσίες, και μέχρι σήμερα, ενώ ορισμένα έθνη ήταν σε θέση να εντοπίσουν έναν ή περισσότερους από τους “ασθενείς μηδέν”, δεν γνωρίζουμε καμία χώρα που δεν ήταν σε θέση να εντοπίσει οριστικά πολλούς “ασθενείς μηδέν”.
Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω πληροφορίες υπό το φως των γνωστών βασικών γεγονότων της μετάδοσης του ιού, η διαίσθηση δείχνει τουλάχιστον τη δυνατότητα να έχουν υπάρξει πολλοί άνθρωποι που μεταφέρουν έναν “κουβά” ζωντανών ιών.
Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι τα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας είναι εξ ολοκλήρου μέσα στην Ιταλία, το Ιράν, και την Κίνα!
Με κατά προσέγγιση στοιχεία, το ποσοστό θνησιμότητας της Κίνας είναι μεταξύ 3% και 4%, αυτό του Ιράν σε περίπου 7% και η Ιταλία το υψηλότερο σε περίπου 9%.
Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι αν αυτές οι χώρες περνούσαν το στέλεχος του ιού σε άλλα έθνη, αυτά τα στελέχη εγκατέλειψαν τη θνησιμότητα τους όταν έφυγαν από την αρχική τους εστία.
Από τις 34 χώρες που υποτίθεται ότι έχουν μολυνθεί από την Ιταλία, για παράδειγμα, όλες παρουσιάζουν πολύ χαμηλή θνησιμότητα, το ίδιο ισχύει και για τις κινεζικές ή ιρανικές λοιμώξεις.
Το φυσικό συμπέρασμα είναι ότι αυτοί οι ιοί προτιμούν τους «εγχώριους πληθυσμούς» τους και θέτουν στην καλύτερη περίπτωση μια δευτερεύουσα απειλή στους άλλους.
[Η συνέχεια της έρευνας,  σε επόμενο άρθρο…]
*Γιώτα Σεχίδου, Δρ. Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ-συγγραφέας και δημοσιογράφος


Της Γιώτας Σεχίδου

2/4/2020
























2.Coronavirus της Κίνας: Μια συγκλονιστική ενημέρωση. Μήπως ο ιός προέρχεται από τις ΗΠΑ; 
Θα ήταν χρήσιμο να διαβάσετε το ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ, ΕΔΩ
Μέσα σ’ αυτό το σκοτεινό τοπίο της ουσιαστικής έλλειψης ενημέρωσης σχετικά με τον COVID-19, θα εγκαινιάσουμε εδώ μια σειρά άρθρων σχετικών με πληροφορίες που αφορούν έρευνες που πραγματοποιούνται και δημοσιεύονται στον Διεθνή Τύπο- και που συστηματικά αποκρύπτονται από τον εσωτερικό – με έναν εντελώς απαράδεκτο τρόπο, εντείνοντας την καταστολή και την κατατρομοκράτηση του ελληνικού πληθυσμού σε βαθμό φοβικής υστερίας– πράγμα που, απ’ ό,τι φαίνεται, επιχειρείται παγκόσμια.
Έτσι παρουσιάζεται ως “φονικός” ένας ιός και μάλιστα σε διεθνές περιβάλλον, μόνο που αυτός ο ιός απ’ ό,τι φαίνεται παρουσιάζει ιδιαίτερες προτιμήσεις αλλά και μεταλλάξεις, ανάλογες των γεωγραφικών σημείων του πλανήτη που πλήττονται.
Μέσα από την αληθοφανή διάσταση που προβάλλεται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, το ζήτημα της ξαφνικής εμφάνισης του ιού και των μέτρων της καραντίνας που απαιτούνται από όλες σχεδόν τις κυβερνήσεις δεν προκαλεί καμία εντύπωση, ούτε και εγείρει ερωτήματα, παρουσιαζόμενος ως μια “φυσική” συνιστώσα της ανθρώπινης ύπαρξης, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε μια θεολογία της ασθένειας αυτής αλλά και της ανορθολογικής καταπολέμησής της με αντιδραστικά μέτρα.  Ωστόσο είναι χρέος μας να βρούμε αυτές τις παραμέτρους ξετυλίγοντας αυτόν τον πολυδαίδαλο καμβά από ερευνητική δουλειά και συγκεκριμένες διαπιστώσεις πολύ σημαντικών βιοεπιστημόνων, ερευνητικών κέντρων και πολιτικών αναλυτών που διατηρούν την ανεξαρτησία τους από πολιτικές των κρατών, και που καμία σχέση δεν έχουν με τον τρέχοντα ορυμαγδό της πληροφορίας ως τρομοκρατικού δεδομένου, ώστε ο απόλυτος φόβος να καταστεί το κυρίαρχο συναίσθημα μέσα από την παντελή άγνοια και τον καταναγκασμό.
As μην φτάσουμε λοιπόν, να υιοθετήσουμε το νέο μάντρα,-όπως λέει ο Guardian- του προέδρου Trump το οποίο, φαίνεται, είναι μια από τις αγαπημένες του φράσεις : “Κανείς δεν ξέρει πραγματικά”, με την ελπίδα ότι οι ψηφοφόροι θα μπερδευτούν, καταλήγοντας ότι δεν υπάρχει ποτέ αλήθεια, και ότι στην ομίχλη των πληροφοριών και των φημών είναι καλύτερο να εμπιστευθεί κανείς τον πιο…υπεύθυνο. Αυτό είναι που ο κάθε …Trump θέλει ο ψηφοφόρος να πιστεύει, για το coronavirus και οτιδήποτε άλλο για αυτό το θέμα: κανείς δεν ξέρει πραγματικά…
Η επιστημονική έρευνα, όμως, φυσικά και ξέρει..
 2. Coronavirus της Κίνας: Μια συγκλονιστική ενημέρωση. Μήπως ο ιός προέρχεται από τις ΗΠΑ;
Όπως οι αναγνώστες θα θυμούνται από το προηγούμενο άρθρο (παραπάνω- τα κείμενα στηρίζονται σε ερευνητικά δημοσιεύματα του Lary Romannof ), Ιάπωνες και Ταϊβανέζοι επιδημιολόγοι και φαρμακολόγοι έχουν διαπιστώσει ότι ο νέος κοροναϊός θα μπορούσε να προέρχεται από τις ΗΠΑ, δεδομένου ότι η χώρα αυτή είναι η μόνη στην οποία είναι γνωστό ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΕΙΔΗ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.
Η πόλη Wuhan στην Κίνα είχε μόνο έναν από αυτούς τους τύπους, καθιστώντας την, κατά κάποιο τρόπο,  ένα παθογόνο “παρακλάδι”,  που δεν θα μπορούσε να υπάρξει από μόνο του αλλά πρέπει να έχει αποκολληθεί από ένα ιογενές “δέντρο”.
Ταϊβανός γιατρός σημείωνε τον Αύγουστο του 2019 ότι οι ΗΠΑ είχαν μια διασκόρπηση πνευμονικών λοιμώξεων που οδήγησαν σε θανάτους, για τις οποίες οι Αμερικανοί θεώρησαν αρχικά υπεύθυνα τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με τα “ατμίσματά  τους”, αν και, σύμφωνα με τον επιστήμονα, τα συμπτώματα και οι συνθήκες δεν μπορούσαν να εξηγηθούν από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα . Είπε ότι έγραψε στους αμερικανικούς ανώτερους υπαλλήλους λέγοντάς τους ότι υποψιάζεται ότι εκείνοι οι θάνατοι ήταν πιθανοί λόγω του coronavirus. Ισχυρίζεται ότι οι προειδοποιήσεις του αγνοήθηκαν.
Αμέσως πριν από αυτό, το CDC έκλεισε εντελώς το κύριο βιο-εργαστήριο του αμερικανικού στρατού στο Fort Detrick, Maryland, λόγω της απουσίας διασφαλίσεων κατά των διαρροών παθογόνων παραγόντων, εκδίδοντας μια πλήρη εντολή “παύσης και παύσης” στο στρατό. Αμέσως μετά από αυτό το γεγονός προέκυψε η επιδημία «ηλεκτρονικού τσιγάρου».
Είχαμε επίσης τους Ιάπωνες πολίτες μολυσμένους τον Σεπτέμβριο του 2019, στη Χαβάη, ανθρώπους που δεν είχαν πάει ποτέ στην Κίνα, λοιμώξεις δηλαδή που συμβαίνουν σε αμερικανικό έδαφος πολύ πριν από το ξέσπασμα στη Wuhan, αλλά μόνο λίγο μετά το κλείσιμο του Fort Detrick.
Στη συνέχεια, στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίστηκε ένα άλλο άρθρο, παρουσιάζοντας περαιτέρω λεπτομέρειες. Δήλωσε εν μέρει ότι πέντε «ξένοι» αθλητές ή άλλο προσωπικό που επισκέφθηκε τη Γουχάν για τους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες (18-27 Οκτωβρίου 2019) νοσηλεύονται στο Γουχάν για απροσδιόριστη μόλυνση.
Το άρθρο εξηγεί σαφέστερα ότι η έκδοση του ιού στη Γουχάν θα μπορούσε να έχει προέλθει μόνο από τις ΗΠΑ, διότι είναι αυτό που αποκαλούν “παρακλάδι”,  και  δεν θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί πρώτο αυτό , διότι δεν υπήρχε ο «σπόρος». Θα έπρεπε να ήταν μια νέα ποικιλία που περιστρεφόταν από τον αρχικό «κορμό», και εκείνος ο κορμός υπήρχε μόνο στις ΗΠΑ.
Εάν ορισμένα μέλη της ομάδας των ΗΠΑ στους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες (18-27 Οκτωβρίου) είχαν μολυνθεί από τον ιό από ένα τυχαίο ξέσπασμα στο Fort Detrick, είναι πιθανό ότι, με μια μακρά αρχική περίοδο επώασης, τα συμπτώματά τους μπορεί να ήταν ήσσονος σημασίας, και εκείνα τα άτομα θα μπορούσαν εύκολα να έχουν «περιοδεύσει» την πόλη Wuhan κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, μολύνοντας δυνητικά χιλιάδες κατοίκους της περιοχής σε διάφορες τοποθεσίες, πολλοί από τους οποίους  ταξίδεψαν αργότερα στην αγορά θαλασσινών από την οποία ο ιός θα εξαπλωθεί σαν πυρκαγιά (όπως και έκανε).
Εξαιτίας αυτού του γεγονότος προέκυψε και η αδυναμία εντοπισμού του θρυλικού “ασθενή μηδέν” – η οποία, στην προκειμένη περίπτωση, δεν έχει βρεθεί ποτέ δεδομένου ότι θα υπήρχαν πολλoί απ’ “αυτούς”…
Στη συνέχεια, ο Daniel Lucey, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες στο Πανεπιστήμιο Georgetown της Ουάσιγκτον, δήλωσε σε άρθρο του στο περιοδικό Science ότι η πρώτη ανθρώπινη λοίμωξη έχει επιβεβαιωθεί ότι συνέβη τον Νοέμβριο του 2019, (όχι στη Wuhan), γεγονός που υποδηλώνει ότι ο ιός προήλθε αλλού και στη συνέχεια εξαπλώθηκε στις αγορές θαλασσινών¨, και έθεσε την προέλευση της επιδημίας ήδη από τις 18 Σεπτεμβρίου 2019…
Ο Kristian Andersen, είναι εξελικτικός βιολόγος στο Ινστιτούτο Ερευνών Scripps, ανέλυσε τις ακολουθίες του 2019-nCoV για να προσπαθήσει να διευκρινίσει την προέλευσή του.
Είπε ότι το σενάριο ήταν «απολύτως εύλογο» των μολυσμένων προσώπων που φέρουν τον ιό στην αγορά θαλασσινών, από “..κάπου έξω”. Σύμφωνα με το άρθρο της Science,”..o Άντερσεν δημοσίευσε την ανάλυσή του για 27 διαθέσιμα γονιδιώματα του 2019-nCoV στις 25 Ιανουαρίου σε ιστοσελίδα έρευνας ιολογίας. Υποδηλώνει ότι είχαν έναν «πιο πρόσφατο κοινό πρόγονο» – δηλαδή μια κοινή πηγή – ήδη από την 1η Οκτωβρίου 2019». Ήταν ενδιαφέρον το γεγονός ότι o Lucey σημείωσε επίσης ότι o MERS πιστευόταν αρχικά ότι προερχόταν από έναν ασθενή στη Σαουδική Αραβία τον Ιούνιο του 2012, αλλά αργότερα και μετά από πιο εμπεριστατωμένες μελέτες, εντόπισαν μια παλαιότερη νοσοκομειακή ανεξήγητη πνευμονία στην Ιορδανία, τον Απρίλιο του εν λόγω έτους. Ο Lucey είπε ότι από τα αποθηκευμένα δείγματα από ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην Ιορδανία, ιατρικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι είχαν μολυνθεί με τον ιό MERS.
Αυτή η “προϊστορία” σχετικά με τους ιούς θα πρέπει να μας καθιστά προσεκτικούς στην αποδοχή της «επίσημης τυποποιημένης αφήγησης» που τα δυτικά μέσα ενημέρωσης είναι πάντα τόσο πρόθυμα να παρέχουν – όπως έκαναν με Sars, MERS, και ZIKA, των οποίων οι «επίσημες αφηγήσεις» αποδείχθηκαν αργότερα λανθασμένες.
Σε αυτή την περίπτωση, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης πλημμύρισαν τις σελίδες τους για μήνες σχετικά με τον ιό COVID-19 που προέρχεται από την αγορά θαλασσινών της Wuhan, που προκαλείται από ανθρώπους που έτρωγαν νυχτερίδες και άγρια ζώα. Όλα αυτά αποδείχθηκαν λάθος.
Όχι μόνο ο ιός δεν προέρχεται από την αγορά θαλασσινών, αλλά δεν προέρχεται καθόλου από τη Wuhan, και τώρα έχει αποδειχθεί ότι δεν προέρχεται από την Κίνα, αλλά μεταφέρθηκε στην Κίνα από άλλη χώρα.
Μέρος της απόδειξης αυτού του ισχυρισμού είναι ότι οι ποικιλίες γονιδιώματος του ιού στο Ιράν και την Ιταλία έχουν ακολουθηθεί και δηλωθεί ότι δεν έχουν καμία συμμετοχή στην ποικιλία που μόλυνε την Κίνα και πρέπει, εξ ορισμού, να προέρχονται από αλλού !!
Φαίνεται ότι η μόνη δυνατότητα για την προέλευση θα ήταν οι ΗΠΑ, διότι μόνο ΑΥΤΗ η χώρα έχει τον “ΚΟΡΜΟ” ΟΛΩΝ των ποικιλιών του ΚΟΡΟΝΑΪΟΥ. Και μπορεί επομένως να είναι αλήθεια ότι η αρχική πηγή του ιού COVID-19 ήταν το αμερικανικό στρατιωτικό εργαστήριο βιοπολέμου στο Φορτ Ντέτρικ. Αυτό δεν θα ήταν έκπληξη, δεδομένου ότι το CDC έκλεισε εντελώς το Fort Detrick, αλλά και επειδή, μεταξύ 2005 και 2012 οι ΗΠΑ είχαν βιώσει 1.059 γεγονότα όπου τα παθογόνα είχαν είτε κλαπεί ή “δραπέτευσαν” από το αμερικανικό βιο-εργαστήριο κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δέκα ετών.
#Η συνέχεια της έρευνας αυτής, στο επόμενο άρθρο..

COVID-19: Η αποκάλυψη – Γ’ μέρος

Της Γιώτας Σεχίδου
7/4/2020



















ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ
Για το Α’ μέρος δειτε ΕΔΩ
Για το Β’ μέρος δείτε ΕΔΩ
 “Οι ΗΠΑ είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην έρευνα την παραγωγή και χρήση κατά της ανθρωπότητας των Βιο-όπλων. Συνεπώς, εάν εκείνοι που εργάζονται για την  πρόληψη των ασθενειών και εκτίθενται σ’ αυτή τη δημιουργία νέων ιών είναι ηρωικοί, εκείνοι που τους δημιουργούν και σκόπιμα εξαπλώνουν μία νόσο ή έναν ιό, είναι απάνθρωποι.” Gary D. Barnett
Δεδομένης της ιστορίας της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών και του στρατιωτικο- βιομηχανικού τους συμπλέγματος που αφορά βιολογικούς πολέμους, και τη χρήση αυτών των όπλων έναντι μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων ανά τον πλανήτη, σε αγαστή συνεργασία με την ακόρεστη επιθυμία τους για ισχύ ώστε να επιτευχθούν συγκεκριμένοι οικονομικοί ανταγωνιστικοί στόχοι, δεν τους καθιστούν καθόλου αθώους τέτοιων πειραμάτων, αλλά αντίθετα, τους πιθανότερους προμηθευτές του ίδιου του θανάτου.
Ανθρωπογενείς ιοί που προορίζονταν είτε για πόλεμο είτε για την οικονομική καταστροφή, πείνα ή μαζικούς θανάτους, συγκροτούν τη λειτουργία του υπέρτατου κακού το οποίο απλώνεται με μέσο τον ίδιο τον κοινωνικό ιστό της ανθρωπότητας. Ουσιαστικά πρόκειται για μία θήρευση που πάντα υποτιμάται εσκεμμένα από όσους βρίσκονται σε θέσεις  εξουσίας.
Ένας πρόεδρος, για παράδειγμα, θα μπορούσε να δώσει την εντολή να εξαφανίσουν εκατομμύρια λαών λόγω της αδυναμίας του να ελέγξει ένα συγκεκριμένο “πρόβλημα”,  που προκαλείται και διαιωνίζεται – και στη συνέχεια είναι πολύ εύκολο να κατηγορηθούν γι’ αυτό τα ίδια τα θύματα.
Ποιος θα μπορούσε ποτέ να πιστέψει ότι οι μοντέρνες και τόσο άψογα εκτελεστέες τεχνολογικές μας εχθροπραξίες μπορούν να αποδειχθούν πιο σκληρές, βασανιστικές, πιο οδυνηρές και ακόμα πιο επώδυνες και επιζήμιες για τα αθώα θύματα και ιδιαίτερα για παιδιά, από τις παρελθούσες θηριωδίες που διαπράχθηκαν στον πόλεμο?
Διατηρούμε μνήμες από εκατομμύρια που στάλθηκαν μέσα σε τάφρους, πόλεις που σβήστηκαν από ατομικές βόμβες, ολόκληρες χώρες που καταστράφηκαν, εκατομμύρια που σκοπίμως αφέθηκαν να λιμοκτονήσουν, κι όλα αυτά προκειμένου να κατευναστεί κάποιος τύραννος ή να εκλεγεί κάποιος «ηγέτης». Κάποτε πιστεύαμε ότι ο πυρηνικός πόλεμος θα σημάνει και το τέλος της ζωής όπως την ξέρουμε, αλλά, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες πολεμικές συγκρούσεις και την τεχνολογία, τώρα νομίζουμε ότι μια ανεξέλεγκτη εξάπλωση από θανατηφόρους ιούς μπορεί να καταναλώσει τον παγκόσμιο πληθυσμό, καθώς το ένα μετά το άλλο τα δηλητήρια απελευθερώνονται ως δραματικές πράξεις ενός κρυφού πολέμου.
Δεν μπορεί να υπάρξει τέλος σ’ αυτή την τρέλα, αλλά ούτε και αντίστοιχα αντίποινα – γιατί το μόνο που θα κατάφερναν θα ήταν να εξαπλωθούν διάφορα είδη νόσων σε όλο τον κόσμο. Και όλα δημιουργούνται από εμάς, τους ανθρώπους.
Αν και απτά αποδεικτικά στοιχεία για το πού κατασκευάστηκε ο νέος Coronavirus, δεν είναι διαθέσιμα, θα μπορούσε να είναι ένας ιός σε μια σειρά άλλων ιών που θα μπορούσαν να έχουν παραχθεί από τον άνθρωπο σε εργαστήρια, και πλέον δεν επηρεάζει αποκλειστικά την Κίνα. Αυτό έχει ανοίξει φαινομενικά τις πύλες για ένα σπεκουλάρισμα ως προς την ακριβή προέλευσή του.
Αυτός ο ιός έχει μοναδικά χαρακτηριστικά που έχουν συμβεί στο παρελθόν με το SARS και MERS, και έχει γενετικό υλικό που δεν έχει ποτέ εντοπιστεί, και δεν συνδέεται με οποιονδήποτε ζωώδη ή ανθρώπινο γνωστό ιό. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα θανατηφόρος, ωστόσο χρησιμοποιείται σαν κάτι περισσότερο από αυτό, γεγονός που θα πρέπει να μας προβληματίζει όλους, γιατί αν αυτό – το οτιδήποτε- είναι ανθρωπογενές, κατασκευάστηκε ως όπλο πολέμου.
Έτσι, ποιός είναι υπεύθυνος για την αποδέσμευσή του στην Κίνα; Θα ήταν πιθανό ότι ο ιός να δημιουργήθηκε εκεί και «κατά λάθος» να κυκλοφόρησε μέσα στον πληθυσμό, αλλά αυτό δεν ακούγεται αξιόπιστο, σε οποιοδήποτε επίπεδο. Είναι δυνατό για οποιονδήποτε να πιστεύει ότι η κινεζική κυβέρνηση δημιούργησε ένα κινεζικό ιό και τον άφησε στη χώρα της;
Είναι ευρέως γνωστό ότι, στο παρελθόν, Αμερικανικά πανεπιστήμια και μη κυβερνητικές οργανώσεις πήγαν στην Κίνα ειδικά για να πραγματοποιήσουν βιολογικά πειράματα, και αυτό ήταν τόσο γνωστό σε ορισμένους Κινέζους αξιωματούχους, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν βίαια από τις κυβερνητικές τους θέσεις.
Το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ένας από τους σημαντικούς παράγοντες σε αυτό το σκάνδαλο, έκλεψε τα δείγματα DNA εκατοντάδων χιλιάδων Κινέζων πολιτών, αποχώρησαν από την Κίνα με αυτά τα δείγματα, και συνέχισαν την παράνομη βιο-έρευνά τους στις ΗΠΑ. Θεωρήθηκε ότι ο στρατός των ΗΠΑ, ο οποίος αρνείται αυτά τα στοιχεία, είχε “αναθέσει” την βιολογική του έρευνα στην Κίνα εκείνη την εποχή. Αυτό είναι περισσότερο από ύποπτο…
Οι ΗΠΑ, σύμφωνα με την Global Research , είχε ένα τεράστιο βιολογικό πρόγραμμα πολέμου τουλάχιστον από τις αρχές του 1940, αλλά έχει χρησιμοποιήσει τοξικά παράγωγα κατά της χώρας αυτής και άλλων, από την δεκαετία του …1860! Αυτό δεν είναι μυστικό, ανεξάρτητα από τη διάδοση της προπαγάνδας της κυβέρνησης και των εταίρων της, στην ποινική έρευνα και στην παραγωγή βιο-όπλων.
                   Οι ΗΠΑ είναι στην κορυφή!!
Ο Stephen Lendman ζει στο Σικάγο. Στις 28.7.2008 δημοσιεύει το άρθρο The Bush Administration’s Secret Biowarfare Agenda στις ΗΠΑΕκεί περιγράφει ότι όταν αφερόμαστε στις ΗΠΑ και στη σχέση τους με τους διεθνείς νόμους, συνθήκες και κανόνες, θα δούμε ότι η κυβέρνηση Μπους λειτούργησε ως ένας ενδεδειγμένος σήριαλ κίλερ.
Έτσι από το 2001, απέρριψαν τις προσπάθειες για τον πυρηνικό αφοπλισμό για να προωθήσουν το πρόγραμμα όπλων τους και να διατηρήσουν τα τρέχοντα αποθέματα, αποποιήθηκαν τη Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων του 1970 (NPT), και υποστήριξαν το δικαίωμα στην ανάπτυξη και τη δοκιμή νέων όπλων!!
Εγκατέλειψαν τη Συνθήκη του 1972 (ΑΒΜ) των αντι-βαλλιστικών πυραύλων, διότι απαγορεύει ρητά την ανάπτυξη, τη δοκιμή και την ανάπτυξη της πυραυλικής άμυνας, όπως του Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) αλλά και άλλων προγραμμάτων, αρνήθηκαν να υιοθετήσουν μια προτεινόμενη Συνθήκης αποκοπής (FMCT) σχάσιμων υλικών που θα απαγόρευε την περαιτέρω παραγωγή και χρήση του οπλικού ουρανίου και πλουτωνίου και που είχε στόχο την πρόληψη νέων πυρηνικών όπλων που θα προστίθενταν στα ήδη επικίνδυνα πολύ υψηλά αποθέματα, αύξησε τα κονδύλια για τη στρατιωτική “σχέση” των ΗΠΑ με τον υπόλοιπο κόσμο σε συνδυασμό με πολλά δισεκατομμύρια για μυστικά προγράμματα καθώς και για υπηρεσίες όπως η CIA, τάχθηκε υπέρ της προτίμησης των «προληπτικών» πολέμων σε παγκόσμιο επίπεδο με βάση το δόγμα της «προληπτικής αυτοάμυνας», και κατάγγειλε τη Σύμβαση του 1972 (BWC) για να αναπτύξει παράνομα νέα όπλα για βιολογικό πόλεμο.
Το Νοέμβριο του 1969 και το Φεβρουάριο 1970, ο Ρίτσαρντ Νίξον είχε εκδώσει την Απόφαση Εθνικής Ασφάλειας [μνημόνια (NSDM) 35 και 44]  με την οποία είχε παραιτηθεί από τη χρήση των θανατηφόρων και άλλων τύπων βιολογικού πολέμου και διέταξε τα υπάρχοντα οπλικά βιολογικά  αποθέματα να καταστραφούν, εκτός από κάποια μικρά ποσά για την έρευνα – γεγονός που αποτέλεσε, όμως, ένα τεράστιο,  εκμεταλλεύσιμο κενό που  οι κυβερνήσεις Reagan και Clinton χρησιμοποίησαν.Ο Μπους είχε προχωρήσει περισσότερο.
«Η ανοικοδόμηση της άμυνας της Αμερικής» είναι κεντρικής σημασίας έγγραφο της πολιτικής του για την αδιαμφισβήτητη ηγεμονία των ΗΠΑ, και μεταξύ άλλων διατάξεων υποστηρίζει παράνομα προηγμένες μορφές βιολογικού πολέμου που μπορούν να στοχεύσουν συγκεκριμένους γονότυπους – τη γενετική σύσταση επιμέρους οργανισμών, με το πρόσχημα ότι είναι απολύτως «αμυντική» και ότι είχε στόχο να περιορίσει τη χρήση των βιολογικών όπλων από…“κράτη-παρίες”.
Με την “Anti-Terrorism Act” του 1989 ενέκρινε την απαγόρευση για «την ανάπτυξη, παραγωγή και αποθήκευση βακτηριολογικών (βιολογικών) και τοξικών όπλων … ». Έτσι το 1990, ο GHW Μπους υπογράφει την πράξη που καθιστά παράνομη για τις ΗΠΑ την ανάπτυξη, τη διάθεση και τη χρήση βιολογικών όπλων. Ο Μπους υπογράφει επίσης το Εκτελεστικό Διάταγμα 12735 δηλώνοντας: η εξάπλωση των χημικών και βιολογικών όπλων αποτελεί «ασυνήθιστη και εξαιρετική απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών»(ΒWC). Και στις 22 Μαΐου 1990, ο GHW Μπους υπέγραψε στο νόμο για την ολοκλήρωση της εφαρμογής της Σύμβασης του 1972 που είχε εγκαινιάσει ο Νίξον. Η σύμβαση ήταν το αποτέλεσμα της παρατεταμένης προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για τη δημιουργία ενός νέου οργάνου που θα συμπληρώσει το Πρωτόκολλο της Γενεύης του 1925. Το Πρωτόκολλο της Γενεύης απαγόρευε τη χρήση, αλλά όχι την κατοχή ή την ανάπτυξη των χημικών και βιολογικών όπλων.
Ένα σχέδιο της BWC, που υποβλήθηκε από την Bρεταννική κυβέρνηση άνοιξε για υπογραφή στις 10 Απριλίου του 1972 και τέθηκε σε ισχύ στις 26 Μαρτίου 1975, όταν είκοσι δύο κυβερνήσεις είχαν καταθέσει τα έγγραφα επικύρωσης. Ήταν δεσμευτική για τα 183 κράτη που ήταν τα συμβαλλόμενα μέρη έως τον Αύγουστο του 2019, για την απαγόρευση της ανάπτυξης, παραγωγής, και αποθήκευσης των βιολογικών και τοξικών όπλων.
Ωστόσο, η απουσία οποιουδήποτε επίσημου συστήματος ελέγχου έχει περιορίσει την αποτελεσματικότητα της Σύμβασης.
Έτσι από το 1999, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε επεκτείνει το χημικό της οπλοστάσιο κατά των Φιλιππίνων, του Πουέρτο Ρίκο, του Βιετνάμ, της Κίνας, της Βόρειας Κορέας, του Λάος, της Καμπότζης, της Κούβας, της Αϊτής – με τους ανθρώπους/ βάρκες, αλλά και του Καναδά.
Φυσικά, οι πολίτες των ΗΠΑ έχουν χρησιμοποιηθεί ως πειραματόζωα πολλές φορές, καθώς εκτίθενται σε τοξικούς παράγοντες και θανατηφόρα χημικά από την κυβέρνηση. Από το 1999 έχουν υπάρξει συνεχείς επιθέσεις πολλών διαφορετικών ιών στον αμερικανικό πληθυσμό, οι περισσότεροι των οποίων τεκμαίρεται ότι είναι ανθρωπογενείς, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας Coronavirus της Κίνας.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι  το 1949, ο στρατός των ΗΠΑ είχε απελευθερώσει βιολογικούς παράγοντες σε πόλεις των ΗΠΑ για να μάθουν τα αποτελέσματα μιας πραγματικής μικροβιακής επίθεσης. Τέτοιες δοκιμές λάμβαναν χώρα κρυφά από το 1960 στο Σαν Φρανσίσκο, στη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον, το DC, την Πόλη του Παναμά και της Key West, στη Florida, στη Μινεσότα, σε άλλες θέσεις της Midwest, και στην Πενσυλβάνια.
Μετά το (επίσημο) το 1950, ξέσπασμα του Πολέμου της Κορέας, η Βόρεια Κορέα και η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για διεξαγωγή γεννητικού πολέμου. Ένα από τα βακτήρια του Στρατού κυκλοφορεί στην πόλη και κάτοικοι αρρωσταίνουν με πνευμονία…( τυχαίο?)
Το 1989, 149 χώρες στη Διάσκεψη του Παρισιού καταδικάζουν  αυτά τα όπλα. Μετά την υπογραφή της συνθήκης, αποκαλύπτονται τα σχέδια των ΗΠΑ για την παραγωγή του δηλητηρίου του φυσικού αερίου, και στα Ηνωμένα Έθνη, ο GHW Μπους επιβεβαιώνει τη δέσμευση των ΗΠΑ για την εξάλειψη των χημικών όπλων σε 10 χρόνια…
Μετά τον πόλεμο του Κόλπου, εκθέσεις συντάσσονται σχετικά με τα προβλήματα υγείας των δυνάμεων των ΗΠΑ – που αργότερα ονομάστηκε Σύνδρομο του πολέμου του Κόλπου. Η πιθανή αιτία – ευρεία χρήση του απεμπλουτισμένου ουρανίου, άλλες τοξικές ουσίες και η παράνομη χρήση (σε σχεδόν 700.000 δυνάμεις ) των πειραματικών εμβολίων, κατά παράβαση του Κώδικα της Νυρεμβέργης για τα ιατρικά πειράματα. Πάνω από 12.000 πέθαναν και πάνω από 30% είναι έκτοτε άρρωστοι από παράγοντες μη σχετιζόμενους με πολεμικές δράσεις, με πλήθος αιτήσεων να κατατίθενται για την ιατρική περίθαλψη, την αποζημίωση, και τις συνταξιοδοτικές παροχές των βετεράνων.
Ωστόσο ένα παραθυράκι στο BWC επιτρέπει τους κατάλληλους τύπους και ποσότητες βιολογικών παραγόντων που θα χρησιμοποιηθούν για «προφυλακτικό, προστατευτικό στόχο ή ειρηνικούς σκοπούς» – ερμηνεύεται σε αμυντικός και  επιτρέπει, επίσης, «την έρευνα,» (όχι ανάπτυξη?) βιολογικών παραγόντων, από την CIA. Επιπλέον, το BWC δεν περιλαμβάνει τίποτα σχετικά με τη γενετική μηχανική, διότι δεν υπήρχε εκείνη την εποχή.
Αλλά δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ…
– Η Βρετανία χρησιμοποιεί δηλητηριώδη αέρια κατά των Ιρακινών στη δεκαετία του 1920. Ο Γραμματέας του κράτους για τον πόλεμο το 1919,  Ουίνστον Τσόρτσιλ τάσσεται υπέρ και σε ένα μυστικό υπόμνημα αναφέρει: «Είμαι σθεναρά υπέρ της χρήσης δηλητηριασμένων αερίων κατά απολίτιστων φυλών!!!».
-Το 1931, ο Δρ Κορνήλιος Rhoads μολύνει ανθρώπους με καρκινικά κύτταρα – υπό την αιγίδα του “Ερευνητικού” Rockefeller Institute for Medical Recearch. O Rhoads διεξάγει αργότερα πειράματα έκθεσης σε ακτινοβολία σε Αμερικανούς στρατιώτες, ασθενείς σε πολιτικό νοσοκομείο.
– Το 1932, η Tuskegee μελέτη ήταν μια κλινική μελέτη που διεξήχθη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας, σε 200 αφροαμερικάνους άνδρες που στερήθηκαν τη θεραπεία, και χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα για να ακολουθήσουν τα συμπτώματα της νόσου τους, αφημένοι στη συνέχεια να πεθάνουν.
– Το 1935, εξαιτίας της Πελλάγρας πεθαίνουν εκατομμύρια άνθρωποι για πάνω από δύο δεκαετίες στις ΗΠΑ, με τον διευθυντή της Αμερικανικής Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας που δρα τελικά για να ανακόψει την ασθένεια, ενώ παραδέχεται ότι γνώριζε ότι η ασθένεια προκαλείται από ανεπάρκεια της νιοσίνης, αλλά δεν έκανε τίποτα γιατί το θέμα αφορούσε τις φτωχές οικογένειες των αφροαμερικανών…
– Το 1935 – 1936, η Ιταλία χρησιμοποιεί φυσικό αέριο μουστάρδας στην κατάκτηση της Αιθιοπίας.
– Το 1936 στην εισβολή της Ιαπωνίας στην Κίνα χρησιμοποιούνται χημικά όπλα. Την ίδια χρονιά, ένας Γερμανός χημικός σε εργαστήριο παράγει τον πρώτο παράγοντα τοξίνης νεύρων, το Tabun.
– Το 1940, 400 κρατούμενοι προσβάλλονται από ελονοσία για να μελετηθούν οι επιπτώσεις των νέων και πειραματικών φαρμάκων.Οι Ναζί στη Δίκη της Νυρεμβέργης χρησιμοποιούν αυτό το περιστατικό για να υπεραμυνθούν του Ολοκαυτώματος!
– Οι ΗΠΑ είχαν ενεργό βιολογικό πρόγραμμα πολέμου τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1940.Το 1941-1943, εφαρμόζεται ένα μυστικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη επιθετικών και αμυντικών βιολογικών όπλων που χρησιμοποιούν αμφιλεγόμενες μεθόδους δοκιμής.Μεγαλύτερο μέρος της έρευνας και της ανάπτυξης είναι στο Fort Detrick, MD.
– Aπό το 1942 – 1945, oi HΠΑ αρχίζουν πειράματα αερίου μουστάρδας σε περίπου 4000 στρατιώτες.
-Το 1944, το Ναυτικό των ΗΠΑ χρησιμοποιεί ανθρώπους (κλειδωμένους σε θαλάμους) με αντιασφυξιογόνες μάσκες δοκιμής και τα είδη ένδυσης ενώ υφίστανται ισχυρά τοξικά και δηλητηριώδη αέρια.
– Κατά τη διάρκεια  του WW II, η Γερμανία χρησιμοποιεί το θανατηφόρο αέριο Zyklon-B σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και  η Ιαπωνική ( Μονάδα 731) πειράματα συμπεριφοράς biowarfare κατά πολιτών.
-Το 1945, η αμερικανική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (AEC) υλοποιεί το «Πρόγραμμα F». Είναι η πιο εκτεταμένη μελέτη των επιπτώσεων στην υγεία του φθορίου στις ΗΠΑ – ένα βασικό χημικό συστατικό στην παραγωγή της ατομικής βόμβας. Είναι μία από τις πιο τοξικές χημικές ουσίες και προκαλεί αρνητικές επιδράσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα και βρίσκεται σε χαμηλή συγκέντρωση στο πόσιμο νερό και τρόφιμα. Χρησιμοποιείται ακόμη κυρίως στις οδοντόκρεμες.
– Το 1946, οι ασθενείς στο νοσοκομείο VA γίνουν πειραματόζωα για ιατρικά πειράματα?
– Το 1947- 1949, χρησιμοποιείται ευρέως το LSD για πειράματα και ο στρατός των ΗΠΑ απελευθερώνει πειραματικά βιολογικούς παράγοντες σε πόλεις των ΗΠΑ. Οι δοκιμές συνεχίζονται κρυφά μέχρι το 1960 στο Σαν Φρανσίσκο, Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, DC, Πόλη του Παναμά και της Key West, Florida, Μινεσότα κλπ.
– Μετά το (επίσημο) ξέσπασμα του Πολέμου της Κορέας το 1950, η Βόρεια Κορέα και η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για διεξαγωγή βιολογικού πολέμου. Βακτήρια του στρατού το ίδιο έτος στο Σαν Φρανσίσκο προκαλούν πνευμονίες εκτεταμένες.
– Το 1950, το DOD αρχίζει υπαίθριες εκρήξεις πυρηνικών όπλων σε περιοχές της ερήμου εξετάζοντας τα θανατηφόρα κρούσματα στις γύρω περιοχές.
– Το 1951, Αφρο-Αμερικανοί είναι εκτεθειμένοι σε δυνητικά θανατηφόρα διεγερτικά και σε μύκητες από τον στρατό στη Βιρτζίνια.
– Το 1953, ο στρατός των ΗΠΑ δημιουργεί σύννεφα  ψευδαργύρου με αναλογία καδμίου θειούχου αερίου πάνω από Winnipeg, Canada, St. Louis, Minneapolis, Fort Wayne, την κοιλάδα Monocacy ποταμού στο Μέριλαντ, κλπ, για να δει π’οσο αποτελεσματικά μπορεί να διασπαστούν..
-Το 1953, τα κοινά πειράματα Στρατού-Ναυτικού-CIA που διεξήχθησαν στη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο – εκθέτουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στα αερομεταφερόμενα μικρόβια Serratia marcescens και Bacillus glogigii.
– Το 1953, η CIA ξεκινά το Project MKULTRA – ένα ένα εντεκάχρονο ερευνητικό πρόγραμμα για την παραγωγή και τη δοκιμή φαρμάκων και βιολογικών παραγόντων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο του νου και την τροποποίηση της συμπεριφοράς.
-Το 1955, η CIA απελευθερώνει τα βακτήρια από Τάμπα του στρατού, από το οπλοστάσιο βιολογικού πολέμου για να δοκιμάσει την ικανότητά του να μολύνει τους ανθρώπινους πληθυσμούς.
– Από το 1955 – 1958, ο στρατός Χημικών Σώματος συνεχίζει την έρευνα για το LSD (για πάνω από 1000 άτομα) στην Αμερική, αλλά και στην Ευρώπη και Άπω Ανατολή.
– Το 1956, ο αμερικανικός στρατός απελευθερώνει κουνούπια μολυσμένα με τον κίτρινο πυρετό πάνω από Savannah, GA και Avon Park, FL.,  για να δοκιμάσουν τις επιπτώσεις στην υγεία των θυμάτων.
– Το 1956, στο Εγχειρίδιο 27-10 του Αμερικανικού Στρατού, ο νόμος της γης Πολέμου, αναφέρει συγκεκριμένα ότι ο βιο-χημικός πόλεμος δεν απαγορεύεται.
– Το 1961, η διοίκηση Κένεντι αυξάνει τις δαπάνες χημικού πολέμου από $ 75 – εκατομμύρια σε 330 $ και εξουσιοδοτεί το Project 112 – ένα μυστικό πρόγραμμα (1962 – 1973) για να εξεταστούν τα αποτελέσματα των βιολογικών και χημικών όπλων σε χιλιάδες στρατιώτες των ΗΠΑ. Αναφέρεται ότι τα υποκείμενα εκτέθηκαν σε νευροτοξικά αέρια VX, Tabun, Sarin και Soman  αλλά και σε άλλους τοξικούς παράγοντες.
– Το 1962, τα χημικά όπλα φορτώνονται στα αεροπλάνα για πιθανή χρήση κατά τη διάρκεια της πυραυλικής κρίσης της Κούβας.
– Το 1966, το μετρό της Νέας Υόρκης χρησιμοποιείται για ένα πείραμα μικροβιακού πολέμου.
– Το 1968, το Πεντάγωνο σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μερικά από τα χημικά όπλα του (συμπεριλαμβανομένου του αερίου νεύρων) εναντίον διαδηλωτών κατά του πολέμου του Βιετνάμ.
– Το 1969, νευρική τοξίνη σκοτώνει χιλιάδες πρόβατα στη Γιούτα.
– Το 1969, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ απαγορεύει τη χρήση χημικών στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και οι ΗΠΑ είναι η μία από τις τρεις αντίθετες ψήφους.
– Το 1969, ο Δρ Robert MacMahan ζητά $ 10 εκατομμύρια για να αναπτύξουν μια σύνθεση βιολογικού παράγοντα για τον οποίο δεν υπάρχει φυσική ανοσία.
– Από τη δεκαετία του 1960 μέχρι τουλάχιστον τη δεκαετία του 1980, οι ΗΠΑ επιτίθενται στην Κούβα με βιολογικούς παράγοντες.Το 1971, οι αμερικανικές δυνάμεις καταλήγουν σε άμεση χρήση του Agent Orange στη Νοτιοανατολική Ασία. Επίσης, το 1971 με την βοήθεια της CIA, παραστρατιωτικές ομάδες εισάγουν την αφρικανική πανώλη των χοίρων στην Κούβα και μολύνουν ενάμισυ εκατομμύρια χοίρους, και λίγους μήνες αργότερα, μια παρόμοια επίθεση κατά της Κούβας εξοντώνει πουλερικά.Το 1981, μια μυστική επιχείρηση των ΗΠΑ εξαπολύει μια επιδημία πανώλης 2 – του Δάγκειου τύπου – η πρώτη στην Καραϊβική από το γύρισμα του αιώνα, που περιλαμβάνει αιμορραγικό σοκ σε μαζική κλίμακα. Πάνω από 300.000 περιπτώσεις αναφέρθηκαν, συμπεριλαμβανομένων 158 θανάτων.
– Το 1970, οι δυνάμεις των ΗΠΑ Νοτιοανατολικής Ασίας χρησιμοποιούν το αέριο Σαρίν στο Λάος. Πολλοί πεθαίνουν, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών. Ο ναύαρχος Τόμας Moorer, πρώην Κοινή Αρχηγών πρόεδρος, επιβεβαιώνει αυτή την επιδρομή στο CNN το 1998. Υπό την πίεση του Πενταγώνου, το CNN αποσύρει την έκθεση του βραβευμένου δημοσιογράφου Peter Arnett και των συμπαραγωγών του Oliver και Jack Smith, διότι αρνούνται να αποκηρύξουν την έκθεσή τους.
– Το 1975, η Γερουσία επιβεβαιώνει μια έκθεση της CIA ότι οι «αμυντικοί» βιολογικοί παράγοντες των ΗΠΑ είναι αποθηκευμένες στο Fort Detrick, MD – όπου συμπεριαλβάνονται ο άνθρακας, ιοί εγκεφαλίτιδας, φυματίωσης, οστρακοειδείς τοξίνες, και δηλητήρια τροφίμων.
– Το 1997, η Κούβα κατηγορεί τις ΗΠΑ για ψεκασμό των καλλιεργειών της με βιολογικούς-χημικούς παράγοντες.
– Το 1980, το Κογκρέσο εγκρίνει την εγκατάσταση τοξικών αερίων νεύρων στο Pine Bluff, στο Αρκάνσας.
– Κατά τη διάρκεια του πολέμου Ιράν-Ιράκ της δεκαετίας του 1980, οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τοξικά βιολογικούς και χημικούς παράγοντες. Ο Ρόναλντ Ρέιγκαν υπογράφει ένα μυστικό έγγραφο για να κάνει «ό, τι (είναι) απαραίτητο και …νόμιμο για την πρόληψη, από το να χάσει τον πόλεμο». Μια έρευνα του Κογκρέσου διαπιστώνει αργότερα ότι δεκάδες βιολογικοί παράγοντες απεστάλησαν, συμπεριλαμβανομένων των διαφόρων στελεχών του άνθρακα και των προδρόμων αερίων νεύρων (όπως το σαρίν), της γάγγραινας, και του ιού του Δυτικού Νείλου.
– Το 1984, οι ρουκέτες M55 περιέχουν εκρηκτικά υψηλής απόδοσης και αέριο VX.
– Το 1985 και το 1986, οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις δοκιμές σε υπαίθριους βιολογικούς παράγοντες και κατά πάσα πιθανότητα ποτέ δεν σταμάτησαν.
– Το 1987, το Κογκρέσο ψηφίζει για την επανέναρξη της παραγωγής χημικών όπλων.
– Το 1997, οι ΗΠΑ  απαγορεύουν την παραγωγή, την αποθήκευση και τη χρήση των ουσιών αυτών (CWC).
Το μυστικό πρόγραμμα βιολογικών όπλων των ΗΠΑ
Τον Νοέμβριο του 2001, ο Michel Chossudovsky χρησιμοποιεί αυτόν τον τίτλο για ένα άρθρο του στο Global  Research.ca.
Αναφέρει ότι οι επιθέσεις με άνθρακα το 2001 χρησιμοποιήθηκαν ως «δικαιολογία για την επέκταση της “εκστρατείας κατά της διεθνούς τρομοκρατίας”στο Ιράκ … .Ας μην ξεχνάμε ότι η  Washington είχε κατηγορήσει τότε το Ιράκ, τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν, τη Συρία και τη Λιβύη για παραβίαση της διεθνούς συνθήκης για την κατασκευή όπλων βιολογικού πολέμου!!!(sic!).
Στις 29 Οκτωβρίου, 2002, ο Guardian ανέφερε ότι επιστήμονες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού προειδοποίησαν ότι οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει (παράνομα) μια νέα γενιάς όπλων, που υπονόμευαν και ενδεχομένως παραβίαζαν τις διεθνείς συνθήκες για τα βιολογικά και χημικά όπλα – ειρωνικά, την ίδια στιγμή που οι ΗΠΑ κατηγόρησαν το Ιράκ γι’αυτές τις ίδιες παραβάσεις..
Από το Πανεπιστήμιο του Bradford ο καθηγητής Malcolm Dando ειδικός σε θέματα ασφάλειας και από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια ο καθηγητής μικροβιολογίας Mark Wheelis, κατηγόρησαν την κυβέρνηση Μπους ότι επιχειρούσε κρυφά τη διεξαγωγή προγραμμάτων που περιελάμβαναν: την ανάπτυξη ενός συμπλέγματος βομβών διασποράς βιολογικών όπλων, την κατασκευή εγκαταστάσεων βιολογικών όπλων από εμπορικά διαθέσιμα υλικά για να αποδείξουν δήθεν ότι οι “τρομοκράτες ” μπορούν κι αυτοί να το κάνουν, τη  γενετική μηχανική με πιο ισχυρά στελέχη  άνθρακα, την έρευνα και την παραγωγή παραισθησιογόνων όπλων όπως το φυσικό αέριο BZ και την ανάπτυξη «μη θανατηφόρων» όπλων, παρόμοιων με το φυσικό αέριο της Ρωσίας που χρησιμοποιήθηκε σε ένα θέατρο το 2002 στη Μόσχα όπου σκοτώθηκαν περίπου 170 άνθρωποι και τραυματίστηκαν εκατοντάδες.
Τον Φεβρουάριο του 2008, η οργάνωση Sunshinανέστειλε τη λειτουργία της εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης (sic!!), αλλά η ιστοσελίδα της εξακολουθούσε  να είναι προσβάσιμη. Ήταν μια ΜΚΟ αφιερωμένη στην απαγόρευση των βιολογικών όπλων. Το 2001, κατηγόρησε την κυβέρνηση Μπους ότι προωθούσε «ένα σχέδιο για να υπονομεύσει τους διεθνείς ελέγχους σχετικά με τα βιολογικά όπλα».
Στις 8 Μαΐου του 2002, εξέδωσε ένα δελτίο Τύπου όπου περιέγραφε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ κατασκεύαζαν  Επιθετικά βιολογικά όπλα γενικευμένης χρήσης– γενετικά τροποποιημένα μικρόβια που θα περιέχονταν στα καύσιμα, τα πλαστικά και την άσφαλτο,  κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, ήδη από το 1997 στο Ναυτικό Ερευνητικό Εργαστήριο (Washington, DC) και στη Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας, (Σαν Αντόνιο, Τέξας), αλλά και στο εργαστήριο Armstrong. Ήταν η εποχή που οι ΗΠΑ είχαν απορρίψει τη «νομικά δεσμευτική» επιθεώρηση για «ύποπτες» εγκαταστάσεις παραγωγής όπλων από τον ΟΗΕ, που μιλούσε «ρητά για αδίκημα».
Στις 21 Μαΐου 2004, κατηγορείται η κυβέρνηση Μπους ότι «η προτεινόμενη έρευνα για ένα νέο κέντρο Εσωτερικής Ασφάλειας (Fort Detrick) μπορεί να παραβιάσει το διεθνές δίκαιο για την απαγόρευση των βιολογικών όπλων και να ενθαρρύνει άλλες χώρες να τις ακολουθήσουν, όπου η λεγόμενη biodefense αμφισβητείται ευθέως καθώς και η «αμυντική» έρευνα απαγορευμένων όπλων.
Στις 31 Ιουλίου, 2007, ο Guardian ανέφερε ότι οι ΗΠΑ χτίζουν ένα “Treaty-Breaching Germ War Defence Centre” κοντά στην Ουάσιγκτον DC, το NBACC.
Προγραμματιζόταν να ολοκληρωθεί το 2008 και θα ήταν ένα «τεράστιο εργαστήριο βιολογικού πολέμου για την προστασία των ΗΠΑ εναντίον μιας επίθεσης με βιολογικά όπλα, αλλά οι επικριτές του κατηγορούν την κυβέρνηση ότι οι μυστικές εργασίες του εργαστηρίου όχι μόνο θα παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, αλλά θα πυροδοτήσουν εργασίες για παρόμοιες εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο. Θα στεγάσει «πολύ καλά φυλασσόμενους και ερμητικά σφραγισμένους θαλάμους … για να παράξει και να αποθηκεύσει τα περισσότερα θανατηφόρα βακτήρια και ιούς του κόσμου» – που είχαν απαγορευτεί από το 1989, με το νόμο των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η εγκατάσταση του Fort Detrick με το 160.000 τετραγωνικών ποδιών εργαστήριο, συνέπεσε μάλιστα με τις επιθέσεις με άνθρακα το 2001 που σκότωσε πέντε άτομα, και μαζί με την 9/11, εξαπέλυσε όλα όσα ακολούθησαν, παγκόσμια.
Το DHS αποκαλεί το Fort Detrick την ως την κύρια βάση βιολογικού πολέμου -” The National Interagency Biodefense Campus”. Εκτός από το NBACC, με την ανάπτυξη βιολογικού πολέμου στις ΗΠΑ ασχολούνται επίσης 1. το Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (ΝΙΗ), το  Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), το Department of Agriculture’s Agricultural Research Service and Foreign Disease-Weed Science Research Unit (FDWSRU), και το Department of Defense’s US Army Medical Research Institute of Infectious Diseases, που είναι και τμήμα του Στρατού των ΗΠΑ (USAMRIID).
Το σχέδιο Fort Detrick προέρχεται από μια προεδρική οδηγία για την Εσωτερική Ασφάλεια του Μπους (HSPD-10), η οποία γράφτηκε στις 28 Απριλίου 2004. Δηλώνει:  ” Μεταξύ των πολλών πρωτοβουλιών μας, συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε αναλυτικότερες αναλύσεις, νέες επιστημονικές τάσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν από τους αντιπάλους μας για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων και για να βοηθήσουν τους συλλέκτες πληροφοριών μπροστά στο πρόβλημα ‘. Ο Francis Boyle στο έργο του με  τίτλο «Βιολογικός πόλεμος και τρομοκρατία», το ονομάζει “…ένα όπλο που καπνίζει”, με στόχο το BWC.
Σύμφωνα με τον Edward Hammond, πρώην διευθυντή του Προγράμματος SunshineΗ καλλιέργει θανατηφόρων ιών όπως της «ισπανικής γρίπης» του 1918 – μικρόβιο που σκότωσε κατ ‘εκτίμηση 40 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο (ή άλλα επικίνδυνα παθογόνα) – αυξάνει «τη δυνατότητα για ανθρωπογενή καταστροφή, είτε ακούσιας ή εκούσιας … .για ολόκληρο τον κόσμο.» Εάν ένα μόνο ιικό σωματίδιο ή κύτταρο διαφύγει ή εξαπολυθεί, ένα τεράστιο ξέσπασμα μπορεί να προκύψει με δυνητικά καταστροφικές συνέπειες.
” Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι εκεί έξω σχεδιάζουν, προγραμματίζουν, δολοπλοκούν και συνωμοτούν πώς να χρησιμοποιηθεί ο βιολογικός πόλεμος και αργά ή γρήγορα θα τον εξαπολύσουν με τη χρήση ζωντανών οργανισμών για στρατιωτικούς σκοπούς. Μπορούν να είναι ιογενείς, βακτηριακές, μυκητισαικές, ή άλλες μορφές μόλυνσης που μπορούν να εξαπλωθούν σε μια τεράστια έκταση και μέσα από τον αέρα, το νερό, έντομο, ζώο ή ανθρώπους“, σύμφωνα με τον Jeremy Rifkin, συγγραφέα του «The Biotech Century.» Ο Rifkin ισχυρίζεται, επίσης, ότι είναι «αδύνατο να γίνει διάκριση μεταξύ αμυντικών και επιθετικων ερυνών στον συγκεκριμένο τομέα” εφόσον όλες οι άλλες χώρες είναι εκ προοιμίου ύποπτες..
Η κυβέρνηση Μπους προχώρησε ούτως ή άλλως. Από 9/11, διέθεσε περίπου 50 δις $ για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων μέσα από 11 ομοσπονδιακά υπουργεία και οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των DOD και το DHS. Για το 2009, θέλει ένα επιπλέον 8,1 δισεκατομμύρια $ ή $ 2,5 δισεκατομμύρια επιπλέον. Επικαλείται το πρόγραμμα για την πρόληψη και την άμυνα, και χρησιμοποιεί το πρότζεκτ BioShield ως παράδειγμα.
Αυτό έγινε νόμος τον Ιούλιο του 2004 ως ένα δεκαετές πρόγραμμα για να αναπτύξει αντίμετρα σε βιολογικούς, χημικούς, ραδιολογικούς και πυρηνικούς παράγοντες (ΧΒΡΠ). Ήταν, στην πραγματικότητα, ένα δώρο σε εταιρείες όπως η Gilead Sciences, η εταιρεία του Ντόναλντ Ράμσφελντ της οποίας ήταν πρόεδρος από το 1997 ως το 2001 (και παραμένει ο βασικός μέτοχος) έως ότου έφυγε για να γίνει υπουργός Άμυνας του Τζορτζ Μπους.
Απαιτήθηκε επίσης, στα πλαίσια  της Biodefense and Pandemic Vaccine and Drug Development Act του 2005, να εμβολιαστεί κάθε Αμερικανός – νόμος που πέρασε από τη Γερουσία αλλά όχι από τη Βουλή – και θα πρέπει, ανέφερε, στο πλαίσιο μιας δημόσιας έκτακτης ανάγκης, να επιτρέπεται η χρήση πειραματικών ή μη εγκεκριμένων φαρμάκων, κατά παράβαση του κώδικα της Νυρεμβέργης για τα ιατρικά πειράματα, απαλλάσσοντας, επιπλέον, τις εταιρείς από οποιαδήποτε νομική ευθύνη.
Τα απόρρητα Ιδιωτικά εργαστήρια βιολογικών όπλων
Σύμφωνα με το πρότζεκτ Sunshine «τα αποτελέσματα των αμερικανικών πανεπιστημίων και των εταιρειών βιοτεχνολογίας (από το 2001) έχουν επωφεληθεί αδρά από τα δισεκατομμύρια των δολαρίων σε “μετρητά” για την “biodefense”. Σε όλη τη χώρα, τα εργαστήρια «biodefense» ξεφυτρώνανε σαν τα ζιζάνια. Η αδυσώπητη στρόφιγγα των ομοσπονδιακών χρημάτων χρησιμοποιεί χιλιάδες επιστήμονες και τεχνικούς  βιολογικών όπλων στην έρευνα για μερικά από τα πλέον θανατηφόρα παθογόνα. Αλλά το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό: Η- ομοσπονδιακή εποπτεία είναι τόσο χαλαρή ότι οι κατευθυντήριες γραμμές ασφαλείας NIH δεν εφαρμόζονται και το CDC προσδιορίζει ελάχιστα προβλήματα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, και ως εκ τούτου, «τα ατυχήματα ξεφυτρώνουν παντού» μέσα σε μία «διάχυτη συγκάλυψη».
Δεν είναι μόνο το Fort Detrick αλλά και αλλού..
Το πρότζεκτ Sunshine πιστεύει ότι περίπου 400 ιδιωτικά εργαστήρια βιολογικών όπλων λειτουργούν σήμερα σε όλη τη χώρα, χωρίς δημοσιοποίηση των δραστηριοτήτων τους, γεγονός που αποτελεί έναν τεράστιο λόγο ανησυχίας- μια προοπτική θα πρέπει να φοβίζει τον καθένα. Και σίγουρα τον ρεπόρτερ Sherwood Ross, που λέει ότι αυτό είναι το πιο δαπανηρό, πιο μεγαλοπρεπές σχέδιο έρευνας που επιχειρήθηκε ποτέ υπό τον πρόεδρο Μπους και αψηφώντας τις ίδιες τις ΗΠΑ και τους διεθνείς νόμους,αποτέλεσμα της πιο απεχθούς πολιτικής.
Άλλες πρόσφατες εξελίξεις…
Στις 21 Φεβρουαρίου, 2008, η Sidney Morning Herald ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μπους απέρριψε ισχυρισμούς της Ινδονήσιας υπουργού Υγείας, Siti Fadilah Supari, που μέσα από το βιβλίο με τίτλο: “It Is Time for the World to Change! God’s Hand Behind Bird Flu Virus”, έθεσε το ερώτημα κατά πόσο οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν δείγματα της γρίπης των πτηνών που συλλέγονται από τις αναπτυσσόμενες χώρες για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων…Δεν είναι νέα εμβόλια”, ισχυρίστηκε.
Υποστήριζε ότι οι ΗΠΑ μεταφέρουν δείγματα ιού στο Εθνικό Εργαστήριο του Los Alamos. Είναι ένα από τα δύο εργαστήρια πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ που θα λειτουργήσουν νέες εγκαταστάσεις βιολογικής έρευνας ικανές να ερευνήσουν και να αναπτύξουν επικίνδυνα παθογόνα, παραβιάζοντας το BWC και τον αμερικανικό νόμο για τα βιολογικά όπλα κατά της τρομοκρατίας του 1989. Το εθνικό εργαστήριο Lawrence Livermore της Καλιφόρνιας είναι το άλλο.
Τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών (CDC) καθορίζει τη βιοασφάλεια με ταξινομήσεις. Τα BLS-4 , κέντρα ειναι τα πιο επικίνδυνα ,εν μέρει, και μελετούν βιολογικούς παράγοντες όπου δεν υπάρχουν γνωστές θεραπείες . Στο Los Alamos και Lawrence Livermore λειτουργούν σήμερα BLS-2 εργαστήρια. Στα BLS-3 εργαστήρια μελετούνται μολυσματικοί παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ή θανατηφόρες ασθένειες σε περίπτωση εισπνοής. Αλλά δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε αν ο τύπος των δύο πρώτων εργαστηρίων, το Fort Detrick ή άλλα όπως το Oak Ridge Ridge National Laboratory, μελετούν κρυφά πιο επικίνδυνα παθογόνα, για οποιονδήποτε σκοπό – αδίκημα ή άμυνα.
Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι τα εργαστήρια μελετούν τους παθογόνους παράγοντες που θέτουν σοβαρές απειλές για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια όπως ο άνθρακας, η αλλαντίαση, η βρουκέλλωση, η πανούκλα, η Rickettsia, η τουλαραιμία, η γρίπη των πτηνών, ο H5N1 (η πρόσφατη στέλεχος ανέφερε και κάλεσε το πιο επικίνδυνο), ο Πυρετός της κοιλάδας, ωστόσο όλα αυτά αποτελούν καλά κρυμμένα μυστικά.
Μέσα στο 2008 το DHS είχε προγραμματίσει να ολοκληρώσει την κατασκευή του νέου εργαστηρίου του Fort Detrick (NBACC), καθώς και ένα νέο πρόγραμμα με κόστος $500 εκατομμύρια δολλάρια. Και τα δύο θα ήταν επιπέδου BLS-3 και 4 .
Βιολογικός πόλεμος και τρομοκρατία
 Από το Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, η Αμερική έχει αναπτύξει ενεργά όπλα της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων των βιολογικών αυτών. Ακόμα και όταν μετά τον Νίξον έληξαν τα  προγράμματα βιολογικού πολέμου του έθνους, ποτέ δεν σταμάτησαν. Η CIA παρέμεινε ενεργή μέσα από ένα παραθυράκι στο νόμο, που η κυβέρνηση Ρέιγκαν επανενεργοποίησε σε ό,τι η κυβέρνηση του Νίξον είχε επιβραδύνει. Ενήργησε σαν το σημερινό καθεστώς με πολλούς από τους ίδιους υπαλλήλους που ενστερνίζονται παρόμοιες απόψεις εξτρεμιστικές – ότι η Αμερική πρέπει να εκμεταλλευτεί την τεχνολογική υπεροχή της και να μην αφήσουμε τους νόμους, τους κανόνες, ή το γενικότερο καλό να τους αποτρέψει.
Υπάρχουν επίσης πολλά στοιχεία για την έρευνα και την ανάπτυξη των παραγόντων βιολογικού πολέμου ανά συγκεκριμένη φυλή, πράγμα εξαιρετικά ανησυχητικό.
Η μαύρη τρύπα της ενημέρωσης στα ΜΜΕ ισχύει απόλυτα,τόσο για τις 9/11 όσο και για την επίθεση με άνθρακα που σκότωσε πέντε άτομα, τραυματίστηκαν 17 άλλοι, και έκλεισε προσωρινά το Κογκρέσο, το Ανώτατο Δικαστήριο και άλλες ομοσπονδιακές επιχειρήσεις. όπου ο επιστήμονας του στρατού ο Δρ Steven Hatfill άδικα ενοχοποιήθηκε αν και ο ίδιος μήνυσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τον Ιούνιο κέρδισε 2,8 $ εκατομμύρια και $ 150.000 για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής του, διαρροή ψευδών στοιχείων,του κόστισε τη δουλειά και τη φήμη του, και απασχόλησε το όνομά του σε όλο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για μέρες, χωρίς ποτέ το FBΙ να συλλάβει τους υπέυθυνους. Ήταν η αρχή των τρομακτικών γεγονότων που ακολούθησαν.
Για τον Boyle η κυβέρνηση Μπους έθεσε τον πήχη και απειλεί όλη την ανθρωπότητα. Πιστεύει ότι χρησιμοποιείται η 9/11 και ο άνθρακας για να οδηγήσει σε άτακτη φυγή τόσο το Κογκρέσο όσο και το κοινό που γίνονται θύματα επιθετικών πολέμων, για να λανσάρει ένα μενού με κατασταλτικούς νόμους.
Πιστεύει, επίσης, ότι το FBI δεν ξέρει ποιος είναι πίσω από τις επιθέσεις με άνθρακα: Πρόκειται για μια κυβέρνηση του κοινού ποινικού δικαίου που σχεδιάζει ένα αστυνομικό κράτος μέσα από τρομακτικούς πολέμους – και με στόχο να κερδίσουν ένα βιολογικό….
Μια πιθανή πυρηνική επίθεση επίσης θα ήταν στα χαρτιά.Ο Boyle κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το τι μπορεί να βρίσκεται μπροστά μας και τις πιθανές συνέπειές του. Τονίζει ότι δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ που αναπτύσσουν και παράγουν παράγοντες βιο-πολέμου και  ιούς, αλλά πολλές αναπτυγμένες χώρες σε όλο τον κόσμο κάνουν το ίδιο. Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως συμβαίνει σε όλους τους τομείς του πολέμου και της θανάτωσης, είναι μακράν ο παγκόσμιος ηγέτης στην απάνθρωπη επιθυμία της να είναι σε θέση να σκοτώσει ολόκληρους πληθυσμούς μέσω βιολογικών και χημικών μέσων. Επειδή αυτοί οι παράγοντες είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι και ανεξέλεγκοι, και μπορεί να εξαπλωθούν άγρια, ο κίνδυνος όχι μόνο να απομονώσουν πληθυσμούς πληθυσμούς, αλλά έναν ολόκληρο κόσμο, είναι εμφανής.
“Σκεφτείτε ότι ένας θανατηφόρος ιός δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ και χρησιμοποιείται εναντίον άλλης χώρας ή βρέθηκε έξω και αυτό επαληθεύεται, και σε αντίποινα, ότι η χώρα αυτή ή άλλες αποφασίσουν να χτυπήσουν πίσω με άλλες τοξικές ουσίες κατά της Αμερικής. Για το σκοπό αυτό, και με την πάροδο του χρόνου, πόσα δισεκατομμύρια θα μπορούσαν να επηρεαστούν σε ένα τέτοιο σενάριο;
Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι οι πιο τοξικοί, δηλητηριώδεις, και θανατηφόροι ιοί που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα δημιουργούνται σε εργαστήρια σε όλο τον κόσμο. Στις ΗΠΑ είναι στο Fort Detrick, στο Μέριλαντ, στο Αρκάνσας, στη Νήσο Χορν, στο Μισισίπι, στο Dugway, στη Γιούτα, στην Ιντιάνα, και πολλά άλλα. Σκεφτείτε τις φασιστικές εταιρικές σχέσεις μεταξύ αυτής της κυβέρνησης και της φαρμακευτικής βιομηχανίας. Σκεφτείτε τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ τοποθετημένες σε όλο τον κόσμο. Τίποτα καλό δεν μπορεί να προέλθει από αυτό, δεδομένου ότι δεν είναι για την εύρεση θεραπειών για μία νόσο, ή για την ανακάλυψη εμβολίων, αλλά γίνεται μόνο για ένα λόγο, και αυτό είναι για τους σκοπούς του βιο-πολέμου για τη μαζική δολοφονία.
Αυτή η εξουσία πηγάζει από τους λίγους, αλλά τα πιθανά θύματα αυτής της τρέλας τους περιλαμβάνουν όλους πάνω στη γη. Πώς μπορεί μια τέτοια παραφροσύνη σε αυτό το επίπεδο να συνεχιστεί; Εάν οποιοδήποτε πρόβλημα θα μπορούσε να ενώσει ποτέ τις μάζες, τις κυβερνήσεις που συμμετέχουν σε βιολογικά κέντρα πολέμου, και τη δημιουργία ιών με τη δυνατότητα να δημιουργηθούν ασθένεις σε όλο τον κόσμο και να κυριαρχήσει ο θάνατος, είναι αυτό.
Το πρώτο βήμα είναι να εκτεθούν οι κυβερνήσεις, και η πιο πιθανή αιτία είναι η κυβέρνηση των ΗΠΑ.
ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ
ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
 ΠΗΓΕΣ  (Α’, Β’, Γ ‘ ΜΕΡΟΣ).

COVID-19: Η αποκάλυψη – Δ’ μέρος

Της Γιώτας Σεχίδου
10/4/2020

Πως κατασκευάζεται μια πανδημία;

Για το πρώτο μέρος, πατήστε εδώ
Για το δεύτερο μέρος, πατήστε εδώ
Για το τρίτο μέρος, πατήστε εδώ
ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ?

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ – ΤΕΣΤΑΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΝΟΣ CORONAVIRUS – κι όχι ειδικά για τον COVID-19!!!
ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, 4.3.2020 (ΑΡΧΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ, δηλαδή…).
«Σας ενημερώνουμε ότι οποιαδήποτε ανακοινώσεις προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης γίνονται μόνο μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας που κεντρικά αναλαμβάνει την επικοινωνία του κινδύνου. Απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να προβαίνει σε δηλώσεις προφορικές ή έγραφες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που αφορούν στη διαχείριση “υπόπτων” ή επιβεβαιωμένων περιστατικών του νέου κορονοϊού» αναφέρει το έγγραφο του νοσοκομείου, το οποίο φέρει την ένδειξη «γενική κοινοποίηση».
Η παραπάνω δεν είναι μια “τυχαία” διατύπωση. Είναι μια καθολική απαγόρευση που απευθύνεται στην Επιστημονική κοινότητα (!!!)σχετικά με αυτό που συμβαίνει παγκόσμια, δηλαδή την απόλυτα σκόπιμη συσκότιση του ζητήματος που προέκυψε μ’ αυτή την πετυχημένη σκηνοθεσία ενός βιολογικού πολέμου, όπως αυτή στήθηκε από τους φορείς ενός άκρατου νεοφιλελευθερισμού
Eντάσσοντας την δημιουργία της “πανδημίας” του Covid-19 στα πλαίσια της αμερικανικής  προπαγάνδας που εξαπέλυσσε ο ΠΟΥ και που πήρε -πλέον- παγκόσμιες διαστάσεις, με τρόπο παρόμοιο με τον παλαιό “πόλεμο κατά της τρομοκρατίας” – ο οποίος οδήγησε σε τερατώδεις γεωπολιτικές και οικονομικές ανακατατάξεις σε όλο τον πλανήτη, και σαφώς, εκατομμύρια θύματα- , θα επιχειρήσουμε τομές ώστε να προσεγγίσουμε την αλήθεια, (που όλοι υποψιαζόμαστε ότι δεν είναι αυτή ακριβώς που διαδίδεται από τα μήντια…).
Έτσι δημοσιεύουμε εδώ ένα ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ κείμενο σ’ αυτόν τον απολύτως ορατό πόλεμο, σχετικό με τον COVID-19 και τον τρόπο που αυτός κατέστη “πανδημικός”, χάρη σε έναν Αμερικανό  ιολόγο, που κράτησε- δυστυχώς, για ευνόητους λόγους- την ανωνυμία του, και που ο Τζούλιαν Ρόουζ προσέγγισε παρακολουθώντας  ένα ιατρικό Αμερικανικό Συνέδριο. Πριν προχωρήσουμε, θα μιλήσουμε λίγο για το ιστορικό αυτού του “πανδημικού” φαινομένου, όπως χαρακτηρίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο σερ Julian Rose, αποτελεί μια σημαντική ριζοσπαστική προσωπικότητα, αλλά  της βρετανικής αριστοκρατίας (!!!), διανοούμενος, καλλιτέχνης και ακτιβιστής, θερμός υποστηρικτής της μικτής γεωργίας και οικολόγος, από τους μεγαλύτερους πολέμιους των πολυεθνικών των μεταλλαγμένων στην Αγγλία, ανήκοντας, ο ίδιος, στην εγγλέζικη ελίτ με σημαντικό συγγραφικό και καλλιτεχνικό έργο, αλλά και με πολύ σημανικές θέσεις σε περιβαλλοντικές οργανώσεις και σειρά διακρίσεων. Το άρθρο του με τίτλο Πώς κατασκευαάζεται μια πανδημία, δημοσιεύτηκε στις ΗΠΑ, στις 27.3.2020.
ΜΙΑ -ΚΑΘΟΛΟΥ- ΕΞΥΠΝΗ ΑΠΑΤΗ
“Το παρακάτω κείμενο προέρχεται είναι από ένα ιατρικό φόρουμ”, λέει ο Julian Rose. “..Ο συγγραφέας, ο οποίος αποτελεί μια ευρέως γνωστή και απολύτως σεβαστή επιστημονική προσωπικότητα στις ΗΠΑ, προτιμά να μείνει ανώνυμος, επειδή παρουσιάζει μια αφήγηση εντελώς διαφορετική από την επίσημη, και προειδοποιεί ότι μπορεί να σας προκαλέσει πολύ “άγχος¨ και ανασφάλεια, στο τοξικό περιβάλλον που δημιουργεί η απάτη που λέγεται COVID-19 και μας περιβάλλει, αυτές τις μέρες…
“..Δουλεύω στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Εδώ είναι το πρόβλημα. Δοκιμάζουμε τους ανθρώπους για οποιοδήποτε στέλεχος ενός Coronavirus. Όχι ειδικά για το COVID-19. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ αξιόπιστες δοκιμές για έναν συγκεκριμένο ιό που λέγεται COVID-19. Δεν υπάρχουν αξιόπιστα ενδιάμεσα δεδομένα ή απολύτως εξακριβωμένα κριτήρια ώστε να αναφέρουμε αριθμούς των πραγματικών περιπτώσεων του ιού COVID-19.
Αυτό θα πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα, σε πρώτη φάση. Από αυτό το σημείο και έπειτα, οπιαδήποτε δράση ή αντίδραση στο φαινόμενο COVID-19, βασίζεται σε εντελώς ελαττωματικά δεδομένα και απλά δεν μπορούμε να κάνουμε σε καμία περίπτωση ακριβείς εκτιμήσεις. Εδώ δεν υπάρχουν αξιόπιστες δοκιμές για έναν συγκεκριμένο ιό COVID-19!!
Ούτε και υπάρχουν αξιόπιστοι οργανισμοί ή μέσα ενημέρωσης για την αναφορά πραγματικών περιπτώσεων ιών COVID-19, με αξιόπιστα νούμερα που θα μπορούσαμε να εμπιστευθούμε. Αυτό πρέπει να τονιστεί κατά πρώτο και κύριο λόγο. Κάθε ενέργεια όπως και κάθε αντίδραση στο COVID-19 βασίζεται σε εντελώς λανθασμένα δεδομένα και απλά δεν μπορούμε να κάνουμε ακριβείς εκτιμήσεις.
Αυτός είναι ο λόγος που ακούτε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι με το COVID-19 δεν εμφανίζουν τίποτα περισσότερο από συμπτώματα που σχετίζονται με ένα απλό κρύωμα ή μια γρίπη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα περισσότερα στελέχη του Coronavirus δεν ενδεικνύουν τίποτα περισσότερο από συμπτώματα που σχετίζονται με το κρύωμα ή τη γρίπη… Οι λίγες πραγματικές καινοφανείς περιπτώσεις Coronavirus μπορεί να σημαίνουν κάποια χειρότερα συμπτώματα στο αναπνευστικό, αλλά εξακολουθούν να έχουν ένα πολύ ελπιδοφόρο ποσοστό ανάκτησης, ειδικά για τα άτομα χωρίς προηγούμενα προβλήματα υγείας.
Το ιδανικό στάνταρ στις δοκιμές για το COVID-19 είναι τα εργαστηριακά απομονωμένα/καθαρισμένα σωματίδια στεφανιαίου ιού απαλλαγμένα από οποιεσδήποτε προσμείξεις και σωματίδια που μοιάζουν με ιούς – αλλά δεν είναι, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι είναι η αιτία του συνδρόμου που είναι γνωστό ως COVID-19 και λαμβάνονται με τη χρήση κατάλληλων μεθόδων και μαρτύρων ιογενούς απομόνωσης (όχι το PCR που χρησιμοποιείται επί του παρόντος ή δοκιμές serology /antibody που δεν ανιχνεύουν τον ιό ως έχει). Το PCR παίρνει βασικά ένα δείγμα των κυττάρων σας και ενισχύει οποιοδήποτε DNA για να ψάξει τις «ιογενείς ακολουθίες», δηλαδή τα κομμάτια του μη ανθρώπινου DNA που φαίνονται να ταιριάζουν με τα μέρη ενός γνωστού γονιδιώματος προερχόμενου από ιό.
Το πρόβλημα είναι ότι τα γνωστά τεστ δεν μπορούν να δουλέψουν κάτι τέτοιο!
Έτσι χρησιμοποιείται μια «ενίσχυση» που σημαίνει ότι παίρνετε μια πολύ μικρή ποσότητα DNA και την αυξάνετε εκθετικά έως ότου μπορεί να αναλυθεί. Προφανώς, οποιαδήποτε στιγμιαία μόλυνση στο δείγμα θα ενισχυθεί επίσης, οδηγώντας σε δυνητικά σοβαρά σφάλματα ανακάλυψης.
Επιπλέον, ψάχνει μόνο μερικές αλληλουχίες ιών, όχι ολόκληρα γονιδιώματα, οπότε το να εντοπιστεί ένας μόνο παθογόνος παράγοντας είναι σχεδόν αδύνατο, ακόμη και αν αγνοήσουμε τα υπόλοιπα.”
ΤΑ ΚΙΤ… “MICKEY MOUSE”!
 Ο γιατρός αποκαλεί αυτά τα τα τεστ ελέγχου “κιτ Mickey Mouse”, εφόσον λένε στους αναλυτές ότι έχετε κάποια ιογενή DNA στα κύτταρά σας. Πράγμα που συμβαίνει στους  περισσότερους από εμάς, τις περισσότερες φορές.
“…Μπορεί να σας πει ότι η ιική αλληλουχία σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο τύπο ιών – δηλαδή με την τεράστια οικογένεια των κοροναϊών. Αλλά αυτό είναι όλο. Η ιδέα αυτών των κιτ ότι μπορούν να απομονώσουν έναν συγκεκριμένο ιό όπως το COVID-19 είναι καθαρή ανοησία!!
Και ούτε καν αγγίζουμε το άλλο μεγάλο θέμα – το ιογενές φορτίο σε ένα άτομο!
Θυμάστε, όπως είπαμε, ότι τα PCR δρουν ενισχύοντας μικρές ποσότητες DNA. Ως εκ τούτου, είναι άχρηστο να σας λέμε πόση ποσότητα ιών μπορεί να έχετε. Και αυτό είναι το μόνο ερώτημα που πραγματικά έχει σημασία όταν πρόκειται για τη διάγνωση ασθενειών. Ο καθένας θα έχει κάποιους ιούς στο σύστημά του ανά πάσα στιγμή, και οι περισσότεροι δεν θα προκαλέσουν ασθένεια επειδή οι ποσότητες τους είναι πολύ μικρές. Για να σας αρρωστήσουν από τον ιό χρειάζεστε μια πάρα πολύ μεγάλη ποσότητα, ένα τεράστιο ποσό από ιούς!!. Αλλά το τεστ PCR δεν ελέγχει το ιικό φορτίο, και επομένως δεν μπορεί να καθορίσει εάν υπάρχουν ιοί σε επαρκείς ποσότητες για να σας αρρωστήσουν!
Αν νιώθετε άρρωστος και κάνετε μια δοκιμή PCR, μπορεί να εντοπιστεί οποιοδήποτε τυχαίο DNA ιών, ακόμη και αν δεν εμπλέκεται καθόλου στην ασθένειά σας, και οδηγεί σαφώς σε ψευδή διάγνωση.
Και οι coronavirus είναι απίστευτα συνηθισμένοιΈνα μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου ανθρώπινου πληθυσμού θα έχει κάποιο COVID στο DNA του σε αυτές τις μικρές ποσότητες, ακόμη και αν είναι απολύτως καλά, ή ακόμη αν είναι άρρωστο εξαιτίας κάποιου άλλου παθογόνου παράγοντα.
Βλέπετε πού πηγαίνει ακόμα αυτό; Αν θέλετε να δημιουργήσετε έναν παντελώς λανθασμένο πανικό για μια παντελώς λανθασμένη πανδημία – επιλέξτε έναν κοροναϊό!!
Είναι απίστευτα κοινοί και υπάρχουν τόνοι από αυτούς. Ένα πολύ υψηλό ποσοστό ατόμων που έχουν αρρωστήσει με άλλα μέσα (γρίπη, βακτηριακή πνευμονία, οτιδήποτε) θα έχει θετικό αποτέλεσμα.
Το τεστ PCR για COVI, ακόμη και αν γίνει απολύτως σωστά και αποκλείσετε τη μόλυνση, θα βγει θετικό απλά επειδή οι κοροναϊοί είναι τόσο κοινοί!!
Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της γρίπης και της πνευμονίας σε νοσοκομεία ανά τον κόσμο ανά πάσα στιγμή.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε τα πιο άρρωστα από αυτά σε ένα μόνο σημείο – πείτε Wuhan – να εκτελέσετε δοκιμές PCR σε αυτά και να διεκδικήσετε ότι οποιοσδήποτε παρουσιάζει ιικές αλληλουχίες παρόμοιες με κορωναϊούς (που αναπόφευκτα θα είναι αρκετές), υποφέρουν από μία ..”Μεγάλη Νόσο”!.
Και δεδομένου ότι έχετε ήδη επιλέξει τις πιο άρρωστες περιπτώσεις γρίπης, ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό του δείγματός σας θα πεθάνει.
Στη συνέχεια, μπορείτε να πείτε ότι αυτός ο «νέος» ιός έχει CFR υψηλότερο από τη γρίπη, και να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε περισσότερες ανησυχίες και να κάνετε περισσότερες εξετάσεις οι οποίες φυσικά θα παράγουν περισσότερα «κρούσματα», γεγονός που επεκτείνει τις δοκιμές, κλπ., και ούτω καθεξής.
Τώρα έχετε την «πανδημία» σας, και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα απλό kit test για να μετατρέψετε τις χειρότερες περιπτώσεις γρίπης και πνευμονίας σε κάτι νέο, που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.
Τώρα διαπράξτε ακριβώς την ίδια απάτη σε άλλες χώρες. Φροντίζοντας να διατηρήσετε ένα σαφές φοβικό μήνυμα σε υψηλή διάδοση στα ΜΜΕ, έτσι ώστε οι άνθρωποι να αισθάνονται πανικό και να είναι λιγότερο ικανοί να σκεφτούν κριτικά.
Το μοναδικό σας πρόβλημα είναι ότι – λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχει πραγματικός νέος θανατηφόρος παθογόνος παράγοντας, αλλά απλώς τακτικοί άρρωστοι, παραλείπετε εσφαλμένα τους αριθμούς των “επιβεβαιωμένων κρουσμάτων” σας και ειδικά τους θανάτους, οι οποίοι θα είναι πολύ χαμηλοί για μια πραγματική νέα θανατηφόρα Πανδημία του ιού.
Αλλά μπορείτε να σταματήσετε τους ανθρώπους να το επισημαίνουν με τους εξής τρόπους.

                                      Τα 4 βήματα

  1. Μπορείτε να ισχυριστείτε ότι αυτή είναι μόνο η αρχή και περισσότεροι θάνατοι είναι επικείμενοι. Χρησιμοποιήστε αυτό ως δικαιολογία για να τους βάλετε όλους σε καραντίνα, και στη συνέχεια να υποστηρίξετε ότι η καραντίνα εμπόδισε τα αναμενόμενα εκατομμύρια νεκρούς!!
  2. Μπορείτε να πείτε στους ανθρώπους ότι «ελαχιστοποιώντας» τους κινδύνους είναι ανεύθυνοι ώστε να τους αποθαρρύνετε με τον τρόπο αυτό να μιλάνε με αριθμούς, όντας εκφοβισμένοι.
  3. Χρησιμοποιώντας ψευδοεπιστημονικούς όρους, μπορείτε να εξακοντίζετε και να παραποιείτε τους αριθμούς, συμπεριλαμβάνοντας στους αριθμούς αυτούς και θανάτους από πολλές άλλες ασθένειες, εφόσον τα τεστ που κάνετε στους θανόντες θα είναι ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΘΕΤΙΚΑ στις περισσότερες των περιπτώσεων, (μια και περιλαμβάνουν διάφορους ιούς ανεξάρτητα από το αν αυτοί ευθύνονται ή όχι για τους εκάστοτε θανάτους) αποπροσανατολίζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο και τυφλώνοντας ολοκληρωτικά τους ανθρώπους.
  4. Τέλος, μπορείτε να ξεκινήσετε να λέτε ότι κάνετε διάφορα τεστ επαλήθευσης σε “πιθανούς ασθενείς”, (οι οποίοι, φυσικά, το πιο πιθανό είναι να έχουν κομμάτια από κοροναϊό στο DNA τους) και έτσι να φουσκώνουν τα αριθμητικά στοιχεία της περίπτωσης σας με «ασυμπτωματικούς φορείς» (φυσικά θα πρέπει να το γυρίσετε αυτό για να ακούγεται όσο το δυνατόν πιο θανατηφόρο, και, να αποσιωπήσετε, ουσιαστικά, τα “μη συμτωματικά “κρούσματα”, αποφεύγοντας φυσικά να τονίσετε αυτό που κάθε ιολόγος γνωρίζει, δηλαδή όσο περισσότερα περιστατικά χωρίς συμπτώματα έχετε, τόσο λιγότερο θανατηφόρος είναι ο παθογόνος παράγοντάς σας.
Πάρτε αυτά τα 4 απλά βήματα και μπορείτε να έχετε τη δική σας εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη πανδημία, εν πλήρη λειτουργία και μέσα σε μερικές εβδομάδες.
Δεν θα μπορούν να σας αντικρούσουν ή να “επιβεβαιώσουν” κάτι, για το οποίο, όπως και να το κάνουμε, δεν υπάρχει ακριβής δοκιμή!!”.
                    … ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ?
  Ο Michel Chossudovsky είναι ένας συγγραφέας βραβευμένος, Καθηγητής Οικονομικών (ομότιμος) στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα, Ιδρυτής και Διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για την Παγκοσμιοποίηση (CRG), Μόντρεαλ, εκδότης του Global Research. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στη Δυτική Ευρώπη, τη Νοτιοανατολική Ασία, τον Ειρηνικό και τη Λατινική Αμερική. Έχει διατελέσει οικονομικός σύμβουλος σε κυβερνήσεις των αναπτυσσόμενων χωρών και έχει ενεργήσει ως σύμβουλος για αρκετές διεθνείς οργανισμούς. Είναι ο συγγραφέας έντεκα βιβλία συμπεριλαμβανομένων “Η παγκοσμιοποίηση της φτώχειας και της Νέας Παγκόσμιας Τάξης” (2003), της Αμερικής «Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας» (2005), κ.άλ.
Σε άρθρο του με τον παραπάνω τίτλο αναφέρει ότι η υπάρχουσα βάση δεδομένων υπό την ηγεσία του CDC είναι εντελώς αναξιόπιστη (Centers for disease control and prevention). Αλλά Πού και Πώς συλλέγουν τα δεδομένα;
“..Το CDC αναφέρεται σε «αναφερόμενες περιπτώσεις”, “πιθανές περιπτώσεις”‘, και άλλοτε “επιβεβαιωμένες  περιπτώσεις» του COVID-19. Δηλαδή ένα απόλυτο χάος όσον αφορά την συλλογή, την κατηγοριοποίηση και την ενσωμάτωση των τοπικών, κρατικών και ομοσπονδιακών δεδομένων. Τα υποτιθέμενα “θετικά” ωστόσο δείγματα ΔΕΝ επιβεβαιώνουν τη λοίμωξη του κορωνοϊού: Η τεκμαρτός δοκιμή εμπλέκει τη «χημική ανάλυση ενός δείγματος που ορίζει την πιθανότητα ότι μια ουσία είναι παρούσα «(η υπογράμμιση δική μου). Αλλά δεν επιβεβαιώνει κοροναϊό λοίμωξη. Ωστόσο, το CDC τα προσθέτει στην κατηγορία «επιβεβαιωμένα κρούσματα»!!!
Η προκαταρκτική δοκιμή πρέπει στη συνέχεια να σταλεί για επιβεβαίωση σε διαπιστευμένο εργαστήριο της κυβέρνησης για την υγεία.
Η επιβεβαιωτική δοκιμή υπονοεί «ταυτοποίηση της συγκεκριμένης ουσίας [coronvirus] μέσω περαιτέρω χημικής ανάλυσης.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΟΥ δεν συλλέγει τα υποτιθέμενα “θετικά” δείγματα, πράγμα που σημαίνει ότι τα δεδομένα του CDC είναι σε πλήρη αντίθεση με τα κριτήρια του WHO. Είναι αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε “πρόχειρα”  στατιστικά στοιχεία”.
Αν ανατρέξουμε μάλιστα στη σελίδα των διαγνωστικών τεστ του Ινσιτούτου Παστέρ στην Ελλάδα- που πραγματοποιεί ΟΛΑ τα τεστ στο εσωτερικό της χώρας, ανεξάρτητα από το εργαστήριο από το οποίο προέρχονται, είναι τα γνωστά τεστ RNA και PCR που προαναφέραμε… Επιπλέον, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η αρμόδια εποπτική αρχή των ΗΠΑ, ενέκρινε το πρώτο τεστ αίματος για την ανίχνευση προστατευτικών αντισωμάτων, λέει, έναντι του νέου κορονοϊού, το οποίο διαφημίζει ότι δίνει αποτελέσματα μέσα σε 15 έως 20 λεπτά (!!) Τα σημερινά τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR), που χρησιμοποιούνται και στη χώρα μας, ανιχνεύουν σε δείγμα από τη μύτη ή το φάρυγγα την ενεργή λοίμωξη από τον ιό SARS-CoV-2 και όχι αν κάποιος έχει ήδη αρρωστήσει και έχει πια αντισώματα στον οργανισμό του.
Το τεστ που ενέκρινε η FDA μετά από επείγουσα διαδικασία (επιτρέπει την χρήση τεστ προτού πάρει αυτό πλήρη έγκριση, εφόσον δεν υπάρχουν ακόμη εναλλακτικές λύσεις), σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Cellex. Βασίζεται σε δείγμα αίματος που αναλύεται σε εξουσιοδοτημένα εργαστήρια και ανιχνεύει αντισώματα IgM (εμφανίζονται πρώτα σε περίπτωση λοίμωξης από …ιό) και IgG (εμφανίζονται αργότερα).
Άλλες χώρες όπως η Κίνα και η Σιγκαπούρη ήδη διεξάγουν ελέγχους με τεστ αντισωμάτων, ενώ η Βρετανία σύντομα θα ξεκινήσει και αυτή, τεστ όμως που είναι σχεδόν χωρίς καμία εγκυρότητα, εφόσον καμιά επιστημονική κοινότητα παγκόσμια δεν είναι βέβαιη για την αξιοπιστία αυτών των τεστ (στο αρχικό στάδιο της λοίμωξης το τεστ μπορεί να βγει ψευδώς αρνητικό), ενώ ερωτηματικό παραμένει κατά πόσο ένας άνθρωπος που έχει αναρρώσει από Covid-19, αποκτά πλήρη ανοσία, και για πόσο, μάλιστα χρόνο. Η παρουσία, δηλαδή, αντισωμάτων δεν εγγυάται καμιά ύπαρξη κανονικής ανοσίας έναντι του κορονοϊού
Το νέο τεστ στις ΗΠΑ -όπως και άλλα του είδους του- βγάζουν θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά δεν λένε πόσο καλά «δουλεύουν» τα αντισώματα για να αποτρέψουν μια νέα λοίμωξη Covid-19, σύμφωνα με την ιολόγο δρ Άντζελα Ρασμούσεν του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης (omned.gr). Όσο για τα πρώτα που αναφέρονται στη λίστα -RNA και PCR- του Ινστιτούτου Παστέρ, νομίζω ότι έχουμε ήδη καλύψει το θέμα…Για απολύτως κακή μας τύχη, όπως ανέφερε προηγουμένως ο σερ Τζούλιαν Ρόουζ.Μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα του ελληνικού τμήματος του Ινστιτούτου Παστέρ θα σας πείσει…
ΣΥΝΕΠΩΣ…
Εφόσον δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑ αξιόπιστο τεστ ανίχνευσης του COVID-19, ούτε σε (υποτιθέμενους) φορείς, ΟΥΤΕ σε (υποτιθέμενους) ασθενείς..πόσο μάλλον σε (επιβεβαιωμένους)νεκρούς, για ΤΙ ακριβώς μιλάμε????
(Η συνέχεια στο επόμενο άρθρο)….
ΤΟ ΠΟΡΝΟ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ!!!

COVID-19: Η αποκάλυψη Ε’ μέρος

Της Γιώτας Σεχίδου
12/4/2020








ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ
 Fake Data Coronaviruς : MIA ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΦΟΒΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΕΡΟΣ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
 «Η προπαγάνδα είναι σαν την τέχνη. Δεν χρειάζεται να σέβεσαι την αλήθεια».
Γ. ΓΚΕΜΠΕΛΣ
 Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου με τον προκλητικό τίτλο “Πώς κατασκευάζεται μια πανδημία”, όπου θίχτηκε το πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα των πραγματικών δεδομένων όσον αφορά τα “πιθανά” ή “επιβεβαιωμένα” κρούσματα αλλά και τα δεδομένα των θανάτων και του τρόπου που αυτοί καταχωρούται στις λίστες των θυμάτων του Covid-19,  θεωρήσαμε σκόπιμο να δοθεί συνέχεια ώστε να μην υπάρχουν τυχαίες ή σκόπιμες παρανοήσεις. Εκεί ισχυριστήκαμε ότι εφόσον δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΤΕΣΤ παγκόσμια, όχι μόνον στη χώρα μας – και ούτε θα υπάρξει, κατά τη γνώμη μας, για ευνόητους λόγους  – δεν μπορούμε κι ούτε είμαστε σε θέση να μιλάμε όχι μόνο για “πανδημία”, αλλά είναι πλέον αμφίβολο να μιλάμε ακόμη και για “επιδημία”….
Έχει πλέον αποδειχτεί ότι είναι πάρα πολύ απλό να δημιουργηθεί σύγχιση μεταξύ ασθενών ή φορέων ιώσεων – της γρίπης αλλά και άλλων πνευμονικών παθήσεων και του COVID-19, όπου οι ασθενείς είναι το πιθανότερο να φέρουν ιικά φορτία τα οποία όμως δεν συμπεριλαμβάνουν τον περίφημο ιό, ωστόσο καταχωρούνται στατιστικά είτε σαν “επιβεβαιωμένα κρούσματα” είτε σαν “ασυμπτωματικοί φορείς”, είτε σαν νοσούντες – κι όχι απαραίτητα από Covid-19
Μια τέτοια διευκρίνηση – που είναι ευνόητη, έρχεται φυσικά σε σύγκρουση με την τρομολαγνική διαφημιστική υστερία με τον COVID-19 των μήντια, και τα άπειρα “δεδομένα” που παρουσιάζονται με θρασύτητα ως τέτοια, για να δικαιολογήσουν μια χωρίς προηγούμενο καταστρατήγηση θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου και με υποκριτικό πρόσχημα πάντα, τη δημόσια υγεία, χωρίς όμως να τίθεται το αρχικό ερώτημα:  Πώς ξέρουμε εάν κάποιος φέρει ή νοσεί, τον COVID-19, και εάν δικαιολογείται και με ποιον τρόπο ένας τέτοιος κατασταλτικός παροξυσμός,  όταν δεν έχουμε το παραμικρό χειροπιαστό αποτέλεσμα, που να μπορεί να αποδείξει τι είναι αναγκαίο και τι όχι σε μια χώρα, σε περίπτωση που αυτή βρεθεί έκθετη σε έναν ριζικό κίνδυνο της δημόσιας υγείας της?
Θα επεκταθούμε εδώ αναλυτικά, και στη συνέχεια θα μιλήσουμε για το ρόλο του Υπερυπουργείου της ΠΟΥ και την δυνατότητα να εμπιστευθούμε μια υπερεθνική Οργάνωση, όπως αυτή της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας
Στο κείμενο των κριτηρίων του CDC (Centers for Disease Control and Prevention/Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) των τεστ για διαγνωστική χρήση in vitro, στην επίσημη ιστοσελίδα της fda.gov (U.S. Food and Drug Administration/ Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) γίνεται πολύ συγκεκριμένη αναφορά στα επίμαχα τεστ, επισημαίνοντας ότι το CDC 2019-nCoV (διαγνωστικό πάνελ RT-PCR σε πραγματικό χρόνο) είναι ένα μοριακό in vitro διαγνωστικό τεστ που βοηθά (!!) στην ανίχνευση και τη διάγνωση του 2019-nCoV και βασίζεται σε ευρέως χρησιμοποιούμενη τεχνολογία ενίσχυσης νουκλεϊκού οξέος. (Το προϊόν περιέχει εκκινητές ολιγονουκλεοτιδίων και ανιχνευτές διπλής σήμανσης υδρόλυσης (TaqMan®) και υλικό ελέγχου που χρησιμοποιείται σε rRT-PCR για την in vitro ποιοτική ανίχνευση του RNA 2019-nCoV σε δείγματα αναπνευστικού).
Τα αποτελέσματα αφορούν την ταυτοποίηση του RNA 2019-nCoV. Το RNA 2019-nCoV είναι γενικά ανιχνεύσιμο σε δείγματα των άνω και κάτω αναπνευστικών οδών κατά τη διάρκεια της μόλυνσης. Τα θετικά αποτελέσματα είναι ενδεικτικά της ενεργού μόλυνσης με 2019-nCoV, αλλά δεν αποκλείουν τη βακτηριακή λοίμωξη ή τη συν-μόλυνση με άλλους ιούς.
Ο ανιχνευόμενος παράγοντας μπορεί να μην είναι η σαφής αιτία της νόσου(!!!)
Και συμπληρώνει:Τα εργαστήρια εντός των Ηνωμένων Πολιτειών και των εδαφών τους υποχρεούνται να αναφέρουν όλα τα θετικά αποτελέσματα στις αρμόδιες αρχές δημόσιας υγείας. (Αυτό σημαίνει με απλά λόγια, ότι σχετικά με τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, ο μόνος που έχει την αρμοδιότητα να τα γνωστοποιήσει είναι οι αρχές δημόσιας υγείας, και, εν ολίγοις, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ από οποιονδήποτε άλλο φορέα ή εργαστήριο).
Συνεχίζουμε Τα αρνητικά αποτελέσματα  δεν αποκλείουν τη μόλυνση με 2019-nCoV και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μοναδική βάση για τη θεραπεία ή για άλλες αποφάσεις διαχείρισης ασθενών. Τα αρνητικά αποτελέσματα πρέπει να συνδυάζονται με κλινικές παρατηρήσεις, ιστορικό ασθενούς και επιδημιολογικές πληροφορίεςκλπ, κλπ. (Όπερ σημαίνει, ότι και ένα αρνητικό δείγμα μπορεί, εν ολίγοις, υπό προϋποθέσεις, να θεωρηθεί..θετικό).
Αυτά τα στοιχεία όπως είπαμε, αναφέρονται δημόσια στην επίσημη ιστοσελίδα της FDA (και έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε – αυτό αφορά επίσημη ένσταση απέναντι στη δημοσιογραφική “έρευνα” και μόνο).
Αναρτήσαμε τα παραπάνω γιατί θεωρηθήκαμε αυθαίρετοι στην δημοσιοποίηση παρόμοιων πληροφοριών, στην προηγούμενη ανάρτηση, το λιγότερο,…
Θα επεκταθούμε εδώ αναλυτικά.
Παρακάτω θα βασιστούμε σε δύο έρευνες από το Global Research, στις ΗΠΑ, κείμενα που δημοσιεύτηκαν στις 4 και 5.4.2020, από τον καθηγητή Michel Chossudovsky στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα, Ιδρυτή και Διευθυντή του Κέντρου Ερευνών για την Παγκοσμιοποίηση (CRG) στο Μόντρεαλ, εκδότη του Global Research. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στη Δυτική Ευρώπη, τη Νοτιοανατολική Ασία, τον Ειρηνικό και τη Λατινική Αμερική. Έχει διατελέσει οικονομικός σύμβουλος σε κυβερνήσεις των αναπτυσσόμενων χωρών και έχει ενεργήσει ως σύμβουλος για αρκετούς διεθνείς οργανισμούς.
“Μην αφήσετε τον εαυτό σας να παραπλανηθεί από την εκστρατεία φόβου, ότι πρόκειται να επέλθει μια παγκόσμια καταστροφή εξαιτίας του κοροναϊού με τις επαναλαμβανόμενες «προβλέψεις» ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πρόκειται να πεθάνουν.Αυτό είναι ένα πολύ θρασύ ψέμα. Οι επιστημονικές αξιολογήσεις των δεδομένων της ασθένειας  που λέγεται COVID-19 σέρνονται στο παρασκήνιο,  δεν κάνουν για τα πρωτοσέλιδα.”
Ενώ όμως ο COVID-19 δεν αποτελεί πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας , γιατί αποτελεί αντικείμενο φόβου και πανικού;
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ), τα πιο συχνά αναφερόμενα συμπτώματά του [COV-19] περιελάμβαναν πυρετό, ξηρό βήχα και δύσπνοια, ενώ οι  περισσότεροι ασθενείς (80%) εμφάνισαν ήπια ασθένεια.
Εξετάστε τους αντιφατικούς τίτλους:
  1. “Σύμφωνα με την ΠΟΥ και τον John Hopkins Medicine (βλέπε παρακάτω), οι κίνδυνοι θανάτου από τη γρίπη είναι υψηλότεροι από ό, τι από το COVID-19“. Πηγή; John Hopkins Medicine
  2. Αντίθετα, ο Δρ. Φάουτσι προειδοποιεί (αξίζει ειδικό άρθρο γι’αυτή την ..προσωπικότητα) : O κοροναϊός μπορεί να σκοτώσει μέχρι και 200.000 Αμερικανούς!! Είναι 10 φορές πιο επικίνδυνος από τη γρίπη!! ..
Και από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΟΥ:  Πάνω από 650.000 άνθρωποι πεθαίνουν από την εποχική γρίπη κάθε χρόνο στις ΗΠΑ!!
Στις 5 Απριλίου 2020 από Covid-19 είχαν πεθάνει  παγκόσμια 65.711 άνθρωποι από τους οποίους 8.503 στις ΗΠΑ. Από γρίπη πεθαίνουν παγκόσμια κάθε χρόνο 291.000-646.000 και από αυτούς 12-61.000 στις ΗΠΑ!!       
Επιπλέον, τα μέσα ενημέρωσης αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν ότι υπάρχουν απλές και αποτελεσματικές θεραπείες για το COVID-19. Στην πραγματικότητα, οι αναφορές για τη θεραπεία του COVID-19 καταστέλλονται, κι αυτό γιατί τα κέρδη που αποφέρει μια φαρμακευτική αγωγή είναι πολύ λιγότερα (μια και κάποιος θα πάρει ένα τέτοιο φάρμακο ελάχιστες φορες και εάν νοσήσει), από τα πλατινένια κέρδη που αποφέρουν οι μαζικοί εμβολιασμοί ( μιλάμε για δισεκατομμύρια ανθρώπων) . Και το θέμα της “ανάκαμψης” μόλις που έχει αναφερθεί στα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία.
Επίμονες επικεφαλίδες και τηλεοπτικές αναφορές. Φόβος και πανικός. Ούτε η ΠΟΥ ούτε οι κυβερνήσεις μας φρόντισαν να μας καθησυχάσουν.
Σύμφωνα μάλιστα με την τελευταία διαφημιστική εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης, προβάλλεται η επικαλούμενη και συχνά παραμορφωμένη επιστημονική άποψη (CNBC): Τα στατιστικά μοντέλα από τις ομάδες προβληματισμού της Ουάσινγκτον προβλέπουν ένα σενάριο καταστροφής που υποδηλώνει ότι “περισσότερα από ένα εκατομμύριο Αμερικανοί θα μπορούσαν να πεθάνουν εάν το έθνος δεν λάβει γρήγορα μέτρα για να σταματήσει η εξάπλωσή του το συντομότερο δυνατό”.
Ένα μοντέλο από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) πρότεινε ότι μεταξύ 160 εκατομμυρίων και 210 εκατομμυρίων Αμερικανών θα μπορούσε να φέρουν τη νόσο για περισσότερο από ένα χρόνο (!!!)- πράγμα κατάφωρα αυθαίρετο!!.(Ο ορισμός μιας ασθένειας με βάση συσγκεκριμένα ΜΟΝΤΕΛΑ ασθενειών καθιστά ευκολότερη τη χειραγώγηση και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης).
Με βάση τα στοιχεία της θνησιμότητας και την τρέχουσα νοσοκομειακή ικανότητα, ο αριθμός των θανάτων κάτω από τα “σενάρια” του CDC κυμαινόταν από 200.000 έως 1.7 εκατομμύρια ( Τhe Hill, 13 Μαρτίου 2020).
Η άγνωστη αλήθεια: μια πρωτοφανής παγκόσμια κρίση
Η ανυποψίαστη αλήθεια είναι ότι ο νέος κοροναϊός  παρέχει το πρόσχημα σε ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και διεφθαρμένες πολιτικές ατζέντες για να προκαλέσει σε ολόκληρο τον Κόσμο μια σπειροειδή μαζική ανεργία, πτώχευση, ακραία φτώχεια και απελπισία.
Αυτή είναι η πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει. Το “Planet Lockdown” είναι μια καταπάτηση των πολιτικών ελευθεριών και του “Δικαίου στη Ζωή”. Οι πλήρεις εθνικές οικονομίες τίθενται σε κίνδυνο. Σε ορισμένες χώρες έχει κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος.
Τα κεφάλαια μικρού και μεσαίου μεγέθους πρόκειται να εξαλειφθούν. Το Μεγάλο κεφάλαιο επικρατεί. Η μαζική συγκέντρωση εταιρικού πλούτου συνεχίζεται.
Είναι μια διαβολική “Νέα Παγκόσμια Τάξη” στην κατασκευή, όπως προτείνεται από τον Henry Kissinger (γνώμη του WSJ, 3 Απριλίου 2020) : “Η πανδημία του κοροναϊού θα αλλάξει για πάντα την παγκόσμια τάξη”.
Θυμηθείτε την ιστορική δήλωση του Κίσινγκερ του 1974:  «Η αποδυνάμωση πρέπει να είναι η ύψιστη προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ έναντι του Τρίτου Κόσμου».  (Μνημόνιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του 1974).
Αυτή η κρίση είναι πρωτοφανής στην παγκόσμια ιστορία. Αποσταθεροποιεί και καταστρέφει τις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Είναι ένας «πόλεμος κατά της ανθρωπότητας».
Ενώ από τον ΠΟΥ παρουσιάζεται στην παγκόσμια κοινή γνώμη μια παγκόσμια έκτακτη κατάσταση που αφορά την υγεία, αυτό που διακυβεύεται πραγματικά είναι οι μηχανισμοί «οικονομικού πολέμου» που στηρίζονται στο φόβο και στην τρομοκρατία, με καταστροφικές συνέπειες.
Οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις υπερβαίνουν κατά πολύ εκείνες που αποδίδονται στον κοροναϊό. Παρακάτω παρατίθενται επιλεγμένα παραδείγματα μιας συνολικής διαδικασίας:
Μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας και απολύσεις στις ΗΠΑ, με περισσότερους από 10 εκατομμύρια εργαζόμενους να υποβάλλουν αιτήσεις για παροχές ανεργίας .
Στην Ινδία, ένα λοκντάουν 21 ημερών έχει προκαλέσει ένα κύμα πείνας και απελπισίας που πλήττει 450 εκατομμύρια άστεγους, μετανάστες, εργαζομένους σε όλη τη χώρα. Δεν υπάρχει αυτοαπομόνωση για τους άστεγους: “πολύ φτωχοί για να πληρώσουν ένα γεύμα”.
Η φτώχεια στη Λατινική Αμερική και στην υποσαχάρια Αφρική είναι πέρα ​​από την περιγραφή. Για τα μεγαλύτερα τμήματα του αστικού πληθυσμού, το εισόδημα των νοικοκυριών κυριολεκτικά έχει καταστραφεί.
Στην Ιταλία, η αποσταθεροποίηση της τουριστικής βιομηχανίας έχει οδηγήσει σε πτώχευση και αύξηση της ανεργίας.
Σε πολλές χώρες, οι πολίτες αποτελούν το αντικείμενο αστυνομικής βίας. Πέντε άτομα που συμμετείχαν σε διαμαρτυρίες κατά της αστυνομίας σκοτώθηκαν από την αστυνομία στην Κένυα και τη Νότια Αφρική.
Και κάτι πραγματικά παράταιρο: Η παγκόσμια έκτακτη κατάσταση της ΠΟΥ για την υγεία δηλώθηκε στις 30 Ιανουαρίου, όταν υπήρχαν μόνο 150 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις εκτός της Κίνας. Από την αρχή βασίστηκε σε ένα μεγάλο ψέμα.
Επιπλέον, το χρονοδιάγραμμα της έκτακτης ανάγκης της ΠΟΥ συνέπεσε με τους συνεχιζόμενους πολέμους της Αμερικής, καθώς και τη συγκομιδή της χρηματοπιστωτικής αστάθειας στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.
Είναι όμως το παγκόσμιο λοκντάουν που δημιούργησε μηχανικά μια παγκόσμια οικονομική καταστροφή, σχετιζόμενο με κάποιον τρόπο με την παγκόσμια στρατιωτική ατζέντα της Αμερικής;
” Η πανδημία του κοροναϊού μεγεθύνει την σκληρότητα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής”
(Πρόκειται για μια εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία στην οποία θα εξετάσαμε περαιτέρω).
Για να αντιστρέψουμε την παλίρροια, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα ψέματα. Και τα ψέματα είναι συντριπτικά. Απαιτείται μια αντιπολιτευτική πρωτοβουλία.
Όταν ο Λόγος γίνεται  Αλήθεια, δεν υπάρχει Μετακίνηση προς τα πίσω.
         Η διάδοση της μόλυνσης από το COVID-19
Σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, δεν υπάρχει ακριβής εργαστηριακός έλεγχος που να προσδιορίζει τον COVID-19 ως την αιτία μιας θετικής λοίμωξης. Εν τω μεταξύ, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όχι μόνο θα αναφέρουν αναξιόπιστα στατιστικά στοιχεία, αλλά και θα προβλέψουν ένα σενάριο της επόμενης κατάστασης.
Ας θέσουμε στο πλαίσιο της συζήτησης τον COVID-19.
Τι είναι ένας ανθρώπινος κοροναϊός.  “Οι κοροναϊοί είναι παντού”. Κατηγορούνται ως “η δεύτερη κύρια αιτία του κοινού κρυώματος (μετά από ρινοϊούς)”. Μετά την έκρηξη του SARS (σοβαρούς κοροναϊούς του σύνδρομου οξείας αναπνευστικής λειτουργίας) το 2003, εντοπίστηκαν αρκετοί (νέοι) ιοί κορώνας. Το COVID-19 κατηγοριοποιείται ως νέος ή νέος ιός κορώνας ο οποίος αρχικά ονομάστηκε SARS-CoV-2.
Σύμφωνα με τον Δρ Wolfgang Wodarg, η  πνευμονία «προκαλείται τακτικά ή συνοδεύεται από ιούς κορώνας». Και αυτό συνέβαινε εδώ και πολλά χρόνια πριν από την αναγνώριση του COVID-19 τον Ιανουάριο του 2020: Είναι γνωστό ότι σε κάθε κύμα της γρίπης, 7-15% των οξέων αναπνευστικών ασθενειών (ARI) έρχονται μαζί με τους κοροναϊούς “.
Το COVID-19 ανήκει στην οικογένεια των κοροναϊών που προκαλούν κρυολογήματα και εποχική γρίπη. Θα εξετάσουμε επίσης τις εργαστηριακές δοκιμές που απαιτούνται για την εκτίμηση των δεδομένων καθώς και την εξάπλωση του COVID-19.
Η ΠΟΥ ορίζει το COVID-19 ως εξής:
Τα πιο συχνά αναφερόμενα συμπτώματα [του COVID-19] περιελάμβαναν πυρετό, ξηρό βήχα και δύσπνοια, ενώ οι περισσότεροι ασθενείς (80%) παρουσίαζαν ήπια ασθένεια. Περίπου 14% εμφάνισαν σοβαρή νόσο και το 5% ήταν σοβαρά άρρωστοι. Οι πρώτες αναφορές υποδηλώνουν ότι η σοβαρότητα της νόσου σχετίζεται με την ηλικία (ηλικίας> 60 ετών) και τη νοσοκομειακή νόσο. ” (βασιζόμενη σε μεγάλο βαθμό στην εκτίμηση της WHO για το COVID-19 στην Κίνα).
Το διάσημο New England Journal of Medicine (NEJM) σε άρθρο με τίτλο  Covid-19 – Πλοήγηση στο Uncharted  παρέχει τον ακόλουθο ορισμό: Οι συνολικές κλινικές συνέπειες του Covid-19 μπορεί τελικά να είναι πιο παρόμοιες με εκείνες μιας σοβαρής εποχικής γρίπης (η οποία έχει ποσοστό θνησιμότητας περίπτωσης περίπου 0,1%) ή μιας πανδημικής γρίπης (παρόμοια με εκείνη του 1957 και 1968) αλλά όχι με παρόμοιες ασθένειες από ιούς SARS ή MERS, που είχαν θανάσιμα ποσοστά θανάτου από 9 έως 10% και 36% αντίστοιχα. “
Αυτές οι αξιολογήσεις επιβεβαιώνουν ότι το COVID-19 είναι παρόμοιο με την εποχική γρίπη και την πνευμονία, που κατηγοριοποιούνται ως μεταδοτικές αναπνευστικές λοιμώξεις.
Αν οι παραπάνω ορισμοί είχαν φτιάξει τους τίτλους σε πρωτοσέλιδα, δεν θα υπήρχε φόβος και πανικός.
             Το COVID-19. Δοκιμές και συλλογή δεδομένων
Η πανδημία H1N1 2009
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας καλεί σε παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία, σε στενή επαφή με το Big Pharma.
Το 2009, η ΠΟΥ ξεκίνησε την πανδημία γρίπης των χοίρων H1N1, προβλέποντας ότι ” έως και τα 2 δισεκατομμύρια άτομα θα μπορούσαν να μολυνθούν τα επόμενα δύο χρόνια – σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού. “(Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όπως αναφέρθηκε από τα Δυτικά μέσα ενημέρωσης, Ιούλιος 2009).
Ένα μήνα αργότερα η Γενική Διευθύντρια της ΠΟΥ Δρ. Μάργκαρετ Τσαν, δήλωσε ότι « οι κατασκευαστές εμβολίων θα μπορούσαν να παράγουν 4,9 δισ. πανδημικά αντιγριπικά εμβόλια κάθε χρόνο  στην καλύτερη περίπτωση» ( Margaret Chan, Γενική Διευθύντρια της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ), Reuters, 21 Ιουλίου 2009).
Δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα φόβου και ανασφάλειας, επισημαίνοντας μια επικείμενη παγκόσμια κρίση δημόσιας υγείας, η ΠΟΥ αναγνώρισε τελικά ότι τα συμπτώματα του H1N1 ήταν μέτρια και ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα αναρρώσουν εντός μιας εβδομάδας, όπως θα προέβαιναν σε εποχιακές μορφές της γρίπης (δήλωση της ΠΟΥ, που αναφέρεται στην Independent, 22 Αυγούστου 2009).
..Αν και το Συμβούλιο του Προέδρου Obama για την Επιστήμη και την Τεχνολογία είχε δηλώσει από την αρχή ότι «η πανδημία H1N1 είναι μια σοβαρή απειλή για την υγεία … στις ΗΠΑ – όχι τόσο σοβαρή όσο η πανδημία της ισπανικής γρίπης του 1918 αλλά χειρότερη από την επιδημία γρίπης των χοίρων του 1976“, με αποτέλεσμα μα ξεσπάσει ανηλεής φόβος και πανικός σε ολόκληρη την Αμερική.
                   Η ανάλυση των δεδομένων του COVID-19
                                    H1N1 πλαστά δεδομένα
Από πολλές απόψεις, η πανδημία του 2009 του H1N1 αποκαλύπτει τα προβλήματα συλλογής και ανάλυσης δεδομένων που αντιμετωπίζουμε και τώρα σε σχέση με το COVID-19.
Μετά την εκδήλωση της γρίπης των χοίρων H1N1 στο Μεξικό, η συλλογή δεδομένων ήταν εξ αρχής περιορισμένη και ατελής, όπως επιβεβαιώνεται από επίσημες δηλώσεις. Το Κέντρο Ελέγχου Νόσων (CDC) με έδρα την Ατλάντα αναγνώρισε ότι τα στοιχεία που συλλέγονται στις ΗΠΑ ήταν αριθμοί  “επιβεβαιωμένων και πιθανών περιπτώσεων”. Δεν υπήρξε, ωστόσο, καμία διάκριση μεταξύ “επιβεβαιωμένων” και “πιθανών”. Στην πραγματικότητα, μόνο ένα μικρό ποσοστό των αναφερόμενων περιπτώσεων “επιβεβαιώθηκε” με εργαστηριακή δοκιμή.
Δεν έγινε προσπάθεια βελτίωσης της διαδικασίας συλλογής δεδομένων όσον αφορά την επιβεβαίωση της εργαστηριακής εργασίας. Στην πραγματικότητα, το αντίθετο. Μετά την ανακοίνωση της πανδημίας επιπέδου 6 από τη Δρ. Μαργαρίτα Τσαν, τόσο η ΠΟΥ όσο και η CDC αποφάσισαν ότι η συλλογή δεδομένων από μεμονωμένες επιβεβαιωμένες και πιθανές περιπτώσεις δεν ήταν πλέον απαραίτητη για να εξακριβωθεί η εξάπλωση της γρίπης των χοίρων . Ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της πανδημίας έξι επιπέδων, η ΠΟΥ διέκοψε τη συλλογή “επιβεβαιωμένων περιπτώσεων”. Δεν απαιτεί από τα κράτη μέλη να αποστέλλουν αριθμητικά στοιχεία σχετικά με επιβεβαιωμένες ή πιθανές περιπτώσεις. (WHO, ενημερωτικό σημείωμα, 2009).
Με βάση τα ελλιπή, αδύνατα και πιεσμένα δεδομένα, η ΠΟΥ  με την εξουσία που διέθετε παρόλα αυτά πρόβλεψε ότι «έως και 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να μολυνθούν τα επόμενα δύο χρόνια – σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού. “(Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όπως αναφέρθηκε από τα Δυτικά μέσα ενημέρωσης, Ιούλιος 2009).
Το 2010, η Dr. Margaret Chan και η ΠΟΥ αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας για απάτη, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 “Επιβεβαιωμένες περιπτώσεις”: Η μεθοδολογία του CDC
Η μεθοδολογία του CDC το 2020 είναι σε γενικές γραμμές παρόμοια (με μικρές αλλαγές στην ορολογία) με εκείνη που εφαρμόστηκε στην πανδημία H1N1 το 2009. Οι “πιθανές περιπτώσεις” αντικαταστάθηκαν από τις “Επιβεβαιωμένες περιπτώσεις”.
COVID-19:
   “Πιθανές” έναντι “επιβεβαιωμένων” περιπτώσεων
Σύμφωνα με το CDC, τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν για τις Ηνωμένες Πολιτείες περιελάμβανα τόσο « επιβεβαιωμένα» όσο και «υποθετικά» θετικά κρούσματα COVID-19 που αναφέρθηκαν στο CDC ή “δοκιμάστηκαν” στο CDC από τις 21 Ιανουαρίου 2020.
Όπως είπαμε και στο προηγούμενο άρθρο, τα υποθετικά θετικά δεδομένα δεν επιβεβαιώνουν τη μόλυνση από κοροναϊόΟ τεκμαιρόμενος έλεγχος περιλαμβάνει “χημική ανάλυση δείγματος που καθιστά δυνατή την παρουσία μίας ουσίας ” (η έμφαση προστέθηκε). Αλλά δεν επιβεβαιώνει την παρουσία του COVID-19. Η τεκμαιρόμενη δοκιμή πρέπει στη συνέχεια να σταλεί για επιβεβαίωση σε διαπιστευμένο κρατικό υγειονομικό εργαστήριο. (Για περισσότερες λεπτομέρειες βλέπε: Michel Chossudovsky,  Spinning Fear και Panic Across America – Ανάλυση των δεδομένων COVID-19, 20 Μαρτίου 2020).
Πως καταγράφονται τα δεδομένα COVID-19;
Οι υποθετικές (PC) και οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις (CC) συγκεντρώνονται μαζί. Και ο συνολικός αριθμός (PC + CC) αποτελεί τη βάση για τον προσδιορισμό των δεδομένων για μόλυνση από το COVID-19. Είναι σαν να προσθέτετε μήλα και πορτοκάλια. Ο συνολικός αριθμός (PC + CC) που κατηγοριοποιείται ως ” Total cases” δεν έχει νόημα. Δεν μετρά θετική μόλυνση COVID-19. Και μεταξύ αυτών των “συνολικών υποθέσεων” είναι και “ανακτημένες περιπτώσεις!!!”.
CDC Data για τις 5 Απριλίου 2020
Υπάρχει όμως και μια άλλη σημαντική παρατήρηση: η απαιτούμενη δοκιμασία εργαστηρίου CDC που αφορά CC (επιβεβαιωμένα κρούσματα) αποσκοπεί να “επιβεβαιώσει τη μόλυνση”. Αλλά επιβεβαιώνει ότι η μόλυνση προκλήθηκε από το COVID-19;
Το COVID-19 είναι ένας κορωναϊός που σχετίζεται με τα ευρέα συμπτώματα της εποχικής γρίπης και της πνευμονίας. Οι εργαστηριακές εξετάσεις που σχετίζονται με το COVID-19 (επιβεβαιωμένες περιπτώσεις) είναι σε θέση να αποδείξουν με σαφήνεια την επικράτηση της θετικής λοίμωξης από το COVID-19;
Όπως αναφέραμε παραπάνω, σχετικά παρατίθενται τα κριτήρια και οι κατευθυντήριες οδηγίες που επιβεβαιώνονται από το CDC που αφορά το “Διαγνωστικό πάνελ διαγνωστικού ελέγχου RT-PCR πραγματικού χρόνου CDC 2019-Novel Coronavirus (2019-nCoV)” (Διαβάστε προσεκτικά): Eίδαμε ήδη ότι τα αποτελέσματα αφορούν την ταυτοποίηση του RNA 2019-nCoV. Το RNA 2019-nCoV είναι γενικά ανιχνεύσιμο σε δείγματα των άνω και κάτω αναπνευστικών οδών κατά τη διάρκεια της μόλυνσης. Τα θετικά αποτελέσματα είναι ενδεικτικά της ενεργού μόλυνσης με 2019-nCoV, αλλά δεν αποκλείουν τη βακτηριακή λοίμωξη ή τη συν-μόλυνση με άλλους ιούς. Ο ανιχνευόμενος παράγοντας μπορεί να μην είναι η σαφής αιτία της νόσου.
Με τον ίδιο τρόπο, τα αρνητικά αποτελέσματα δεν αποκλείουν τη μόλυνση με το 2019-nCoV και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μοναδική βάση για τη θεραπεία ή για άλλες αποφάσεις διαχείρισης ασθενών . Τα αρνητικά αποτελέσματα πρέπει να συνδυάζονται με κλινικές παρατηρήσεις, ιστορικό ασθενούς και επιδημιολογικές πληροφορίες, λέει ο CDC στην επίσημη σελίδα του (ώστε να αποφευχθούν τυχόν περαιτέρω νομικές συνέπειες).
Αυτό υποδηλώνει ότι μια θετική μόλυνση θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα άλλων ιών, καθώς και άλλων ιών corona (δηλαδή σχετίζεται με εποχική γρίπη ή πνευμονία).
Επιπλέον, η δεύτερη παράγραφος υποδηλώνει ότι τα “αρνητικά αποτελέσματα” της εργαστηριακής δοκιμής δεν αποκλείουν μια θετική μόλυνση από το COVID-19. Αλλά ούτε και οι «συνδυασμένες κλινικές παρατηρήσεις κλπ …».
Αυτά τα κριτήρια και οι κατευθυντήριες γραμμές του CDC είναι αντιφατικά και αναπόφευκτα υποβάλλονται σε σφάλματαΑπό τον Ιανουάριο, αυτά τα “θετικά αποτελέσματα δοκιμών” του Διαγνωστικού  Πίνακα RT-PCR  δεν αποδεικνύουν ότι το COVID-19 είναι η αιτία μιας θετικής μόλυνσης  για το COVID-19. (που επίσης αναφέρεται ως 2019-nCoV και SARS-CoV-2).
Από πού προέρχονται οι επιφυλάξεις;
Διάφοροι κοροναϊοί υπάρχουν στο ελεγχόμενο δείγμα. Η δοκιμή προσδιορίζει το COVID-19;
Έχει χαρακτηριστεί το COVID-19 ως πηγή μιας ενεργού λοίμωξης, όταν η λοίμωξη μπορεί να οφείλεται σε άλλους ιούς και / ή βακτήρια;
Σημαντικό ερώτημαΟι δοκιμές που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ από τον Ιανουάριο του 2020 (που αφορούν δείγματα άνω και κάτω αναπνευστικών  οδών ) που επιβεβαιώνουν τη μόλυνση από μία ή περισσότερες αιτίες (χωρίς την απόδειξη του COVID-19) καταχωρήθηκαν στις τράπεζες δεδομένων του CDC ως «επιβεβαιωμένες περιπτώσεις» του COVID-19 ;
Όπως περιγράφεται από το CDC: “Ο εντοπισμένος παράγοντας μπορεί να μην είναι η σαφής αιτία της νόσου.”
Επιπλέον, οι υποτιθέμενες περιπτώσεις “που αναφέρθηκαν προηγουμένως – οι οποίες δεν περιλαμβάνουν τη δοκιμή ενός αναπνευστικού δείγματος – τυλίγονται περιστασιακά μαζί με” επιβεβαιωμένες περιπτώσεις “, οι οποίες στη συνέχεια ταξινομούνται ως” συνολικές περιπτώσεις “.
Μια άλλη θεμελιώδης ερώτηση: ΤΙ εξετάζεται;
Εφόσον το COVID-19 και η γρίπη έχουν παρόμοια συμπτώματα, σε ποιο βαθμό τα δεδομένα που σχετίζονται με το COVID-19 “αλληλεπικαλύπτονται” με αυτά που σχετίζονται με την ιική γρίπη και την πνευμονία;
Η δοκιμή που σχετίζεται με τη δραστική λοίμωξη μπορεί να αποδοθεί είτε στη γρίπη είτε στο COVID-19 ή και στις δύο;
Τι είναι πιο επικίνδυνο: εποχιακή γρίπη ή COVID-19;
Η γρίπη – που ποτέ δεν αποτέλεσε αντικείμενο γενικού λοκντάουν – φαίνεται από τα καταγεγραμμένα στοιχεία για τη θνησιμότητα ως “πιο επικίνδυνη” από το COVID-19;
Με βάση τα παρακάτω στοιχεία, ο καταγεγραμμένος ετήσιος ρυθμός θνησιμότητας που σχετίζεται με τη γρίπη είναι σημαντικά υψηλότερος από εκείνον που σχετίζεται με το COVID-19. (Πρόκειται για μια δύσκολη σύγκριση, δεδομένου ότι τα καταγεγραμμένα δεδομένα που αφορούν το COVID-19 δεν είναι σε ετήσια βάση).
             Τα πιο πρόσφατα δεδομένα της ΠΟΥ
                   σχετικά με το COVID-19
(Συνολικά, όλες οι χώρες και εδάφη):   40.598 θάνατοι (καταγράφονται μέχρι την 1η Απριλίου 2020).
Οι εκτιμήσεις της ετήσιας θνησιμότητας που σχετίζεται με τη γρίπη:
Ιστορικά, της τάξεως των  250 000 έως 500 000 ετησίως (σε παγκόσμιο επίπεδο). (ΠΟΥ).
Οι πιο πρόσφατες εκτιμήσεις της ΠΟΥ (2017):
290.000 – 650.000 θανάτους παγκοσμίως (ετήσια).
             Coronavirus: μια ψεύτικη πανδημία;
Η διαφημιστική εκστρατεία και παραπληροφόρηση σχετικά με την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού COVID-19 έχει δημιουργήσει ένα κλίμα φόβου και αβεβαιότητας παγκόσμια, εφόσον η ΠΟΥ κήρυξε έναν επείγοντα υγειονομικό κίνδυνο της διεθνούς Δημόσιας Υγείας, στις 30 Ιανουαρίου.
Η εκστρατεία του φόβου είναι ήδη σε εξέλιξη, δημιουργώντας πανικό και μέγιστη αβεβαιότητα. Όμως οι εθνικές κυβερνήσεις και η ΠΟΥ εξαπατούν το κοινό.
Σύμφωνα με την ΠΟΥ, στις 28 Φεβρουαρίου 2020, «περίπου 84.000 άνθρωποι σε τουλάχιστον 56 χώρες έχουν μολυνθεί και 2.900 έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε η New York Times. Αυτό που οι  ΝΥ times δεν αναφέρουν είναι ότι το 98% των λοιμώξεων  βρίσκονται στην ηπειρωτική Κίνα. Υπάρχουν λιγότερα από 5.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα έξω από την Κίνα.Δηλαδή και μέχρι τότε, δεν υπήρχε πραγματική πανδημία εκτός της ηπειρωτικής Κίνας. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.Ο αριθμός των «επιβεβαιωμένων κρουσμάτων» στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μόλις …64.
Ο αριθμός είναι ελάχιστος, αλλά τα μέσα ενημέρωσης εξαπλώνουν τον πανικό.
Ωστόσο, τον ίδιο χειμώνα και σε πολύ λίγο διάστημα, υπήρχαν 15 εκατομμύρια κρούσματα της γρίπης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η τελευταία έκθεση επιτήρησης FluView από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ αναφέρει ότι στις 18 Γενάρη 2020 υπήρχαν 15 εκατομμύρια κρούσματα της γρίπης, 140.000 νοσηλείες και 8.200 θάνατοι αυτή τη σεζόν της γρίπης στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τα δεδομένα της “πανδημίας” COVID-19
Επιπλέον, πρόσφατα στοιχεία τείνουν να δείξουν ότι η επιδημία στην Κίνα είναι υπό έλεγχο. Στις 21 Φεβρουαρίου 2020, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της ΛΔΚ ανέφερε ότι 36.157 ασθενείς που δηλώθηκαν είχαν θεραπευτεί και πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.
Οι εκθέσεις επιβεβαιώνουν ότι οι Κινέζοι έχουν λάβει θεραπεία που οδήγησε στην ανάκτηση από την ιογενή λοίμωξη. Ο αριθμός των μολυσμένων ασθενών μειώνεται.
Σύμφωνα με την Εθνική Φαρμακευτική Διοίκησης της Κίνας, τα νοσοκομεία χρησιμοποιούν το αντιικό φάρμακο Favilavir «σε θεραπεία από κοροναϊό με ελάχιστες παρενέργειες». Η ύπαρξη αυτού του φαρμάκου δεν προβάλεται στα ελληνικά ΜΜΕ. Γιατί..ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ την θεραπεία, θέλουμε την..ασθένεια!!
Ας δούμε τους αριθμούς:
Ο παγκόσμιος πληθυσμός είναι περίπου 7,8 δισεκατομμύρια κατοίκους, και της Κίνας είναι περίπου 1,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι.
Ο παγκόσμιος πληθυσμός, εκτός της Κίνας είναι περίπου 6,4 δισεκατομμύρια.4.691 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 67 θανάτους που αναφέρθηκαν (εκτός Κίνας) σε ένα πληθυσμό 6,4 δισεκατομμύρια δεν είναι μια πανδημία. 4.691 / 6.400.000.000 = 0,00000073 = 0,000073%
Στις ΗΠΑ, 64 περιπτώσεις σε πληθυσμό περίπου 330 εκατ. δεν αποτελούν πανδημία. (Τα στοιχεία της 28ης Φεβρουαρίου): 64/330 000 000.
Προπαγάνδα και ρατσισμός
Έκτοτε ξεκίνησε μια εσκεμμένη εκστρατεία κατά της Κίνας που έχει θέσει σε εφαρμογή ένα κύμα ρατσιστικών συναισθημάτων εναντίον προσώπων κινεζικής προέλευσης, που προωθείται σε μεγάλο βαθμό από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και από κρατικούς φορείς.
Οικονομικός πόλεμος κατά της Κίνας
Η στρατηγική των ΗΠΑ είναι να χρησιμοποιηθεί ο COVID-19 για να απομονώσει την Κίνα, παρά το γεγονός ότι η αμερικανική οικονομία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εισαγωγές από την Κίνα.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα η κινεζική οικονομία αποδιοργανώθηκε εξαιτίας του κλεισίματος στα κανάλια του εμπορίου και των μεταφορών σε μεγάλο βαθμό.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία που δηλώνονται από την ΠΟΥ εντείνει την παραπληροφόρηση των μέσων ενημέρωσης και οδηγεί στην απαγόρευση των πτήσεων  από και προς την Κίνα.
Η διαφθορά και ο ρόλος της ΠΟΥ
Τι παρακίνησε τον Γενικό Διευθυντής της ΠΟΥ, Δρ. Tedros Adhanom Ghebreyesus, να δηλώσει ότι ο Ncov-2019 δημιουργεί μια κατάσταση «έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος», στις 30 Ιανουαρίου, όταν η επιδημία ήταν σε μεγάλο βαθμό περιορισμένη στην ηπειρωτική Κίνα;
Όλα δείχνουν ότι ο Γενικός Διευθυντής της ΠΟΥ Δρ. Tedros, έχει μ’ αυτόν τον τρόπο υπηρετήσει τα συμφέροντα των ισχυρών εταίρων των μεγάλων επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με τον F. William Engdahl, ο Tedros έχει μακροχρόνιους δεσμούς με τους Κλίντον και το Ίδρυμα Κλίντον. Είναι, επίσης, στενά με το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.
Μαζί με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, το Ίδρυμα Gates έχει χορηγήσει την «άσκηση προσομοίωσης» από το John Hopkins,  nCoV-2019.
Ως Υπουργός Υγείας, ο Tedros προεδρεύει επίσης στο Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας, του οποίου το Gates Foundation αποτελεί συνιδρυτή. Εδώ να σημειωθεί ότι το Παγκόσμιο Ταμείο έχει αμαυρωθεί από σκάνδαλα απάτης και διαφθοράς.
«Κατά τη διάρκεια της τριετούς εκστρατείας του Tedros για τη θέση του στην ΠΟΥ, έχει κατηγορηθεί ότι έχει αποκρύψει τρεις μεγάλες επιδημίες χολέρας, ενώ ο ίδιος ήταν ο Υπουργός Υγείας της Αιθιοπίας, ακυρώνοντας μαζική εκστρατεία της ανάπτυξης εμβολίου όταν πολλές φαρμακευτικές εταιρείες εργάζονταν ήδη πάνω σ’ αυτό.
Από την άποψη αυτή, είναι σημαντικό να θυμόμαστε την απάτη της ΠΟΥ κατά τη διάρκεια της θητείας της προκατόχου της, της κυρίας Margaret Chan. Δεν υπήρξε πανδημία H1N1 το 2009. Ήταν καθαρά χρηματική απάτη, όπως αποκάλυψε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ποια είναι η ΠΟΥ?
Όπως και άλλες παγκόσμιες οργανώσεις, γεννήθηκε από τις στάχτες του πολέμου 1940-45 (ο ΠΟΕ, διάδοχος της GATT, το ΔΝΤ, ο ΟΗΕ- διάδοχος της Κοινωνίας των Εθνών), η  ΠΟΥ είναι ένα είδος διακρατικής superministry, σε αυτή την περίπτωση, για την υγεία.
Η δύναμή της υπερισχύει εκείνη των εθνικών ισοδυνάμων της. Δεν υπόκειται σε πραγματικά δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες, ούτε και αντιπροσωπεύει την επιλογή που εκφράζεται από τους πληθυσμούς των χωρών μελών του Οργανισμού. Αυτό ισχύει για όλες τις προηγούμενες οργανώσεις, αυτές που στην πραγματικότητα ελέγχουν την καθημερινή μας ζωή στους αντίστοιχους τομείς τους. Η λειτουργία της ΠΟΥ ορίστηκε και τέθηκε σε ισχύ στις 7 του Απριλίου του 1948.
Όλες οι οργανώσεις αυτές αποτελούν κατά κάποιο τρόπο, τα πλοκάμια ενός τεράστιου χταποδιού, σκοπός του οποίου είναι να συντονίζει, να βελτιώνει και να ενισχύει σημαντικές δράσεις σε παγκόσμια κλίμακα.Αν πάτε στην επίσημη ιστοσελίδα της  ΠΟΥ, φυσικά, θα έχετε την εντύπωση ότι αυτή η οργάνωση κατέχει ένα ρεκόρ ξάστερου ανθρωπισμού, και αξίζει να επαινεθεί για τις ανθρωπιστικές πράξεις της .
Είναι λίγο όπως η Monsanto, αυτή η πολυεθνική που κυριαρχεί στην αγορά των αγροτικών επιχειρήσεων και θέλει να επιβάλει σε όλο τον κόσμο γενετικά τροποποιημένους σπόρους με το γονίδιο Terminator, αλλά που προσπαθεί να σας κάνει να πιστεύετε ότι η ευημερία και η ανάπτυξη των φτωχών χωρών είναι το κύριο μέλημά της.
Τέλος πάντων, όπως και σε οποιοδήποτε δικαστήριο με βάση τους νόμους, είναι δημοκρατική, φωτισμένη, και σύγχρονη.
Όσον αφορά τις κατηγορίες για διαφθορά και συμπαιγνία με τις φαρμακευτικές εταιρείες, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας εμβολιασμού του 2009, είναι η Μάργκαρετ Τσαν το πρόσωπο που είχε μπει στον τορβά για να υπερασπιστεί τη φήμη της ΠΟΥ.
Στην αρχή, η ΠΟΥ έπρεπε να λαμβάνει κεφάλαια μόνο από τις κυβερνήσεις των μελών των Ηνωμένων Εθνών, αλλά πριν από λίγα χρόνια, προκειμένου να γεμίσει τα ταμεία επιτρέπεται να λάβει οικονομική ενίσχυση από ιδιωτικές βιομηχανίες. Όμως, ΠΟΙΕΣ βιομηχανίες;
Η φήμη της ΠΟΥ ήδη σπιλώθηκε ανεπίστρεπτα από ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε το 1997, το Le OMS: Bateau Ivre de la santé publique [ Η ΠΟΥ, ο μεθυσμένος ναύτης της δημόσιας υγείας ], ed. L’Harmattan, από τον Bertrand Deveaud, δημοσιογράφο, και Bertrand Lemennicier, καθηγητή Οικονομικών, ο οποίος είχε περάσει δύο χρόνια κάνοντας έρευνες σε όλο τον κόσμο και διαβούλευση, με πολλές επίσημες και εμπιστευτικές εκθέσεις. Δύο ιατρικά περιοδικά είχαν ήδη σπείρει αμφιβολίες ως προς την ακεραιότητα και το αλάθητο της ΠΟΥ, η British Medical Journal (BMJ) σε σχέση με τη διαχείριση της γρίπης των πτηνών το 2005, και  η The Lancet , η οποία χαρακτήρισε την ΠΟΥ ως θεσμό που ήταν διεφθαρμένος και έπνεε τα λοίσθια. Οι πιο σοβαρές αμφιβολίες εκφράστηκαν με την “πανδημία H1N1” του 2009, η οποία επέτρεψε στις φαρμακευτικές εταιρείες να κερδίσουν εκατομμύρια δολάρια. Η Τράπεζα JP Morgan στη Wall Street εκτιμάται ότι, χάρη κυρίως στην προειδοποίηση για την πανδημία  που εκδόθηκε από την ΠΟΥ, και τους φαρμακευτικούς γίγαντες, οι οποίοι χρηματοδοτούσαν το έργο της εκτέλεσης ESWI από τον Albert Osterhaus, έκανε $ 7,5- $ 10 δισεκατομμύρια κέρδη.
Το ίδιο το ESWI, το European Scientific Working group on Influenza, περιγράφεται ως «μια διεπιστημονική ομάδα για τη γρίπη, σκοπός της οποίας είναι να καταπολεμήσει τις επιπτώσεις της επιδημίας γρίπης ή πανδημίας», σε σκηνοθεσία Osterhaus, που είναι ο κεντρικός άξονας «μεταξύ της ΠΟΥ στη Γενεύη, του Ινστιτούτου Robert Koch στο Βερολίνο και του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών.Το πιο σημαντικό πράγμα για το ESWI είναι ότι το έργο του χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τα ίδια τα φαρμακευτικά εργαστήρια που βγάζουν εκατομμύρια χάρη στην πανδημία έκτακτης ανάγκης, ενώ  οι δηλώσεις γίνονται από την ΠΟΥ, και είναι αυτές που υποχρεώνουν τις κυβερνήσεις όλου του κόσμου να αγοράσουν και να αποθηκεύσουν τα εμβόλια. Η ESWI λαμβάνει χρηματοδότηση από τους κατασκευαστές και διανομείς των εμβολίων Η1Ν1, όπως η Baxter εμβόλια, MedImmune, GlaxoSmithKline, Sanofi Pasteur και άλλοι, συμπεριλαμβανομένων της Novartis, που παράγει το εμβόλιο, και τον διανομέα του Tamiflu, Hofmann-La Roche.
Ποιος είναι ο Albert Osterhaus;
Το παρατσούκλι «ο Δρ. Γρίπη», Άλμπερτ Osterhaus, ο πιο γνωστός ιολόγος στον κόσμο, επίσημος σύμβουλος για τον ιό Η1Ν1 στις βρετανικές και ολλανδικές κυβερνήσεις και επικεφαλής του Τμήματος Ιολογίας στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Erasmus, έχει μια θέση στην ελίτ της  ΠΟΥ και είναι πρόεδρος της ESWI, η οποία υποστηρίζεται από τη φαρμακευτική βιομηχανία.
Με τη σειρά της, η ESWI συνιστούσε έκτακτα μέτρα για τον εμβολιασμό σε ολόκληρο τον κόσμο, θεωρώντας ότι υπήρχε υψηλός κίνδυνος μιας νέας πανδημίας που, επέμεναν, θα μπορούσε να είναι συγκρίσιμη με την τρομακτική πανδημίας της «ισπανικής» γρίπης το 1918.
Ο Albert Osterhaus  δεν είναι ο μόνος ανώτερος  σύμβουλος της ΠΟΥ το όνομα του οποίου εμπλέκεται στους φακέλους για τη διαφθορά και την πιθανή συμπαιγνία μεταξύ της ΠΟΥ και των φαρμακευτικων εταιρειών: είναι επίσης ο David Salisbury,ο Frederick Hayden, ο Arnold Monto, ο Henry L. Niman, ο Klaus Stöhr.
Ο καθηγητής David Salisbury, ο οποίος συνδέεται με το βρετανικό Υπουργείο Υγείας, είναι ο επικεφαλής της SAGE (Study on global AGEing and adult health), στην ΠΟΥ. Την ίδια στιγμή που διευθύνει την Συμβουλευτική Ομάδα για H1N1στην ΠΟΥ.
Salisbury είναι ένθερμος υπερασπιστής της φαρμακευτικής βιομηχανίας. Στη Βρετανία η ομάδα δράσης για την υγεία με ένα κλικ  τον κατηγόρησε για απόκρυψη της αποδεδειγμένης συσχέτισης μεταξύ της χρήσης του εμβολίου και την απότομη αύξηση του αυτισμού στα παιδιά, καθώς και τη σχέση μεταξύ του εμβολίου Gardasil και τις περιπτώσεις παράλυσης, ακόμα και για θάνατο.
Ο Δρ Φρέντερικ Hayden είναι ταυτόχρονα μέλος του SAGE στην ΠΟΥ και του Wellcome Trust στο Λονδίνο.Στην πραγματικότητα αυτός είναι ένας από τους στενούς φίλους του Osterhaus. Σε αντάλλαγμα για τις «συμβουλευτικές» του υπηρεσίες, ο Hayden λαμβάνει χρήματα από τη Roche και από την GlaxoSmithKline, καθώς και από άλλους φαρμακευτικούς γίγαντες που ασχολούνταν με την παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων που συνδέονταν με την κρίση H1N1.
Υπάρχει ένα ακόμη μέλος της ΠΟΥ που απολαμβάνει στενές σχέσεις με τους κατασκευαστές εμβολίων MedImmune, Glaxo και ViroPharma, που επωφελούνται από τις συστάσεις του SAGE, στο πρόσωπο του Δρ. Arnold Monto.
Ο Δρ. Wolfgang Wodarg, πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης και μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου, επιδημιολόγος, είχε ζητήσει ήδη, πριν την “πανδημία” COVID-19, μια εξεταστική επιτροπή. Σε συνέντευξή του sτην εφημερίδα Der Spiegel , ο Δρ Wodarg δεν δίστασε να μιλήσει για «ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά σκάνδαλα του αιώνα». ” … Χωρίς να φτάνει ως ολοκληρωτική διαφθορά, η οποία είμαι βέβαιος ότι υπάρχει, υπάρχουν εκατοντάδες και ένας τρόποι με τους οποίους τα εργαστήρια μπορούν να ασκήσουν την επιρροή τους σε συμφέρουσες αποφάσεις. Παρατήρησα συγκεκριμένα, για παράδειγμα, πώς ο Klaus Stöhr, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής του τμήματος επιδημιολογίας στην ΠΟΥ κατά τη διάρκεια της γρίπης των πτηνών, και ο οποίος είχε, ως εκ τούτου ετοιμάσει τα σχέδια για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας που ανέφερα νωρίτερα, αποτελούσε ήδη μέρος των ανώτερων στελεχών της Novartis. Και υπάρχουν παρόμοιες σχέσεις μεταξύ της Glaxo, Baxter, κλπ και σημαίνοντα μέλη της ΠΟΥ. Αυτές οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν «ανθρώπους τους» στο σύστημα και με κάποιο τρόπο ωθούν να διαχειριστούν τα πράγματα έτσι ώστε οι “καλές πολιτικές αποφάσεις” που λαμβάνονται – είναι οι αποφάσεις εκείνες που τους επιτρέπουν να αντλήσουν το μέγιστο ποσό των χρημάτων από τους φορολογούμενους”.
Όσο για το «Dr. Γρίπη» Osterhaus, το ολλανδικό Κοινοβούλιο έχει σοβαρές αμφιβολίες γι ‘αυτόν και έχει ανοίξει μια έρευνα σχετικά με τη σύγκρουση συμφερόντων και των κατηγοριών για δωροδοκία.
Έξω από την Ολλανδία και τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, λίγες μόνο γραμμές στο αξιοσέβαστο βρετανικό περιοδικό Science έχουν κάνει μνεία της συγκλονιστικής έρευνας για τις υποθέσεις του Osterhaus, ο οποίος εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη του Υπουργού της Υγείας της.
Αυτό που όλοι αυτοί οι ειδικοί έχουν κοινό, είναι η απόκρυψη των συνδέσεων τους με τις φαρμακευτικές εταιρείες, ενώ έχουν στην κατοχή τους ανώτερες θέσεις επιρροής στην ιεραρχία λήψης αποφάσεων στην ΠΟΥ, καθώς και το γεγονός ότι ποτέ δεν αμφισβητήθηκαν. Η σύγκρουση συμφερόντων είναι προφανής, αλλά συστηματικά ελαχιστοποιείται.
Δεν είναι η εμπειρία τους ή η εγγενής αρμοδιότητά τους που τίθενται υπό αμφισβήτηση, αλλά η ανεξαρτησία τους και η ακεραιότητά τους.
Ποιος θα πρέπει να εξετάσει το “είναι” της ΠΟΥ;
Είναι σαν ο κατηγορούμενος ν’ αφεθεί να καθορίσει την έρευνα για τα εγκλήματα που του καταλογίζονται!!!
Μήπως η αλήθεια μας φοβίζει τόσο πολύ που προτιμάμε τα ψέματα, περισσότερο ακόμη κι από αυτούς που μας ελέγχουν, ακόμη και όταν πρόκειται για την υγεία μας που είναι σε κίνδυνο;” αναρωτιέται ο Καθηγητής.
“..Οι κύριοι παράγοντες αυτής της “παγκοσμιοποίησης”,  είναι ο φόβος και η άγνοια, το αποτέλεσμα αυτής της ανούσιας απλούστευσης των πάντων, η οποία αφαιρεί οποιοδήποτε βάθος, κάθε πραγματική διάκριση  που είναι απαραίτητη, αν κάποιος θέλει να καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει. Όλα αυτά δεν είναι παρά τρομακτικό τέρατα που πατάνε το κουμπί του φόβου, αλλά για να καταλήξουμε ότι είναι εχθροί, σχετικά ήσσονος σημασίας εν τέλει…
Είναι η παραίτησή μας. Αυτός είναι ο ένα εχθρός μας.
Ζούμε σε μια εποχή που η παγκοσμιοποίηση δεν επέφερε, όπως αναμενόταν στην αρχή, έναν κόσμο που διέπεται από δικαιοσύνη και διαφάνεια, αλλά, αντίθετα, έχει δημιουργήσει ένα σύστημα που είναι πιο δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί και να κατανοηθεί και βρίσκεται να είναι ακόμη πιο παντοδύναμος, ένας κόσμος που καλύπτεται από ένα πυκνό απόρρητο, απόλυτα αδιάτρητο σε δημοκρατική έρευνακάτι που είναι πραγματικά θανατηφόροΑυτή είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα σήμερα.
Έχουμε παραδοθεί, προτιμώντας να ζούμε στην αυταπάτη, όταν τόσες πολλές ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά θα έπρεπε να μας ωθήσει να ανακτήσουμε τον έλεγχο.
Αντί γι’ αυτό εναποθέτουμε την ύπαρξή μας στα χέρια των Μεγάλων Αρχών, προικισμένων με κακή πίστη και κυνισμό, άπληστων και διεφθαρμένων, χωρίς να μας χρησιμεύουν σε απολύτως τίποτα!
Καθοδηγούμενοι από τα μέσα ενημέρωσης και μόνο, κοιτάζοντας τα πράγματα που γυρίζουν στο προσκήνιο, επιλέγουμε την πίστη από την ερώτηση.
Δεδομένης της παρούσας κατάστασης, θα απαντήσω στη δική μου ερώτηση, χωρίς να διστάσω:
Ο κόσμος θα πάει πολύ καλύτερα χωρίς αυτούς τους “Διεθνείς Οργανισμούς”, των οποίων η αρχική αποστολή έχει μεταστραφεί σε Πειρατεία για χάρη των οικονομικών κερδών για τους λίγους.
Όσον αφορά την ΠΟΥ, πιστεύω ότι θα είχαμε πολύ καλύτερη υγεία.
Εξάλλου δεν αποτελούν κομμάτια καμμιάς συνωμοτικής ιδεοληψίας τα παρακάτω γεγονότα και ούτε και ήταν καθόλου τυχαία η διαδοχή τους
24 – 25 Ιαν. 2020 : Διάσκεψη Κορυφής του Νταβός, υπό την αιγίδα της CEPI, η οποία είναι επίσης το αποτέλεσμα μιας εταιρικής σχέσης μεταξύ του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και του Ιδρύματος Γκέιτς, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε η ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του nCoV 2019 (2 εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της 7ης Ιανουαρίου 2020, μόλις μία εβδομάδα πριν από την ανακοίνωση έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας διεθνούς εμβέλειας από την ΠΟΥ).
30η Ιανουαρίου του 2020 : Ο Διευθυντής της ΠΟΥ δηλώνει μια «έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος».
Ήδη, έχει ξεκινήσει εκστρατεία εμβολιασμού για να σταματήσει τον COVID-19, υπό την αιγίδα της CEPI σε συνεργασία με την GlaxoSmithKline…”
Συμπέρασμα
Ο COVID-19 (nCoV-2019) είναι ένας θησαυρός που αξίζει δισεκατομμύρια δολάρια για τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. Συμβάλλει, επίσης, στο να βυθίσει την ανθρωπότητα σε μια επικίνδυνη διαδικασία οικονομικής αποσταθεροποίησης, κοινωνικής και γεωπολιτικής.
ΠΗΓΕΣ
GATT: Γενική Συμφωνία Δασμών και Εμπορίου, που δημιουργήθηκε το 1947.  http://en.wikipedia.org/wiki/General_Agreement_on_Tariffs_and_Trade
ΔΝΤ: Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που δημιουργήθηκε το 1944.  http://en.wikipedia.org/wiki/IMF
LON: Κοινωνία των Εθνών, που δημιουργήθηκε το 1919, μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. http://en.wikipedia.org/wiki/League_of_Nations
ΟΗΕ: Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, η συνέχιση της LON, που δημιουργήθηκε το 1945.  http://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations
SAGE: Στρατηγική Συμβουλευτική Ομάδα Εμπειρογνωμόνων. http://www.who.int/immunization/sage/SAGE_TORs_Full_21_11_08.pdf
  1. Monsanto Terminator: http://www.greenpeace.org/france/news/ogm-monsanto
  2. Το άρθρο της Sylvie Simon, γνωστός δημοσιογράφος για θέματα υγείας: http://www.lepost.fr/article/2009/12/23/1854889_l-oms-ocean-de-corruption-et-d-inefficacite.html
  3. The Lancet, http://www.republicain-lorrain.fr/fr/permalien/article/1006828/La-credibilite-de-l-OMS– remise-en-question.html
  4. Sylvie Simon, op. cit.
  5. Στο ίδιο.
  6. Χοληστερόλη, ψέματα και προπαγάνδα, http://www.lanutrition.fr/Le-lobby-du-cholest%C3%A9rol-au-bord– de-la-crise-cardiaque-α-1708-90.html
  7. Οι ανησυχητικές συνδέσεις μεταξύ Margaret Chan, ο Michael Repacholi, Bernard Veyret και τους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων: http://www.next-up.org/pdf/Mobile_phones_and_real_pandemics_05_01_2010.pdf <http://www.next-up.org/pdf /Serge_Sargentini_Mobilfunk_und_wahre_Pandemien_06_01_2010.pdf>
Κινητά τηλέφωνα: παραποιημένα στοιχεία  http://www.next-up.org/pdf/Adlkofer_Rudiger_Vienna_Scandal.pdf
  1. Αναφέρεται στην ολλανδική άρθρο από Louise Voller & Kristian Villesen, « Ισχυρά λόμπυ πίσω από ψήφισμα της ΠΟΥ για μαζικό εμβολιασμό », πληροφορίες, Κοπεγχάγη, 15 Νοεμβρίου 2009.
  2. http://www.voltairenet.org/article163315.html , άρθρο του F. William Engdahl, ένας Αμερικανός journalistwho έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες αφιερωμένες σε θέματα της ενέργειας και της γεωπολιτικής. engdahl.oilgeopolitics.net/Swine_Flu/Flu_Pope/flu_pope.html
  3. Ibid.
  4. Jane Bryant et al, «The One Click Ομάδα Αντιμετώπισης: Καθηγητής David Salisbury απειλεί Νομική δράση», 4 Μαρτίου 2009.
  5. William Engdahl, op.
  6. Η ανθρωπότητα: http://www.humanite.fr/Grippe-A-Ils-ont-organise-la-psychose
  7. Κάτω Βουλή των Αντιπροσώπων (Κάτω Βουλή του ολλανδικού κοινοβουλίου.)
  8. Martin Enserink, στο «Ολλανδία, το δημόσιο πρόσωπο της γρίπης λαμβάνει ένα χτύπημα», Science, 16 Οκτωβρίου 2009, Vol. 326, Ν ° 5951, ρρ 350-351.? DOI: 10.1126 / science.326_350b.
. 17. L’Humanité, ό.π.,  http://www.mondialisation.ca/index.php?context=va&aid=16818  TheEuropean Κοινοβούλιο θα ερευνήσει η ΠΟΥ και η «πανδημία» σκάνδαλο: http: //www.santelog .com / modules / connaissances / actualite-sante-le-Depute-européen-W.-wodarg- dénonce – «- Ιουνίου-Fausse-pandemie -» _ 2483.htm
  1. Sylvie Simon, op. cit. http://www.next-up.org/pdf/AlisonKatzOpenLetterMargaretChanWHO.pdf
  2. William Engdahl, op. cit.
  3. Συζήτηση με τον Tom Jefferson: Είναι μια ολόκληρη βιομηχανία ότι οι ελπίδες για μια πανδημία γρίπης, Der Spiegel, 21 Ιουλίου 2009.
  4. Ibid.
  5. Το άρθρο στα ολλανδικά, Louise Voller & Kristian Villesen, « Μυστηριώδεις αλλαγές στον ορισμό του ΠΟΥ για μια πανδημία ,» Κοπεγχάγη Πληροφορίες, 15 Νοεμβρίου 2009.
  6. http://polidics.com/cia/top-ranking-cia-operatives-admit-al-qaeda-is-a-complete-fabrication.html
  7. http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=17184
  8. http://leconservateur.bafweb.com/index.php?2007/10/11/978-un-juge-britannique-met-en-garde-contre-le-film-d-al-gore-une-verite-qui-derange;timesonline.co.uk/tol/news/science/article2632660.ece

COVID-19: Η αποκάλυψη – 6ο μέρος

Της Γιώτας Σεχίδου
16/4/2020















Το PORN του φόβου
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
 Πώς η κατασκευή της “κρίσης υγείας” του COVID-19 ωθεί την ανθρωπότητα και την παγκόσμια Κοινωνία στην καθολική παραίτηση.
                                                 Λάρι Τσιν, ΗΠΑ, 26.3.20                                   
“..Πώς θα απεικονίζουν τα μελλοντικά βιβλία ιστορίας αυτή την εξευτελιστική στιγμή στην ανθρώπινη ιστορία; Ένας πλανήτης γεμάτος από αδύναμα, υποτακτικά, δειλά πρόβατα, τρέμοντας από φόβο, ικετεύοντας να τους πάρουν τις ελευθερίες και τα δικαιώματά τους, ικετεύοντας να ελεγχθούν, ικετεύοντας να σκλαβωθούν μόνιμα.(,,)”
Η παρωδία του Covid-19 αποτελεί τη μεγαλύτερη ενιαία κατακερμάτιση της ανθρώπινης κοινωνίας στη σύγχρονη ιστορία, ίσως σε ΟΛΗ στην ανθρώπινη ιστορία.
Αυτή η “κρίση υγείας” είναι ένα μεγάλο ψέμα. Είναι το μεγαλύτερο μεγάλο ψέμα στην ιστορία.
Ο ιστός των κοινωνιών έχει καταστραφεί, οι ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις έχουν αλλάξει, οι οικονομίες αποδεκατίζονται. Όλα βασίζονται σε ένα κατασκευασμένο πρόσχημα, μια μαζική χειραγώγηση, μέσα από τα μέσα μαζικής διαρροής πανικού.
Η ανθρωπότητα αντιμετώπισε ένα παρόμοιο γεγονός αποδιάρθρωσης και ακρωτηριασμού κάτω από την ψεύτικη σημαία της 9/11, όταν δημιουργήθηκε ο κατασκευασμένος ολοκληρωτικός «πόλεμος στην τρομοκρατία». Αλλά ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ το γεγονός αποδεικνύει ότι ήταν μηδαμινά όλα τα προηγούμενα γεγονότα, και όλοι οι προηγούμενοι πόλεμοι, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων πολέμων!!
Οι αρχές –παγκόσμιες, εθνικές, περιφερειακές, τοπικές, κοινοτικές σε κάθε χώρα,  έχουν οδηγηθεί σε τρομακτικό αδιέξοδο, όπου η έννοια της Πολιτείας ρίχνεται σε έναν ανερμάτιστο βυθό.
Έχουν συντρίψει κάθε οικονομία. Επιχειρήσεις μεσαίες και μικρές, είναι τώρα κλειστές και χαμένες, μαζί με χαμένες ζωές και τρόπους βιοπορισμού – όλα  βρίσκονται σε κίνδυνο. Έχουν επιβάλλει κάθε παραλλαγή του στρατιωτικού νόμου, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής της συμπεριφοράς ως στρατιωτικό νόμο, καθυποτάσσοντας κάθε νοικοκυριό, κάθε άτομο, φέρνοντας τη σύγκρουση στον καθένα με τον διπλανό του. Τα ανθρώπινα όντα είναι κυριολεκτικά φυλακισμένα, ψάχνουν «καταφύγιο στο σπίτι», όπως τα εγκλωβισμένα ζώα. Όσοι δεν καταφέρουν να “εισπράξουν” τη φυλάκιση στο σπίτι απειλούνται με πρωτοφανείς αστυνομικές ενέργειες. “Hot spots” όπως η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη παραμένουν σε αυστηρό εγκλεισμό,  ανυπεράσπιστοι μπροστά σε διεφθαρμένους κυβερνήτες που δεν παύουν να είναι πρόθυμοι να διαπράξουν νέες ανείπωτες πράξεις υπό την κάλυψη της “δημόσιας ασφάλειας”, χωρίς να προσφέρουν καμία ελπίδα για την επαναλειτουργία των κοινωνιών, ενώ εκβιάζουν για ομοσπονδιακά κεφάλαια διάσωσης. “Μη συμμορφούμενες” επιχειρήσεις στο Λος Άντζελες, έχουν απειληθεί με οριστική παύση. Η τοπική αστυνομία αρνείται να ανταποκριθεί σε όλες εκτός από τις “επείγουσες” κλήσεις, ακόμα και όταν οι δρόμοι γίνονται όλο και πιο θανατηφόροι. Οι αυτοκτονίες, η βία, η πολιτική αναταραχή, οι λεηλασίες, οι ταραχές και πολλά άλλα είναι δυνατά καθώς αυξάνονται οι εντάσεις.
Αυτός δεν είναι ο ορισμός της ολοκληρωτικής καταπίεσης;
Η ταχύτητα και η κλίμακα με την οποία αυτή η μηχανική συντριβή έχει κλείσει έναν ολόκληρο πλανήτη είναι πρωτοφανής, και απερίγραπτη στη φρίκη της. Κι όμως, αυτή η κατάκτηση επιτεύχθηκε σε λίγες ημέρες. Χωρίς αντίσταση. Κάθε γωνιά του πλανήτη, κάθε άτομο, φυλακισμένο ψυχικά αλλά και σωματικά. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν ένα Μεγάλο Ψέμα, ένας Μεγάλος Φόβος.
Θέλουν το Μεγάλο Ψέμα και το Μεγάλο Φόβο να συνεχίσει: Από την ημέρα που γράφεται αυτό το άρθρο, πάρα πολλές χώρες της Δύσης αλλά και της Ανατολής (Ινδία), αλλά και ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει τώρα την υδροξυχλωροκίνη ή το favipavir που χρησιμοποιήθηκε στην Κίνα, παρά τις ισχυρές ενδείξεις της αποτελεσματικότητάς αρκετών σκευασμάτων (συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, παρά το γεγονός ότι το κράτος αναφέρει ότι οι θάνατοι είναι …10 φορές περισσότεροι από την υπόλοιπη χώρα) σε εκατοντάδες και εκατοντάδες κρίσιμες περιπτώσεις.
Αυτό που ζούμε είναι ένας ανεξιχνίαστος δυστοπικός εφιάλτης, και είναι πραγματικότητα.
Μην γελιέστε. Αυτή η “κρίση υγείας” χρησιμεύει ως κάλυψη για μια παγκόσμια υπερδύναμη. Είναι ένας “οικονομικός πόλεμος” σε μια κλίμακα που δεν έχει βιώσει ποτέ πριν. Αυτός ο πόλεμος συνεχίζει να εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς, καθιστώντας την ανάλυση απόλυτα δύσκολη. Υπάρχουν πολλές ατζέντες στο παιχνίδι, και αμέτρητοι παίκτες σε όλο το πολιτικό σύμπαν σ’ αυτή τη γιγάντια χειραγώγηση. Ο καθορισμός τού ποιος είναι τελικά υπεύθυνος θα συζητηθεί έντονα καθώς εξελίσσονται τα γεγονότα.
Ανεξάρτητα, όλα αυτά τα άτομα -κάθε ένα από αυτά, σε κάθε έθνος και σε κάθε επίπεδο μέχρι τις πόλεις και τις κωμοπόλεις του κόσμου- πρέπει να λογοδοτήσουν για ό,τι έχουν κάνει και για το μακελειό που υποφέρουμε σήμερα, τη ζημιά που ο καθένας μας αντιμετωπίζει. Υπάρχουν πολλές ατζέντες και πολλές μάχες που λαμβάνουν χώρα, αλλά το γεγονός είναι, εμείς-εσείς, εγώ, κάθε ανθρώπινο ον-αποτελούν παράπλευρες απώλειες. Στατιστικές. Όμηροι. Ινδικά χοιρίδια.
COVID-19- ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ: Ένα παγκόσμιο ανθρώπινο πείραμα
Το κεντρικό αναμφισβήτητο γεγονός –και η πιο τρομακτική πτυχή όλης αυτής της καταστροφής– είναι ότι αυτή είναι η στιγμή που οι αδίστακτοι παγκόσμιοι διαμορφωτές λαχταρούν. Τώρα το έχουν κάνει.
Είναι προσανατολισμένοι προς την πλήρη παγκόσμια κατάκτηση;
Αυτό μας οδηγεί σε ένα παγκόσμιο αστυνομικό κράτος;
Είμαστε μάρτυρες μιας ψύχωσης, που με επιτυχία υποθάλπεται σε πλανητική κλίμακα. Σχεδόν όλη η ανθρώπινη φυλή έχει καταστεί παράφρων. Media που προκαλούν το μαζικό φόβο, τον πανικό, την υστερία και την υποχονδρία, διαχέονται σε όλη την ανθρωπότητα.
Καθώς το παλιρροϊκό κύμα πανικού κατακλύζει όλη την ίδια τη ζωή, οι άνθρωποι αγνοούν τα γεγονότα, αγνοώντας σαφείς αποδείξεις που έχουν και εξακολουθούν να χειραγωγούνται ποινικάνα εκμεταλλεύονται και να ελέγχονται.
Ακόμη και οι πιο ένθερμοι και παθιασμένοι παρατηρητές κρίσεων παρερμηνεύουν, αρνούνται ή αγνοούν ορθολογικά δεδομένα και αγκαλιάζουν οποιαδήποτε περίπλοκη ερμηνεία των στατιστικών που τους ταιριάζουνΦαίνεται να απολαμβάνουν το “πορνό του φόβου” και τη δική τους υστερία, και δεν παύουν να αιτιολογούν και να ζητούν την έγκριση για την τρέλα τους.
Η απειλή που θέτει το ίδιο το COVID-19 είναι σχετικά χαμηλή με βάση τις περισσότερες γνωστές πληροφορίες (και τις πληροφορίες από προηγούμενες πανδημίες). Αν και έχει παραμείνει ένας σημαντικός κίνδυνος για τους ηλικιωμένους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και προϋπάρχουσες παθήσεις, η ασθένεια είναι “επιζήσασα” (???)σύμφωνα με κάθε μέτρηση που προβάλλεται μέχρι σήμερα.
Στη συνέντευξη Τύπου του Λευκού Οίκου στις 23 Μαρτίου 2020, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και επικεφαλής της ομάδας εργασίας Coronavirus, Mike Pence, δήλωσε ότι «9 από τους 10 ανθρώπους που νομίζουν ότι έχουν κοροναϊό, δεν το έχουν καν».
Ακόμη και τώρα, με την υστερία στο μέγιστο βαθμό, ακόμη και συμπεριλαμβανομένης της χειρότερης πραγματικής μόλυνσης και των νούμερων των πραγματικών θανατηφόρων κρουσμάτων, οι αλλόκοτες προβλέψεις που ακούγονταν από τις κυβερνήσεις πριν από λίγες εβδομάδες δεν έχουν υλοποιηθεί. Ωστόσο, τα μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να διαλαλούν ποσοστά μόλυνσης 80% και άλλες υπερβολικές φαντασιώσεις για να πιέσουν  για το μέγιστο πανικό, για να δικαιολογήσουν νέα μέτρα της αστυνομίας και περισσότερη δημόσια υποταγή.
Εύκολα καθίστανται υποχωρητικοί και υποτακτικοί οι όχλοι που απηχούν την προπαγάνδα του φόβου. Χρειαζόμαστε “test”! Χρειαζόμαστε εμβόλια! Χρειαζόμαστε δρακόντειους ελέγχους “δημόσιας υγείας”! Χρειαζόμαστε όλο και περισσότερη “κοινωνική αποστασιοποίηση”. Πρέπει να “αλλάξουμε τη ζωή όπως την ξέρουμε” μόνιμα, “για το καλό μας”. Πρέπει να χωθούμε σε ένα λαγούμι βαθιά και να τρυπώσουμε στις ασφαλέστερες ρωγμές στα σπίτια μας, ποτέ να μην ξεμυτίσουμε μήπως κάποιος “μολυνθεί”, ακόμη και να εξετάσουμε το κάθε μας βήμα που τυχόν θα μας απομακρύνει από αυτή την περιχαράκωση!!
Σε αποκλεισμένες κοινότητες σε όλο τον κόσμο, η φαρισαϊκή νέα “κοινωνική” δικαιοσύνη, οι νέοι πολεμιστές-μαχητές του New Age, αυτοί οι “κολεκτιβιστές” – παίρνουν τα πάνω τους για να συμπεριφερθούν τώρα σαν Κόκκινοι Φρουροί ..των στεροειδών, για την ορθή “κοινωνική αποστασιοποίηση”, και οργανώνουν την υποβολή εκθέσεων σχετικά με συναδέλφους τους-  άτομα που “δεν συμμορφώνονται”, απαιτώντας νέα αστυνομική επιβολή, απαιτώντας μια  ενδεδειγμένη “αποστασιοποίηση”, ενώ απηχούν επίσης τα κεντρικά ζητήματα αυτής της νέας διαλεκτικής, με στοιχεία που αντλούν από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ), από to Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (CDC), την Big Pharma και των εκλεκτών πολιτικών ειδώλων τους — τους ίδιους δηλαδή τους παράγοντες  που αποτελούν και την ΠΗΓΗ αυτής της “κρίσης”!!!
Η προπαγάνδα ήταν τόσο αποτελεσματική, τόσο συντριπτική -παντού, αναπόφευκτη- που έχει ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ ακόμη και «έξυπνους» ανθρώπους και τις αντιληπτικές ικανότητές τους, σε σημείο που δεν μπορούν να σταματήσουν την ΕΜΜΟΝΗ, και δεν σταματούν να φλυαρούν για το COVID-19!!
Οι μάζες των παπαγάλων αντιλαλούν με ενθουσιασμό, “Πρόκειται να επιδεινωθεί προτού να πάει καλύτερα!”, σχεδόν απαιτούν από τον ιό  να γίνει χειρότερος, και απορρίπτουν τα γεγονότα που δείχνουν ότι η «κρίση» δεν είναι παρά ένα παραφουσκωμένο μεγάλο ψέμα.
Δεν φαίνεται να παρατηρούν ότι διάφοροι πληθυσμοί και έθνη (Κίνα, Νότια Κορέα και άλλοι) φρόντισαν να είναι καλά και σε πλήρη ανάκαμψη, και ότι δεν υπάρχει κάποια νέα συστροφή του ιού ή σούπερ μετάλλαξη, και ότι ο COVID-19, όπως και κάθε ιός, θα τρέξει την πορεία του και να γίνει ένας παλιός ιός όπως και τόσοι άλλοι,και ίσως είναι θέμα κάποιων μηνών. Ωστόσο, η απολιθωμένη και παρανοϊκή ελίτ δεν θέλει να πιστεύει ή να ελπίζει, γι’ αυτή την ισχυρή πιθανότητα.
Πώς θα απεικονίζουν τα μελλοντικά βιβλία ιστορίας αυτή την εξευτελιστική στιγμή στην ανθρώπινη ιστορία; Ένας πλανήτης γεμάτος από αδύναμα, υποτακτικά, δειλά πρόβατα, τρέμοντας από φόβο, ικετεύοντας να τους πάρουν τις ελευθερίες και τα δικαιώματά τους, ικετεύοντας να ελεγχθούν, ικετεύοντας να σκλαβωθούν μόνιμα.
Η ανθρώπινη κοινωνία, πιο τεχνολογικά προηγμένη από ποτέ, πιο ηλίθια, πιο εγκεφαλική και πιο αδύναμη από ποτέ.
Πρόκειται πράγματι για μια παγκόσμια πανδημία: μια πανδημία παραφροσύνηςΜιας παραφροσύνης του κακού, και η πιο μαζική επιχείρηση πλύσης εγκεφάλου στην ιστορία. Ποιος εκτός από ένα μικρό κλάσμα της ανθρωπότητας κάνει ακόμη και ερωτήσεις, ενώ ένα jackboot όλων των jackboots συντρίβει συλλογικά το λαιμό μας;
Κοινωνική αποστασιοποίηση”; “Αυτοκαραντίνα”; “Κανόνας των έξι ποδιών”; “Καταφύγιο στο σπίτι”, “εθελοντική παρακολούθηση”; Αυτές είναι επινοήσεις κατ ‘ευθείαν από μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας, που απεικονίζουν αποτυχημένες κοινωνίες και φαινόμενα Αποκάλυψης.
Υποτακτικός κολεκτιβισμός, στρατιωτικά επιβεβλημένος καθώς και αυτοεπιβαλλόμενος. Πράγματι, παρακολουθούμε τις κοινωνίες μας να αποτυγχάνουν, τόσο από πάνω προς τα κάτω όσο και από κάτω προς τα πάνω.
Οι εξουσίες προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα “ενοποιητικό γεγονός”. “Ενωθείτε ενάντια στον ιό”. Αλλά η “κρίση” είναι μια εξαπάτηση. Οι μάζες είναι “ενοποιημένες” γύρω από τη δική τους δουλεία, τη δική τους καταστροφή.
Θα έπρεπε πράγματι να ενοποιηθούμε. Ενάντια στην πλύση εγκεφάλου και την εξαπάτηση. Εναντίον όλων εκείνων που το χρησιμοποιούν για τους ανούσιους και βάναυσους σκοπούς τους, οι οποίοι κυριολεκτικά μας σκοτώνουν τώρα, και που παρακρατούν ακόμη και θεραπείες, βοήθεια και ανακούφιση. Ενάντια στα πρόβατα που επιτρέπουν και αποδέχονται την παράδοση κάθε ελευθερίας μας.
“Είμαστε μαζί σ’ αυτό”; Όχι. Δεν θα το κάνουμε. Και δεν θα έπρεπε να ‘μαστε ΜΑΖΙ Σ’ “ΑΥΤΟ”!!!
Έχει γίνει ανεπανόρθωτη ζημιά. Έχουν δημιουργηθεί προηγούμενα, κάποια αμετάκλητα.
Ακόμη και όταν έρθει η ανάκαμψη, αυτή η κρίση έχει αποδείξει ότι “εμείς” δεν έχουμε τον έλεγχο. “Αυτοί” είναι, και είναι αρκετά ισχυροί για να έχουν κατακτήσει πλήρως και κυριολεκτικά όλη την ανθρωπότητα –εμάς, εσάς και εμένα– σε λίγες ημέρες και εβδομάδες. Οι μάζες όχι μόνο έχουν συνθηκολογήσει άσπονδα και αναμφισβήτητα, αλλά ικετεύουν για περισσότερα.
“Ξύπνα. Ξύπνα τώρα.”
 EUTYXΩΣ ΟΜΩΣ,  ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ….
“Προς το παρόν δεν μετράμε τη συχνότητα εμφάνισης των νόσων του κοροναϊού, αλλά τη δραστηριότητα των ειδικών που τους αναζητούν..!!”
Ο Δρ Wolfgang Wodarg είναι διακεκριμένος γιατρός και Γερμανός πολιτικός. Κατά την περίοδο 2009-2010 , διετέλεσε  πρόεδρος της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Επιτροπής της Ευρώπης (PACE), η οποία διερεύνησε  τα κίνητρα της ΠΟΥ για την κήρυξη του H1N1 2009 πανδημίας παγκοσμίως. Στις 10.2.2010, δήλωσε στο Forbes ότι  η «ψεύτικη» πανδημία γρίπης των χοίρων H1N1 ήταν «ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του ιατρικού αιώνα».
Δρ. Wolfgang Wodarg: “Χωρίς δοκιμές αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR) δεν θα υπήρχε λόγος για ειδικούς συναγερμούς”2 Απριλίου 2020.
Η διαφημιστική εκστρατεία δεν βασίζεται σε έκτακτους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Ωστόσο, προκαλεί σημαντική ζημιά στην ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα με επιπόλαια και αδικαιολόγητα μέτρα καραντίνας και περιορισμούς.
Οι εικόνες στα μέσα ενημέρωσης είναι τρομακτικές και η κυκλοφορία στις πόλεις της Κίνας φαίνεται να ρυθμίζεται από το κλινικό θερμόμετρο.
Η επιδημιολογική αξιολόγηση που βασίζεται σε αποδεικτικά στοιχεία είναι πνιγμένη στο κύριο κίνημα των δημιουργών φόβου στα εργαστήρια, στα μέσα ενημέρωσης και στα υπουργεία.
Το καρναβάλι στη Βενετία ακυρώθηκε μετά από θετικό έλεγχο ενός ασθενούς ηλικιωμένου ασθενούς νοσοκομείου.
Όταν μια χούφτα άτομα στη Βόρεια Ιταλία δοκιμάστηκαν επίσης θετικά, η Αυστρία έκλεισε προσωρινά το πέρασμα του Μπρένερ.
Λόγω μιας ύποπτης περίπτωσης κοροναϊού, περισσότεροι από 1000 άνθρωποι δεν είχαν το δικαίωμα να εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο τους στην Τενερίφη. Στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess 3700 επιβάτες δεν μπορούσαν να αποβιβαστούν. Τα συνέδρια και τα τουριστικά γεγονότα ακυρώνονται , οι οικονομίες υποφέρουν, τα σχολεία κλείνουν.
Στις αρχές Φεβρουαρίου, 126 άτομα από το Wuhan μεταφέρθηκαν στη Γερμανία με αεροπλάνο και παρέμειναν σε καραντίνα δύο εβδομάδες σε τέλεια υγεία. Οι ιοί Corona ανιχνεύθηκαν σε δύο από τα υγιή άτομα.
Παρουσιάσαμε παρόμοιες ανησυχητικές ενέργειες από τους ιολόγους τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Η «πανδημία γρίπης των χοίρων» της ΠΟΥ ήταν στην πραγματικότητα ένα από τα πιο ήπια κύματα της γρίπης στην ιστορία και δεν είναι μόνο μεταναστευτικά πτηνά που περιμένουν ακόμα για «γρίπη των πτηνών». Πολλά θεσμικά όργανα που μας προειδοποιούν πάλι για την ανάγκη προσοχής απέτυχαν επανειλημμένα. Πολύ συχνά, είναι θεσμικά κατεστραμμένα όργανα από δευτερογενή συμφέροντα από τις επιχειρήσεις ή / και την πολιτική.
Εάν δεν θέλουμε να κυνηγήσουμε τα επιπόλαια μηνύματα πανικού, αλλά να αξιολογήσουμε υπεύθυνα τον κίνδυνο της εξάπλωσης της λοίμωξης, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μια στερεή επιδημιολογική μεθοδολογία . Αυτό περιλαμβάνει την εξέταση της “κανονικής”, της γραμμής βάσης, προτού να μπορέσετε να μιλήσετε για κάτι εξαιρετικό.
Μέχρι τώρα, σχεδόν κανείς δεν έχει δώσει προσοχή στους ιούς corona. Για παράδειγμα, στις ετήσιες εκθέσεις του Ινστιτούτου Robert-Koch (RKI ) αναφέρονται μόνο οριακά επειδή υπήρξε το SARS στην Κίνα το 2002 και επειδή από το 2012 παρατηρήθηκαν στην Αραβία κάποιες μεταδόσεις από το dromedaries στον άνθρωπο. Δεν υπάρχει τίποτα για μια τακτικά επαναλαμβανόμενη παρουσία ιού corona σε σκύλους, γάτες, χοίρους, ποντίκια, νυχτερίδες και σε ανθρώπους, ακόμη και στη Γερμανία.
Ωστόσο, τα νοσοκομεία των παιδιών συνήθως γνωρίζουν καλά ότι ένα σημαντικό ποσοστό της συχνά σοβαρής ιογενούς πνευμονίας προκαλείται επίσης συχνά ή συνοδεύεται από ιούς κορώνας παγκοσμίως. Λόγω του γνωστού γεγονότος ότι σε κάθε κύμα της γρίπης 7-15% των οξέων αναπνευστικών ασθενειών (ARI) έρχονται μαζί με τους κοροναϊούς , οι αριθμοί των περιπτώσεων που τώρα προστίθενται συνεχώς, εξακολουθούν να είναι εντελώς εντός της κανονικής εμβέλειας.
(..)Από την αρχή του χρόνου, η εστίαση του κοινού, της επιστήμης και των υγειονομικών αρχών έχει ξαφνικά μειωθεί σαν να υπόκειται σε κάποιο είδος τύφλωσης. Μερικοί γιατροί στο Wuhan (12 εκατομμύρια κάτοικοι) κατάφεραν να προσελκύσουν την παγκόσμια προσοχή με αρχικά λιγότερες από 50 περιπτώσεις και κάποιους θανάτους στην κλινική τους, όπου είχαν αναγνωρίσει τους ιούς κορώνα ως παθογόνο.
Οι πολύχρωμοι χάρτες που μας δείχνουν τώρα σε χαρτί ή σε οθόνες είναι εντυπωσιακοί, αλλά συνήθως έχουν λιγότερη σχέση με την ασθένεια απ ‘ό, τι με τη δραστηριότητα ειδικευμένων ιολόγων και πλήθους “αισθησιακών” δημοσιογράφων.
Επί του παρόντος, δεν μετράμε τη συχνότητα εμφάνισης ασθενειών του κοροναϊού, αλλά τη δραστηριότητα των ειδικών που τους αναζητούν.
Όπου και αν διεξάγονται οι νέες δοκιμές – υπάρχουν περίπου 9000 δοκιμασίες ανά εβδομάδα διαθέσιμες σε 38 εργαστήρια σε όλη την Ευρώπη στις 13 Φεβρουαρίου 2020 – υπάρχουν και μεμονωμένες περιπτώσεις που ανιχνεύονται, και σε κάθε περίπτωση αυτό συνιστά θέμα ανακοίνωσης στα τρομολάγνα ΜΜΕ. Το γεγονός και μόνο ότι η ανακάλυψη μιας μόλυνσης από κοροναϊό συνοδεύεται από μια ιδιαίτερα εντατική αναζήτηση στην περιοχή της, εξηγεί πολλά περιφερειακά συμπλέγματα.
Οι αναφορές τρόμου από το Wuhan ήταν κάτι που περιμένουν οι ιολόγοι σε όλο τον κόσμο. Αμέσως, τα στελέχη του ιού που υπάρχουν στα ψυγεία σαρώθηκαν και συγκρίθηκαν πυρετωδώς με τους νεοφερμένους από το Wuhan.
Ο καθηγητής C. Drosten ερωτήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2020 και περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε το τεστ. Είπε ότι συνεργάστηκε με έναν εταίρο από την Κίνα, ο οποίος επιβεβαίωσε την ιδιαίτερη ευαισθησία του Charitè-Test για τον κορωνοαϊό της Wuhan. Άλλες δοκιμές από διαφορετικά μέρη ακολούθησαν σύντομα και βρήκαν την αγορά τους.
Ωστόσο, είναι καλύτερο να μην δοκιμάζονται για ιούς κορώνας. Ακόμη και με μια ελαφρά μόλυνση που μοιάζει με γρίπη, ο κίνδυνος ανίχνευσης κορωναϊού θα ήταν τουλάχιστον 7% – 15% . Αυτό μας έχει διδάξει μια παρελθούσα παρακολούθηση στη Σκωτία (από το 2005 έως το 2013 ). Το πεδίο εφαρμογής, οι πιθανές επιτυχίες και η σημασία των νέων δοκιμών δεν επικυρώνονται με κιτ… Θα ήταν ενδιαφέρον να διεξαχθούν δοκιμές όχι μόνο στα αεροδρόμια και στα κρουαζιερόπλοια, αλλά και στις γερμανικές ή ιταλικές γάτες, ποντίκια ή ακόμη και νυχτερίδες!! Αν βρείτε κάποιο νέο RNA του ιού σε ένα ταϊλανδέζικο σπήλαιο ή ένα νοσοκομείο του Wuhan , χρειάζεται πολύς χρόνος για να χαρτογραφηθεί η επικράτησή του σε διαφορετικούς ξενιστές παγκοσμίως.
Αλλά αν θέλετε να δώσετε αποδείξεις για μια εξάπλωση πανδημίας χρησιμοποιώντας μόνο τις δοκιμές PCR, αυτό θα έπρεπε να γίνει μετά από ένα προοπτικό πρωτόκολλο διατομής.
Έτσι προσέξτε τις παρενέργειες. Σήμερα, οι θετικές δοκιμές PCR έχουν τεράστιες συνέπειες για την καθημερινή ζωή του ασθενούς και το ευρύτερο περιβάλλον του, όπως μπορεί να δει κανείς σε όλα τα μέσα χωρίς προσπάθεια.
Ωστόσο, το ίδιο το εύρημα δεν έχει κλινική σημασίαΕίναι ακριβώς ένα άλλο όνομα για τις οξείες αναπνευστικές νόσους (ARI ), οι οποίες, όπως κάθε χρόνο, βάζουν το 30% έως 70% όλων των ανθρώπων στις χώρες μας, περισσότερο ή λιγότερο – εκτός δράσης για μια εβδομάδα ή δύο, κάθε χειμώνα.
Σύμφωνα με μια πιθανή παρακολούθηση του ιού ARI στη Σκωτία από το 2005 έως το 2013 , τα πιο κοινά παθογόνα οξειδωτικών αναπνευστικών ασθενειών ήταν από: 1. ρινοϊούς, 2. ιούς γρίπης Α, 3. ιούς γρίπης Β, 4. ιούς RS και 5. κορωναϊούς.
(..)Επομένως, εάν τώρα υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός «αποδεδειγμένων» λοιμώξεων από κοροναϊό. στην Κίνα ή στην Ιταλία: Μπορεί κανείς να πει πόσο συχνά αυτές οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε προηγούμενους χειμώνες, από ποιον, για ποιο λόγο και με ποια αποτελέσματα; Όταν κάποιος ισχυρίζεται ότι κάτι αυξάνεται, πρέπει σίγουρα να αναφερθεί σε κάτι που έχει παρατηρηθεί πριν.
Μπορεί να είναι εκπληκτικό, όταν ένας έμπειρος γιατρός ελέγχου ασθενειών εξετάζει την τρέχουσα αναταραχή, τον πανικό και την ταλαιπωρία που προκαλεί. Είμαι βέβαιος ότι πολλοί από τους υπεύθυνους υγειονομικούς αξιωματούχους θα κινδύνευαν πιθανώς τη δουλειά τους σήμερα, όπως συνέβαιναν με τη «γρίπη των χοίρων» τότε, αν ακολουθούσαν την εμπειρία τους και αντιτάσσονταν στην “επικρατούσα” τάση.
Κάθε χειμώνα έχουμε μια επιδημία ιού με χιλιάδες θανάτους και με εκατομμύρια μολυσμένα άτομα ακόμη και στη Γερμανία. Και οι coronaviruses πάντα έχουν την τιμητική τους.
Έτσι, εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να κάνει κάτι καλό, θα μπορούσε να μάθει από τους επιδημιολόγους της Γλασκώβης και να έχει όλα τα έξυπνα μυαλά στο RKI να παρακολουθεί μελλοντικά (!!!) πώς το virom του γερμανικού πληθυσμού αλλάζει από χρόνο σε χρόνο.
Μερικές ερωτήσεις για την αξιολόγηση των τρεχουσών διαπιστώσεων:
Ποια είναι η τυποποιημένη προοπτική και παρακολούθηση των οξέων αναπνευστικών ασθενειών με ή χωρίς πυρετό (ILI, ARI) που χρησιμοποιείται για την εκτίμηση επιδημιολογικού κινδύνου από λοιμώξεις από κοροναϊό που παρατηρείται στην Wuhan, στην Ιταλία, στη Νότια Κορέα, στο Ιράν και αλλού (βασική γραμμή).
Πώς τα συγκρίσιμα (!) αποτελέσματα προηγούμενων παρατηρήσεων διαφέρουν από αυτά που έχουν αναφερθεί τώρα από την ΠΟΥ; (στην Κίνα, στην Ευρώπη, στην Ιταλία, στη Γερμανία κ.λπ.)
Τι θα παρατηρούσαμε αυτή την εποχή αν αγνοήσουμε τη νέα δοκιμή PCR;
Πόσο έγκυρες και συγκρίσιμες είναι οι μέθοδοι ανίχνευσης που χρησιμοποιούνται σε σχέση με την ευαισθησία, την ειδικότητα και την παθογενετική ή προγνωστική συνάφεια;
Ποια είναι η απόδειξη ή η πιθανότητα ότι οι παρατηρούμενοι ιοί κορώνας 2019/2020 είναι πιο επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από τις προηγούμενες παραλλαγές;
Πώς μπορείτε να είστε ακριβείς, ότι μια θετική στα τεστ περίπτωση δεν υποφέρει ταυτόχρονα ή πεθαίνει από άλλες συν-λοιμώξεις από ιούς;
Ποιες υποθέσεις έχουν ληφθεί υπόψη για να αποκλειστούν ή να ελαχιστοποιηθούν οι πηγές προκατάληψης (πηγές σφαλμάτων);
Και για την επιστήμη : ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΝΕΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΟΣ ΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ?
Ο Kevin Ryan, στις 11.4.20 γράφει :”  Έχει κάνει το τεστ COVID-19  χειρότερο το πρόβλημα; Σύγχυση σχετικά με την “αληθινή επίδραση στην υγεία”.
Οι ανησυχίες σχετικά με τον ιό SARS-COV-2 που προκαλεί την ασθένεια που ονομάζεται COVID-19 έχει επικεντρωθεί γύρω από τα αναφερόμενα ποσοστά θνησιμότητας. Ωστόσο, τα σφάλματα στην αναφορά αυτών των ποσοστών έχουν οδηγήσει σε σύγχυση σχετικά με τις πραγματικές επιπτώσεις στην υγεία. Επειδή οι εκτιμώμενοι ρυθμοί εξαρτώνται από το τεστ που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό των μολυσμένων ασθενών, κατανοώντας ότι τα τεστ και το ιστορικό τους θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν σαφώς σε αναγκαία συμπεράσματα.
Τα σφάλματα στα αναφερόμενα ποσοστά θνησιμότητας προέρχονται από λάθη στον υπολογισμό. Ένα παράδειγμα εξισώνει το ποσοστό θνησιμότητας που μετρήθηκε (θάνατοι διαιρούμενοι από ασθενείς που έχουν μολυνθεί ενεργά) με το πραγματικό ποσοστό θνησιμότητας (θάνατοι διαιρούμενοι από ασθενείς που έχουν μολυνθεί ποτέ). Ο τελευταίος αριθμός είναι άγνωστος και δεν θα είναι γνωστός μέχρι να μπορέσουν να εκτελεστούν τεστ αντισωμάτων για να δουν ποιος έχει προηγουμένως μολυνθεί. Ωστόσο, το πραγματικό ποσοστό θνησιμότητας αναμένεται να είναι πολύ χαμηλότερο, ίσως περίπου 0,3%, όπως εκτιμά ένας  επιδημιολόγος (Ιωαννίδης) από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ .
Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος είναι η κατανομή των θανάτων όλων των μολυσμένων ανθρώπων στο COVID-19, ανεξάρτητα από άλλες προϋπάρχουσες ασθένειες. Αυτό το σφάλμα έχει μεγεθυνθεί από τις  κυβερνήσεις που υποχρεώνουν  όλους τους θανάτους των υποτιθέμενων ασθενών να αναφέρονται ως θάνατοι από το COVID-19, ακόμη και αν ο ασθενής δεν είχε δοκιμαστεί ποτέ για το SARS-COV-2 καθόλου.
Τα σφάλματα ποσοστού θνησιμότητας επιδεινώνονται περαιτέρω εάν υπάρχουν σφάλματα κατά τη δοκιμή για την παρουσία του ιού. Αυτό που γίνεται όλο και πιο σαφές είναι ότι υπήρξαν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία αυτών των τεστ.
Η εν λόγω δοκιμή χρησιμοποιεί μια τεχνική που ονομάζεται ποσοτική αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης ανάστροφης μεταγραφάσης (RT-qPCR) για την αναγνώριση της παρουσίας RNA από το SARS-COV-2. Η δοκιμή ακολουθεί διαφορετικά πρωτόκολλα σε διάφορες χώρες και το πρώτο πρόβλημα παρατηρήθηκε στην Κίνα, την αναφερόμενη προέλευση του ιού.
Το κινεζικό μυστήριο
Τον περασμένο Φλεβάρη διεξήχθη μια επιστημονική μελέτη στην Κίνα που στόχευε άτομα που ήταν σε στενή επαφή με ασθενείς με λοίμωξη SARS-COV-2. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στην  κινεζική Εφημερίδα Επιδημιολογίας 5.3.2020. Τα δεδομένα με γνώμονα το συμπέρασμα της μελέτης ήταν ότι «σχεδόν το μισό ή ακόμη περισσότερο» των ασθενών που βρέθηκε θετικό για SARS-COV-2 δεν ήταν στην πραγματικότητα φορείς του ιού. Με άλλα λόγια, τα μισά από τα αποτελέσματα ήταν ψευδή θετικά.
Στη συνέχεια, αυτή η μελέτη εξετάστηκε από ομοτίμους καθηγητές και δημοσιεύθηκε σε ένα κρατικό περιοδικό της Κίνας ένα μήνα μετά από τότε που αναφέρονταν ότι το COVID-19 είχε ξεπεράσει την επιδημία SARS του 2003, όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) κήρυξε την έκρηξη ως πανδημία. Αυτό ήταν μήνα μετά την Κίνα που είχε διατάξει ένα λοκντάουν που επηρέαζε πάνω από 36 εκατομμύρια ανθρώπους.
Μυστηριωδώς, αυτή η μελέτη αποσύρθηκε  λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση και δεν είναι πλέον διαθέσιμη για εξέταση. Σε απάντηση, μια ερευνητική ομάδα ζήτησε από έναν Κινέζο μεταπτυχιακό φοιτητή να έρθει σε επαφή με τον κύριο συντάκτη της μελέτης, Δρ GH Zhuang , για επεξήγηση. Ο Δρ Ζουάνγκ απάντησε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αλλά δεν ανέφερε έναν λόγο απόσυρσης του εγγράφου, λέγοντας μόνο ότι ήταν “ένα ευαίσθητο θέμα”. Άλλοι έκαναν τότε την εσφαλμένη υπόθεση ότι ο συντάκτης είχε εντοπίσει ένα επιστημονικό λάθος, παρά το γεγονός ότι κανένα τέτοιο λάθος δεν εντοπίστηκε ποτέ. Όπως αναφέρθηκε από  την ερευνητική ομάδα  που ήλθε σε επαφή με τον Δρ. Zhuang, “…χωρίς πρόσβαση στο έγγραφο, κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει την αξία του ή να καθορίσει εάν υποφέρει από επιστημονικά ελαττώματα. Είναι επίσης άγνωστο αν το έγγραφο αποσύρθηκε για πολιτικούς λόγους. ”
Για να κατανοήσουμε την έννοια ενός ψευδώς θετικού, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι αναλυτικές μέθοδοι δοκιμών πρέπει να είναι ισορροπημένες σε σχέση με τις εκτιμήσεις ποιότητας όπως η ευαισθησία και η εξειδίκευση. Αν μια δοκιμή δεν είναι αρκετά ευαίσθητη, θα δώσει ένα ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα. Εάν μια δοκιμή δεν είναι αρκετά συγκεκριμένη, θα δώσει ένα ψευδώς θετικό.
Σε αυτή την περίπτωση, ένα ψευδώς θετικό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η δοκιμή αντιδρά σε έναν άλλο ιό ή γενετική πηγή. Εναλλακτικά, η δοκιμή θα μπορούσε να ανιχνεύσει την παρουσία υπολειμμάτων SARS-COV-2. Τέλος, ακόμη και πολύ μικρές ποσότητες μόλυνσης στο εργαστήριο μπορούν να προκαλέσουν λανθασμένη θετική εξέλιξη. Ανεξάρτητα από την αιτία, τα ψευδώς θετικά σήματα σημαίνουν υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, μεγαλύτερη σύγχυση, περισσότερο φόβο και πιο κακές αποφάσεις.
Η δοκιμή RT-qPCR για το SARS-COV-2 χρησιμοποιείται ως “ποιοτική δοκιμή”. Αυτό σημαίνει ότι η πραγματική ποσότητα του ιού σε ένα δείγμα δεν θεωρείται σημαντική, αρκεί μόνο η παρουσία ακόμη και μια μικρής ποσότητας ιού. Αυτή η ανησυχία θα μειωνόταν αν ήταν διαθέσιμα τα πραγματικά αποτελέσματα των τεστ που δείχνουν τα επίπεδα ανίχνευσης του ιού. Δυστυχώς, όλοι οι άνθρωποι βλέπουν αριθμούς θετικών ή αρνητικών προσδιορισμών.
Η καθοδήγηση του ΠΟΥ και το τεστ
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) βασίστηκε αρχικά σε δοκιμές σε ένα κιτ που αναπτύχθηκε στη Γερμανία και όχι στο κινεζικό πρωτόκολλο. Ο ΠΟΥ έχει αναπτύξει από τότε  γενικές οδηγίες  για τη δοκιμή του SARS-COV-2.
Όπως περιγράφεται σε άρθρο του  The Scientist , οι προεγχειρητές που συνιστώνται από την ΠΟΥ απευθύνονται πρώτα στο γονίδιο Ε του SARS-COV-2. Εάν ένα εργαστήριο, ακολουθώντας την καθοδήγηση της ΠΟΥ, λάβει θετικό τεστ εξέτασης, θα κάνει επιβεβαιωτικές δοκιμές με στόχο άλλες περιοχές του γονιδιώματος του ιού. Για να αποφευχθούν τα ψευδώς θετικά, «κάθε θετική δοκιμή έχει επιβεβαιωθεί με αλληλουχία ολόκληρου του γονιδιώματος, ιική καλλιέργεια ή ηλεκτρονική μικροσκοπία».
Η Δοκιμή των ΗΠΑ
Δυστυχώς, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να ακολουθήσουν τους δικούς της κανόνες για τη δοκιμή του SARS-COV-2. Στην πραγματικότητα, η ΠΟΥ και το CDC δεν συμφώνησαν ποτέ να χρησιμοποιήσουν το ίδιο τεστ όπως και σε διεθνές επίπεδο. Οι ερευνητές του  The Scientist  διαπίστωσαν ότι «δεν ήταν ξεκάθαρο γιατί το CDC επέλεξε να αναπτύξει μια διαφορετική δοκιμασία από εκείνη που επέλεξε η ΠΟΥ και υιοθετήθηκε από άλλες χώρες. Το CDC αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις. ”
Το CDC κατηγορήθηκε για την απόφασή του και τα προβλήματα εντοπίστηκαν αργότερα με τα κιτ δοκιμής του. Παρόλο που το CDC ήταν μυστικοπαθές σχετικά με τις λεπτομέρειες, οι ανησυχίες με τη δοκιμή του φαίνεται να έχουν συμπεριλάβει τόσο θέματα σχεδιασμού των τεστ όσο και μόλυνσης.
Το CDC άρχισε την κατασκευή κιτ  τον Ιανουάριο και στις 5 Φεβρουαρίου τα έστειλε σε εργαστήρια στις πολιτείες των ΗΠΑ, αλλά και σε εργαστήρια σε 30 άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των 191 διεθνών εργαστηρίων. Μια εβδομάδα αργότερα, στις 12 Φλεβάρητα προβλήματα με το τεστ αναφέρθηκαν στο CDC. Παρόλο που οι δηλώσεις που έγιναν ήταν ασαφείς, φάνηκε ότι τα κράτη διαμαρτύρονταν ότι η δοκιμή ήταν “ασαφής” και ως εκ τούτου η CDC επρόκειτο να επικεντρωθεί στην «επαναφορά της κατασκευής».
Έχει  αναφερθεί ότι , « ..υπήρχε ένα χρονικό διάστημα μετά την ανάκληση των δοκιμών όπου υπήρχε σχεδόν σιωπή. Ήταν περίπου δύο εβδομάδες. ” Ήταν μόνο μετά από μια ανοιχτή επιστολή προς το Κογκρέσο για την 28η Φεβρουαρίου, όταν περισσότεροι από 100 ιολόγοι και άλλοι ειδικοί εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους, όταν το CDC απάντησε επιτρέποντας σε ανεξάρτητα εργαστήρια να αρχίσουν τις δοκιμές.
Η δοκιμή CDC περιελάμβανε αρχικά τρεις εκκινητές, οι οποίοι στοχεύουν σε ένα γονίδιο – το γονίδιο Ν του SARS-COV-2 που κωδικοποιεί το νουκλεοκαψίδιο. Οι εκκινητές σημάνθηκαν Ν1, Ν2 και Ν3. Τα νουκλεοκαψίδια των ιών RNA “είναι  αρκετά απλές δομές  που περιέχουν μόνο μία κύρια δομική πρωτεΐνη … Αυτή η πρωτεΐνη είναι συνήθως βασική ή έχει έναν βασικό τομέα.”
Αν και η δοκιμή CDC μπορεί να είχε καλή ευαισθησία, φαίνεται ότι δεν παρείχε μεγάλη αξιοπιστία καθώς στόχευε σε μόνο ένα βασικό γονίδιο του κοροναϊού. Το CDC αναγνώρισε την έλλειψη βεβαιότητας σε μια αποποίηση ευθύνης που σημειώθηκε σχετικά με τη μέθοδο , λέγοντας ότι τα θετικά αποτελέσματα “δεν αποκλείουν τη βακτηριακή λοίμωξη ή τη συν-μόλυνση με άλλους ιούς. Ο εντοπισμένος παράγοντας μπορεί να μην είναι η καθοριστική αιτία της νόσου. 
Αρχικά, λόγω του απορρήτου του CDC, τα προβλήματα με το κιτ δοκιμής ήταν δύσκολο να κατανοηθούν. Όπως  δήλωσε η  Washington Post , “Το πρόβλημα με τη δοκιμή του CDC προέκυψε επειδή η συνιστώσα Ν3, παρήγαγε ένα αβέβαιο αποτέλεσμα ακόμη και σε γνωστά δείγματα του κοροναϊού”.
Αλλά δεν ήταν μονο αυτό.
Στις 28.2.20 , όπως η ανοιχτή επιστολή προς το Κογκρέσο είχε αναφέρει, ο εκκινητής Ν3 του CDC  στο σετ, ήταν μολυσμένος . Η μόλυνση στην αντίδραση έδινε θετικό αποτέλεσμα για το SARS-COV-2. Με άλλα λόγια, τα κιτ δημιουργούσαν ψευδώς θετικά για αρνητικούς ελέγχους.
Η ποσότητα της μόλυνσης που παρουσιάστηκε δεν ήταν σαφής, διότι, πάλι, τα πραγματικά αποτελέσματα των τεστ έδειξαν ποσότητες ιού που βρέθηκαν και δεν είναι διαθέσιμες στο κοινό. Και το CDC δεν ήταν ανοιχτό σε ανακοινώσεις σχετικά με τα προβλήματα που βρέθηκαν. Πολύ περίεργα, τον Απρίλιο, βρέθηκαν κιτ δοκιμών στο Ηνωμένο Βασίλειο ” μολυσμένα με COVID-19 “.
Τι έκανε το CDC για να διορθώσει τα προβλήματα με το κιτ; Αντί να επανεπεξεργαστεί το αρχικό Ν3 όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, στις 15 Μαρτίου  το CDC απλά είπε σε όλους όσους είχαν το κιτ να αφαιρέσουν το N3 και να χρησιμοποιήσουν τα κιτ χωρίς αυτό. Επιπλέον, το CDC άλλαξε τις απαιτήσεις της μεθόδου για να εξαλείψει την ανάγκη επιβεβαίωσης θετικών αποτελεσμάτων. Αυτό έκανε το κιτ δοκιμών που βασίστηκε στην ανίχνευση μόνο ενός βασικού γονιδίου στο SARS-COV-2 να είναι ακόμα πιο αναξιόπιστο και έλεγε στους χρήστες ότι τα αποτελέσματα δεν χρειάζεται να επιβεβαιωθούν. Αυτές οι αλλαγές συνεπώς καθιστούσαν οποιεσδήποτε μεταγενέστερες εκτιμήσεις των ποσοστών θνησιμότητας λιγότερο αξιόπιστες.
Η επιπλοκή που δημιούργησαν αυτά τα ζητήματα αναξιοπιστίας των τεστ ήταν οι κυβερνητικές εντολές για τους επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου, ώστε να κατατάσσουν το COVID-19 ως αιτία θανάτου για ασθενείς που έχουν ασαφή αίτια θανάτου και σε μερικές περιπτώσεις δεν έχουν δοκιμαστεί ποτέ για το SARS-COV-2.
Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που χρειάζονται ακόμα απαντήσεις. Για παράδειγμα: Αναφέρονται ποσοστά για άλλες ασθένειες όπως η πτώση των ποσοστών της γρίπης ανάλογα με την αύξηση της αναφερόμενης μόλυνσης από το SARS-COV-2; Ποιες ήταν οι λεπτομέρειες της κινεζικής μελέτης που αποσύρθηκε μυστηριωδώς; Τι αποκαλύπτει η έρευνα σχετικά με τη μόλυνση του κιτ CDC; Ποιες άλλες χώρες έχουν βασίσει τα αριθμητικά στοιχεία θνησιμότητας σε κιτ δοκιμών που παρείχαν αναξιόπιστα αποτελέσματα;
Οι πολίτες μπορούν να βοηθήσουν καλώντας τις αρχές και τις εγκαταστάσεις δοκιμών να μοιραστούν δημόσια τις λεπτομέρειες των δοκιμών, συμπεριλαμβανομένων των πραγματικών αποτελεσμάτων των δοκιμών RT-qPCR που δείχνουν τα επίπεδα του ιού που υπάρχουν. Εκτός από την ανταλλαγή πληροφοριών, θα πρέπει να διεξαχθεί διεθνής έρευνα σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται με τα τεστ, ξεκινώντας από τα κινεζικά αποτελέσματα και τα κιτ δοκιμών των ΗΠΑ. Μια τέτοια έρευνα θα μπορούσε να οδηγήσει στην παρεμπόδιση της αναφοράς ψευδών θετικών και του επακολουθού του πανικού και της κακής λήψης αποφάσεων που προέρχονται από τεχνητά υψηλά ποσοστά θνησιμότητας. Αν και κανείς προς το παρόν δεν το κάνει..
Και υπάρχει και μία άλλη, πολύ σημαντική παράμετρος.Όπως θα δούμε, ενώ, αρχικά, οι ΗΠΑ απέκρυβαν εσκεμμένα περιστατικά μόλυνσης, στη συνέχεια κι όταν αυτός ο ιός χαρακτηρίστηκε “πανδημικός”από τις περισσότερες χώρες του κόσμου, έκαναν ακριβώς το αντίθετο, διογκώνοντας- πάλι, εσκεμμένα- τα πραγματικά περιστατικά…
Ο Larry Romanoff σε άρθρο του με τίτλο “Γιατί οι ΗΠΑ δεν κάνουν τεστ  για το Corovavirus COVID-19;”, στις 6.3.2020, αναφέρει ότι τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου Νόσων (CDC) δεν κάνουν τεστ για το νέο κορωναϊό COVID-19 και ότι σε όλες τις περιπτώσεις δεν υπάρχουν αξιόπιστες εξετάσεις στις ΗΠΑ. Κι αυτός, θεωρεί ότι είναι ένας τομέας χωρίς “λογικές” εξηγήσεις: “…Το CDC παρήγαγε μια σειρά κιτ δοκιμών που παρήγαγαν απολύτως ​​τυχαία αποτελέσματα, θετικά ή αρνητικά, ακολουθούμενα από οδηγίες για την απόρριψη των κιτ δοκιμής ως αναξιόπιστων. Αρκετά αμερικανικά κράτη δήλωσαν ότι τα νέα κιτ δοκιμών κορωναϊού δεν λειτούργησαν, ενώ άλλα ανέφεραν ότι ήταν εντελώς αναξιόπιστα. Η Νέα Υόρκη ανέφερε ότι τα τεστ που εκδόθηκαν από το κράτος είναι ελαττωματικά και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παράσχουν ακριβές αποτέλεσμα. Αυτά τα ελαττωματικά κιτ έχουν επίσης αποσταλεί σε όλο τον κόσμο, αλλά κατά την άποψή μου το CDC δεν έχει μεταδώσει τις πληροφορίες αυτές σε κανέναν εκτός των ΗΠΑ…Περαιτέρω, αμερικανικά νοσοκομεία έχουν διώξει μολυσμένους ασθενείς με βάση αυτές τις ελαττωματικές εξετάσεις, και το CDC το εξήγησε αυτό υποστηρίζοντας ότι υπήρξαν πολλές καταστάσεις όπου τα αποτελέσματα των δοκιμών εναλλάσσονται μεταξύ αρνητικών και θετικών στους ίδιους ασθενείς!!…Ακόμα πιο περίεργο είναι ότι το CDC αρνήθηκε, αρχικά, να υποβάλλει σε τεστ τα θύματα που δεν είχαν ταξιδέψει σε περιοχές που είχαν πληγεί από εστίες». Φαίνεται ότι το CDC αρνήθηκε απλώς να κάνει τότε τεστ, ακόμα κι αν ο ασθενής ήταν σε κρίσιμη κατάσταση”.
COVID-1,  Μάρκετινγκ στις ΗΠΑ: Παραπληροφόρηση, Ανικανότητα και… μπουφέδες
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του CDC, ο αριθμός των συνολικά επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κορωναϊού στις ΗΠΑ ήταν 35 (21 Φεβρουαρίου 2020),  αν και με άλλο έγγραφο αποδεικνύεται ότι υπήρξαν ήδη πάνω από 1.000 περιπτώσεις το ίδιο διάστημα στις ΗΠΑ, αν και στις ειδήσεις, απλά κρατούν τα πράγματα ήσυχα για τώρα και αναφέρουν πολύ λιγότερο στο κοινό”, και υπήρχαν ήδη περιστατικά υποψιών του CDC σε περισσότερες από 32 πολιτείες σε αυτό το σημείο, στα τέλη του Φλεβάρη.
Υπάρχει ένα άλλο πολύ περίεργο κομμάτι αυτού του προφανώς παζλ. Τον Αύγουστο του 2019, το CDC έκλεισε πλήρως το εργαστήριο στρατιωτικής βιοτεχνολογίας των ΗΠΑ στο Fort Detrick (USAMRIID) για «κινδύνους βιοασφάλειας». Εκδόθηκε μια διαταγή παύσης και απαγόρευσης και όλες οι έρευνες διατάχτηκαν να ανασταλούν αμέσως μέχρι την επόμενη ειδοποίηση αλλά, παραδόξως, τα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν έλαβαν σχεδόν καμία ενημέρωση για το γεγονός αυτό. Κάποιος θα φανταζόταν ότι υπό το πρίσμα ενός τόσο δραστικού μέτρου, θα ήταν υποχρεωτικές οι μαζικές δειγματοληψίες στον πληθυσμό, αλλά σε αυτή την περίπτωση προφανώς όχι. Ωστόσο, τα μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν ανέφεραν ότι είχαν διαπιστωθει λοιμώξεις από COVID-19 και προέρχονταν από τις ΗΠΑ (Χαβάη), τον Σεπτέμβριο του 2019. Οι Παγκόσμιοι Στρατιωτικοί Αγώνες διεξήχθησαν στο Wuhan κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Οκτωβρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που τέθηκαν τέτοιες ανησυχίες. Μεταξύ 2005 και 2012, το CDC των ΗΠΑ έλαβε 1.059 “εκθέσεις απελευθέρωσης” ιών- κατά μέσο όρο ένα περιστατικό κάθε μερικές μέρες, που περιελάμβανε “…κλοπή, απώλεια, απελευθέρωση που προκαλεί επαγγελματική έκθεση επικίνδυνων παθογόνων παραγόντων”. Το NYT και τα Δυτικά μέσα ενημέρωσαν την Κίνα για αρκετές μικρές διαρροές ενός ιού πριν από δέκα χρόνια, αλλά οι Αμερικανοί είχαν 1.057 πιο σοβαρές απελευθερώσεις από ό, τι η Κίνα κατά την ίδια περίοδο, πολλοί από τους οποίους αφορούσαν θανάσιμα παθογόνα, γεγονός που είχε καταστεί απόρρρητο για τα αμερικανικά μήντια, και ίσως υπήρξε ο λόγος που οι ΗΠΑ δεν πραγματοποίησαν αρχικά δειγματολειψίες, σε μια προσπάθεια απόκρυψης του γεγονότος…σε αντίθεση με αυτό που γίνεται σήμερα, δηλαδή μια εκτεταμένη διόγκωση του αριθμού τόσο των πραγματικών περιστατικών, όσο και των ποσοστων θνησιμότητας.
“Πώς χειρίζονται τα πιστοποιητικά θανάτου?”
   Η κινεζική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Huanqiu αφορούσε μία περίπτωση στις ΗΠΑ, όπου ένας συγγενής της γυναίκας είπε από τους γιατρούς ότι πέθανε από τη γρίπη, αλλά όπου το πιστοποιητικό θανάτου ανέφερε τον κοροναϊό ως αιτία θανάτου. Στις 26 Φεβρουαρίου, ο σύνδεσμος ABC News KJCT8 News Network ανέφερε ότι μια γυναίκα δήλωσε πρόσφατα στα ΜΜΕ ότι η αδελφή της πέθανε από μόλυνση από κοροναϊό. Είπε: “..αυτοί (το ιατρικό προσωπικό) μας ενημέρωσαν ότι ήταν γρίπη και όταν έλαβα το πιστοποιητικό θανάτου, υπήρχε ένας κορωναϊός στην αιτία θανάτου”.
Η Δρ. Annie Bukacek είναι παθολόγος της Μοντάνα με εμπειρία άνω των 30 ετών στην ιατρική.
Η υπογραφή πιστοποιητικών θανάτου αποτελεί ρουτίνα και μέρος της δουλειάς της. Στις 8 Απριλίου 2020, η κ. Bukacek προέβη σε μια πολύ σημαντική καταγγελία, μέσα από ένα βίντεο που προβλήθηκε στο διαδίκτυο, κι αυτό μέσω κάποιου πάστορα της Μοντάνα (μπορείτε να βρείτε αυτό το βίντεο στο διαδίκτυο). Σε αυτό το βίντεο, η Δρ. Bukacek καταγγέλει τον τρόπο με τον οποίο το CDC δίνει οδηγίες στους γιατρούς να υπερβάλλουν τους θανάτους COVID-19 σε πιστοποιητικά θανάτου.
«Σε μια εποχή όπου η αλήθεια θεωρείται απειλή για την εθνική ασφάλεια, είμαστε πολύ ευλογημένοι που έχουμε έναν πάστορα που μας λέει την αλήθεια. Είμαστε ευλογημένοι πάρα πολύ …»,αρχίζει.
« Η απόφαση για πρωτοφανή μέτρα εγκλεισμού από την κυβέρνηση, έχει βασιστεί στο φερόμενο ποσοστό θανάτων του COVID-19. Αυτό το ποσοστό θανάτου βασίζεται στην αλήθεια; … Είναι οι αναφερόμενοι θάνατοι από το COVID-19 πραγματικά θάνατοι από το COVID-19;”
“Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα, πρέπει να συζητήσουμε για τα πιστοποιητικά θανάτου, καθώς τα πιστοποιητικά θανάτου είναι η βασική πηγή πληροφοριών για τη θνησιμότητα. … »
«Οι αποφάσεις που αλλάζουν την ιστορία λαμβάνονται λόγω αυτών των αριθμών παρά το γεγονός ότι είναι λανθασμένες με βάση δεδομένα που είναι ανεπαρκή και συχνά ανακριβή. Οι άνθρωποι ξέρουν πόση ατομική ευθύνη και τι περιθώρια παρέχονται στον εκάστοτε ιατροδικαστή ή στον γιατρό που υπογράφει το πιστοποιητικό θανάτου. Πώς το ξέρω αυτό; Συμπληρώνω πιστοποιητικά θανάτου για πάνω από 30 χρόνια. Τις περισσότερες φορές απ’ ό, τι θέλουμε να παραδεχτούμε, δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα την αιτία θανάτου όταν συμπληρώνουμε τα πιστοποιητικά θανάτου. … »
«Οι γιατροί κάνουν την καλύτερη εκτίμησή τους και συμπληρώνουν τη φόρμα, στη συνέχεια, αυτή η αιτία θανάτου, ό, τι και αν παραθέτουμε, εισάγεται σε μια τράπεζα βάσης δεδομένων ζωτικής σημασίας για χρήση σε στατιστική ανάλυση, η οποία στη συνέχεια δίνει ανακριβείς αριθμούς όπως μπορείτε να φανταστείτε. Αυτοί οι ανακριβείς αριθμοί στη συνέχεια γίνονται αποδεκτοί ως πραγματικά στοιχεία, παρόλο που μεγάλο μέρος αυτών είναι ψευδές. Έτσι, ακόμη και πριν ακούσουμε για το COVID-19, τα πιστοποιητικά θανάτου βασίστηκαν σε υποθέσεις που γενικά δεν αμφισβητούνται. ”
Covid19 Στοιχεία Θανάτου «Μια Σημαντική Υπερ-Εκτίμηση»
«Το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων, που ενημερώθηκε από χθες 4 Απριλίου, εξακολουθεί να αναφέρει ότι τα δεδομένα  “θνησιμότητας” περιλαμβάνουν τόσο επιβεβαιωμένες όσο και υποθετικές θετικές περιπτώσεις COVID-19. … Το CDC μετρά τόσο τις πραγματικές περιπτώσεις COVID-19 όσο και τις πιθανές, δλδ τις εικασίες για COVID-19 το ίδιο, τις αποκαλούν θάνατο από το COVID-19. Υπερεκτιμούν αυτόματα τους πραγματικούς αριθμούς θανάτου από τη δική τους αποδοχή.»
«Πρέπει να καταλάβουμε πώς το CDC και το Σύστημα Εθνικών  Στατιστικών για τη ζωή, καθοδηγούν τους γιατρούς να συμπληρώσουν πιστοποιητικά θανάτου που σχετίζονται με το COVID-19. Προετοιμαστείτε και παρακαλώ δώστε προσοχή και αφήστε αυτό που πρόκειται να σας πω να κατανοηθεί σε βάθος. Η υπόθεση του θανάτου COVID-19 θα μπορούσε να γίνει ακόμη και χωρίς δοκιμή. Με βάση μόνο την υπόθεση, ο θάνατος μπορεί να αναφερθεί στο κοινό ως ένα άλλο θύμα COVID-19. Αναφέρει το υπόμνημα 24 Μαρτίου 2020 NVSS: «Οι κανόνες κωδικοποίησης και επιλογής της υποκείμενης αιτίας θανάτου αναμένεται να έχουν ως αποτέλεσμα το COVID-19 να είναι η υποκείμενη αιτία συχνότερα από ό, τι όχι». …
“Ο Stephen Schwartz, Εθνικός Διευθυντής του τμήματος Στατιστικής για τη ζωή, δίνει μια απάντηση στην επείγουσα ερώτηση όπως αναφέρεται στην ειδοποίηση για τον COVID-19 στην ερώτηση εάν πρέπει το COVID-19 να αναφέρεται στο πιστοποιητικό θανάτου μόνο με επιβεβαιωμένο τεστ.. Δείτε την απάντησή του: Το COVID-19 θα πρέπει να αναφέρεται στο πιστοποιητικό θανάτου για ότι συνετέλεσε ή προκάλεσε το θάνατο ενός ασθενούς. Εκείνοι που συντάσσουν τις βεβαιώσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες με βάση τις γνώσεις τους για την υπόθεση, το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς, εργαστηριακές δοκιμές κ.λπ. (…) Εάν ένας ασθενής είναι θετικός για το COVID-19 και πεθάνει από άλλη αιτία, όπως η πνευμονιοκοκκική σήψη, θα ήταν ακριβές να πούμε ότι το άτομο πέθανε με COVID-19 και όχι από το COVID-19. Ωστόσο, η οδηγία CDC απαριθμεί αυτήν την υπόθεση ως έναν ακόμη θάνατο COVID-19 και πηγαίνουν στον επόμενο αμφισβητήσιμο θάνατο, το χαρακτηρίζουν ως COVID-19, και αυτό συνεχίζεται, και συνεχίζεται. Θα μπορούσατε να δείτε πώς αυτά τα στατιστικά στοιχεία έχουν γίνει τρομακτικά όταν είναι τόσο εύκολο να προσθέσετε ψευδείς αριθμούς στην επίσημη βάση δεδομένων. Αυτοί οι ψευδείς αριθμοί ΕΠΙΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ από το CDC από το σημείωμά τους χθες, 4 Απριλίου. … »
«Ο πραγματικός αριθμός των θανάτων από COVID-19 δεν είναι αυτό που λένε οι περισσότεροι άνθρωποι  και πόσοι άνθρωποι πέθαναν πραγματικά από το COVID-19 είναι εικασία, και ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ. . … »
Με βάση ανακριβή, ελλιπή δεδομένα, οι άνθρωποι τρομοκρατούνται από τους φοβιστές τους ώστε να παραιτηθούν  από τις ελευθερίες τους.”-Δρ. Άννι Μπουκάσεκ
Το ίδιο γεγονός, επιβεβαιώνει στη Μινεσότα ο γερουσιαστής της, Scott Jensen, ο οποίος εμφανίστηκε σε τοπικό ειδησεογραφικό δελτίο για να αναφέρει ότι οι γιατροί έλαβαν οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας της Μινεσότα για να αναφέρουν το Covid19 ως αιτία θανάτου, ακόμη και αν ο ασθενής δεν δοκιμάστηκε ποτέ.
Ο γερουσιαστής Jensen, ο οποίος είναι επίσης θεράπων ιατρός, δήλωσε ότι ποτέ δεν είχε στην καριέρα του τριάντα πέντε χρόνια να λάβει συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς να συμπληρώσει ένα πιστοποιητικό θανάτου: “..Η φαινομενική πολιτική της Μινεσότα – να αναφερθούμε σε όλες τις περιπτώσεις πνευμονίας ή σε «γριπώδη νοσήματα» ως υποθέσεις Covid19, με ή χωρίς δοκιμή – συνδέεται με την αμερικανική πολιτική όπως περιγράφεται από τα επίσημα σημειώματα του CDC.Δεν πρόκειται για νέες πληροφορίες, ακολυθήσαμε τις οδηγίες από το CDC, και στην πραγματικότητα, οι κυβερνήσεις της Ιταλίας, της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστρίας κάνουν όλοι το ίδιο πράγμα.”
 Έτσι, ενώ η αποκάλυψη του Δρ. Jensen δεν είναι τόσο συγκλονιστική όσο θα ήταν πριν από μόλις 10 ημέρες, αποδεικνύει τουλάχιστον ότι, στον ιατρικό κόσμο, αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές δεν είναι φυσιολογικές. Σε μια ξεχωριστή συνέντευξη με τον Lauran Ingraham, ο Jensen περιγράφει τις οδηγίες ως  “γελοίες” .
Το ερώτημα εξακολουθεί να κρέμεται στον αέρα: Γιατί οι εθνικές και περιφερειακές κυβερνήσεις φαίνεται να βγαίνουν από το δρόμο τους για να φουσκώσουν τα στατιστικά στοιχεία θανάτου του Covid19;
Ο Δρ Jensen έχει τη δική του ιδέα:
“..Λοιπόν, ο φόβος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τον έλεγχο των ανθρώπων και ανησυχώ για αυτό. Ανησυχώ που μερικές φορές είμαστε απλώς τόσο ενθουσιασμένοι για να τραγουδήσουμε τον παράγοντα φόβου, ότι … ξέρετε, μερικές φορές η ικανότητα των ανθρώπων να σκέφτονται για τον εαυτό τους παραλύει αν είναι αρκετά φοβισμένοι…”
Όσο για τα τεστ που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα, αρκεί να δει κανείς τις ιστοσελίδες, για να σχηματίσει γνώμη…
Γιώτα Σεχίδου
ΠΗΓΕΣ
Global Research, co

Η αποκάλυψη – 7ο μέρος

Της Γιώτας Σεχίδου
23/4/2020






ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

         Oligarchy United Against the People

Υπήρξε σαφώς μια επανάσταση στην Αμερική. Η αριστοκρατία έχει ανατρέψει τους ανθρώπους. Η δημοκρατία είναι νεκρή. Ζούμε στην Oligarchy United Against the People.
Δρ. Paul Craig Roberts
Ο Sam Ben-Meir είναι καθηγητής φιλοσοφίας και παγκόσμιων θρησκειών στο Mercy College της Νέας Υόρκης. Μιλώντας για τις κρίσεις αναφέρει ότι επί του παρόντος αντιμετωπίζουμε μια πραγματική κρίση – μια κρίση με την πληρέστερη έννοια της λέξης. Μια κρίση ορίζεται όχι μόνο από το μέγεθος του προβλήματος – αλλά μάλλον από το πώς μας υποχρεώνει να αμφισβητούμε τις βασικές παραδοχές και τις προκαταλήψεις μας. Είναι μια κατάσταση που μας αναγκάζει να επανεκτιμήσουμε τις συνθήκες που την κατέστησαν δυνατή. Αυτό υπονοεί ότι μέσα στο σκοτάδι κάθε κρίσης υπάρχει ένας σπόρος, ένας πυρήνας κάτι από το οποίο μπορεί να προκύψει μια νέα πραγματικότητα, ένας νέος τρόπος σκέψης για τον εαυτό μας και τα καθήκοντα που μας αφορούν.
Η πραγματική ηγεσία αναγνωρίζει ότι σε μια κρίση υπάρχει η πιθανότητα θετικής και βαθιάς αλλαγής. Ακριβώς όπως ο Λίνκολν, που χρησιμοποίησε τη φρίκη του εμφυλίου πολέμου – και ιδιαίτερα τη στρατηγική νίκη της Ένωσης στην απαίσια μάχη του Αντετάμ – ως ευκαιρία να εκδώσει τη διακήρυξη χειραφέτησης, ένα διάταγμα που μετέτρεψε αμετάκλητα την έννοια του πολέμου, και μάλιστα το ίδιο το έθνος. Μία κρίση μας επιτρέπει να επανεκτιμήσουμε τις συντεταγμένες της παρούσας κατάστασης. Μας καλεί, έστω και για μια στιγμή, να αναστείλουμε το συνηθισμένο πλαίσιο αναφοράς μας, να δημιουργήσουμε – ή ίσως να επαναδημιουργήσουμε – τους εαυτούς μας και τον κόσμο μας, τους κοινωνικούς μας δεσμούς, τις μορφές κοινωνικής μας ενότητας, τους τρόπους τού να είμαστε μαζί, την αίσθηση της κοινής μας ευθύνης.
Μια κρίση όπως αυτή απαιτεί να ασκήσουμε αυτό που ο φιλόσοφος Immanuel Kant ονόμασε «δημόσια χρήση της λογικής» – σε αντίθεση με την «ιδιωτική χρήση της λογικής» όπου, εν συντομία, ο εμπειρογνώμονας, ο ειδικός, είναι επιφορτισμένος με την επίλυση ενός καθορισμένου προβλήματος. Η ιδιωτική χρήση του λόγου αρκεί όταν αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα που μπορεί να λυθεί με απλή εφαρμογή της κατάλληλης εμπειρογνωμοσύνης, που στη συγκεκριμένη περίπτωση του COVID-19 αφορά ιολόγους και επιδημιολόγους σε όλο τον κόσμο.
Ταυτόχρονα, ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τη δημόσια χρήση του λόγουΟ λόγος αυτός δεν επιλύει απλώς ένα δεδομένο πρόβλημα, αλλά θέτει περαιτέρω ανησυχητικές ερωτήσεις, και, κυρίως, αρχικά, για ποιό λόγο προέκυψε αυτό το πρόβλημακαι ποια ειναι τα συμβαντα εκείνα που ΔΕΝ μπορούμε να παραβλέψουμε.
Έτσι ΔΕΝ μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι την άνοιξη του 2018 η κυβέρνηση Τραμπ ξεκίνησε τη διάσπαση της ομάδας  επιστημόνων που ήταν υπεύθυνη για την αντιμετώπιση των πανδημιών, συμπεριλαμβανομένης της απόλυσης του επικεφαλής της,του Ναυάρχου Τιμίου Ζιμέρ. Υπό τη διοίκηση του Τραμπ, η ομάδα τελικά διαλύθηκε και οι ΗΠΑ βρέθηκαν αντίκανες να αντιμετωπίσουν μια κρίση δημόσιας υγείας εφόσον οι περικοπές του Τραμπ είχαν καταστήσει τη χώρα απολύτως ευάλωτη.
ΔΕΝ μπορούμε να παραβλέψουμε ότι το 2005, πραγματοποιήθηκε μια αλλαγή-ορόσημο με τον ΠΟΥ, όταν άλλαξε η χρηματοοικονομική του πολιτική ώστε να αποδεχτεί ιδιωτική χρηματοδότηση. Πριν από το 2005, ο ΠΟΥ χρηματοδοτούνταν αποκλειστικά από κράτη μέλη, αλλά από τότε έχουν αλλάξει αυτές οι στρατηγικές. Μέχρι το 2015, περισσότερο από το ήμισυ του ετήσιου προϋπολογισμού του ΠΟΥ συνίστατο σε χρήματα που διατέθηκαν μέσω ιδιωτικών πηγών, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων από εξαιρετικά ισχυρά εταιρικά αφεντικά όπως ο Μπιλ Γκέιτς, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Πράγματι, ο Γκέιτς έχει “διαθέσει” πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια στον ΠΟΥ.
                            Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
Οι “επενδύσεις” του ιδρύματός του, δεν σταματούν φυσικά στον ΠΟΥ. “Η αποκαλούμενη φιλανθρωπία του Μπιλ Γκέιτς για τη “ροή” χρημάτων στην Αφρική για να “ταϊσει τους φτωχούς” δεν είναι αυτό που φαίνεται. Ο Γκέιτς συνεργάζεται με τη Monsanto / Bayer και άλλες εταιρείες για να προωθήσει το παλιό υπόδειγμα της ψευδεπίγραφης “πράσινης επανάστασης” της γεωργίας σ’ όλη την ήπειρο. Αυτό σημαίνει ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ, χημικές εισροές και διπλώματα ευρεσιτεχνίας – όλα όσα δηλαδή υποδουλώνουν τους αγρότες και τους εμποδίζουν να διαφυλάξουν τα οικοσυστήματα με τρόπους που είναι απαραίτητοι για την επιβίωσή τους. Ο Γκέιτς είναι αποικιοκράτης”, λέει η Vandana Shiva, Ινδή περιβαλλοντική ακτιβίστρια, αγωνίστρια υπέρ της υπεράσπισης των  τροφίμων και συγγραφέας της εναλλακτικής παγκοσμιοποίησης. Έλαβε το “Βραβείο Σωστού Βιοπορισμού” το 1993, γνωστό και ως “Εναλλακτικό Βραβείο Νόμπελ”.
O πόλεμος εναντίον των σπόρων, αυτό είναι το έργο της ζωής μου, για να κρατήσω τους σπόρους ελεύθερους, γιατί κυριολεκτικά είναι ένας πόλεμος για τον έλεγχο των σπόρων, από ένα καρτέλ δηλητηρίων τριών – Monsanto και BayerSyngenta και ChemChinaDow και DuPont – όλα με τις δικές τους ρίζες στη Γερμανία του Χίτλερ και στην εύρεση χημικών ουσιών για να σκοτώσουν ανθρώπουςΟι εταιρείες είναι ακριβώς οι ίδιες, οι διαδικασίες οι ίδιες, οπότε, αυτό το στοιχείο του θανάτου δεν αλλάζει, έτσι εξαφανίστηκε η περιοχή του Παντζάμπ στην Ινδία που ήταν πάρα πολύ πλούσια σε παραγωγή, οπότε είπαν, γιατί να πρέπει να σταματήσουμε τώρα αυτά τα χημικά, και τα περάσανε στην τροφή και στους σπόρους, και μετά ήρθε η Monsanto, γιατί μέχρι τη δεκαετία του ’90, το 90% των σπόρων ήταν στα χέρια των αγροτών και το υπόλοιπο 10% προερχόταν από τα κρατικά ιδρύματα, και όταν ήρθε η Monsanto χωρίς καμιά εξουσιοδότηση επίσημη, παρά μόνο λέγοντας ότι θα έφερνε μια άυξηση στο εισόδημα των αγροτών μέσα από μια “μαγική” τεχνολογία, και έφερε την καταστροφή ολόκληρου του οικοσυστήματος, οπότε τώρα σώζουμε τους βιολογικούς μας σπόρους κι αυτό έφερε μια αναγέννηση, διώξαμε την Monsanto με αποτέλεσμα να χάσει 11 εκ. δολλάρια..Ο Μπιλ Γκέιτς ήρθε τώρα και είναι ο σύγχρονος Χριστόφορος Κολόμβος- και αυτό δεν είναι σαφώς τιμητικό- που φέρνει τώρα την ψηφιακή δικτατορία στους μικρούς αγρότες.. Ο Μπιλ Γκέιτς είναι δικτάτορας, και συνεχίζει το έργο της Monsanto, αυτή τη φορά φτιάχνοντας ψηφιακές πατέντες των σπόρων, με χάρτες βιολογικούς, όπου πατεντάρει τους σπόρους μας, δεν τους παράγει αυτός, είναι ένα ΒΙΟΠΑΡΑΣΙΤΟ κοινωνικό, και ασκεί τρομερή πίεση.(..) Σταματήσαμε τον Ζούκεμπερκ, υπήρξε ένα μεγάλο κίνημα που διεκδίκησε ένα ελεύθερο διαδίκτυο, και τα καταφέραμε, αλλά πρόκειται τώρα για την επίθεση των Data, τεράστιοι ψηφιακοί βιολογικοί χάρτες  τα οποία αυτά πωλούνται στη συνέχεια σε κυβερνήσεις για να τις ελέγχουν, και πρόκειται για τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη δημοκρατία…(…)Μεγάλωσα σε μια Ινδία που δεν υπήρχαν μεγάλες εταιρείες και η δημοκρατία μπορούσε να δουλέψει, αλλά τώρα μιλάμε για έναν θάνατο της δημοκρατίας εφόσον ποινικοποιούνται τα πάντα ακόμα κι η ανταλλαγή μετρητών μεταξύ των φτωχών αγροτών, και είναι μια πεντακάθαρη ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ… Γιατί εμείς έχουμε όλα τα δεδομένα για το πώς μπορούμε να θρέψουμε τον κόσμο με καθαρά προϊόντα, δεν το χρειαζόμαστε αυτό, τα έχουμε στείλει στον ΟΗΕ, εμείς διώξαμε την Μονάντο, ο Γκέιτς την ανασύστησε τώρα όμως, στο Μπαγλαντές, στις Φιλιππίνες… Είναι όλα αυτά λάθος, δεν μπορούμε να κόψουμε , να αντιγράψουμε και να επικολλήσουμε τη ΖΩΗ, αλλά η ζωή αντιτίθεται σε αυτό γιατί η ζωή είναι δημιουργία και αντιτίθεται ΣΕ αυτό, έτσι ο Γκέιτς σπρώχνει στην άκρη όλη αυτή την καινούργια γνώση που έχουμε κατακτήσει, κι αυτή μπορούμε να την διαδώσουμε μόνο με την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
“…Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σκοτώνουν ακόμα ανθρώπους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σκοτώνουν τις πεταλούδες, τις μέλισσες και τους επικονιαστές μας. Και κάθε δείκτης δείχνει ότι δεν βρισκόμαστε μόνο σε μια σοβαρή κλιματική καταστροφή, βρισκόμαστε στην έκτη μαζική εξαφάνιση. Και τόσο η εξαφάνιση των ειδών όσο και η κλιματική καταστροφή είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.”.
Ο “ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ” ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ
Σύμφωνα με τον Tim Schwab στο άρθρο του στο The Nation ” Bill Gates’s Charity Paradox “, το Ίδρυμα Gates χρησιμοποιεί “όλα τα εργαλεία του καπιταλισμού” για να “συνδέσει την υπόσχεση της φιλανθρωπίας με τη δύναμη της ιδιωτικής επιχείρησης”.
Ο Schwab εξέτασε 19.000  “φιλανθρωπικές” επιχορηγήσεις που έκανε το Ίδρυμα Γκέιτς τις τελευταίες δύο δεκαετίες και βρήκε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε φορολογικές εκπτώσεις που εκπίπτουν από ιδιωτικές εταιρείες. Μεταξύ αυτών, μια δωρεά 250 εκατομμυρίων δολαρίων που δόθηκε σε εταιρείες μέσων ενημέρωσης και ομάδες για να επηρεάσουν τις ειδήσεις με μια σαφή ιδεολογική ατζέντα. Επιπλέον, σχεδόν 250 εκατομμύρια δολάρια εντοπίστηκαν σε φιλανθρωπικές επιχορηγήσεις που έγιναν σε ιδιωτικές εταιρείες όπου το ίδρυμα Gates κατέχει εταιρικά αποθέματα και ομόλογα, εγείροντας το υποκείμενο ερώτημα εάν αυτές οι δωρεές παρέχουν στο Ίδρυμα της Πύλης οικονομικά κέρδη. Μέσω φιλανθρωπικής δωρεάς σε ιδιωτικές εταιρείες, ο Γκέιτς υποπτεύεται ότι αποφεύγει περισσότερους φόρους από οποιονδήποτε άλλο, ύψους δισεκατομμυρίων δολλαρίων που διαφορετικά θα μπορούσαν να αποτελούν δημόσια επιδότηση.
Το Ίδρυμα Γκέιτς έχει κάνει αξιοσημείωτες δωρεές σε ομάδες που πιέζουν για φιλική προς τη βιομηχανία κυβερνητική πολιτική και κανονισμούς, και συχνά «τα ιδεολογικά συμφέροντα του Γκέιτς επικαλύπτονται με τα οικονομικά του συμφέροντα». Στην περίπτωση της επιρροής του Γκέιτς στη φαρμακευτική βιομηχανία, το ίδρυμα είναι γνωστό ότι προωθεί μια ατζέντα υπέρ των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, ισχυριζόμενος ότι “καθιστά φάρμακα που σώζουν ζωές προσιτά σε χώρες με χαμηλούς πόρους”. Ο Schwab τονίζει ότι η ώθηση του Γκέιτς προς την εταιρική κατεύθυνση τελικά έρχεται σε αντίθεση με τις …φιλανθρωπικές του προσπάθειες για την καταπολέμηση της φτώχειας.
Το «στρατηγικό επενδυτικό ταμείο» του ιδρύματος είναι ένας άλλος τομέας ανησυχίας, όπου «το Ίδρυμα Γκέιτς παντρεύεται ρητά τις επενδυτικές και φιλανθρωπικές του δραστηριότητες». Αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο περιλαμβάνει μερίδιο συμμετοχής 7 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία AgBiome, της οποίας οι άλλοι επενδυτές είναι αγροχημικές εταιρείες Monsanto και Syngenta, επισημαίνοντας επίσης την εταιρική ατζέντα της Gate. Ο Schwab περιγράφει το “φιλανθρωπικό δόγμα” του Γκέιτς ως ένα «τυφλό φωτοστέφανο” γύρω από τη φιλανθρωπική του δουλειά, καθώς πολλά από τα ιδρύματα που είναι  τοποθετημένα για να ελέγξουν το ίδρυμά του χρηματοδοτούνται τώρα από τον Γκέιτς». Η αυξημένη έλλειψη ελέγχου έχει κάνει το Ίδρυμα Gates σημαντικό παράγοντα στην ενημέρωση της δημόσιας αστυνόμευσης, αποδεικνύοντας ότι «η φιλανθρωπία μπορεί να αγοράσει πολιτική επιρροή».Το Agra Watch με έδρα το Σιάτλ – ένα έργο της Κοινοτικής Συμμαχίας για την Παγκόσμια Δικαιοσύνη – ήταν εξοργισμένο. “Η Monsanto έχει μια ιστορία κατάφωρης αδιαφορίας για τα συμφέροντα και την ευημερία των μικρών αγροτών σε όλο τον κόσμο … [Αυτό] δημιουργεί σοβαρές αμφιβολίες για τη μεγάλη χρηματοδότηση της γεωργικής ανάπτυξης στην Αφρική από το ίδρυμα”, καταγγέλθηκε.
Αλλά το πράγμα χειροτερεύει. Στη συνέχεια, το Αφρικανικό Κέντρο Βιοασφάλειας που εδρεύει στη Νότια Αφρική διαπίστωσε ότι το ίδρυμα συνεργάστηκε με την Cargill σε ένα έργο 10 εκατομμυρίων δολαρίων για την “ανάπτυξη της αλυσίδας αξίας σόγιας” στη Μοζαμβίκη και αλλού. Ποιος ξέρει τι πραγματικά σημαίνει αυτό το εταιρικό κοσνσόρτσιουμ, αλλά κατά πάσα πιθανότητα προαναγγέλλει τη μεγάλη εισαγωγή της GM σόγιας στη νότια Αφρική.
Τα δύο περιστατικά εγείρουν πολλές ερωτήσεις για το ίδρυμα. Λίγοι άνθρωποι αμφιβάλλουν ότι η GM έχει θέση στην Αφρική, αλλά ο Γκέιτς είναι ο αφελής που υποστηρίζει δύο από τους πιο επιθετικούς γεωργικούς γίγαντες στον κόσμο; Υπάρχει, εν πάση περιπτώσει, πραγματική ανησυχία σε κυβερνητικό και κοινοτικό επίπεδο ότι το μοντέλο της εκτεταμένης υψηλής τεχνολογίας γεωργίας του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ακατάλληλο για την πλειονότητα της Αφρικής και δεν πρέπει να επιβάλλεται στους φτωχότερους αγρότες στο όνομα της «διατροφής του κόσμου».
Το γεγονός είναι ότι η Cargill είναι ένας απρόσωπος αγροτικός γίγαντας που ελέγχει τα περισσότερα από τα τρόφιμα του κόσμου και η Monsanto αποψιλώνει τις φτωχές ασιατικές χώρες για μια δεκαετία, προσφέρει στον εαυτό του και στις ΗΠΑ την αθλιότητα του εταιρικού εκφοβισμού. Εν τω μεταξύ, θα μπορούσε να μας πει πόσα από τα ανώτερα γεωργικά στελέχη της WTO (World Trade Organisation)εργάζονταν για τη Monsanto/ Bayer ή την Cargill;
ΔΕΝ μπορούμε να παραβλέψουμε επίσης ότι η  “Πρωτοβουλία Chan Zuckerberg” , η φιλανθρωπική οργάνωση που ξεκίνησε ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg και η σύζυγός του Priscilla Chan το 2015, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι συνεισφέρει 25 εκατομμύρια δολάρια στον επιταχυντή του Bill Gates για την ανάπτυξη θεραπειών και φαρμάκων για τη θεραπεία του COVID-19. Η συνεισφορά του Zuckerberg και της συζύγου του έρχεται μετά την έναρξη του COVID-19 Therapeutics Accelerator από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates στις αρχές Μαρτίου. Η Mastercard και το φιλανθρωπικό ίδρυμα Wellcome συνεργάζονται επίσης με την Bill & Melinda Gates στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η οποία ξεκίνησε με 125 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση σπόρων κατά την έναρξη της.

Η BIG FARMA, ή, πώς ο COVID-19 διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο!!

Τα τελευταία 15 χρόνια, ο ΠΟΥ έχει βυθιστεί βαθύτερα στις τσέπες των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών. Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εξάπλωσης- άλλοι το αποκαλούν “επιδημία” –  των οπιοειδών στην Αμερική, αναφέρθηκε ότι ο ΠΟΥ συνέστησε εθιστικά συνταγογραφούμενα οπιοειδή που εγκρίθηκαν από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες των ΗΠΑ, όπως η Purdue Pharma. Οι «κατευθυντήριες γραμμές του ΠΟΥ για τη θεραπεία του πόνου επηρεάστηκαν άμεσα από τη φαρμακευτική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς οδηγιών για τη συνταγογράφηση ισχυρών παυσίπονων που φαίνεται να έχουν ληφθεί από τον γίγαντα οπιοειδών, Purdue Pharma».
Όσον αφορά τον κοροναϊό, η ύποπτη και εσφαλμένη δήλωση του ΠΟΥ ότι συνιστά πανδημία, είναι το μάννα από τον παράδεισο για την Big Farma. Ο έμπειρος ερευνητής δημοσιογράφος, Gerald Posner, παρατήρησε:
«Οι φαρμακευτικές εταιρείες θεωρούν το Covid-19 [coronavirus] ως επιχειρηματική ευκαιρία μια φορά στη ζωή».
O ΠΟΥ γνώριζε πριν από την υπερβολή της γρίπης των χοίρων 2009-2010, ότι αυτή η ασθένεια ήταν γενικά ήπιας φύσης και δεν αντιπροσώπευε καμία απειλή για την ανθρωπότητα. Αποκαλύφθηκε ότι πέντε ερευνητές που συμμετείχαν στην παροχή συμβουλών στον ΠΟΥ πληρώθηκαν 7 εκατομμύρια ευρώ από τη βιομηχανία εμβολίων. Πολλές κυβερνήσεις αγόρασαν φάρμακα και εμβόλια από την Big Farma σε τεράστια κλίμακα, προσφέροντας  δισεκατομμύρια δολάρια και δημιουργώντας τεράστια κέρδη για τις φαρμακευτικές.
Ο ΠΟΥ είναι ένας παγκόσμιος γίγαντας  με μεγάλη επιρροή. Περισσότεροι από τους μισούς πληθυσμούς του πλανήτη μας επηρεάζονται από συμβουλές που τους παρέχει. Περίπου 350 εκατομμύρια ασθενείς έλαβαν ιατρική θεραπεία με φάρμακα με βάση τις συστάσεις του ΠΟΥ. Πολλά από τα φάρμακα που αναφέρονται στους καταλόγους του ΠΟΥ χαρακτηρίστηκαν επικίνδυνα, συχνά επιβλαβή και χωρίς σημαντικά ευεργετικά αποτελέσματα για τον ασθενή.
Τα πλοκάμια των μεγάλων φαρμακευτικών προϊόντων φτάνουν πολύ μακριά. Μεγάλα ποσά εταιρικών χρημάτων προσφέρονται αδρά σε επιστήμονες, καθηγητές και ακαδημαϊκούς, με εκείνους που αποδέχονται τέτοιες προσφορές να επιδεικνύουν προφανή ετοιμότητα σε πολιτικές που προτιμούν συγκεκριμένα φαρμακευτικά προϊόντα,ανεξάτητα με την αποτελεσμαάτικότητά τους και τον αντικτυπο στην υγεία του πληθυσμού.Το χρήμα, όπως πάντα, αγοράζει συνειδήσεις.
Οι εταιρείες θεσμοθετούνται για τη δημιουργία όσο το δυνατόν περισσότερου πλούτου και το συντομότερο δυνατό. Αυτό είναι ασυμβίβαστο με την παραγωγή φθηνών και αποτελεσματικών φαρμάκων σε ασθενείς που τα χρειάζονται, επομένως οι τελευταίοι υποφέρουν αναπόφευκτα, ιδίως στον τρίτο κόσμο και στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Οπότε ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά, μπορεί να μην εκπλήσσει το γεγονός ότι τα κυβερνητικά κέντρα  υπερεκτιμούν την απειλή του κοροναϊού. Η φαρμακευτική βιομηχανία αποτελείται από μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, όπως η Johnson & Johnson, η Pfizer, η Merck & Co και η Bayer.
Οι πρώτες τρεις εταιρείες εδρεύουν στην Αμερική, και η τέταρτη που αναφέρεται, η Bayer, είναι μια μεγάλη επιχείρηση φαρμακευτικών προϊόντων που εδρεύει στο Leverkusen της Γερμανίας. Η καγκελάριος Μέρκελ επαίνεσε θερμά την Μπάγερ στο παρελθόν, και ήταν η «τιμούμενη καλεσμένη» στην 150η επέτειο της ίδρυσης της Bayer το 2013 όπου, παρουσία ανώτερων στελεχών, είπε ότι, «Το όνομα Bayer έχει μόνιμη θέση στην ιστορία της γερμανικής βιομηχανίας».
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις αρχές Μαρτίου η Γερμανίδα ηγέτης διατύπωσε τον εξωφρενικό ισχυρισμό ότι «το 60% έως το 70% του πληθυσμού» στη Γερμανία θα μπορούσε να μολυνθεί με τον κοροναϊό στο μέλλον”.
Αυτό ισοδυναμεί με 49 εκατομμύρια έως 58 εκατομμύρια Γερμανούς. Ωστόσο, στην Κίνα, όπου πάνω από 800 εκατομμύρια άνθρωποι κατοικούν σε αστικές περιοχές, ένα μικρό ποσοστό του 1% του συνολικού πληθυσμού αυτής της χώρας είχε προσβληθεί από την ασθένεια.
Τον Μάρτιο του 2018, η Μέρκελ διόρισε έναν πρώην λομπίστα φαρμακευτικών προϊόντων, τον Jens Spahn, στη θέση του Υπουργού Υγείας της Γερμανίας. Όπως σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις στον “πρώτο κόσμο”, η διοίκηση της Μέρκελ επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρήσεων και αρνήθηκε να αμφισβητήσει τις πιέσεις που ασκούνταν  από αυτές στο γερμανικό κράτος.
Η ανακοίνωση της Merkel, ότι η πλειονότητα των Γερμανών θα μπορούσε να μολυνθεί με τον κοροναϊό, βασίστηκε σε μηδενικά στοιχεία – αλλά τα λόγια της ακούγονταν σαν “μουσική” στα αυτιά φαρμακευτικών εταιρειών όπως η Bayer.
Στη Βρετανία, οι διαδοχικές συντηρητικές κυβερνήσεις έπαιξαν άμεσα ρόλο στην υποστήριξη μεγάλων φαρμακευτικών προϊόντων που υπερέβαιναν τις βασικές απαιτήσεις των ασθενών. Με τις τιμές των φαρμάκων σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, το Λονδίνο έφτασε στο σημείο να μπλοκάρει τις προσπάθειες αντιμετώπισης των φρικτών λειτουργιών της φαρμακευτικής βιομηχανίας, ενστερνιζόμενο τις θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης υπό την Ά.Μέρκελ, γεγονός για το οποίο κατηγορήθηκε έντονα από τον λονδρέζικο Τύπο.
Οι περισσότερες μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες είναι φυσικά επικεντρωμένες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάθε χρόνο, οι αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες ξοδεύουν περίπου 6 δισ.δολλάρια για διαφημίσεις, οι οποίες προβάλλονται μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των τηλεοπτικών δικτύων. Το αποτέλσμαΜεταξύ 1997 και 2016, οι συνολικές δαπάνες των ΗΠΑ για συνταγογραφούμενα φάρμακα αυξήθηκαν από 116 δισ. δολλάρια, σε 321 δισεκατομμύρια δολάρια!!

   Πώς τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν τις «Δημοκρατίες».

Η δημοσιογράφος Μόνικα Κρουζ δημοσιεύει – πολύ νωρίτερα από το ξέσπασμα του ιού, (Liberation News ,23.5.2018, ΗΠΑ ), ένα άρθρο με τον παραπάνω τίτλο όπου αναφέρει χαρκακτηριστικά :
” Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κακοποιεί συνεχώς την Κούβα, τη Βενεζουέλα, τη Βόρεια Κορέα και άλλες κυβερνήσεις στις οποίες αντιτίθεται, ισχυριζόμενη ότι δεν είναι δημοκρατίες. Οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί προειδοποιούν επίσης για «καταπιεστικά καθεστώτα», ενώ μας λένε ότι οι ΗΠΑ είναι μια πραγματική δημοκρατία και όλοι εδώ έχουν λόγο μέσω της ψηφοφορίας…Αλλά μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει ότι ο αποφασιστικός παράγοντας στη «δημοκρατία» των ΗΠΑ δεν είναι καθόλου η ψήφος, αλλά ο λογαριασμός του δολλαρίουΟι πολιτικές γίνονται και είναι ανεπιτυχείς όχι λόγω του αριθμού των ψήφων που λαμβάνουν, αλλά επειδή οι εταιρείες ξοδεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για την «άσκηση πίεσης» και άλλους τρόπους αποπληρωμής των νομικών συμβούλων της κυβέρνησης για να ψηφίσουν τους νόμους που θέλουν.(…)
Πάρτε τη φαρμακευτική βιομηχανία. Σχεδόν ο καθένας παίρνει φάρμακα και ταυτόχρονα η πρόσβαση στα φάρμακα μπορεί να σημαίνει ζωή ή θάνατο. Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την φαρμακευτική δαπάνη. Σε πρόσφατη δημοσκόπηση, το Kaiser Family Foundation διαπίστωσε ότι το 80% των ΗΠΑ πιστεύουν ότι το κόστος των φαρμάκων είναι υπερβολικά υψηλό. Εάν ψηφίζαμε για τη μείωση του κόστους των βασικών φαρμάκων, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το αποτέλεσμα θα ήταν συντριπτικά υπέρ της διατήρησης της τιμής των φαρμάκων σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα.
Η αύξηση του κόστους υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ είναι διπλάσιο του ετήσιου κατά κεφαλήν ποσού σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες, επειδή η Ουάσινγκτον, κάτω από τις δύο δεξιές πτέρυγες του μονοκομματικού κράτους, βλέπει τη Big Pharma, τους ασφαλιστές και τις μεγάλες αλυσίδες νοσοκομείων.
Το Obamacare έκανε το δυσλειτουργικό αμερικανικό σύστημα χειρότερο, δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί έμειναν ανασφάλιστοι, και οι υπόλοιποι που ήταν και οι περισσότεροι, υποασφάλιστοι.
Σχεδόν τα μισά νοικοκυριά των ΗΠΑ δυσκολεύονται να πληρώσουν για ένα απροσδόκητο ιατρικό κόστος 500 δολαρίων, εκτός εάν είναι σε θέση να λάβουν βοήθεια δανείου, είτε να το επιστρέψουν με την πάροδο του χρόνου είτε καθόλου, σύμφωνα με μια μελέτη του 2017.
Οι περισσότεροι ασφαλισμένοι Αμερικανοί χρησιμοποιούν το σύνολο ή το μεγαλύτερο μέρος των αποταμιεύσεών τους για να πληρώσουν ιατρικά έξοδα. Ένας συνηθισμένος τρόπος για τη μείωση του κόστους είναι η παράλειψη φαρμάκων, μια επιλογή που θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους.
Άλλοι, κατά καιρούς, πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στην πληρωμή ενοικίου ή στην εξυπηρέτηση στεγαστικών δανείων ή στην πληρωμή ιατρικών εξόδων, μια ασταθής κατάσταση.
Από την άλλη μεριά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Νιού Χάμσαϊρ τον περασμένο Μάρτιο, ο Ντόναλντ Τραμπ, σ’ αυτό το ύφος, διακήρυξε με έμφαση ότι “οι τιμές των φαρμάκων θα μειωθούν σημαντικά στο όχι πολύ μακρινό μέλλον”. Είπε ότι επρόκειτο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να διαπραγματευτεί χαμηλότερες τιμές φαρμάκων για το Medicare – το κρατικό σύστημα υγείας- (επί του παρόντος η Big Pharma χρεώνει αυτό που θέλει) και ότι πρέπει να επιτρέπεται στους καταναλωτές να εισάγουν συνταγογραφούμενα φάρμακα από τον Καναδά και άλλες χώρες, σε χαμηλότερες τιμές από ό, τι στις ΗΠΑ.
Αλλά αυτή η διακήρυξη υπήρξε απλώς μια ρητορική στροφή…. Στις 11 Μαΐου, όταν αυτό το θέμα τέθηκε επί τάπητος, ο Τραμπ απέρριψε και τα δύο αυτά μέτρα. Γιατί; Επειδή οι γιγαντιαίες φαρμακευτικές εταιρείες είναι αντίθετες με τη μείωση των τιμών και των χρημάτων που λαμβάνουν από το Medicare, το Medicaid και άλλα κυβερνητικά προγράμματα επειδή αυτό μειώνει τα κέρδη τους.

             Το λόμπι των 171 εκατομμυρίων δολαρίων

«Η Big Pharma έχει πραγματοποιήσει τεράστια επένδυση στο Κογκρέσο, με εκτεταμένες πιέσεις και μαζικές συνεισφορές στην εκστρατεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Lloyd Doggett , Δημοκρατικός του Τέξας. Το Center for Responsive Politics found, διαπίστωσε ότι οι φαρμακευτικές ξόδεψαν 171,5 εκατομμύρια δολάρια “πιέζοντας” την ομοσπονδιακή κυβέρνηση μόνο πέρυσι (2017)Αυτά τα χρήματα είναι κατά πολύ περισσότερα από αυτά που ξοδεύει οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου και της ασφάλισης! Και ξοδεύουν ακόμη περισσότερα για να ασκήσουν “πιέσεις” φέτος, σύμφωνα με τη Pharmaceutical Research and Manufacturers of America (PhRMA), τη μεγαλύτερη εταιρεία ασκήσεων “πίεσης”, το μεγαλύτερο λόμπι που εκπροσωπεί τη φαρμακοβιομηχανία.
Οι εταιρείες φαρμάκων και οι εμπορικές ενώσεις τους έστειλαν ένα μικρό στρατό από 882 ομάδες από λομπίστες για να “καλύψουν” τις τσέπες τόσο των Ρεπουμπλικανών όσο και των Δημοκρατικών low makers – όσων δηλαδή είναι αρμόδιοι για τη σύταξη των νομοσχεδίων- με δολλάρια, και τους υπόσχονταν κεφάλαια  για τις επόμενες εκλογικές τους εκστρατείες εάν εγκρίνουν νόμους ευνοϊκούς για τα περιθώρια κέρδους των φαρμακευτικών προϊόντων. Με 535 μέλη του Κογκρέσου προς το παρόν, οι λομπίστες της Big Pharma ξεπερνούν σχεδόν τους δύο προς ένα! Και είναι επιθετικοί. Οι βοηθοί του Κογκρέσου λένε ότι η Big Pharma μπορεί να στείλει 10 ή 15 εκπροσώπους “ομάδων συμφερόντων” για να συναντηθούν με… δύο βοηθούς του Κογκρέσου!
Οι λομπίστες δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο η φαρμακευτική βιομηχανία και εκείνοι που βρίσκονται στη μισθοδοσία της προσπαθούν να επηρεάσουν τους νομοθέτες. Ξοδεύουν πολλά εκατομμύρια στη διαφήμιση και δωρίζουν επίσης σημαντικά ποσά σε νομικές ομάδες υπεράσπισης ασθενών των οποίων τα μέλη έχουν ξεκινήσει αγωγές κατά των φαρμάκων που αυτές παράγουν!!
Σύμφωνα με την Kantar Media, μια εταιρεία παρακολούθησης διαφημίσεων, οι εταιρείες φαρμάκων ξόδεψαν 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια για διαφημίσεις που απευθύνονταν στους αμερικανούς καταναλωτές πέρυσι (2017). Αυτό είναι υπερδιπλάσιο από τον μεγαλύτερο εταιρικό διαφημιζόμενο στις ΗΠΑ, το Procter & Gamble!!

Μια κυβέρνηση – περιστρεφόμενη πόρτα φαρμακευτικών εταιρειών.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα στη σχέση της κυβέρνησης με τη βιομηχανία φαρμάκων είναι η «περιστρεφόμενη πόρτα» που υπάρχει μεταξύ των δύο. Σε κάθε επίπεδο, στελέχη στις μεγαλύτερες εταιρείες φαρμάκων και αξιωματούχων των ΗΠΑ αλλάζουν συνεχώς θέσεις.
Για παράδειγμα, ο Alex M. Azar , Γραμματέας Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών,  είναι ο πρώην πρόεδρος της παγκόσμιας φαρμακευτικής εταιρείας Eli Lilly, και ο Δρ. Scott Gottlieb , Επίτροπος της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων, εργάστηκε για την κυβέρνηση, τότε ως σύμβουλος σε εταιρείες φαρμάκων και τώρα επέστρεψε στην κυβέρνηση.
Θα μπορούσαμε ποτέ να υπολογίσουμε στον Αζάρ για την εργασία του υπέρ του δημοσίου συμφέροντος ώστε να μειωθεί το κόστος των φαρμάκων; Κατά τη δεκαετία του στο Lilly, η εταιρεία τριπλασίασε την τιμή της ινσουλίνης της και επιβλήθηκε πρόστιμο για συμπαιγνία για να διατηρήσει τις τιμές της υψηλές στο Μεξικό.
Η FDA υποτίθεται ότι δοκιμάζει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων και των ιατρικών συσκευών πριν φτάσουν στην αγορά. Ο Gottleib, ο νέος της επικεφαλής, «πιέζει για ταχύτερες εγκρίσεις προϊόντων που δεν έχουν υποβληθεί σε δοκιμή- δέχεται εκατομμύρια δολλάρια από κατασκευαστές φαρμάκων και συσκευών στην πορεία» – ακόμη και όταν αυτό σημαίνει παράλειψη των κρίσιμων κλινικών δοκιμών που αποκαλύπτουν σοβαρά προβλήματα », σύμφωνα με το National Womens Health Network (Δίκτυο Γυναικείας Υγείας).
Αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ τα γνώριζε αυτά όταν διόρισε τον Αζάρ και τον Γκότλιμπ σε αυτές τις υψηλότερες θέσεις υγείας. Η «δουλειά» τους δεν είναι πραγματικά να δουλεύουν για τα δημόσια συμφέροντα. Είναι να επιτηρούν τα συμφέροντα των ίδιων των εταιρειών που οι επικεφαλής τους ισχυρίζονται ότι “ρυθμίζουν”.
Η περιστρεφόμενη πόρτα της φαρμακευτικής εταιρείας – κυβέρνησης συνδεεται με τα μη- κυβερνητικά σκαλοπάτια. Για παράδειγμα, ο John D. Dingell , βοηθός επί πολλά έτη του πρώην Δημοκρατικού Αντιπροσώπου του Μίτσιγκαν, ανήκει πλέον στο λόμπι της PhRMA.
Για έξι χρόνια, ο Gary Andres ήταν διευθυντής προσωπικού της Ηouse Energy and Commerce Committee (Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου), η οποία χειρίζεται τη νομοθεσία που επηρεάζει τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και την FDA. Τον Φεβρουάριο του 2017, έγινε ανώτερος εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Biotechnology Innovation Organisation (Οργανισμός Καινοτομίας Βιοτεχνολογίας), μια εμπορική ομάδα από λομπίστες για εταιρείες βιοτεχνολογίας. Ο Andres επέστρεψε στο Κογκρέσο τον περασμένο μήνα για να γίνει Διευθυντής προσωπικού των Δημοκρατικών της Ways and Means Committee, (Επιτροπής Τρόπων και Μέσων), η οποία έχει κάποια εξουσία για το Medicare, συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών για συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Οι λομπίστες είναι πρώην υπάλληλοι του Κογκρέσου

Πάνω από τα δύο τρίτα των εκπροσώπων ομάδων συμφερόντων της Big Pharma είναι πρώην υπάλληλοι του Κογκρέσου ή των ομοσπονδιακών οργανισμών. Για παράδειγμα, ένας βοηθός του γερουσιαστή Tom Harkin (D-IA), πρώην πρόεδρος της Senate health committee, (Επιτροπής Υγείας της Γερουσίας), είναι τώρα επικεφαλής εκπρόσωπος συμφερόντων για τις πολυεκατομμυριούχου εταιρείας φαρμάκων, Merck.
Φυσικά, όλοι όσοι περνούν από αυτήν την περιστρεφόμενη πόρτα θα ισχυριστούν ότι η υγεία αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και ότι κάθε Αμερικανός, ανεξάρτητα από την κοινωνικοοικονομική κατάσταση, θα πρέπει να έχει πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζεται. Αλλά η πραγματική «ανάγκη» που εξυπηρετούν αυτοί οι άνθρωποι είναι η «ανάγκη» για συνεχώς αυξανόμενα κέρδη.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πέντε από τις έξι κορυφαίες κερδοσκοπικές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ είναι φαρμακευτικές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι δαπάνες για συνταγογραφούμενα φάρμακα είναι υψηλότερες στις ΗΠΑ , κατά κεφαλήν, από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Γι ‘αυτό η πληρωμή φαρμάκων μπορεί να είναι απρόσιτη στους Αμερικανούς. Γι ‘αυτό οι άνθρωποι πεθαίνουν επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά στην ανάγκη τους για φάρμακα. Γι ‘αυτό ένας στους εφτά (1 στους 7) Αμερικανούς δεν αγοράζει τις συνταγές του γιατί κοστίζουν πάρα πολύ!!
Δεν το κάνουν μόνο οι φαρμακευτικές εταιρείες. Κάθε μεγάλη βιομηχανία, από φαστ φουντ έως κερδοσκοπικές φυλακές, έχει το δικό της λόμπι και κάνει το ίδιο πράγμα. Οι ΗΠΑ είναι η καλύτερη «δημοκρατία» που μπορούν να αγοράσουν οι γιγαντιαίες εταιρείες.
 Οι ΗΠΑ έδωσαν 3,7 εκατομμύρια δολάρια στο εργαστήριο Wuhan της Κίνας που διεξήγαγε δοκιμές κοραναϊού σε νυχτερίδες!!
 Και σ’ αυτό το πλαίσιο δεν είναι καθόλου άξιο απορίας πώς το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ.
Tο Ινστιτούτο ιολογίας Wuhan πιστεύεται ότι διεξήγαγε πειράματα κοραναϊού σε θηλαστικά που πιάστηκαν στα σπήλαια της Γιουνάν της Κίνας, με χρήματα των ΗΠΑ. Σύμφωνα με έγγραφα που ελήφθησαν από βρετανικά μέσα ενημέρωσης οι επιστήμονες εκεί πειραματίστηκαν σε νυχτερίδες ως μέρος ενός έργου που χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, που, μάλιστα, συνεχίζουν να παρέχουν άδεια στο εργαστήριο Wuhan να λαμβάνει αμερικανικά χρήματα για πειράματα!!!
Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) είναι μια υπηρεσία των ΗΠΑ  υπεύθυνη για τη βιοϊατρική έρευνα και τη δημόσια υγεία.
Ως γνωστόν, η  έρευνα για την αλληλούχιση του COVID-19 έχει εντοπίσει τον ιό πίσω σε νυχτερίδες στα σπήλαια Yunnan. Το Ινστιτούτο ιολογίας Wuhan είναι ένα από τα πιο προηγμένα εργαστήρια στην Κίνα. Βρίσκεται 20 μίλια από την αγορά των ζώων από όπου πιστεύεται ότι ο κοροναϊός μεταφέρθηκε για πρώτη φορά σε έναν άνθρωπο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΠΟΥ υπερασπίστηκε την Κίνα ως προς αυτή την κατηγορία, γεγονός που επέτεινε εν τέλει, τη “διάλυσή” του από τον Πρόεδρο Τραμπ.
Η αποκάλυψη ότι η αμερικανική κυβέρνηση χρηματοδότησε το εργαστήριο που έκανε έρευνα για νυχτερίδες στη Γουχάν, υποδηλώνει στους καχύποπτους ότι το εργαστήριο Wuhan ήταν ο πραγματικός τόπος προέλευσης της πανδημίας κοροναϊού και όχι της αγοράς ζώων. Λίγο μετά από αυτήν την ανακάλυψη, οι νομοθέτες των ΗΠΑ, ομάδες πίεσης επιτέθηκαν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για τη χρηματοδότηση επικίνδυνων και σκληρών πειραμάτων στο Ινστιτούτο Wuhan.
Ο Αμερικανός Ματ Γκάιτς, μέλος του Κονγκρέσου, είπε: «Είμαι αηδιασμένος όταν μαθαίνω ότι εδώ και χρόνια η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρηματοδοτεί επικίνδυνα και σκληρά πειράματα σε ζώα στο Ινστιτούτο Wuhan, τα οποία μπορεί να συνέβαλαν στην παγκόσμια εξάπλωση του κοροναϊού και την έρευνα σε άλλα εργαστήρια στην Κίνα που ουσιαστικά δεν έχουν εποπτεία από τις αρχές των ΗΠΑ. ”
Ενώ ο Anthony Bellotti, Πρόεδρος της αμερικανικής ομάδας πίεσης White Coat Waste, δήλωσε: «Τα ζώα που έχουν μολυνθεί από ιούς ή αλλιώς άρρωστοι και κακοποιήθηκαν σε κινέζικα εργαστήρια, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να πωληθούν σε υγρές αγορές για κατανάλωση μόλις γίνουν τα πειράματα».
Σ‘ αυτή την ιστορία είναι επίσης μπλεγμένη και η Γαλλική κυβέρνηση – η οποία είχε επιβλέψει τις εργασίες για τη βιοασφάλεια που έγιναν στο ινστιτούτο της Wuhan το 2015, και μάλιστα στην αρχή της κρίσης, είχε γίνει viral ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μέσω του οποίου κατηγορούνταν ευθέως το Ινστιτούτο Παστέρ,  ότι πατένταρε ιό – παρόμοιο – με αυτόν του COVID-19. Το Ινστιτούτο Παστέρ διέψευσε αυτή την κατηγορία, με ένα μακρυσκελές υπόμνημα. Η Δρ. Judy Mikovits, μάλιστα ανέφερε ότι  οι επικοινωνίες μεταξύ των βιολογικών ινστιτούτων δεν είναι κάτι εντελώς ασυνήθιστο, και δεν αποκλείεται, είπε, να έχει σταλεί ένα θανατηφόρος ιός, από το ένα εργαστήριο στο άλλο, (ή σε μια βάση βιολογικού πολέμου) απλώς με ένα μέιλ…(!!!).
Ούτε και είναι τυχαίο ότι και η Γαλική κυβέρνηση υπερασπίστηκε την Κίνα στις κατηγορίες που δέχτηκε.

           Ποιος είναι ο Φάουτσι??
      Η φιγούρα μιας παρανοϊκής κερδοσκοπίας

Ο  Δρ.Τόνι Φάουτσι είναι ο κύριος με τα γυαλάκια – ο αντίστοιχος του δικού μας Τσιόρδα, που, πλάι στον Πρόεδρο Τραμπ δίνει τις “οδηγίες” για τον χειρισμό της κυβέρνησης απέναντι στον Cοvid-19…
” Εάν θέλετε να μάθετε ποιος είναι στην κεφαλή ενός διεφθαρμένου συστήματος υγείας, απλώς ακολουθήστε τον Τόνι Φάουτσι…Από την εποχή του HIV, και εδώ και σαράντα χρόνια στις ΗΠΑ..Ακόμα κι αν θέλετε να μάθετε την αλήθεια για τον καρκίνο, αναζητήστε τον στο CDC, στον ΝΗΙ, στις φαρμακευτικές εταιρείες, που παίρνουν τα λεφτά των Αμερικανών φορολογουμένων, παράνομα, μας αναγκάζουν να καταναλώνουμε προϊόντα που μας σκοτώνουν..και, ξέρετε, εάν σταματήσει όλο αυτό, απλώς δεν θα είμαστε άρρωστοι πια, το καταλαβαίνετε αυτό; Ούτε θα εξαπλώνονται ασθένειες – γιατί οι υγιείς πληθυσμοί δεν εξαπολύουν ασθένειες,”λέει η Δρ. Judy Mikovits, η οποία είχε εργαστεί ως ερευνήτρια βιολόγος στη στρατιωτική βάση βιολογικού πολέμου στο Fort Dedrickκαι η οποία στη συνέχεια διώχθηκε και φυλακίστηκε για την ανακάλυψη μολυσμένων εμβολίων που δημιουργούν το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης, αυτισμούς και καρκίνο, και της οποίας τις έρευνες απέκλεισε ο Dr.Fauci.

      O FAUCI χρηματοδότησε τo εργαστήριο της.. Wuhan!!

Κατά ειρωνικό τρόπο, ο πανικός των μέσων ενημέρωσης που αναφέρεται από τη δημοσιογράφο Ana Laura Palomino García, τροφοδοτείται από τον Δρ. Anthony Fauci, ο οποίος έπιξε κεντρικό ρόλο ως εκπρόσωπος στις κύριες αναφορές των μέσων ενημέρωσης. Η ανάλυσή του στο New England Journal of Medicine έρχεται σε έντονη αντίθεση με ορισμένες από τις φρενήρεις δηλώσεις του στην τηλεόραση, συμπεριλαμβανομένων αναφορών του Τύπου και των πρωτοσέλιδων.
Ο Δρ Anthony Fauci  περιγράφεται ως “η αξιόπιστη”  φωνή της Αμερικής στον κοραναϊό, (δεν είναι τυχαίο ότι ως φιγούρα παραπέμπει στον δικό μας Τσιόρδα), ο οποίος «συχνά διορθώνει τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ» που συγκρίνει το COVID-19 με την Εποχιακή Γρίπη. (Από αυτή την άποψη η σύγκριση του Trump είναι σωστή).
«Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Fauci είπε στο CNN ότι η πανδημία θα μπορούσε τελικά να σκοτώσει μεταξύ 100.000 και 200.000 ανθρώπων στις ΗΠΑ, εάν ο μετριασμός δεν είναι επιτυχής», ενώ, αρχικά, «εξυπηρετώντας έναν πρόεδρο που αρχικά απέρριψε τον κοραναϊό συγκρίνοντάς τον με την εποχιακή γρίπη, ο Fauci ήταν σε πρώτη φάση σύμφωνος».
Ο Fauci είναι μακράν ο αγαπημένος του CNN, παρέχοντας «έγκυρες» δηλώσεις σχετικά με τον ιό, αν και πέφτει συχνά σε αντιφάσεις.
Σίγουρα δεν ενημερώνει τους Αμερικανούς με προσεκτικό τρόπο. Δεν διαβεβαιώνει για τίποτε τους Αμερικανούς. Οι “έγκυρες” δηλώσεις του συχνά δεν έχουν καμία πραγματική υπόσταση. Όχι μόνο παραπλανά τους Αμερικανούς, αλλά δεν αναγνωρίζει ούτε καν τις δηλώσεις του ΠΟΥ.
Αλλά το NIAID του Fauci χρηματοδότησε πραγματικά μια μελέτη για το Bat Coronavirus, η οποία ήταν ένα έργο που περιελάμβανε επιστήμονες στο Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν, το κινεζικό εργαστήριο στο κέντρο της διαμάχης για την έρευνα σχετικά με τον COVID-19. Αυτή η μελέτη επιβεβαίωσε το 2018 ότι οι άνθρωποι πέθαναν από κοροναϊό!!
Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την καταχώριση της ιστοσελίδας NIAID στις 4 Απριλίου 2018 με τίτλο: « Φύση. Οι ερευνητές λένε ότι το εύρημα είναι μια σημαντική υπενθύμιση ότι ο εντοπισμός νέων ιών σε ζώα και ο γρήγορος προσδιορισμός της δυνατότητάς τους να μολύνουν ανθρώπους είναι ένας βασικός τρόπος για τη μείωση των παγκόσμιων απειλών για την υγεία.
” New Coronavirus Emerging From Bats in China, Devastates Young Swine”: «Ένας πρόσφατα αναγνωρισμένος κοροναϊός που σκότωσε σχεδόν 25.000 χοιρίδια το 2016-17 στην Κίνα προέκυψε από νυχτερίδες κοντά στo σημείο προέλευσης του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου κοροναϊού (SARS-CoV), που εμφανίστηκε το 2002 στο ίδιο είδος νυχτερίδας. Ο νέος ιός ονομάζεται σύνδρομο οξείας διάρροιας των χοίρων κορανοϊός (SADS-CoV). Δεν φαίνεται να μολύνει άτομα, σε αντίθεση με το SARS-CoV2 που μολύνθηκαν περισσότερα από 8.000 άτομα και πέθαναν 774. Δεν έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις SARS-CoV από το 2004. Οι ερευνητές της μελέτης εντόπισαν το SADS-CoV σε τέσσερις χοιροτροφίες στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας. Το έργο ήταν μια συνεργασία μεταξύ επιστημόνων της EcoHealth Alliance, της Ιατρικής Σχολής Duke-NUS, του Ινστιτούτου ιολογίας Wuhan και άλλων οργανισμών και χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, μέρος των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ.
Επιπλέον, η Daily Mail ανέφερε ότι τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, από τα οποία είναι μέλος το NIAID του Fauci, παρείχαν επιχορήγηση 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων στο Ινστιτούτο ιολογίας της Γουχάν για να μελετήσουν τον κοροναϊό που φέρει το συγκεκριμένο στέλεχος. Αυτή η μελέτη είχε τίτλο, «Η ανακάλυψη μιας πλούσιας ομάδας γονιδίων κορανοϊών που σχετίζονται με το SARS νυχτερίδας παρέχει νέες πληροφορίες για την προέλευση του κοροναϊού SARS».

                           Τι συμβαίνει λοιπόν εδώ;

Στο επισημο δελτίο τύπου του Bill & Melinda Gates Foundation διαβάζουμε :
Global Health Leaders Launch Decade of Vaccines Collaboration
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), η UNICEF, το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates ανακοίνωσαν συνεργασία για την ενίσχυση του συντονισμού σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα εμβολίων και τη δημιουργία ενός Παγκόσμιου Σχεδίου Δράσης για τα Εμβόλια. Αυτό το σχέδιο θα βασιστεί στις επιτυχίες της τρέχουσας εργασίας για την επίτευξη βασικών ορόσημων στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και παράδοση εμβολίων διάσωσης στους πιο ευάλωτους πληθυσμούς των φτωχότερων χωρών κατά την επόμενη δεκαετία. Η συνεργασία ακολουθεί την κλήση του Ιανουαρίου 2010 από τους Bill και Melinda Gates για τα επόμενα δέκα χρόνια για να γίνει η δεκαετία των εμβολίων. Το Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης για τα Εμβόλια θα επιτρέψει μεγαλύτερο συντονισμό σε όλες τις ομάδες συμφεροντούχων – εθνικές κυβερνήσεις, πολυμερείς οργανισμούς, κοινωνία των πολιτών, τον ιδιωτικό τομέα και φιλανθρωπικούς οργανισμούς – και θα εντοπίσει ποια κρίσιμη πολιτική, πόροι και άλλα κενά που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν για την πραγματοποίηση της εξοικονόμησης δυνατοτήτων εμβολίων.(sic!!!)
Ο  Ron Paul από το Ron Paul Institute for Peace and Prosperity (16.3.2020)  γράφει ότι ο Fauci,  ο εκπρόσωπος της διοίκησης του Trump, επικεφαλής του NAID (Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων) στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, που βρίσκεται παντού στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εξυπηρετεί συμφέροντα για να προκαλέσει ακόμη περισσότερο πανικό, όταν δήλωσε στο Κογκρέσο ότι το ποσοστό θανάτου για τον κοροναϊό είναι δεκαπλάσιο από αυτό της εποχικής γρίπης, ισχυρισμός χωρίς καμία απολύτως επιστημονική βάση.
Είναι αυτός που έκανε ό, τι μπορούσε καλύτερο για να δημιουργήσει παγκόσμιο πανικό, λέγοντας “Αυτή τη στιγμή, προσωπικά, εγώ, δεν θα πήγαινα σε εστιατόριο”, ασκώντας τρομακτικές πιέσεις για το απεριόρστο λοκντάουν ολόκληρης της χώρας, αρχικά για 14 ημέρες, και τον ακολούθησαν και πολλές άλλες κυβερνήσεις παγκόσμια.
Για ποιο λόγο; Για έναν ιό που έχει σκοτώσει έως τότε πάνω από 5.000 άτομα παγκοσμίως και λιγότερους από 100 στις Ηνωμένες Πολιτείες; Αντίθετα, η φυματίωση, μια παλιά ασθένεια που δεν συζητείται καθόλου σήμερα, σκότωσε σχεδόν 1,6 εκατομμύρια ανθρώπους το 2017!!!
Πού ήταν ο πανικός για αυτό;
«Δυστυχώς, αυτός ο τύπος ο Fauci, βρίσκεται σε αυτό το περιβάλλον για σχεδόν 4 δεκαετίες σε πολλούς προέδρους, και ουσιαστικά είναι ενσωματωμένος σε αυτό το επιστημονικό ίδρυμα που έχει δημιουργήσει ένα ατυχές ψέμα για το ανοσοποιητικό σύστημα και ένα ατυχές ψέμα σχετικά με τη λύση γι’ αυτόν τον κοραναϊό ή για πιο σημαντικές λοιμώδεις ασθένειες. Χωρίς καμία πραγματική έμφαση στο πραγματικό ζήτημα ότι όλα αυτά αφορούν ένα δυσλειτουργικό εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ( που έχει να κάνει βασικά με τα μολυσμένα τρόφιμα και τον αέρα) και που,δυστυχώς, ο Fauci δεν έχει μιλήσει για αυτό, διότι η αλήθεια αυτού του πράγματος οδηγεί σε μια λύση που δεν έχει καμία σχέση με την υποχρέωση εμβολίων και το λοκντάουν χωρών»λέει ο Δρ. Shiva Ayyadurai, που, ως υποψήφιος γερουσιαστής απαιτεί από τον Τραμπ την άμεσα απομάκρυνση του καταστροφικού αυτού Ντόκτορ..
Αν μη τι άλλο, αυτό που απαιτούν οι άνθρωποι όπως ο Fauci και οι άλλοι “φοβιστές”,  είναι το να κάνουν να φαίνεται η ασθένεια πάρα πολύ χειρότερη. Ο στρατιωτικός νόμος που ονειρεύονται θα στείλει τους ανθρώπους να κρυφτούν μέσα στα σπίτια τους, αντί να πάνε έξω ή στην παραλία όπου ο ήλιος και ο καθαρός αέρας θα βοηθούσαν στην ενίσχυση της ανοσίας σε οποιονδήποτε ιό! Ο πανικός που προκαλείται από αυτούς τους τύπους βοηθά πιθανότατα στη διάδοση της ασθένειας”…
Η “τρέλα” για τον κοραναϊό δεν περιορίζεται ωστόσο στους πολιτικούς και την ιατρική κοινότητα. Ο επικεφαλής του νεοσυντηρητικού Atlantic Council προέτρεψε το ΝΑΤΟ να περάσει μια δήλωση πολέμου του άρθρου 5 ενάντια στον ιό COVID-19! Πρόκειται να στείλουν τανκς και ντρον για να εξαλείψουν αυτούς τους… μικροσκοπικούς εχθρούς; Ή μήπως, …εμάς??
“…Νιώθω πιο ασφαλής τώρα που οι BILL GATES & MARK ZUCKERBERG συνεργάστηκαν με την IG FARBEN & BAYER-MONSANTO για να κάνουν εμβόλιο. Χαίρομαι που νοιάζονται… Φαίνεται πολύ πιθανό ότι η Bayer [η οποία κάποτε ήταν μέρος της IG Farben, κατείχε το δικό της στρατόπεδο συγκέντρωσης και απασχολώντας τον Δρ. Joseph Mengele] θα συνεργαστεί σε κάποιο είδος “θεραπείας” Coronavirus.
(…) Η MONSANTO είναι τώρα BAYER… Και η BAYER ήταν η I.G. FARBEN – ο πιο διάσημος υπάλληλός τους, είπαμε, ήταν ο Δρ. Mengele – Σήμερα ο Bill Gates κατέχει 500,000 μετοχές στην Bayer-Monsanto…Το ΒILL GATES  Foundation χρησιμοποίησε χρήματα για να αγοράσει $ 23 εκατομμύρια από μετοχές MONSANTO… Ο κοροναϊός θα πυροδοτήσει τις κυβερνήσεις παγκοσμίως να συρρέουν για να αγοράσουν τεράστια αποθέματα εμβολίου από έναν όμιλο που προηγουμένως έχει κάνει AGENT ORANGE και ZyklonB… ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΛΑΘΟΣ;” αναρωτιέται ειρωνικά ο συγγραφέας Chris Everard, στο βιβλίο του “DARK PLANET ..
ΠΗΓΕΣ:
Η συνομιλία, “Γιατί υπάρχουν τόσο λίγες περιπτώσεις coronavirus στη Ρωσία και την Αφρική;”, 17 Μαρτίου 2020, https://theconversation.com/why-are-there-so-few-coronavirus-cases-in-russia-and -africa-133591
https://www.aljazeera.com/news/2020/03/declares-coronavirus-global-pandemic– live-ενημερώσεις-200311235023766.html
Global Research, co.

Η αποκάλυψη – 8ο μέρος

Της Γιώτας Σεχίδου
27/4/2020

Φάκελος Εμβολιασμοί
Ο Δρ. Μένγκελε σε δράση:
1. «Μαζική στείρωση»: Οι γιατροί της Κένυας βρίσκουν παράγοντα κατά της γονιμότητας στο εμβόλιο Tetanus του ΟΗΕ;

                                                                                                                                    Νews Impact News, 23.5.2019, από τον Brian Shilhavy
Τον Οκτώβριο του 2014, το συνέδριο των καθολικών επισκόπων στην Κένυα δημοσίευσε μια δήλωση  σχετικά με το πρόγραμμα εμβολίων τετάνου που υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Το ζήτημα αντιμετωπίστηκε στη συνέχεια από την Ένωση Καθολικών Ιατρών της Κένυας. (βλέπε άρθρο παρακάτω).
Ακολουθούν τα κείμενα:
  • ένα πρόσφατο άρθρο αναθεώρησης σχετικά με τα ευρήματα της Ένωσης Καθολικών Ιατρών της Κένυας το 2014 σχετικά με το εμβόλιο τετάνου. {Δεν παρέχεται ενημέρωση σε αυτό το άρθρο σχετικά με την Κένυα).
  • η αρχική δήλωση του 2014 από τη Διάσκεψη των Καθολικών Επισκόπων.
  • η απάντηση του 2014 από την UNICEF και τον ΠΟΥ σχετικά με το εμβόλιο τετάνου.
Σύμφωνα με το  LifeSiteNews , [Νοέμβριος 2014] μια καθολική έκδοση, η Ένωση Καθολικών Ιατρών της Κένυας χρεώνει στην UNICEF και στον ΠΟΥ τη στείρωση εκατομμυρίων κοριτσιών και γυναικών υπό την κάλυψη ενός προγράμματος εμβολιασμού κατά του τετάνου που χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση της Κένυας.
Η κυβέρνηση της Κένυας αρνείται ότι υπάρχει κάτι λάθος με το εμβόλιο, και υποστηρίζει ότι είναι απολύτως ασφαλές.
Η Ένωση Καθολικών Ιατρών της Κένυας, ωστόσο, διαπίστωσε τα αντίθετα στοιχεία, και είχε έξι διαφορετικά δείγματα εμβολίου τετάνου από διάφορες τοποθεσίες γύρω από την Κένυα που στάλθηκαν σε ανεξάρτητο εργαστήριο στη Νότια Αφρική για δοκιμή.
Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τους χειρότερους φόβους τους: και τα έξι δείγματα ήταν θετικά για το αντιγόνο HCG. Το αντιγόνο HCG χρησιμοποιείται σε εμβόλια κατά της γονιμότητας , αλλά βρέθηκε παρόν σε εμβόλια τετάνου που απευθύνονται σε νεαρά κορίτσια και γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία.
Ο Δρ. Ngare, εκπρόσωπος της Ένωσης Καθολικών Ιατρών της Κένυας, δήλωσε σε ένα δελτίο που κυκλοφόρησε στις 4 Νοεμβρίου:
«Αυτό απέδειξε τους χειρότερους φόβους μας. ότι αυτή η εκστρατεία της ΠΟΥ δεν αφορά την εξάλειψη του νεογνού τετάνου, αλλά μια καλά συντονισμένη ισχυρή πληθυσμιακή άσκηση μαζικής στείρωσης χρησιμοποιώντας ένα αποδεδειγμένο εμβόλιο που ρυθμίζει τη γονιμότητα.
Αυτά τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο Υπουργείο Υγείας πριν από τον τρίτο γύρο της ανοσοποίησης, αλλά αγνοήθηκαν. ”
Ο Δρ Ngare έθεσε πολλά σημεία σχετικά με το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού τετάνου στην Κένυα που έκανε τους καθολικούς γιατρούς να γίνουν ύποπτοι:
Ο Δρ Ngare είπε στο LifeSiteNews ότι πολλές ενδείξεις προειδοποίησαν τους γιατρούς στο μακρινό ιατρικό σύστημα της Εκκλησίας για 54 νοσοκομεία, 83 κέντρα υγείας και 17 ιατρικές και νοσηλευτικές σχολές για την πιθανότητα ότι η εκστρατεία κατά του τετάνου ήταν κρυφά μια εκστρατεία κατά της γονιμότητας.
Γιατί, ρωτούν, περιλαμβάνει μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία εμβολιασμού πέντε «τρυπήματα», για περισσότερα από δύο χρόνια, και γιατί εφαρμόζεται μόνο σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας και γιατί διεξάγεται χωρίς το συνηθισμένο πανηγύρι της κυβερνητικής δημοσιότητας;
«Συνήθως δίνουμε μια σειρά τριών βολών για δύο έως τρία χρόνια, την δίνουμε σε οποιονδήποτε μπαίνει στην κλινική με ανοιχτή πληγή, άνδρες, γυναίκες ή παιδιά». είπε ο Δρ. Ngare.
Αλλά είναι το “πέντε τρυπήματα” που αποτελεί ένα καθεστώς εμβολιασμού που είναι πιο ανησυχητικό:
«Η μόνη φορά που το εμβόλιο τετάνου χορηγήθηκε σε πέντε δόσεις είναι όταν χρησιμοποιείται ως φορέας σε εμβόλια που ρυθμίζουν τη γονιμότητα που συνδέονται με την ορμόνη της εγκυμοσύνης, την ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη (HCG) που αναπτύχθηκε από την ΠΟΥ το 1992.» ( Πηγή .)
UNICEF: Μια ιστορία αξιοποίησης των καταστροφών για μαζικούς εμβολιασμούς
Πρέπει να σημειωθεί ότι η UNICEF και η ΠΟΥ διανέμουν αυτά τα εμβόλια δωρεάν, και ότι υπάρχουν οικονομικά κίνητρα που αφορούν αποκλειστικά την κυβέρνηση της Κένυας, για να συμμετάσχει σε αυτά τα προγράμματα.
Όταν τα χρήματα από τον ΟΗΕ δεν επαρκούν για την αγορά ετήσιων χορηγήσεων εμβολίων, ένας οργανισμός που ξεκίνησε και χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates, το περίφημο GAVI, (στο οποίο όπως θα δούμε σε επόμενο άρθρο, συμμετέχει και η “βασίλισσα των εμβολίων” και το ίδρυμα Clinton, Χίλαρυ Κλίντον ) παρέχει επιπλέον χρηματοδότηση για πολλά από αυτά τα προγράμματα εμβολιασμού σε φτωχές χώρες. (Βλέπε:  Bill & Melinda Gates Foundation Vaccine Empire on Trial in India .)
Επίσης, δεν υπήρξε ξέσπασμα τετάνου στην Κένυα, μόνο η αντιληπτή «απειλή» του τετάνου λόγω των τοπικών πλημμυρών.
Αυτές οι τοπικές καταστροφές είναι ένας κοινός λόγος που η UNICEF πηγαίνει σε φτωχότερες χώρες με δωρεάν εμβόλια για να ξεκινήσει προγράμματα μαζικού εμβολιασμού.
Η Health Impact News ανέφερε πέρυσι ότι η UNICEF ξεκίνησε ένα παρόμοιο πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού με 500.000 δόσεις ζωντανού εμβολίου από το στόμα κατά της πολιομυελίτιδας στις Φιλιππίνες μετά από ένα καταστροφικό Tacloban και τις γύρω περιοχές. Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα πολιομυελίτιδας στις Φιλιππίνες από το 1993 και άτομα που είχαν το ζωντανό εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας μπορούσαν να «ρίξουν» τον ιό σε συστήματα αποχέτευσης, προκαλώντας έτσι την πραγματική ασθένεια που υποτίθεται ότι αποτρέπει. .
Πολύ παρόμοιος μαζικός εμβολιασμός με το ζωντανό πόσιμο εμβόλιο από το στόμα κατά της πολιομυελίτιδας, σημειώθηκε στους Σύριους πρόσφυγες το 2013, όταν αγοράστηκαν 1,7 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας από την UNICEF, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν παρατηρηθεί κρούσματα πολιομυελίτιδας από το 1999. Μετά τον μαζικό εμβολιασμό ξεκίνησε το πρόγραμμα, τα κρούσματα της πολιομυελίτιδας άρχισαν να επανεμφανίζονται στη Συρία. (Δείτε:  Τα εμβόλια της UNICEF Live Polio προκαλούν πολιομυελίτιδα στους Σύριους; 1,7 δισεκατομμύρια εμβόλια πολιομυελίτιδας αγοράστηκαν από τη UNICEF .)
Φαίνεται αρκετά προφανές ότι η UNICEF και ο ΠΟΥ χρησιμοποιούν αυτές τις τοπικές καταστροφές για να εμβολιάσουν μαζικά άτομα, κυρίως παιδιά και νεαρές γυναίκες. Απαιτούνται επίσης μαζικές προσπάθειες εκπαίδευσης και προπαγάνδας για να πείσουν τους τοπικούς πληθυσμούς ότι χρειάζονται αυτά τα εμβόλια.
Εδώ είναι ένα βίντεο που παράγεται από τη UNICEF για το εμβόλιο τετάνου στην Κένυα. Παρατηρήστε πώς χρησιμοποιούν τους δασκάλους των σχολείων και τους τοπικούς γιατρούς για να κάνουν την εκπαίδευση, παρόλο που τα εμβόλια παράγονται από δυτικές χώρες.




Δήλωση τύπου
7 Οκτωβρίου 2014
Ανακοίνωση Τύπου από την Καθολική Επιτροπή Υγείας της Κένυας –
ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ Καθολικών Επισκόπων για την Εθνική ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΕΤΑΝΟΥ που έχει  προγραμματιστεί για τις 13  – 19 Οκτωβρίου 2014
Η παροχή υπηρεσιών υγείας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Καθολικής Εκκλησίας. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να υποτιμηθεί ο ρόλος που διαδραματίζει το Αποστολικό (τμήμα) Υγείας της Εκκλησίας στην Κένυα.
Η Εκκλησία διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο εγκαταστάσεων υγείας που περιλαμβάνουν 58 νοσοκομεία, 83 κέντρα υγείας, 311 ιατρεία και 17 ιδρύματα ιατρικής κατάρτισης. Οι εγκαταστάσεις υγείας μας προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα προληπτικών και θεραπευτικών υπηρεσιών υγείας, συμπεριλαμβανομένου του εμβολιασμού. Η Καθολική Εκκλησία συντονίζει αυτές τις υπηρεσίες μέσω της Καθολικής Επιτροπής Υγείας της Κένυας – Κένυα, Διάσκεψη Καθολικών Επισκόπων (KCCB).
Η Καθολική Επιτροπή Υγείας της Κένυας, που συνήλθαν σήμερα στο Κέντρο Kabula της Bungoma στην Ποιμαντική του Αγίου Πατρικίου , με τους διαχειριστές της υγείας 24 επιτροπών στις Καθολικές Επισκοπές ανησυχούμε ιδιαίτερα για τα ακόλουθα θέματα που αφορούν την εκστρατεία εμβολιασμού για τέτανο,  προγραμματισμένη για τις 13  – 19  Οκτώβρη 2014:
  • Δεν υπήρχε επαρκής δέσμευση ενδιαφερομένων για διαβούλευση κατά την προετοιμασία της εκστρατείας. Η Καθολική Εκκλησία δεν έχει κληθεί ως μέλος ή συμμετέχων στη Συντονιστική Επιτροπή του Τομέα Υγείας και στην αντίστοιχη Τεχνική  Ομάδα Εργασίας. Αυτό συμβαίνει παρά τις προηγούμενες υποσχέσεις του Υπουργείου Υγείας να δεσμευτεί ως βασικός φορέας.
  • Υπήρξε περιορισμένη ευαισθητοποίηση του κοινού σε αντίθεση με άλλες σχετικές εκστρατείες, όπως ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας.
  • Υπήρξαν περιορισμένες δημόσιες πληροφορίες σχετικά με τη λογική της πρωτοβουλίας αυτής όπου θέσαμε ζήτημα τον Μάρτιο του 2014.
Εξακολουθούμε να θέλουμε το Υπουργείο Υγείας να δώσει στις γυναίκες της Κένυας επαρκείς απαντήσεις στα ακόλουθα βασικά σχετικά ερωτήματα:
  • Υπάρχει κρίση τετάνου στην Κένυα; Εάν ναι, γιατί δεν έχει δηλωθεί;
  • Γιατί η εκστρατεία στοχεύει γυναίκες 14-49 ετών;
  • Γιατί η εκστρατεία άφησε άλλα νεαρά κορίτσια, αγόρια και άντρες εκτός, αν είναι όλοι επιρρεπείς στον τέτανο;
  • Μέσα σε τόσες πολλές απειλητικές για τη ζωή ασθένειες στην Κένυα, γιατί δίνεται προτεραιότητα στον τέτανο;
Δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει επαρκή ευθύνη για να διασφαλίσει ότι το εμβόλιο Tetanus Toxoid (TT) που συνδέεται με την υπομονάδα Beta ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης (b-HCG) δεν “χρησιμοποιείται” (???)  από τους χορηγούς και αναπτυξιακούς εταίρους. Αυτό είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τους ίδιους εταίρους στις Φιλιππίνες, τη Νικαράγουα και το Μεξικό για τον εμβολιασμό των γυναικών κατά της μελλοντικής εγκυμοσύνης. Η υπο-μονάδα Beta HCG είναι μια ορμόνη απαραίτητη για την εγκυμοσύνη.
Όταν εγχέεται ως εμβόλιο σε μη έγκυο γυναίκα, αυτή η υπομονάδα Beta HCG σε συνδυασμό με τοτοειδές τετάνου αναπτύσσει αντισώματα κατά του τετάνου και του HCG, έτσι ώστε εάν το ωάριο μιας γυναίκας γονιμοποιηθεί, το δικό του φυσικό HCG θα καταστραφεί καθιστώντας την μόνιμα στείρα. Σε αυτήν την περίπτωση ο εμβολιασμός τετάνου έχει χρησιμοποιηθεί ως μέθοδος αντισύλληψης.
Διατηρούμε την επιφύλαξη ότι η εκστρατεία εμβολιασμού τετάνου φέρει τα χαρακτηριστικά των προγραμμάτων που πραγματοποιήθηκαν στις Φιλιππίνες, το Μεξικό και τη Νικαράγουα. Θα θέλαμε να συμμετάσχουμε στο να διασφαλίσουμε ότι τα εμβόλια που θα χορηγηθούν είναι απαλλαγμένα από αυτήν την ορμόνη.
Η Καθολική Εκκλησία αναγνωρίζει ότι η φροντίδα της μητέρας και των νεογνών είναι επιτακτική για την πρόληψη του θανάτου. Επομένως, η Εκκλησία υποστηρίζει ότι παρέχονται επαρκείς και σαφείς πληροφορίες στο ευρύ κοινό για την αποφυγή παραπληροφόρησης και προπαγάνδας σχετικά με το εμβόλιο. Η αγιότητα της Ζωής και η αξιοπρέπεια του ανθρώπου πρέπει πάντα να είναι προτεραιότητες στην υγειονομική περίθαλψη και στην Καθολική Εκκλησία. Ελλείψει κατάλληλων και επαρκών πληροφοριών, δεν θα αποφεύγει να θέσει ηθικά ζητήματα σε θέματα που επηρεάζουν την ανθρώπινη ζωή.
Rt. Αναθ. Paul Kariuki Njiru Πρόεδρος, Επιτροπή Καθολικής Υγείας της Κένυας – KCCB
Rt. Αναθ. Τζόζεφ Μπάτια Αντιπρόεδρος, Καθολική Επιτροπή Υγείας της Κένυας – KCCB
Δήλωση της ΠΟΥ και της UNICEF σχετικά με το εμβόλιο τετάνου στην Κένυα
Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) και το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) εκφράζουν τη βαθιά ανησυχία τους για την παραπληροφόρηση που κυκλοφορεί στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με την ποιότητα του εμβολίου Tetanus Toxoid (TT) στην Κένυα.
Οι ισχυρισμοί είναι ότι το εμβόλιο τετάνου που χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση της Κένυας και τις υπηρεσίες του ΟΗΕ είναι μολυσμένο με ορμόνη (hCG) που μπορεί να προκαλέσει αποβολές και να καταστήσει μερικές γυναίκες στείρες. Αυτοί οι σοβαροί ισχυρισμοί δεν υποστηρίζονται από αποδεικτικά στοιχεία και κινδυνεύουν να επηρεάσουν αρνητικά τα εθνικά προγράμματα ανοσοποίησης για παιδιά και γυναίκες.
Η ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG) είναι μια ορμόνη που παράγεται από τον πλακούντα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η hCG παράγεται επίσης στην υπόφυση αρσενικών και θηλυκών όλων των ηλικιών. Ωστόσο, πολύ υψηλά επίπεδα ενέχουν κινδύνους για την εγκυμοσύνη.
Έχουμε σημειώσει τα αποτελέσματα των δοκιμών που ισχυρίζονται ότι δείχνουν επίπεδα hCG σε δείγματα που υποβλήθηκαν σε ορισμένα κλινικά εργαστήρια. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο έλεγχος για το περιεχόμενο ενός φαρμάκου, π.χ. το εμβόλιο TT πρέπει να γίνει σε κατάλληλο εργαστήριο και από ένα δείγμα του πραγματικού φαρμάκου / εμβολίου που λαμβάνεται από μια κλειστή συσκευασία και όχι από ένα δείγμα αίματος. Επιπλέον, το Συμβούλιο Φαρμακείων και Δηλητηρίων – η νομικά εξουσιοδοτημένη Εθνική Ρυθμιστική Αρχή έχει την ικανότητα και την εντολή να καθορίζει την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων και να ενημερώνει σχετικά την Κυβέρνηση.
Η ΠΟΥ και η UNICEF επιβεβαιώνουν ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και προέρχονται από έναν καταρτισμένο κατασκευαστή. Αυτή η ασφάλεια διασφαλίζεται μέσω ενός τριπλού παγκόσμιου συστήματος δοκιμών και το εμβόλιο έχει φτάσει σε περισσότερες από 130 εκατομμύρια γυναίκες με τουλάχιστον δύο δόσεις εμβολίων TT σε 52 χώρες.
Δεδομένου ότι τα περισσότερα κρούσματα τετάνου στην Κένυα ανήκουν σε νεογέννητα, η ομάδα-στόχος των εκστρατειών εμβολιασμού TT της Κένυας είναι τα κορίτσια και οι γυναίκες (15-49 ετών), με ιδιαίτερη έμφαση σε εκείνες στις πιο περιθωριοποιημένες περιοχές. Σημειώνουμε με ανησυχία ότι η Κένυα είναι μία από τις 25 χώρες όπου ο τέτανος εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα δημόσιας υγείας, σκοτώνοντας εκατοντάδες νεογέννητα κάθε χρόνο. Η ΠΟΥ και η UNICEF επαναλαμβάνουν την ετοιμότητά μας να στηρίξουμε την κυβέρνηση της Κένυας στις προσπάθειές της να παρέχει ασφαλή και ποιοτικά εγγυημένα εμβόλια για τα προγράμματα ανοσοποίησης.
Δρ. Custodia Mandlhate
Εκπρόσωπος της ΠΟΥ Κένυα

Δρ Pirkko Heinonen
Αναπληρωτής Εκπρόσωπος της
UNICEF Κένυα

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με:
Edita Nsubuga
Επικεφαλής Επικοινωνίας, UNICEF Κένυα
Τηλ: +254 (20) 762 2977

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου